Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (10.8.2012 13:23:53)
|
IZVORNA PORUKA: damma Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me... e tačno ćete ga skuhat....[sm=jezicek.gif] ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj... Evo recepr od Pahuljice za kadaif: ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et' Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija. zaha Kadaif Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda Canim čudo do kadaifa Evo recepta za kadaif 1/2 pakovanja pecenog kadaifa 1 casa (ona za turski caj) ulja 1 -||- secera Kuhati 15 min Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil. 2 jaja 1 casa (za vodu) secera 1L mlijeka Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna. Skuhati smjesu gustoce kao za puding Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti. Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.
|
|
|
|