Emina* -> RE: Koja kolica su dobra? (21.1.2008 16:04:17)
|
Autosjedalica je jako bitna, i mislim da bi svaka majka prije sve kupnje za bebanu trebala da misli na kupnju autosjedalice. Ako neko zaista jako malo putuje,ili cak nema auta mislim da nema potrebe da daje tolike pare za nju. Ja sam licno cesto na relaciji TZ-Sarajevo,pa smo cim smo saznali da sam trudna bacili se u potragu autosjedalica.. Posto su jako skupe, posebno ove sto traju skoro samo godinu dana, ja sam dobila od sestre koristenu,ali skoro pa novu (to je do 12 kg), a naravno da planiram kupiti ove vece,jer za njih se zaista isplati dati pare,jer traju koliko sam ja upoznata, neke idu od 12 kg,pa do djetetove cak 10-te godine. Postoji svakako slucaj kad ce beba ici na put samo s jednim roditeljem,eh onda ne preostaje nista drugo,al apsolutno nista drugo nego autosjedalica... Ja cesto vozim sama,bez MM,pa da nemam autosjedalicu ne znam sta bi... Beba i kada je mala,tesko je i mami citavo vrijeme (zavisi od duzine puta) cuvati je na svojim rukama. Oznoji se mama, oznoji beba, nervoza i sta ti ja znam. A ovako,stavi je u autosjedalicu, i mirna citavo vrijeme,a mirna je i mama jer je beba svezana, mada ima i svakakvih autosjedalica, pa treba zaista obratiti paznju i na to. Misljenja su jako razlicita i podijeljena....
|
|
|
|