RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:18:27)

Nema veze, djoisa, ja njega moram sad napraviti, da mi se ohladi do večeras, pa kako Bog da. Ah..... jesam omeračila. Idem sad[sm=smiley31.gif].

chuci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:19:11)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?[sm=kuza.gif]

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:21:36)

http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif[sm=jezicek.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:22:21)

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?[sm=kuza.gif]

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

Nisam ni ja, da ti pravo kažem[sm=jezicek.gif] ali problem koji sam imala kad sam prošli put pravila kadaif, je bio taj, što su oni rezanci doslovno grebali i boli, kad bi se jeo. A pravila sam ga po receptu, dakle po mjerama.

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:25:48)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif[sm=jezicek.gif]

Hvala, mamine oči.Ovaj drugi nije loš.
Nisam koliko znam[sm=smiley36.gif].

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:27:18)

i meni ovaj drugi lagan izgleda da cu i ja praviti kadaif[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:38:33)

Evo recepr od Pahuljice za kadaif:

ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 14:44:25)

Selam [sm=smiley1.gif]

Kod nas danas sirnica uz paradajz salatu [sm=smiley36.gif] (ja ovu kombinejsn mnogo volim [sm=smiley36.gif])

DMum halali Bti, ja nesto razumila da je djevojcica, hahaha joj bisera se i ja sjecam, a as su slatki kad tako prvi put poste [sm=love.gif]

Zaho [sm=bravo.gif] za pravog postaca; dusa draga pusti ga dostaaa nek spava, tako ce mu vrijeme brze proci [sm=smiley1.gif]

Amam uh blago vama; primatel mene i mog A sa vama? [sm=jezicek.gif]

Medic hvala ti puno, aBd zimus nam je to jedan od prvih restorana za obici [sm=smiley36.gif]. Ja jos seku jednom pitam jel to taj restoran, kaze ona "ne znam" ja sam samo jednom kafu pila tu; a bezbeli je bila sa nekom rajom pa nece da prica [sm=smiley29.gif][sm=smiley24.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:32:40)

IZVORNA PORUKA: zaha

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujes[sm=zmeden.gif]

Zaha, evo ja sam ga sad pravila, cekam da se ohladi pa da ga sjedinim

Ovako

Fil:

2 jaja
1 casa secera
1 casa brasna
umutiti sa 1 L mlijekom i kuhati polako
Kad bude hladno umutiti 50 gr putera i kesicu slaga

Kadaif:

Oko pola case ulja ( ili 1 ona soljica za turski caj) ja sam kombinovala malo ulja malo putera ugrijati na tavi ili u serpi i dodati oko 200 gr isitnjenog kadaifa, mjesati dok ne porumeni i dok sav ne bude masan, onda dodati pola case secera i jos par min mjesati.
Kad se ohladi kadaif umjesati orahe, kolicina oraha po zelji.

U tepsiju redati pola kadaifa pa stavljati fil i nakon toga jos pola kadaifa
Na kraju to bi trebalo ovako nekako izgledati

http://aliyyulala.com/wp-content/uploads/2012/06/4pyb.jpg

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.8.2012 17:39:12)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:42:58)

u što je ovaj kadaif na slici nešto nešto[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja od pretprošle godine radim po pahuljicinom receptu haman...( a možda i do rpošle...al prije da je od prije)
prije toga sma neki tetkin...al nije mi bio fin, ni razabran..ovaj je baš super...

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:49:43)

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti [sm=jezicek.gif] jos je na hladjenju.

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:50:30)

IZVORNA PORUKA: canim

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti [sm=jezicek.gif] jos je na hladjenju.

To imam konkurenciju? [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.8.2012 17:53:26)

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:54:16)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:56:26)

Iman draga hajde sto topu ne jedete u Bihacu ali sto kadaif [sm=zmeden.gif]....uhh moras malo poraditi na tome, ne znas bona sta propustas [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:57:33)

Ne stavljam tahan halvu (nisam ljubitelj iste), ali mozes staviti sta zelis. Uglavnom, bitan je postupak i da se ne cuje plaho na maslo, da ne ostanu suhi krajevi, da bude dobar omjer zaljeva i sl.
Meni je kadaiif no1 uz Ramazan a i inace. Posebno sto je jako obrazli kolac, a uvijek ispadne dobar i jako ga je lagano napraviti.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.8.2012 17:59:06)

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 17:59:08)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije [sm=smiley36.gif]

to je treći...medić slatki halvu stvalja[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.8.2012 17:59:33)

canim -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:24:21)

Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji [sm=smiley1.gif] Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif [sm=smiley36.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:25:37)

Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji [sm=smiley1.gif] Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif [sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif]

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:35:41)

ja se moram pofaliti da sam neki dan pravila kadaif prvi put.isti recept kao kod Pahuljice.nista lakse a ukusnije.kad se MM svidi nesto znajte da je to to...on je veliki gurman al kaze kad je probao:zeno mozes se jos jednom udati!!!

elem danas za iftar grah sa suhim mesom,ko da je po zime.a uz to sjenicki sir i paprike u pavlaci kojima nije inace sezona al sveki me pripazila i poslala.i imam kolac od rogaca koji jako volim.naravno kafa u nasoj basti i sokovo razni...dosta

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:37:27)

niste bez sira i parpika mmm[sm=smiley1.gif]

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (8.8.2012 18:39:15)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

niste bez sira i parpika mmm[sm=smiley1.gif]

eh te trudnice [sm=smiley31.gif] donijecu ti,casna pionirska

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>