|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
8.8.2012 1:04:08   
canim
Eh lijepo se odmorite Zene u Ulcinju.

Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba user posted image I divan kadaif,user posted image jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1451
8.8.2012 1:06:50   
Medić*

IZVORNA PORUKA: canim

Eh lijepo se odmorite Zene u Ulcinju.

Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba user posted image I divan kadaif,user posted image jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.

Neizostavna bas user posted image

Podijeli nam taj recept :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1452
8.8.2012 1:33:17   
canim
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.

Afiyet olsun user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1453
8.8.2012 1:59:00   
Medić*
Primamljiv recept bas. Sa ovim filom nisam nikada probala

Nadam se da je ukusno, mogla bih za Bajram ovo probati, a svakako jednom prije bajrama user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1454
8.8.2012 2:08:37   
canim
Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1455
8.8.2012 2:11:24   
Medić*

IZVORNA PORUKA: canim

Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao

Obavezno nam javi, bas bi malo za promjenu od standardnog recepta za kadaif user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1456
8.8.2012 2:17:39   
canim
javim inshaAllah
Odoh palacinke da pecem I da sehuramo user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1457
8.8.2012 7:20:49   
treće
baš imam ovaj kadaif, probaću, hvala za recept

Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.

Afiyet olsun

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1458
8.8.2012 13:05:08   
mimiE
jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image

12.12. Nejla

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1459
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 13:17:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimiE)
  Neposredna veza do poruke: 1460
8.8.2012 13:21:11   
bebacha
nisi fer,kad ces mene zvat na ovaj ledeni vjetaruser posted image user posted image
kako pravis sitni cevap
ja sutra imam prijatelje na iftaru

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1461
8.8.2012 13:24:17   
mamine oci
kod mene veceras pileci fileti,pomfrit,kupis salata,supica i dezer voce:)ovih dan gledam nesto brzinski jer u nedelju imam veliki ifter pa necu da se puno umaramuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1462
   [Obrisana poruka]
8.8.2012 13:25:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 1463
8.8.2012 13:28:12   
madam x
Gdje bi onaj recept za kadaif od Pahuljice? Ili ima neko svoj?user posted image

Neposredna veza do poruke: 1464
8.8.2012 13:29:17   
hally

IZVORNA PORUKA: mimiE

jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image

selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina...
samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to

(odgovor članu mimiE)
Neposredna veza do poruke: 1465
8.8.2012 13:29:43   
djoisa
ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1466
8.8.2012 13:37:05   
mimiE

IZVORNA PORUKA: hally

selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina...
samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to

a.selam! hvala na odgovoru!user posted image

12.12. Nejla

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 1467
8.8.2012 13:39:29   
Lejla Ka
Sarajevski sitni ćevab

Krtina od junetine (teletine) se izreže na kockice veličine jednog zalogaja (u Sarajevu se cijeni da to budu sitniji komadi).

Sitno izrezani crveni luk se isprži na ulju, doda se meso pa se i ono preprži da promjeni boju. Onda se doda na sitno izrezan veći zreliji, oguljen paradajz (ovaj korak naravno možete zamjeniti koncentratom paradajza, bolje paradajz pireom iz tetrapaka ili čak pasteriziranim komadićima paradajza koji se sad mogu kupiti). Ovo se malo pusti da se dinsta pa se onda doda vode da prekrije meso. Zavisno od vrste mesa zavisi i dužina kuhanja. Teletini će biti dosta 30-45min laganog krčkanja, junetinu ostavite makar sat, ako ne i duže.
Začinite sa soli i biberom, sitno sjeckanim svježim peršunom, crvenom slatkom paprikom (ovo je onaj segment po kojem se svaki ćevab razlikuje od domaćice do domaćice user posted image )
Važno je da nema previše safta, od prilike do pola visine mesa, pa nemojte na početku staviti previše već dodajte prokuhanu vrelu vodu tokom kuhanja ako vidite da fali.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1468
8.8.2012 13:42:38   
hally

IZVORNA PORUKA: hally

a.selam! hvala na odgovoru!user posted image

user posted image

(odgovor članu mimiE)
Neposredna veza do poruke: 1469
8.8.2012 13:51:50   
Honey3
canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu hally)
Neposredna veza do poruke: 1470
8.8.2012 14:06:14   
madam x

IZVORNA PORUKA: djoisa

ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram user posted image

De stavi molim te, ja nisam stručnjak za kadaif, pravila ga samo jednom i užas ispao, utoliko mi je sad bitnije da bude dobar i da se može jestiuser posted image I zašto u svaki ide toliko maslaca, može li se to smanjiti/ izbjeći?

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1471
8.8.2012 14:07:16   
madam x

IZVORNA PORUKA: zaha

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image

Ja bih neki da se pečeuser posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1472
8.8.2012 14:08:33   
djoisa
neka maslaca..on mu vjerovatno i daje dio okusa evo recept

zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1473
8.8.2012 14:12:05   
madam x
Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1474
8.8.2012 14:15:33   
djoisa
evo ja ko neki strucnjak za kadaif..a nikad ga nisam pravila user posted image

vidim i zaha je na temi mozda ce ti ona bolje reci

ja mislim da ti nije pod moranje da stavis tahanhalvu ni cokoladu..

i mislim da nije potrebno predhodno kuhanje, predpostavljam da ce od agde omeksati, kao baklava..

ima li neko ko pravi kadaif da pomogne zinanini user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 8.8.2012 14:16:11 >

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *