|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 11:45:18   
hapymum
ma joj ja voce doboro nakiselim i isperem al kad sam vidjela nije mi bilo dobro,suti veceras imam iftar zamisli da sam snahi nasula kompot s crvima,user posted image user posted image user posted image

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1376
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 11:57:03   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: zaha

eh i mene interesuje,moze li nesto drugo umjesto slatkog kajmaka,a kako ovo za gotove jufke,jednu uz drugu stavis da bude duza,je li ?
a monte vidis,vrhnje je bilo hopla,ali cokolada se nije dobro istopila,jer vidim da ima malo grudvica,eto sad i to znamuser posted image


HM!

Koliko ja znam, ovo što nude kajmaka pakovanih po tržnim centrima su u glavnom slani kajmaci. Kad skuhate mlijeko pakovanmo u kesi (tzv. kratkotrajno) na njemu bude kožica a ne kajmak user posted image tako da to nije rješenje.

Možda bi se moglo nešto izmajmunisati sa mliječnim vrhnjem za šlag, ali da se doda malo više griza jer je vrhnje za šlag dosta tečnije od pravog kajmaka.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1377
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 11:58:29   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: hapymum

ma joj ja voce doboro nakiselim i isperem al kad sam vidjela nije mi bilo dobro,suti veceras imam iftar zamisli da sam snahi nasula kompot s crvima,user posted image user posted image user posted image


To se zove "s mesom" user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1378
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:18:06   
madam x
Selam, kako ste danas?

Znate li do koje godine se praktikuje našivanje posta kod djece? Moja curica ima 9 godina.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1379
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:19:51   
madam x

IZVORNA PORUKA: hapymum

ima li nekih brzih prjedloga za iftar,nocas mi dolaze mama brat i snaha(njeno velicanstvo)


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1380
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:25:14   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: zinanina

Selam, kako ste danas?

Znate li do koje godine se praktikuje našivanje posta kod djece? Moja curica ima 9 godina.


Ma našivanje je neki naš narodni običaj, da se djeca psihički pripreme. Djevojčice postaju dužne postiti kad dobiju prvu menstruaciju. Do tad nisu dužne postiti.
Ti vjerovatno možeš ocijeniti da li tvoje dijete može zaista može ispostiti dan, pa se prema tome ravnaš.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1381
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:34:09   
hapymum

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: zinanina

Selam, kako ste danas?

Znate li do koje godine se praktikuje našivanje posta kod djece? Moja curica ima 9 godina.


Ma našivanje je neki naš narodni običaj, da se djeca psihički pripreme. Djevojčice postaju dužne postiti kad dobiju prvu menstruaciju. Do tad nisu dužne postiti.
Ti vjerovatno možeš ocijeniti da li tvoje dijete može zaista može ispostiti dan, pa se prema tome ravnaš.




Slazem se sa Lejlom Ka.djevojcice su duzne postiti cim dobiju prvu men,to nasivanje ne postoji nego su to nama nane govorile(pa su nam otezale) a naravno da moze izdrzati Allah nikog nebi opteretio necim sto ne moze izdrzati.

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1382
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:39:15   
raja_ringe
cesto vas citam, ali se nisam na ovoj temi prije javljala. Zelim da vam se zahvalim na idejama :) i vidim da ste prave vrijednice, svaka vam cast.

Palacinko ti si jednom pisala recept za mlince u vatrostalnoj posudi. Kupila sam sve sastojke pa ako bi samo mogla reci neki omjer, koliko piletine, koliko pavlake, koliko tjestenine.. Za mlince sam prvi put na ovoj temi cula iako mi seka kaze da je to kod nas tirit pita i da je mama pravila, ja se stvarno ne sjecam :)..

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1383
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:46:05   
madam x
Happymum i Lejla, hvala vam.user posted image

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 1384
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:52:09   
canim

IZVORNA PORUKA: treće

canim, u pravu si merdžimek se ne pravi s rižom,
i ja sam u Turskoj jela ovu jogurt znaš li kako se ona pravi,
ja sam uzimala u Turskoj mješavinu začina, dominira nana , za čorbe i stvarno juče u čorbu od leće zaboravila staviti mm kaže ni nalik


Ovo ti je osnovni recept za yogurt corbu, tavuk suyu je pileca voda.
Ja uglavnom ovo koristim kao osnovni recept i vecinom je ovako spremam ali ponekad ubacim povrca, fidelina a nekad napravim i sa telecom vodom i dijelovima mesa, bude bas ukusna.

http://www.uzmantv.com/yogurt-corbasi-nasil-yapilir

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1385
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 13:57:47   
treće
ja ih pravila neki dan prvi put, najvažnije je da ima puuuno supe, ja sam svaki sloj kora zaljevala supom i vrhnjem za kuhanje, ali na kraju opet suho ispade,treba baš da zapliva, iskuhala sam hrbat pileći za supu, a 1 prsa prepržila na masl, ulju sa začinima, i stavljala sam edamera odokativno mada možda bolje više vrhnja ili pavlake,
meni je vatrostalna zdjela za količinu od 250 gr kora

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

cesto vas citam, ali se nisam na ovoj temi prije javljala. Zelim da vam se zahvalim na idejama :) i vidim da ste prave vrijednice, svaka vam cast.

Palacinko ti si jednom pisala recept za mlince u vatrostalnoj posudi. Kupila sam sve sastojke pa ako bi samo mogla reci neki omjer, koliko piletine, koliko pavlake, koliko tjestenine.. Za mlince sam prvi put na ovoj temi cula iako mi seka kaze da je to kod nas tirit pita i da je mama pravila, ja se stvarno ne sjecam :)..


(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 1386
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:02:35   
treće
hvalauser posted image
IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: treće

canim, u pravu si merdžimek se ne pravi s rižom,
i ja sam u Turskoj jela ovu jogurt znaš li kako se ona pravi,
ja sam uzimala u Turskoj mješavinu začina, dominira nana , za čorbe i stvarno juče u čorbu od leće zaboravila staviti mm kaže ni nalik


Ovo ti je osnovni recept za yogurt corbu, tavuk suyu je pileca voda.
Ja uglavnom ovo koristim kao osnovni recept i vecinom je ovako spremam ali ponekad ubacim povrca, fidelina a nekad napravim i sa telecom vodom i dijelovima mesa, bude bas ukusna.

http://www.uzmantv.com/yogurt-corbasi-nasil-yapilir


(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1387
   [Obrisana poruka]
7.8.2012 14:06:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 1388
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:11:16   
raja_ringe

IZVORNA PORUKA: treće

ja ih pravila neki dan prvi put, najvažnije je da ima puuuno supe, ja sam svaki sloj kora zaljevala supom i vrhnjem za kuhanje, ali na kraju opet suho ispade,treba baš da zapliva, iskuhala sam hrbat pileći za supu, a 1 prsa prepržila na masl, ulju sa začinima, i stavljala sam edamera odokativno mada možda bolje više vrhnja ili pavlake,
meni je vatrostalna zdjela za količinu od 250 gr kora



hvala ti draga, ima da zapliva :))



_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1389
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:12:53   
hapymum
zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj


_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1390
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:22:17   
palachinken

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

cesto vas citam, ali se nisam na ovoj temi prije javljala. Zelim da vam se zahvalim na idejama :) i vidim da ste prave vrijednice, svaka vam cast.

Palacinko ti si jednom pisala recept za mlince u vatrostalnoj posudi. Kupila sam sve sastojke pa ako bi samo mogla reci neki omjer, koliko piletine, koliko pavlake, koliko tjestenine.. Za mlince sam prvi put na ovoj temi cula iako mi seka kaze da je to kod nas tirit pita i da je mama pravila, ja se stvarno ne sjecam :)..

Ovako, ja sam za nas dvoje iskoristila pola kese mlinaca, pola kile karabataka i pola litre supe za preliti. To je bilo jako i masno, pojeli smo samo pola od tog, jer koliko god je preukusno, toliko se ne moze jesti na vrucinama.
Slijedeci put cu ici sa malo manje mesa, ili više tijesta, narednani sir samo na vrh, a pavlaku necu mijesati sa masnocom od pečenja mesa.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 1391
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:25:13   
treće
http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-krumpir-bake-todebo/
IZVORNA PORUKA: hapymum

zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj


(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1392
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:26:40   
hapymum

IZVORNA PORUKA: treće

http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-krumpir-bake-todebo/
IZVORNA PORUKA: hapymum

zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj



user posted image user posted image si

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1393
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:31:30   
Honey3

IZVORNA PORUKA: tajra


IZVORNA PORUKA: zaha

eh i mene interesuje,moze li nesto drugo umjesto slatkog kajmaka,a kako ovo za gotove jufke,jednu uz drugu stavis da bude duza,je li ?



Pusti kajmak i voce...

Stavi mljevene orahe...user posted image
a sasvim je dovoljna duzina gotove jufke...

i hvala za ideju...potpuno sam ih zaboravila...user posted image



Je li nam se to vratia Sime?user posted image
a znaci i ti volis pituljice,ja sam ih nekad daaaavno jela,a planiram jedan veliki iftar,i mislim to bi mi taman fino doslouser posted image
Mi veceras kod jetrve na iftaru,i sutra smo isto kod rodjaka od mm,tako da dva dana ne pravim nistauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1394
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 14:59:24   
treće
ne znam jesi li ikad pekla krompir u pretisu, to je isto zdravija varijanta, a ukusno je i brzo,
na kocke2x2 cm izrezati krompir, ugrijati ulja da fino pokrije dno pretisa ubaciti krompir malo promiješati posoliti, zatvoriti pretis e sad zavisi od pretisa pustiš da prošišti i još par minuta i isključiš, ako počne mirisati pazi da ne izgori, kad se išišti standardno otvaraš, vidi je li odozdo porumenio i to je to, ako nije porumenio vrati još malo
IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: treće

http://www.coolinarika.com/recept/zapeceni-krumpir-bake-todebo/
IZVORNA PORUKA: hapymum

zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj



user posted image user posted image si


(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1395
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:08:20   
Mia

IZVORNA PORUKA: treće

ne znam jesi li ikad pekla krompir u pretisu, to je isto zdravija varijanta, a ukusno je i brzo,
na kocke2x2 cm izrezati krompir, ugrijati ulja da fino pokrije dno pretisa ubaciti krompir malo promiješati posoliti, zatvoriti pretis e sad zavisi od pretisa pustiš da prošišti i još par minuta i isključiš, ako počne mirisati pazi da ne izgori, kad se išišti standardno otvaraš, vidi je li odozdo porumenio i to je to, ako nije porumenio vrati još malo



Oprosti na upadanju, ova mi se varijanta pripreme u pretisu bas svidja, samo da provjerim je li se dodaje imalo vode ili se stavi samo ulje?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1396
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:24:16   
Lejla Ka
Jedan recept maksuz za Hanady:

http://www.coolinarika.com/recept/kremaste-tikvice/

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1397
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:31:22   
Hanady RR
user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1398
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:33:39   
treće
bez vodeuser posted image

i ako pravi na plinskom onda stavi na manje kolo, jača vatra, jer pretis gori okolo, na struju nema veze
IZVORNA PORUKA: Mia


IZVORNA PORUKA: treće

ne znam jesi li ikad pekla krompir u pretisu, to je isto zdravija varijanta, a ukusno je i brzo,
na kocke2x2 cm izrezati krompir, ugrijati ulja da fino pokrije dno pretisa ubaciti krompir malo promiješati posoliti, zatvoriti pretis e sad zavisi od pretisa pustiš da prošišti i još par minuta i isključiš, ako počne mirisati pazi da ne izgori, kad se išišti standardno otvaraš, vidi je li odozdo porumenio i to je to, ako nije porumenio vrati još malo



Oprosti na upadanju, ova mi se varijanta pripreme u pretisu bas svidja, samo da provjerim je li se dodaje imalo vode ili se stavi samo ulje?



kod nas danas ovaj krompir i z pretisa i tikviceuser posted image


http://www.coolinarika.com/recept/742529/


< Poruku je uredio treće -- 7.8.2012 15:41:15 >

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1399
   RE: Sehuri/Iftari
7.8.2012 15:33:49   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: canim

Hanady ima li se slatki kajmak kupiti po ovim marketima?
Mislim ono da je pakovano kao recimo meggle kajmak ? Ja kupujem vecinom na trznici ali bas zadnji put kad smo uzeli ne znam jeli zbog vrucine ili cega, nije mi bio nesto pa bi nekako radje iz prodavnice uzela, makar do zime


Pokušaj sa mascarpone sirom, on je sličan našem kajmaku, a ionako se uglavnom za kolače koristi.

_____________________________

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *