dandi84 -> RE: Jelovnik za tudnice (18.3.2014 11:39:49)
|
IZVORNA PORUKA: Misty_mama dandi84, prije svega želim ti ugodnu trudnoću, da uživaš u njoj, i da sve prođe baš kako treba [sm=smiley1.gif] Ja u prvoj trudnoći nisam povraćala uopšte, mučnine je bilo, ali ne u mjeri da nisam mogla nešto jesti. Kad razmislim, ne sjećam se da je bilo bilo šta što nisam mogla smisliti.. Naravno da ne mora značiti da će biti tako i sada, ali nekako bih voljela biti pripremljenija nego što sam bila u prethodnoj... Slatkiši su moj najveći porok, tako mi je teško odustati od njih, a to mi je najveća želja.. Zbog kila, naravno, ali i štetnosti po zdravlje... Što se tiče ostalog, zaista se trudim da jedem što zdravije, i kad pogledam na čemu neki žive, mislim da sam super uspješna...[sm=smiley1.gif] Vjeruj mi da sam se baš namučila, evo pisala sam na drugoj temi....Danas sam 15+3 i ustala sam sa mučninom...Već 2 sata se borim da ne povratim...Za doručak pojela rendanu cveklu, mrkvu, jabuku i iscjedila pola limuna i smučilo mi se...Oko jelovnika za trudnice možeš googlati malo pa vidjeti šta se kad preporučuje...Ja slako nista nisam pojela evo 4-ti mjesec...Al nista, ni kolač, ni čokoladicu, ni eurokrem, čak ni sladak čaj a ni sok nikako...Istog momenta mi se smuči...Vadila sam šećer i dobar je jer ga unosim preko voća...I zdravije je...[sm=smiley1.gif] Srećno s drugom bebom[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|