RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:42:29)

IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: mamine oci

niste bez sira i parpika mmm[sm=smiley1.gif]

eh te trudnice [sm=smiley31.gif] donijecu ti,casna pionirska

po Bajramu kad dodjes sa odmora pa svjeze[sm=smiley36.gif]

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:48:42)

mislis kad dođem sa umora a ne odmora [sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:52:11)

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
lokacija Offise food (WF koreja)
u ponudi imaju iftarski meni od 9 KM...
koji izgleda po danima ovako :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...
ponedeljak 13.08.2012.godine...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi...
ali ćemo svakako misliti na Vas[sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 19:18:00)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Čini mi se da je i kadaif od Zahe bomba[sm=bravo.gif]
[sm=smiley36.gif]

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 19:22:55)

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: chuci

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?[sm=kuza.gif]

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

Nisam ni ja, da ti pravo kažem[sm=jezicek.gif] ali problem koji sam imala kad sam prošli put pravila kadaif, je bio taj, što su oni rezanci doslovno grebali i boli, kad bi se jeo. A pravila sam ga po receptu, dakle po mjerama.

ne treba agda biti bas previse ukuhana,i evo napisala je pahulja poklopiti ga kad se zalije,da omekne[sm=smiley1.gif]

treće -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 20:31:44)

probali kadaif po recepzu od canim, super ukusno, ali mm i ja smo se složili da ova količina kreme odgovara količini kadaifa od 400 gr
ali ukus mmm...

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:01:59)

I moj kadaif je super ispao[sm=bravo.gif]. Radila ga prema Pahuljicinom receptu.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:07:01)

zinanina...hajde uslikaj kadaif[sm=smiley36.gif]
mislim imaša ga pa da ga lijepo sastavimo s aovim pahuljicinom receptom na ringeraju pod nazivom ''pahuljcin kadaif''
imamo i onu njenu pitu...vala pahuljo daj još kakev supe i da imamo pahuljicin meni[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jedoh malo...
kafu pijem...uživam...mama i muž odoše do mamine kuće malo...djeca spavaju...vjetar pirka...ahhhhh meraka u večeri rane[sm=smiley36.gif]

InLove -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:09:07)

Uhhh sto mi nasmigaste s tim kadaifom, ja ga volem pravo [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:11:53)

IZVORNA PORUKA: InLove

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a i Iman bi mogla na ringerajin kuhar ledeni vjetar postaviti da ga ne izgubimo...
ja sve govorim sićemo s anjega...al nisma sigurna[sm=smiley36.gif]

InLove -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:16:04)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: InLove

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a i Iman bi mogla na ringerajin kuhar ledeni vjetar postaviti da ga ne izgubimo...
ja sve govorim sićemo s anjega...al nisma sigurna[sm=smiley36.gif]

Mogle ste bas [sm=smiley36.gif]
Kod mene puklo sad pa sad, djeca ga mlate, jos starija kaze :jest ti mama dobar kolac.. i ja onako sutim, istom ce ti ona pa kaze se makar hvala [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:17:11)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
pametno dijete...
moje ga zovu '' mama imal još onog bejlog kolača''[sm=jezicek.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 21:54:13)

Joj zene sta mi uradiste sa ovim kadaifom; sad zbog vas moradoh jos jedan komad pojesti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Slazem se za ove recepte, hajd objavite na kuharici, pa da ih vazda imamo pri ruci [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 22:02:59)

I moj kadaif je super ispao[sm=bravo.gif]. Radila ga prema Pahuljicinom receptu.

E bas mi je drago[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 22:05:55)

mislim imaša ga pa da ga lijepo sastavimo s aovim pahuljicinom receptom na ringeraju pod nazivom ''pahuljcin kadaif''
imamo i onu njenu pitu...vala pahuljo daj još kakev supe i da imamo pahuljicin meni
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jedoh malo...
kafu pijem...uživam...mama i muž odoše do mamine kuće malo...djeca spavaju...vjetar pirka...ahhhhh meraka u večeri rane[sm=smiley36.gif]

De ba ne nafuravaj me, nisam ti ja aman neka kuharica[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 22:12:23)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

imamo i onu njenu pitu...vala pahuljo daj još kakev supe i da imamo pahuljicin meni
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jedoh malo...

De ba ne nafuravaj me, nisam ti ja aman neka kuharica[sm=smiley36.gif]

pa kakve veze to ima kad imamo dokaze...
evo nek žene kažu...
koje je jelo najpravljenije ( jel ovo isparvno reć ovako) ...pore onoga monite kolača na koji smo svi bili navalili[sm=smiley36.gif]

pahuljičina pita
pahuljičin kadaif
pitu imamo u rr recpetima bogami treba staviti i kadaof...da naredni ramazn ne čitamo milion stranica nego tražilicca sad pa sad izbaci pahuljičin kadaif[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 22:54:25)

Evo ga ali nisam baš sigurna da je naočit[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ali je zato ukusan , boli glava. Ne reže mi se baš fino, ali to je vjerovatno što nije ostojao, sutra će biti bolji

http://img194.imageshack.us/img194/871/kadaif.jpg

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:02:32)

Mi veceras konacno u svom domu iftarili [sm=smiley36.gif]
Imali smo domacu tarhanu,
Sitni cevap i riza, tople lepine,
a desert ledeni vjetar (Iman [sm=smiley1.gif])..sa borovnicama i malinama, bas je super [sm=smiley20.gif]

Vidim vi o kadaifu..moja je svekrva majstor za njega, prije neki dan nam poslala, i bas kazem mm uvijek cu je sjecati po ovom kadaifu[sm=smiley36.gif]
Ovaj pahuljicin ne izgleda komplikovano, mogao bi se i probati aBd.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:14:12)

Evo ga ali nisam baš sigurna da je naočit[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ali je zato ukusan , boli glava. Ne reže mi se baš fino, ali to je vjerovatno što nije ostojao, sutra će biti bolji

http://img194.imageshack.us/img194/871/kadaif.jpg

iako sam sita do grla,sve mi voda iza zuba,mmmmm,kako vooolim kadaif[sm=love.gif]
Eh zene trebala bi mi mala pomoc.Ja u petak aBd planiram iftar za nekih 40-ak insana,sa djecom,znaci nekih 30 postaca.Prvo smo mislili samo djeverove zvati i praviti rostilj,onda se prekontamo,da zovemo sve blize ovdje mm familiju,eh sad mislili smo ostati pri rostilju,samo eto ne znam koliko rostilj ide za tako jedan veliki iftar[sm=zmeden.gif] jos bih ja napravila,pite,supu i neko varivo ili krompir,nesto sto nije mesno,jer ce mislim biti dovoljno rostiljsko meso[sm=zmeden.gif] e sad mi da cujem vas,kako vam se cini,da li bi ste nesto dodale ili oduzele ?[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:23:01)

Znam da neću biti od pomoći, ali ja bih oduzela jedno 30 ljudi [sm=jezicek.gif]

zeze -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:24:31)

Stavite mi recept od tog slavnog ledenog vjetra. [sm=smiley1.gif]

Kod nas za iftar veceras supa, buranija, paprike i sarma, kadaif, kompot, lubenica.
ZA sehur caj i mazalice.

Sutra sam planirala paprike s krompirom i jos cu nesto skontat.

Mene glava uzasno boli i bas tesko podnosim. [sm=smiley13.gif] Nek mi je Bog na pomoci, jos malo.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:26:41)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

postaca je li ?[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:37:47)

IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

postaca je li ?[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

Ma ne bitno, samo da ih nije toliko [sm=smiley36.gif]

Zezam se.
Kad će već biti roštiljsko meso ja bih onda u ponudu ubacila par vrsta povrtnih salata, npr. kupus salata sa hrenom (to ide super sa mesom), standardna mješana salata, za prave roštiljđije sade luk, krastavice u jogurtu ...
Obavezno negdje senfa. Možda da napraviš neki kao umak od uprženog paradajza i luka sa dodatkom čilija ili tako neke ljute paprike da bude ljuto i da može sa tim mesom.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:42:27)

mislila sam mijesanu salatu i krastavice u jogurtu,a eto taj neki umak ne bi bio los,samo mi moras to malo pojasniti,slaba sam sa umacima[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (9.8.2012 0:45:25)

zaho imal negde detaljni recept od kadaifa, kuhanog

ja sam pravila po receptu Amela RR , sa teme od prosle god sehuri/iftari
ma sta da vam kazem predobar bio
ja ga i ne volim ali nije svaki dan Bajram[sm=jezicek.gif]

al ovaj kuhani , ako mi ko hoce objasniti i to bih pripremila[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>