|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:36:09   
Mia
treće hvala na odgovoru user posted image

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 1401
7.8.2012 15:43:35   
treće
i ako pravi na plinskom onda stavi na manje kolo, jača vatra, jer pretis gori okolo, na struju nema veze
IZVORNA PORUKA: Mia

treće hvala na odgovoru user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1402
7.8.2012 15:49:48   
raja_ringe
treće i ovaj krompir mi se sviđa i taman sam te htjela pitati za vodu :)). Za sutra sam već plnirala teleće šnicle sa rižom i gljivama, pa mi krompir ne ide u ovoj varijanti, ali prekosutra bi mogla tako krompir i skontat ću još nešto user posted image user posted image

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1403
7.8.2012 15:59:58   
raja_ringe

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ovako, ja sam za nas dvoje iskoristila pola kese mlinaca, pola kile karabataka i pola litre supe za preliti. To je bilo jako i masno, pojeli smo samo pola od tog, jer koliko god je preukusno, toliko se ne moze jesti na vrucinama.
Slijedeci put cu ici sa malo manje mesa, ili više tijesta, narednani sir samo na vrh, a pavlaku necu mijesati sa masnocom od pečenja mesa.

hvala ti puno, jedva te prepoznah sa novim avatarom :)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1404
7.8.2012 16:42:53   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: hapymum

zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj

Ja krompir pravo volim kad je tako kuhan i pečen. U zadnje vrijeme ga pečem na papiru za pečenje, fino porumeni, poneki čak bude hrskav, a ništa se ne zalijepi za tepsiju. Najgore mi kad oni hrskavi ostanu zapečeni i zalijepljeni, pa nikako da ih odlijepiš, a oni pravo hrskavi i rumeni, pa ti prosto žao da ih potopiš vodom kako bi oprala tepsiju : )

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1405
7.8.2012 16:50:12   
Miracle*3
Da vas pitam za savjet. Hocu pripremati iftar za goste i ne mogu sve stici za jedan dan zbog bebe etc...
Pa da mi je da nesto spremim dan ranije. Sta mislite moze li se hadzijski cevap spremite recimo veceras, a sutra da ga upakujem u papir i zavrsim pecenje u rerni???

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1406
7.8.2012 16:51:15   
Miracle*3
A jela sam neku noc super krompir, Skuhan samo i posle pomijesan sa malo persuna, majcine dusice i putera. Fantastican je.

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 1407
7.8.2012 16:59:31   
Hanady RR
evo mene...krenula s akuhanjem...user posted image
a ni rashladila se nisam...najprije maida...možeš...sve spremi i stavi u foliju i u frižider dan prije...suatradan smao nareži gljive i u pečnici dopeci...

meni osmišljem....

topa, somuni, datule, limunada sa kockama leda sa mentom ( spjelo mi sa slike do palachinken)user posted image
tarhana ....
alabansi ćevap
dip uz njega sa dodtakom kopra
krompir ploške sa sirom zapečene
šopska salata
paprike pečene crvena pohovane unutra feta
eh pile na soli ....
malsenice ...al ja to cancone zovem sa blitvom i puretinom...

kolači...ledeni vjetar sa bananama i ribizlama...user posted image
sladoled
slatkko do višnja

eto...u princpiu dosta toga je pripremljeno...sad odoh upalit motoreuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1408
7.8.2012 17:00:23   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

A jela sam neku noc super krompir, Skuhan samo i posle pomijesan sa malo persuna, majcine dusice i putera. Fantastican je.

ja ovako napravim prilog često...
bitno smao da je vruć...kad se stavi puter sa začinima i pormješa da se ono rastopiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1409
7.8.2012 17:29:44   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Da vas pitam za savjet. Hocu pripremati iftar za goste i ne mogu sve stici za jedan dan zbog bebe etc...
Pa da mi je da nesto spremim dan ranije. Sta mislite moze li se hadzijski cevap spremite recimo veceras, a sutra da ga upakujem u papir i zavrsim pecenje u rerni???

ja u nedjelju isto ima veliki iftar a spremim dosta toga unaprijed recimoja napravim filovane paprike sa mesom malo ih samo skuham i onada kad se ohlade u zamrzivac kad mi trebaju izvadim i tako spremne jos 45 min u pekac pred iftar budu spremne, recimo napravim picu jer i u prodavnicama imamo zamrznute pice tako ja radim dosta mi olaksava posao, kolace agdaste moze isto traju dugo i onda kad je iftar ostane ti samo topa, supa, salate, ono sto mora da je svjeze:)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1410
7.8.2012 17:32:58   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: hapymum

zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj

Ja krompir pravo volim kad je tako kuhan i pečen. U zadnje vrijeme ga pečem na papiru za pečenje, fino porumeni, poneki čak bude hrskav, a ništa se ne zalijepi za tepsiju. Najgore mi kad oni hrskavi ostanu zapečeni i zalijepljeni, pa nikako da ih odlijepiš, a oni pravo hrskavi i rumeni, pa ti prosto žao da ih potopiš vodom kako bi oprala tepsiju : )

ja volim krompir u svakom obliku mmmuser posted image volim isto tako da skuham nekih 15 min i onda u pekas malo nauljim so bosiljak i poecem u rernu neku noc sam jela kod medic krompir iz pekaca bas je bio prste da polizes:)

kod mene veceras za iftar boranija,mjesana salata, zeljanica,dosta voca,kafa.

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1411
7.8.2012 17:48:46   
visnjica1
Joj drage moje imate li vi neki jednostavan recept za kolac od malina i maskarpone sira, imam to u frizderu pa mi zao da mi istekne rok siru a da mi je nesto jednistavno a ukusno i da sa kupovnim korama

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1412
7.8.2012 18:06:05   
Galicia
Evo ga:

http://www.coolinarika.com/recept/brza-vocna-torta/

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1413
7.8.2012 18:16:39   
rerica
Pileca supa
punjene paprike,tikvice i japrak
pire krompir
sirnica
cokoladni kolac sa visnjama
kompot
lubenica,dinja,nektarine....
jel dosta
za musafire veceras user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1414
7.8.2012 19:15:38   
Amam
Za moje musafire veceras:

pileca supica,
gulas
pire krompir
rolana piletina sa sirom i prsutom
sampinjoni u vrhnju
francuska salata
paradajz u kajmaku
lepine
ledene kocke
dinja
dosta vode,soka i kahva user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1415
7.8.2012 19:23:23   
hapymum
limunada
begova corba
krompir
pile
mufine sa kukuruznim brasnom
gljive u sosu
pohovane patlidzane
salata
jabukovaca
lubenica,sladoled
kafa i puuuno vode

cekamo goste...

< Poruku je uredio hapymum -- 7.8.2012 19:26:27 >

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1416
7.8.2012 19:34:09   
Amam
Sorry sto idem OT ali znam da ovdje mogu naci odg,gdje u Sa mogu kupiti burkini/hashemu,znam za jednu tetu na Otoci D,ali ako ne nadjem user posted image .Odgovori na pp da ne bude po prstimauser posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1417
7.8.2012 19:42:44   
Dzenana_G
Ja veceras sama na poslu cekam iftar. pobjegla malo u kancelariju da dodjem se bi od vrucine i podgrijem iftar. Odavno nisam sama iftarila, pa mi bas neka tuga user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1418
7.8.2012 23:24:33   
Anoniman
veceras nas je bilo 15toro za sofrom

fino se druzili

imali birijan sa batacima
krompirusa
paprike punjene sirom i pohovane
onaj krompir zapeceni

sokovi , vanilice i ostalo

crkla sam sve sama sedoh malo da odmorim

(odgovor članu Dzenana_G)
  Neposredna veza do poruke: 1419
7.8.2012 23:41:35   
Medić*
Sellam hanumice :)

Mi upravo stigli kuci, prijazelji nas vodili u Turkuaz na iftar, bilo nam je prelijepo, volim te takve ambijente. Allah da ih nagradi.

Za sehur cemo nesto namazati.

Moram vam reci mozda ubrzo postanem svekrva user posted image user posted image Gazda Turkuaza inace nas dobar prijatelj mi vara sina za svoju Merjem user posted image Aman slatkisa majko mila user posted image zvrk pravi.

Sutra na iftaru kod mojih u Sandzaku aBg, putujemo oko podne cim dodjeo s posla, da bi fino stigli na iftar. bas sam pozeljela svoje a i da pomirisem tek rodjenu bebaru i moje veliki momke user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1420
7.8.2012 23:46:19   
DM
gdje u Sa mogu kupiti burkini/

U Tekbiru!
Moje dijete ispostilo danasuser posted image user posted image user posted image
Jooooj kako sam happy

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1421
7.8.2012 23:49:04   
Honey3
medic sretan put,i okusi i tamo malo Ramazanauser posted image A gdje ti je Turkuaz,i je li oni imaju neke posebne iftarske menije,u nedjelju mi dolazi 10-ak prijateljica iz Kaknja,pa hocemo negdje na iftar,sad evo raspitujem,trazim...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1422
7.8.2012 23:50:31   
Honey3
doublemum mashallah,aferim djetetuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1423
7.8.2012 23:51:34   
Medić*

IZVORNA PORUKA: doublemum

gdje u Sa mogu kupiti burkini/

U Tekbiru!
Moje dijete ispostilo danasuser posted image user posted image user posted image
Jooooj kako sam happy

mashalal DB, ,mogu zamisliti tvoje srece i ponosa. Dusa mila user posted image user posted image

Osim navedenog mjesta, ima na Otoci u Nahli ja uzimala, a isti takvi na jednom standu kod na pijaci oko 50 km.

Ima i na Ilidzi kod Zumre user posted image

Ja imam jedan ali ja sam od prosle godine skinula 25 kg pa mi taj sada ko salvare, muz veli da uzmem drugi ali necu samo ce mi tetka malo zuziti da mi bude taman user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1424
7.8.2012 23:52:47   
Medić*
Zaho hvala, jedva cekam. Turkuaz je na Ilidzi . Bude Turska hrana ai nasa iftar po osobi 15 i 20 km.

Ja bih ti preporucila u Grand centru Merkator, bude fin iftar za 8 km user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 7.8.2012 23:54:14 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *