irisss -> RE: Jelovnik za tudnice (5.9.2012 18:34:00)
|
IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: irisss IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: MaminaBeba V: pileće iznutrice sa povrćem, mrkvicom, paradajzom, lukom.. Meni je doktor izricito zabranio da jedem sve vrste iznutrica. Dao obrazloženje? Kolika bi onda bila količina vitamina A u njima pa da škode? Znam da se tuna ne preporučuje zbog žive, ali u manjim količinama je dozvoljena. Tako je valjda sa svom tom ¨¨zabranjenom¨hranom!? Ja sam se jučer napucala jetrica pilečih, a paštetu isto jedem često za doručak. Što se tiče sira, kupujem ga u rinfuzi u Merkatoru, blag, mlad, ma milina ga jesti. Glupo mi je kupovati uvozne proizvode ako imamo iste domaće, a jednako ili više kvalitetne. Tako da kod mene zagrebački ne dolazi u obzir. Inače sam strastveni pušač i kafoljubac, sad nes ujutro i poslijepodne uz svaki po 1 cigareta s muštiklom. To su moji grijehovi[sm=smiley13.gif] Kad vidim vaše jelovnike i režime prehrane, pa vi ko da ste na dijeti[sm=smiley1.gif] Treba se pridržavati nekih opštih pravila, ali vala pretjerivati... Nije mi bilo potrebno obrazlozenje, jer sam to vec znala od drugarica koje su bile trudne i kojima je isto receno. Dakle, sve vrste iznutrica, suhomesnati proizvodi, te mladi sirevi i mlijecni proizvodi koji nisu prosli proces pasterizacije. Mislim da ovdje niko ne pretjeruje u smislu da se cuva kilograma, jednostavno jedemo kad i koliko osjetimo potrebu za hranom. Nema nista ni od jedenja za dvoje, jer se samo zena goji, znamo da je bebi potrebno 300-500 dodatnih kalorija. Konkretno, ja nemam apetita uopste, iako pijem prenatal, a nisam imala ni mucnina. Silim sebe da jedem, a ne moram ni govoriti kakvu ''torturu'' prezivljavam od porodice, jer malo jedem[sm=zmeden.gif]. U 5. sam mjesecu, dobila sam 3 kile, a ono sto je najvaznije jeste da je bebac zdrav i hvala dragom Bogu, odlicno napreduje u razvoju[sm=bravo.gif] Pozdrav Ni ja ne jedem za dvoje, jedem kad i šta mi se jede, ali definitivno mi je jelovnik bio bogatiji prije trudnoće od mnogih ovdje navedenih. Naravno, apetit i prehrambene navike su individualna stvar, niko nije isti. Samo ja bi umirala od gladi kad bi jela tako malo, a nisam debela uopće, čak malo mršavija. Sad sam u 20-oj sedmici i udebljala sam se također 3 kile, što mislim da je o.k.
|
|
|
|