RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:22:23)

uh...to sma porputila...
jel znaš gdje je da mi opet linkaš[sm=smiley36.gif]
da konačno kažem šta je večeras uz supu do koljenice[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:24:38)

A gdje vam je i ta voda stala, Tita ti? [sm=jezicek.gif]

Ja sam stvarno ponosna kako sam za iftare koje sam pravila za goste fino predvidjela količine hrane tako da nam u opće nije puno ostalo (puno smo se mi najeli, al to je druga priča [sm=smiley36.gif])

Najgore mi je za vodu, čini mi se mogla bih šlauf instalirati pored stola, ali na kraju mi više ne može stat, a ja još žedna.

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:25:55)

evo http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

a za vodu meni najbolja lubenica..svaki iftar pojedem bar kilu, a ostatak na sehuru

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:27:08)

vjeruj sve se to pojelo...doduše i svekrva joj dođe i svekar...on ne posti...pa dva djevera...pa sjedi sjedi u bašči...polako sa tola sve se pojelo...
ostalo njima za sehura...

ja kontala noćas malo tope samo ...al muž ustade kaže vodaaaaaaaaaaaaaaa....samo voda...
i bi u pravu[sm=smiley36.gif]

a u pravu si za vodu...
ne instaliram šlauf...al bokale napunim pa u frižider stavim...kako koji przanimo samo dodoajem jedna na sto dugi pun u friz[sm=smiley36.gif]

hapymum -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:27:42)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: hapymum

mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne.
ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide
5 jaja
10 kas ulja
10 brasna
15 secera
3 kakoa
i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je

Ja sam danas pravila ovaj kolac. Bas je bio dobar, a i dobro je dosao poslije onih voxnih i ljetnih nesto konkretno. Ipak cokolada je cokolada [sm=smiley36.gif]

ja od svih kolaca najvise volim americku tortu ali mi je malo zahmet da je napravim al kad sam otkrila ovaj recept odusevila sam se,ja inace volim jake kolace

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:29:31)

IZVORNA PORUKA: djoisa

evo http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

super...
totalno po našem kontu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ovo nam je večeras[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]
supica...meso do koljenice sa dadadinim dip-om od kopra[sm=smiley36.gif]sladoled, lubenica, topa, somuni, hurme i dosta...

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:40:59)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Preporučujem:

http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

Jednostavno, brzo se priprema, efektno izgleda, a ukus je fenomenalan.

Ja sam u povrće dodala i na tanke kolutove izrezanu papriku. Začinite onim što volite sa piletinom.

Ne smiješ ovo propustiti Hanady, ovo je nama zvijezda ovog Ramazana [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:43:44)

Preporučujem:

http://www.coolinarika.com/recept/pileca-prsa-sa-povrcem-i-mozzarellom-u-foliji/

Jednostavno, brzo se priprema, efektno izgleda, a ukus je fenomenalan.

Ja sam u povrće dodala i na tanke kolutove izrezanu papriku. Začinite onim što volite sa piletinom.

Ne smiješ ovo propustiti Hanady, ovo je nama zvijezda ovog Ramazana [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

evo večeras...
smao mocarelu da dokupim...i odmah sam sebi imputirala da biće i paprika[sm=smiley36.gif]

fakat piletina i povrće...posebno tikvice nam gode baš...
al to nama godi i bez ramazna u ovako toplim danima...
sreća ja i suprug smo lijepo okrenuti povrću i začinskim travama[sm=smiley36.gif] a djeca nas zdušno prate...a gosti ...kako koji...al svoi vole porbat kad vide kako se mi slatko nahranimo [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:45:03)

lajlea mali OT[sm=smiley1.gif]
vidjeh ''plavušu'' odraslu...dodouše smo kraj auta i mahnu...
prepoznah svoje žuto...odmah[sm=smiley36.gif]

bellla -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 12:55:18)

Medicu--sinoc sam pravila trokutice ,ja sam usitnila pil.file i dodala luk i zacine,i polila sam sa vrhnjem,maslacem i malo mlijeka kad se ispeklo,poklopila da malo otpusti--PREFINO! hvala ti

a ova piletina u foliji je isto super,radila prije 2-3 dana,stvarno ukus predobar,sve se onako u pari skuha,mmm

e sad,veceras cu raditi hadzijski cevap,izgleda tako primamljivo,moram probati

pitannje za Hanadicu---piletina u lisnatom,jel to samo kao pil.file sa zacinima ili se jos doda nesto,tipa krast.kiseli,sir ,tako nesto...

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:03:46)

veceras na iftrau kod moje drugarice iz djevojackih dana,jedva cekam...kako se brzo i jednostavno dogovorismo...

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:06:49)

IZVORNA PORUKA: sabinos

veceras na iftrau kod moje drugarice iz djevojackih dana,jedva cekam...kako se brzo i jednostavno dogovorismo...

ooo koga ja to vidim[sm=smiley31.gif]jeste li zavrsili sa useljavanjem u stan?

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:07:13)

IZVORNA PORUKA: bellla

Medicu--sinoc sam pravila trokutice ,ja sam usitnila pil.file i dodala luk i zacine,i polila sam sa vrhnjem,maslacem i malo mlijeka kad se ispeklo,poklopila da malo otpusti--PREFINO! hvala ti

a ova piletina u foliji je isto super,radila prije 2-3 dana,stvarno ukus predobar,sve se onako u pari skuha,mmm

e sad,veceras cu raditi hadzijski cevap,izgleda tako primamljivo,moram probati

pitannje za Hanadicu---piletina u lisnatom,jel to samo kao pil.file sa zacinima ili se jos doda nesto,tipa krast.kiseli,sir ,tako nesto...

moje seka je to spremala...al recept nam je isti...
ona na lisnato stavi trapista prvo...
a pileće filete izrežemo u trake propržimo na teflon tavi pa odoam začine po želji i zalijem vrhnjem za kuhanje il dvoj tro kađike bešamela...
onda ga stavljamo na trapist...umotamo...
premažeš jajetom, pospeš susuamom ...nareckaš rolnu na mjestima kole kriške želiš prije pečenja lakše je. kasnije rezati i pečenje 200 stepeni 20.tak minuta

sabinos -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:13:17)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

eh draga,zavrsili smo davno ali evo sad i internet smo prikljucili.kako smo dogovorile vidimo se poslije Bajrama da pijemo kafu kod mene.naredne sedmice idemo u Sandzak...necu biti kod svojih za Bajram prvi put [sm=smiley13.gif]

Lejla Ka -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:14:03)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

[sm=smiley36.gif] došli plavi malo na raspust [sm=smiley2.gif]

Ti si vjerovatno jedini primjer da ti dijete liči na "komšinicu" [sm=jezicek.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:19:01)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

eh draga,zavrsili smo davno ali evo sad i internet smo prikljucili.kako smo dogovorile vidimo se poslije Bajrama da pijemo kafu kod mene.naredne sedmice idemo u Sandzak...necu biti kod svojih za Bajram prvi put [sm=smiley13.gif]

vazi cim dodjes iz Sandzaka eto mene na slatku [sm=smiley1.gif]i donesi malo sira sjenickog[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:20:14)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

[sm=smiley36.gif] došli plavi malo na raspust [sm=smiley2.gif]

Ti si vjerovatno jedini primjer da ti dijete liči na "komšinicu" [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]

jah..dobro si[sm=jezicek.gif]

al u ovoj mahli to je dobro...nebi me neretva oprala [sm=jezicek.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 13:26:57)

Eh i ja da se tuspasim [sm=smiley1.gif]

Kod nas danas supica i ova piletina sa mocarelom, ostade mi ah jos od neki dan kad sam vidjela [sm=smiley36.gif]

lely -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 14:30:30)

Ja bih zamolila ako može neko da mi napiše ime one čorbe/supe od crvene leće ili još bolje da mi kopira raceptčić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U velikoj sam žurbi pa ne mogu sad da tražim,a rado bih pravila pa ne znam šta mi fali od sastojaka .

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 14:50:58)

IZVORNA PORUKA: lely

Ja bih zamolila ako može neko da mi napiše ime one čorbe/supe od crvene leće ili još bolje da mi kopira raceptčić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U velikoj sam žurbi pa ne mogu sad da tražim,a rado bih pravila pa ne znam šta mi fali od sastojaka .

Luk izrezati sitno i prziti na ulju dok ne postane staklast.
2
Lecu i rizu zajedno oprati i sasuti na luk i dodati oko 4-5 solja vruce vode.Kada prokuha dodati sve zacine.Tokom kuhanja ako je potrebno dodajte jos vode ako vidite da je supa gusta.
3
Kada supa prokuha smanjite na srednju temperaturu i kuhajte oko sat vremena.Vrlo je vazno da serpa ne bude sasvim poklopljena jer ce da kipi.U toku kuhanja promijesati nekoliko puta jer se leca zalijepi za dno tokom kuhanja.

canim -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 14:55:06)

Ja bi ti preporucila u supu od crvene lece, tj merdzamik corbu pri kraju kuhanja dodas nane, bude preukusna, bas dobije specifican ukus.

lely -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 14:57:18)

IZVORNA PORUKA: rerica

Ja bih zamolila ako može neko da mi napiše ime one čorbe/supe od crvene leće ili još bolje da mi kopira raceptčić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  U velikoj sam žurbi pa ne mogu sad da tražim,a rado bih pravila pa ne znam šta mi fali od sastojaka .

2
Lecu i rizu zajedno oprati i sasuti na luk i dodati oko 4-5 solja vruce vode.Kada prokuha dodati sve zacine.Tokom kuhanja ako je potrebno dodajte jos vode ako vidite da je supa gusta.
3
Kada supa prokuha smanjite na srednju temperaturu i kuhajte oko sat vremena.Vrlo je vazno da serpa ne bude sasvim poklopljena jer ce da kipi.U toku kuhanja promijesati nekoliko puta jer se leca zalijepi za dno tokom kuhanja.

Hvala puno,ali ne znam koliko mi čega treba i koji su to začini,nisam ovo nikad pravila pa ne znam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley22.gif[/image],a valjda se snađem.Hvala još jednom :*

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 15:02:19)

IZVORNA PORUKA: rerica

Ja bih zamolila ako može neko da mi napiše ime one čorbe/supe od crvene leće ili još bolje da mi kopira raceptčić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  U velikoj sam žurbi pa ne mogu sad da tražim,a rado bih pravila pa ne znam šta mi fali od sastojaka .

2
3

Hvala puno,ali ne znam koliko mi čega treba i koji su to začini,nisam ovo nikad pravila pa ne znam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley22.gif[/image],a valjda se snađem.Hvala još jednom :*

1.5 solja crvene lece (solja 250 ml) 1/2 soljerize 1 glavicaluka sol biber 1 kasicicavegete 2 kasicicepersuna 2 kasicicecurrya ulje 4-5 soljavruce vode

SdZ -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 15:06:11)

Zenice, kako ide?
Jao, meni je danas, Boze mi oprosti, tako tesko. Isla sam do grada, a sunce grije k'o ludo. Evo mi muka, manta mi se, povraca, ne mogu stajati uopce. A zao mi se omrsiti :-( samo zbog case vode i tablete.

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (6.8.2012 15:12:38)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Zenice, kako ide?
Jao, meni je danas, Boze mi oprosti, tako tesko. Isla sam do grada, a sunce grije k'o ludo. Evo mi muka, manta mi se, povraca, ne mogu stajati uopce. A zao mi se omrsiti :-( samo zbog case vode i tablete.

Da ti Allah olaksa[sm=smiley1.gif]
Istusiraj se,lezi malo,odmori[sm=smiley1.gif]
Dace Allah snage....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>