Alannah -> RE: Jelovnik za tudnice (27.8.2012 14:19:48)
|
Radila sam do petog mjeseca i uglavnom nosila sebi hranu: sendvic sa piletinom i brdom salate ili sa sirom,obavezno jogurt,ili bih ponijela ostatak od rucka,takodje sa salatom.Ukoliko bi isli na pauzu,trudila sam se da pojedem corbu ili neko povrce. Za rucak i veceru bih kuhala. Sad kako sam na bolovanju,daleko je lakse.Kako inace obozavam i voce i povrce i pogotovo mlijecne proizvode,kombinujem svasta i sve volim jesti.[sm=smiley36.gif].Nastojim da unesem dovolnjo vitamina,kalcijuma,zeljeza,vlakana i slicno.Kafu ne pijem vec godinu dana,samo cajeve. Jelovnik od juce: Prije dorucka: zeleni caj,kasika meda,banana Dorucak: mortadela,paradajz,svjezi sir i kajmak(iz marketa,ne sa pijace),casa jogurta,nektarina,par sljiva, Uzina: grozdje,malo lubenice,par smokvi Rucak: supa sa povrcem, integralna riza sa minestrone mixom plus dodala ja tikvice, dinstana pileca prsa Uzina: dvije case mlijeka,par keksica,kivi Vecera: malo sira i kajmaka,grozdje Prije spavanja: opet mlijeko ali sa malo zobenih pahuljica
|
|
|
|