RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:48:22)

triput mama,mislim da ne postoji takav kadaif[sm=zmeden.gif] nego su zene pitala,kako bi bilo kuhati ga,da ne ostane po vrhu suh i ne grebe...

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:57:22)

IZVORNA PORUKA: zaha

triput mama,mislim da ne postoji takav kadaif[sm=zmeden.gif] nego su zene pitala,kako bi bilo kuhati ga,da ne ostane po vrhu suh i ne grebe...

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja napravi pometnju.[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:08:47)

IZVORNA PORUKA: zinanina

kokad sitnicaris,cuj grebe te,suti i trpi[sm=jezicek.gif] A mozda bi ipak trebali probati kuhani[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:15:38)

A mozda bi ipak trebali probati kuhani .

Haj ti probaj pa javi.[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:17:08)

a ja se bas obraodvala , napokon jedan meki kadaif [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:30:18)

A mozda bi ipak trebali probati kuhani .

Haj ti probaj pa javi.[sm=jezicek.gif]

kad napravim zovem te na degustaciju[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:35:39)

oj eno će skuhat kadaif...[sm=smiley36.gif]

zaho...
ovo meso...
dobro ste skontali...al setro valja toliko meso ipeć na roštilju[sm=smiley36.gif]
bil vam janjad možda bila bolja varijanta[sm=smiley36.gif]

nego htejdoh reć u zavisnoti koja mesa stavljate na roštilj uz ista baš gode oderđeni dipovi-dodovi sa začinskim biljem...
fakat...

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:36:00)

mislila sam mijesanu salatu i krastavice u jogurtu,a eto taj neki umak ne bi bio los,samo mi moras to malo pojasniti,slaba sam sa umacima[sm=smiley36.gif]

Ma sitno narežeš podosta crvenog luka, staviš da zastakli na ulju, dodaš oguljen i na kockice izrezan paradajz (također veću količinu) i onda to pusti vodu, ti smanjiš na laganu vatru, poklopiš djelimično (ono da može malo isparavati) i ostaviš da izvri. Ako ćeš dodati suhi čili onda ga ubaciš 10-tak minuta prije kraja upržavanja, ako je svježa ljuta paprika onda dodaj odmah na početku. Začiniš pred kraj sa soli, peršunom, bosiljkom, šta već volite. I to ti bude kao ljuti saft za uz meso.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:40:43)

Lejla hvala,taj sos fino zvuci[sm=smiley1.gif]
Hanady bilo bi svasta na rostlju:piletine,cevapcica,kobasica...A rostilj ima ovdje amidzic od mm,moze odmah 2-3kg.mesa stati[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 1:43:16)

uz ćevape možeš napraviti dip...
pavlaka, majoneza, nasitno bijeli luk, kopar...ohladiti prije lsuženja...predobro

a uz te kobasice nemoj senf zaboraviti [sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 3:20:01)

Hanady, stavila sam sliku kadaifa, strana prije[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 10:49:29)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
lokacija Offise food (WF koreja)
u ponudi imaju iftarski meni od 9 KM...
koji izgleda po danima ovako :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...
ponedeljak 13.08.2012.godine...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi...
ali ćemo svakako misliti na Vas[sm=smiley1.gif]

jedva cekam,a i dan odgovara[sm=bravo.gif]
hajde zenice prijavi te se;)

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 11:33:41)

Lejla hvala,taj sos fino zvuci[sm=smiley1.gif]
Hanady bilo bi svasta na rostlju:piletine,cevapcica,kobasica...A rostilj ima ovdje amidzic od mm,moze odmah 2-3kg.mesa stati[sm=smiley1.gif]

Možeš ga i dan ranije spremiti, vjerovatno ti je i to značajna stavka.

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 11:39:57)

Ima li negdje na temi taj Imancicin ledeni vjetar. U subotu imam iftar na kojem ce biti oko 20 postaca. Eh sad ja kontala da pravim:
Begovu corbu
Topu
Dolma (paprike, sarma i sogan dolma)
Pite (zeljanica, burek, burek s pilecim mesom)
Krompir i meso ispod saca
Hadzijski cevap
Kolac ( ledeni vjetar ako mi date recept [sm=smiley1.gif], hurmasice)
Voce
Treba li mi jos nesto [sm=zmeden.gif]Sve kontam da mi ne bude malo. Jos mi treba ako neko zna dobar recept pite s pilecim mesom, to mi je jako bitno

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 12:03:48)

selam drage,
nije me opet bilo par dana bila sam kod svojih u CG[sm=smiley1.gif]. Meni muz opet deyurni tako da ja mogu sta bilo za iftar.
Nego mene interesuje zna li neko dali se kvari post od kapi za oci koje prolaze i kroz grlo nakon ukapavanja. MM kaze da se post kvari[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Ja planiram sjutra i prekosjutra pravit iftare za neke prijatelje pa cu trazit novih ideja ovdje na ovoj temi. Trenutno nemam nista na pameti sta i kako [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
pcelica mislim da ti je meni raznovrstan i dovoljan jer svakako se ni pola nece pojest

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 12:17:03)

IZVORNA PORUKA: amela2208

selam drage,
nije me opet bilo par dana bila sam kod svojih u CG[sm=smiley1.gif]. Meni muz opet deyurni tako da ja mogu sta bilo za iftar.
Nego mene interesuje zna li neko dali se kvari post od kapi za oci koje prolaze i kroz grlo nakon ukapavanja. MM kaze da se post kvari[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Ja planiram sjutra i prekosjutra pravit iftare za neke prijatelje pa cu trazit novih ideja ovdje na ovoj temi. Trenutno nemam nista na pameti sta i kako [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
pcelica mislim da ti je meni raznovrstan i dovoljan jer svakako se ni pola nece pojest

Kako misliš da ti kapi za oči prođu i kroz glo? Ja sam stavljala kapi i nije mi ništa prolazilo?

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 12:21:50)

Evo ja ti kopiram dio sa jedne stranice, ako nije ovo tacno ili ako nisam dobro nek me upucenije zene isprave

sve što nije hrana i piće, i nema funkciju hrane i pića, ili se unese u tijelo analnim, venoznim, kožnim, mišićnim ili nekim drugim putem, koji se ne smatra uobičajenim putem unosa, i ne dospije u želudac, kao što su razne vrste lijekova (injekcije koje ne sadrže hranjive sastojke, pumpica za astmu, čepići za temperaturu, kapi za uši i oči ukoliko ne postoji mogućnost njihovog dospijevanja u želudac, primanje oksigena, lokalna anestezija, potpuna anestezija pod uvjetom da ne traje cijeli dan, razne kreme, mirisi, i sl.), sve to ne kvari post.

minja_ -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 12:25:20)

Kapi za oci kroz suzni kanal dospiju u nos, a odatle u grlo, pa ih se lako moze progutati i tako kvare post.

bellla -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 13:32:59)

Mozda kasnim,neznam,ali otkrila sam ovaj rcp za kolac,i odusevio me,tako cokoladan,socan,i jaaak,doduse ja sam na navedenu kolicinu cokolade nadodala jos 2 sa ljesnjacima:))),tako da cokoladoljupci,navalite:))

savrsen!!

http://www.coolinarika.com/recept/835349/

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 13:52:18)

Ima li neko kakav recept za spoj pudinga i malina?

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 14:01:42)

IZVORNA PORUKA: minja_

Kapi za oci kroz suzni kanal dospiju u nos, a odatle u grlo, pa ih se lako moze progutati i tako kvare post.

Jasno je meni da jeste fizički povezano, no meni je bila jedna antibiotska kap u oko i nisam ništa osjećala u grlu. Čak sam postavila pitanje na mimber.ba i evo odgovora koji sam dobila:

http://minber.ba/fetve/index.php?option=com_content&task=view&id=1858&Itemid=39

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 14:08:50)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Ima li neko kakav recept za spoj pudinga i malina?

http://www.coolinarika.com/recept/malinasta-fantazija-/

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 14:08:50)

http://www.coolinarika.com/recept/bajaderka/

Evo jedan brzi recept, a cini se jako ukusno.[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 14:28:52)

Danas mantije by mamine oči, s mljevenim, a i neka moja eksperimentalna varijanta sa sirom, pa vidjet ćemo na šta će izaći[sm=smiley1.gif]

cinceza -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 14:32:40)

Evo citam vas od pocetka ramazana i prava ste inspiracija. Pravila sam dosta vasih "iftara", kad namam ideju samo svratim na zadnja tri posta i voala [sm=smiley36.gif].
Moj prvi veliki iftar ove godine 12 postaca + 3 djece, pa sam se nesto pogubila sve mislim malo mi.
Evo mog plana za petak ako Bog da:

Predjelo:
1. Merdzimek corba
2. Hummus
Glavno jelo:
3. Punjeno pile
4. HadziSkeder kebab
5. Paprike u kajmaku
6. Krompir hrskavi
7. Riza sa gljivama
Salata:
8. Krastavci u jogurtu
9. Salata sa mocarelom
Desert:
10. Panakota
11. Voce
Eh sad moje pitanje, je li mi malo ili sam pretjerala? Svaki put pretjeram sa hranom i zao mi bacati a stid me da bude malo.
Neko je pitao za ledeni vjetar i evo link:
http://www.coolinarika.com/recept/ledeni-vjetar-sa-slikom/

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>