RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:34:40)

Hanady ispravi ono da se kadaif samo polije smjesom od ulja i secera jer nisam dobro pojasnila, kadaif se przi na ulju u serpi/tavi uz konstantno mjesanje i kad dobije zeljenu boju onda dodati secer i jos malo miksati. Kad se ohladi dodati u isitnjene orahe i izmjesati.

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:37:05)

Mi smo veceras opet na iftaru kod rodice, a sutra mi pravimo aBd iftar za 10 postaca.
Planirano je:
Teleca supica, neka lagana varijanta
Bamija sa telecom koljenicom
Punjene pogacice/maslenice sa piletinom i preko dip sa nekom sirnom kombinacijom,
Zapeceno povrce (patlidzan, tikvice, paprike, paradajz)
Svjeza salata,
Sljivopita ide kao desert.
Uz kafu cemo sluziti ovaj kolac http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-san-/ (upravo gotov)
Lubenica, voda, sok, hurme i dosta hvala Allahu.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:41:46)

IZVORNA PORUKA: canim

Hanady ispravi ono da se kadaif samo polije smjesom od ulja i secera jer nisam dobro pojasnila, kadaif se przi na ulju u serpi/tavi uz konstantno mjesanje i kad dobije zeljenu boju onda dodati secer i jos malo miksati. Kad se ohladi dodati u isitnjene orahe i izmjesati.

ok...dodoam ovo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 14:48:03)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: damma

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...

e tačno ćete ga skuhat....[sm=jezicek.gif]
ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj...
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:

ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
Canim čudo do kadaifa
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.

Ja pravim kao pahuljica, ovaj s tanan halvom cini mi se dobar a ovaj od canim moram probat definitivno. Jel se on pece, zalijeva agdom, ili nista?

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 14:57:12)

Lejla ka ja kiflice pravim sa lisnatim tjestom, i preko lisnatog premazem zumancem i pospem curekotom ili susamom, ne stavljam slanu vodu a budu super.

Ako bas hoces nesto da stavis na njih mozda samo malo vlaznu krpu, ili poklopiti da se potpari, iako ni to nema potrebe, tjesto bude fino prhko.

Ovako i ja radim, iako sam od mame naučila da uvijek treba zalivati slanom i masnom vodom.

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 15:01:52)

ja jos ne znam sta cu iftar[sm=smiley13.gif]
bice supa sigurno i mozda kuhani krompir sa maslacem i persunom,neki dan je neko spominjao na ovoj temi.danas mi se jede nesto bas lagano...za desert imam sladoled i voce.i tamo oko 9 muzu i meni po jedna nessica u basti

DM -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 15:33:59)

danas imamo:supa pileća sa knedlama
buranija
lazanje od domaćih kora[sm=smiley1.gif]
šaUmpita
sokovi, salate, lubenice....

canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 16:34:32)

IZVORNA PORUKA: damma

Ja pravim kao pahuljica, ovaj s tanan halvom cini mi se dobar a ovaj od canim moram probat definitivno. Jel se on pece, zalijeva agdom, ili nista?

On se przi na ulju, u tavu/serpu stavis ulje ili malo ulja malo putera pa proprzis isitnjeni kadaif do zeljene boje i onda dodas secera i proprzis jos par min i kad se ohladi dodas mljevenih oraha.
Pripremis fil, pa kad se sve to ohladi onda sjedinis tj stavis pola kadaifa pa fil pa ostalu polovicu.

canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 16:40:50)

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Lejla ka ja kiflice pravim sa lisnatim tjestom, i preko lisnatog premazem zumancem i pospem curekotom ili susamom, ne stavljam slanu vodu a budu super.

Ako bas hoces nesto da stavis na njih mozda samo malo vlaznu krpu, ili poklopiti da se potpari, iako ni to nema potrebe, tjesto bude fino prhko.

Ovako i ja radim, iako sam od mame naučila da uvijek treba zalivati slanom i masnom vodom.

