RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

visnjica1 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 19:29:29)

pcelica jel polagani burek ili...ja pravim isto kao i obicni polagani burek zalijem poslije sa malo vode i vegete i maslaca i budee bas ukusan i socan

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 20:37:33)

Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.

[img]http://www.dodaj.rs/f/2x/aP/lenS9Co/2012-08-09-200640.jpg[/img]

Hvala mamine oči na receptu!

DM -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 21:08:05)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh [sm=zmeden.gif]

Pčelice-može li ovaj recept(pita sa piletinom)-nećeš se pokajati[sm=smiley1.gif]
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 21:31:34)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.

[sm=bravo.gif]super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 kom[sm=smiley1.gif]

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 21:44:35)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

[sm=bravo.gif]super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 kom[sm=smiley1.gif]

Do sada sam ih pravila bas onako pazarsi,pa mi bas zahmetli od sada cu ovakve praviti,a i dosta izadje [sm=bravo.gif]
Hvala na domisljatosti
Kod mene danas mohuna sa janjetinom,supa,kompot i dosta lubenice i kahve naravno [sm=smiley1.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 22:20:48)

Mi dva iftara u gostima,da Allah nagradi domacine

Jucerasnji menu:

begova corba,pileci raznjici,teletina u bijelom sosu,kus-kus i sataras

desert oblatne i kolac s medenim srcima,lubenica,kafa.

Vecerasnji menu: tarhana,bosanski lonac,dolme-sarma,paprike i sogan dolma

rostilj-teletina,piletina,cevapcici,gljive

sirnica,burek

desert ledene kocke,plazma kolac i ruzice,kompot,domace sljive i kruske....elhamdulillah.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.8.2012 22:43:43)

[Sadržaj poruke je obrisan]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 22:48:46)

IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh [sm=zmeden.gif]

Pčelice-može li ovaj recept(pita sa piletinom)-nećeš se pokajati[sm=smiley1.gif]
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm

Ovu ja pitu bas volim. Mama je uvijek napravi kad ja odem ali ja bi onu sa filetima. Nasla sam par recepata pa cu probati sutra da vidim kako ce ispasti. Joj ovaj iftar ce mi dohakati, ali sta cu moram svakom postacu napraviti ono sto on jede [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 1:35:14)

Kako ste mi zenice,nisam se javila dugo[sm=smiley36.gif]..Posti se i tako..Danas je moj svekar pravio iftar za preko 70 muskaraca i oko 10-15 zena+djeca,da ga dragi Allah nagradi[sm=smiley27.gif]..Pravio se mensaf,pita zeljanica,sokovi,voce,kafa i ostalo..Evo cekam sehur,pa klanjati,pa na spavanje[sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 1:41:48)

e neka si se javila reallove,znaci nisam sama ovdje budna,Bogami aferim tvom svekru,da mu Allah ukabuli,to je bas veliki iftar[sm=smiley1.gif]
Kod mene veceras radno,ja rezala spinat,mm rezao tikvu,malac pravio bombice,sad zavrsili,i eno se krcka sos po rereceptu Lejle_ka,sve da mi ujutro bude lakse[sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 1:52:39)

Eto mila,nisi sama,ja ovako svaku noc,cekam sehur,lakse mi..A moj svekar je dobrica,da mu Allah dragi podari svako dobro...

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 2:22:27)

I ja ti obicno cekam,mozda sam dvije noci spavala,i tad jedino povirim malo na rr... Sad neobicno nema nam medica i ona bude budna,a i Hanady, ne znam sta je sa njom veceras[sm=zmeden.gif]

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 2:51:31)

ustajte vrijem je sehuru
Od Aiše, r.a., se prenosi da je rekla: Kada bi nastupila zadnja trećina ramazana, Allahov Poslanik, s.a.v.s., bi provodio noć u ibadetu, probudio bi svoju porodicu i trudio se da ibadet bude što bolji!

Niste same cure,ja sam tu,samo se slabo javljam [sm=smiley1.gif]

cinceza -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 8:37:04)

IZVORNA PORUKA: cinceza

Evo citam vas od pocetka ramazana i prava ste inspiracija. Pravila sam dosta vasih "iftara", kad namam ideju samo svratim na zadnja tri posta i voala [sm=smiley36.gif].
Moj prvi veliki iftar ove godine 12 postaca + 3 djece, pa sam se nesto pogubila sve mislim malo mi.
Evo mog plana za petak ako Bog da:

Predjelo:
1. Merdzimek corba
2. Hummus
Glavno jelo:
3. Punjeno pile
4. HadziSkeder kebab
5. Paprike u kajmaku
6. Krompir hrskavi
7. Riza sa gljivama
Salata:
8. Krastavci u jogurtu
9. Salata sa mocarelom
Desert:
10. Panakota
11. Voce
Eh sad moje pitanje, je li mi malo ili sam pretjerala? Svaki put pretjeram sa hranom i zao mi bacati a stid me da bude malo.
Neko je pitao za ledeni vjetar i evo link:
http://www.coolinarika.com/recept/ledeni-vjetar-sa-slikom/

Mogu li i ja kod tebe na iftar? Kupila si me hummusom [sm=smiley1.gif]

Palachinken bujrum, bujrum :) ako nista naleti barem da ti spakujem malo.
Ostalo mi je jos pile i krompir za danas nakon posla da napravim i to je to. Nadam se da ce gosti biti zadovoljni...ma sad kontam dodati jos i pohovane piletine, one filete.

cinceza -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 8:46:36)

aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:00:03)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
lokacija Offise food (WF koreja)
u ponudi imaju iftarski meni od 9 KM...
koji izgleda po danima ovako :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...
ponedeljak 13.08.2012.godine...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi...
ali ćemo svakako misliti na Vas[sm=smiley1.gif]

jedva cekam,a i dan odgovara[sm=bravo.gif]
hajde zenice prijavi te se;)

hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:01:21)

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro [sm=smiley1.gif]

i ja čekam[sm=smiley13.gif]
radi rezervacije...
pa sad[sm=zmeden.gif]

samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
[sm=smiley13.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:02:10)

[image]http://www.dodaj.rs/f/2x/aP/lenS9Co/2012-08-09-200640.jpg[/image]

aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da

zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:08:36)

Auu, nisam probala sa susamom... Moramo i tu varijantu probati!
Palachinken, izgledaju predivno!!! I meni ispadne oko 40 od jedne ploče lisnatog. Samo meni budu premasne ako ih zalivam masnoćom poslije pečenja. Lisnato tijesto već u sebi sadrži dosta masnoće.

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:09:46)

pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...

ja predlažem...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

i ja čekam[sm=smiley13.gif]
radi rezervacije...
pa sad[sm=zmeden.gif]

samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
[sm=smiley13.gif]

nadam se da cemo uspijeti da se dogovorimo[sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:11:06)

meni je lisnato zakon stvarno i za mantije i za pahuljicinu pitu, ja pravim sa raznim punjenima i uvjek je mmm[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:15:25)

pa da nam bar potvrde pahulja i tajra...
[sm=smiley1.gif]
a pozvat ćemo višnju dok utvrdimo[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:21:30)

IZVORNA PORUKA: djoisa

[image]http://www.dodaj.rs/f/2x/aP/lenS9Co/2012-08-09-200640.jpg[/image]

zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?

NE znam vala, pošto prvi put pravim, ja ko moja mama prvo vodom, pa onda skontam da mantije idu s jogurtom, pa ja i njega. I dobre su bile. Slijedeci put cu izbaciti puter pri zaljevanju, malo sam pretjerala s masnoćom. Na slici su zaljevene, ali popile jogurt[sm=smiley1.gif].

Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:22:55)

Ovo sam ja pravila za svoje goste:
bulgur corba
hadzijski cevap
sis cevap
batake marinirane
punjene tikvice
krompir sa persunom i bosiljkom
kupila pitu ;)
i banana cake sa sladoledom

Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:24:52)

hanady, imam fin recept za punjene tikvice i kad sam pravila, slikala sam za foto kuhanje, ali ne mogu da postavim, nece i necce.
mozes li da tebi proslijedim mailom slike pa ti postavi ako ti nije frka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>