RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:27:21)


IZVORNA PORUKA: Miracle*3

hanady, imam fin recept za punjene tikvice i kad sam pravila, slikala sam za foto kuhanje, ali ne mogu da postavim, nece i necce.
mozes li da tebi proslijedim mailom slike pa ti postavi ako ti nije frka


ja ako postavim biće kao da je moj recept :(( smao višnja i mya mogu ubacivati recepte...

pošalji višnji [sm=smiley1.gif]
ili stavi ovdje...pa ću ja za koji dan sve slike i recepte odavde spojiti fino i napist čiji su i poslati Višnji il Mya da ih ubace jer sam odvje pa pratim otpilike šta bi nam valjalo imat[sm=smiley36.gif]

nego kad smo kod toga...de slikajte tu čirbicu sa crvenom lećom...da i nju sastavimo na recepte[sm=smiley1.gif]




Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:28:38)

ok saljem visnji onda




Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:30:35)

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz [sm=smiley1.gif]




djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:31:02)

Miracle  gore na vrhu stranice imas traku pa pise Ringerajina kuhinja, tamo imas opciju Posalji svoj recept..pa probaj tako




palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:41:44)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz [sm=smiley1.gif]

- pločica lisnatog razvaljana što tanje moguće, nadjev nije termički obrađen
- izrezati na kvadratiće cca 4x4cm
- na sredinu svakog staviti nadjev, otrpilike manja čajna kašika
- svaki kvadratić spojiti - presaviti po dijagonalama da se dobije jastučić i redati spojem prema dole u nauljenu tepsiju
- gotove mantije premazati žumancetom i posuti susamom
- peći 30min na 200
- vruću vodu posoliti i zaliti mantije (ne previše)
- vratiti u isključenu rernu još nekoliko minuta da smekšaju
- gotove preliti jogurtom i pustiti da odmore 10-15min i upiju jogurt.




Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:46:37)

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?




canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:56:24)


[img]http://www.dodaj.rs/f/1e/xw/4Ij0rX3v/img0535q.jpg[/img]

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam [sm=jezicek.gif]




henna ze -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:56:36)


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz [sm=smiley1.gif]

- pločica lisnatog razvaljana što tanje moguće, nadjev nije termički obrađen
- izrezati na kvadratiće cca 4x4cm
- na sredinu svakog staviti nadjev, otrpilike manja čajna kašika
- svaki kvadratić spojiti - presaviti po dijagonalama da se dobije jastučić i redati spojem prema dole u nauljenu tepsiju
- gotove mantije premazati žumancetom i posuti susamom
- peći 30min na 200
- vruću vodu posoliti i zaliti mantije (ne previše)
- vratiti u isključenu rernu još nekoliko minuta da smekšaju
- gotove preliti jogurtom i pustiti da odmore 10-15min i upiju jogurt.

nisam nikad pravila od lisnatog..nije m ni palo na pamet da može




palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:57:41)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?

Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.




canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 12:58:40)

Lejla ka ja kiflice pravim sa lisnatim tjestom, i preko lisnatog premazem zumancem i pospem curekotom ili susamom, ne stavljam slanu vodu a budu super.

Ako bas hoces nesto da stavis na njih mozda samo malo vlaznu krpu, ili poklopiti da se potpari, iako ni to nema potrebe, tjesto bude fino prhko.




sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:00:00)


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?

Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.

tako i ja..pravi zenički običaj [sm=smiley1.gif]




Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:00:50)

E hvala, sad imam neku predstavu kako da to odradim.




djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:01:01)

IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?

Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.


i kod nas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mada, mozda lisnato bi moglo bez toga ?

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ili neko drugi?




Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:02:03)


IZVORNA PORUKA: canim


[img]http://www.dodaj.rs/f/1e/xw/4Ij0rX3v/img0535q.jpg[/img]

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam [sm=jezicek.gif]


Bojim se da bi neki iz moje bliže porodice ovo smatrali Bogohulnim [sm=smiley36.gif] Ali meni se pravo sviđa.




Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:03:58)


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ili neko drugi?


http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.




mama75 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:12:57)


IZVORNA PORUKA: canim


[img]http://www.dodaj.rs/f/1e/xw/4Ij0rX3v/img0535q.jpg[/img]

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam [sm=jezicek.gif]

Sta je ovo, kadaif sa slagom? Ovo prvi put vidim. Bas me zanima kakav je okus.




palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:13:23)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ili neko drugi?


http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.

Fantazija.

djoisa, uvijek imaš opciju američke torte. Ima i to na coolinariki.

A kad zalijem lisnato, onda ima šmek prave pite. Bez zaljevanja je onako hrskavije, pa sad ko kako voli.




damma -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:15:09)

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...




canim -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:15:33)


IZVORNA PORUKA: mama75


IZVORNA PORUKA: canim


[img]http://www.dodaj.rs/f/1e/xw/4Ij0rX3v/img0535q.jpg[/img]

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam [sm=jezicek.gif]

Sta je ovo, kadaif sa slagom? Ovo prvi put vidim. Bas me zanima kakav je okus.

Nije slag, ukuhana krema od mlijeka, brasna i secera, ja sam dodala jos vanilije i poslije umutila slag.




Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:21:53)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ili neko drugi?


http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.


mne ova silna vrhnja zbunjuju. je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slag,




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:23:53)


IZVORNA PORUKA: damma

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...

e tačno ćete ga skuhat....[sm=jezicek.gif]
ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj...
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:


ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
Canim čudo do kadaifa
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.





Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:24:44)


IZVORNA PORUKA: Miracle*3


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ili neko drugi?


http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.


mne ova silna vrhnja zbunjuju. je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slag,


Radi se sa vrhnjem za šlag.




Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:29:28)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: damma

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...

e tačno ćete ga skuhat....[sm=jezicek.gif]
ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj...
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:


ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
Canim čudo do kadaifa
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.





meni ovaj sa tanan halvom zvuci primamljivo. probacu aBd
ovo se zove odgovoriti na pitanje [sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:31:11)

Miracle...molim te ako budeš slikaj ga...
samo mi za taj recept fali slika...
sredim ja tamo ringerajinu kluharicu kad neće one same[sm=smiley36.gif]
meni žao...trebat će nam i ubuduće[sm=bravo.gif]




Miracle*3 -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:34:16)

hocu slikacu.
step by step




Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>