Ja uvijek zalivam vodom i puterom kad radim domace jufke, ali kad su kupovne ne zalivam vec stavljam mokru krpu, nekako mi to bude dovoljno da omeksa jufku a kad radim sa kupovnim lisnatim tjestom ne stavljam ni krpu niti polijevam, bude fino mekano i zadnja jufka bude fina hrskava.

mykica -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 18:13:12)

Ima li neko recept za hadžiSkeder kebab? Vidjela sam da je neka ženica to stavila na meni, tražih po netu, ali ne mogu naći recept.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 18:40:59)

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
lokacija Offise food (WF koreja)
u ponudi imaju iftarski meni od 9 KM...
koji izgleda po danima ovako :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...
ponedeljak 13.08.2012.godine...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica
5. Mila81

...

nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi...
ali ćemo svakako misliti na Vas[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 19:24:19)

Meni nazalost ova sad sedmica nikako ne odgovara, ili smo pozvani ili zovemo na iftar, zao mi je sto se nismo dogovorili negdje na pocetku ramazana, bas bi mi bilo drago da vas upoznam, ali bit ce drugih prilika inshaallah [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 21:25:29)

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica
5. Mila81
6. Super beba ( bar na kafu poslije [sm=bravo.gif ako ne stigne na vrijeme Iftara )
...

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 21:28:26)

ja sma danas krenula doma u mislima što bi mogli...a onda dođem a moja mila mama koja je ovu sedmicu bebe čuvala kod nas spremila pola i ostalo sama...nijje dala da dohvatim ništa[sm=smiley36.gif]

uglavnom

supica od pilećih krilaca
krompiruša
pečene paprike sa kajmakom i b.lukom
teleća šnicla u vatristalnoj zdjeli sa krompirom i bešamelom

i ostalo redovno datule, limunada, somuni, lubenica, grožđe ...

ja sam nam dodoala američke krofne sa dulce de leche ...[sm=smiley1.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 21:34:28)

Selam drage moje, kako ste? Ja se zadnjih dana osjećam tako loše poslije iftara, glava me boli i nemam snage i imam osjećaj da mi pritisam i previše skoči.
Lakše mi je puno u toku dana, za vrijeme posta.

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 21:36:06)

A što se tiče ifrara zajedničkog, ja da sam u Sarajevu, ne bi me mašio[sm=smiley1.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 22:31:22)

Ja sam danas imala na iftaru dvije rodice, rodjaka i svoju seku.
Nisam nista puno spremala:

Povrtna supa,
Spagete bolognese,
domace paprike u vrhnju,
francuska salata,
domaca pogaca,
puding s malinama (recept spojen iz jednog kolaca),
limunada, voda, datule....itd.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 22:54:11)

pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...

ja predlažem...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica
5. Mila81
6. Super beba ( bar na kafu poslije [sm=bravo.gif ako ne stigne na vrijeme Iftara )
7. Amani12
...

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:23:32)

Lijepo se provedite na iftaru, možda vas bude i više, biće vam lijepo.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:25:34)

Hvala ...
ja se nadam i većem broju[sm=smiley1.gif]

mislit ćemo na sve naše RR-ovke[sm=smiley31.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:29:15)

I ja bih kao Zinanina dosla da sam tu.
Uzivajte. [sm=bravo.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:34:52)

Gdje si ti Selmy, je li sve pod kontrolom?[sm=smiley31.gif]

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:37:02)

Evo me, tu sam. Ma sve je super, hvala Bogu.
Kako ste cure, ti? Odmaras, ha?[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 23:57:22)

Dobro smo, hB, deveramo jedni s drugima.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (11.8.2012 0:22:59)

Selam,ja veceras sama s djecicom,pa nisam nista kuhala,zagrijala somuncice i stavila kajmak domaci u njih,i domaci paradajz,imali smo i zarice,elhamdulillah,bas sam uzivala,a sutra aBd dragi gosti,moji i mm roditelji [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>