RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:24:31)

IZVORNA PORUKA: damma

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac.
1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata.
Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...

mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene [sm=smiley1.gif]

Ovo nisam nikada probala, zvuci dobro i bas lagano, jedva cekam u ove ramazanske dane[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:29:57)

hanady ti bogme svasta nabroja
kod mene ce biti veceras
burek od sjeckanog mesa
filovane paprike s krompirom
hurmasice
lubenica
dinja
a vidjet cu kakve ce zelje bit mm

Damma moze li recept za ove "paprike filovane s krompirom"??? Cula sam da je to jako ukusno; al ja nisam nikad pravila jer ne znam recept [sm=zmeden.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:35:34)

ogulim krompire, potrebno ih je malo vise, zavisi od broja osoba za koje spremas. isjeckas na kockice sitno ko za krompirusu, ja stavim i luka i mrkve, isto sitno isjeckam. dodam zacine u to, ulje, po kasiku kajmaka i brasna. paprike pripremi za filovanje i filuj ovom smjesom. redta u tepsiju, prelit s malo mlijeka i stavit da se pece. ja stavim odmah u rernu, preko stavim foliju. kad je skoro peceno skines foliju prelijes kajmakom domacim ili vrhnjem, jos zapeces i davis se jeduci [sm=smiley1.gif]
najbolja mi je svjeza mijesana salata uz to. jos domaca pogaca, uh ogladnih..

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:39:27)

kod mene veceras za iftar: domaca pogaca ,sataras,salata,,topa, hurme i ima kolac sa jabukama[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:39:46)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
dženana...
ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac...
samo ja sma dodoala u njega izmjene...
uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ono obično vrhnje za kuhanje?
[img]http://85.10.48.253/sonda/Projects/Vindija////////Slike/vrhnje%20za%20kuhanje%202%20dl%20novo%20copy.jpg[/img]

ma jok ovo za kuhanje...jesam hajvan
ono za šlag..hula hula[sm=smiley36.gif]

Hahaha, ma znam da je Niobe jednom pravila kremu za tortu baš s ovim vrhnjem za kuhanje, ali jos nisam čula da ga je ko mutio mikserom [sm=jezicek.gif] Uglavnom, odustala sam od lijene žene, pravim ovu tortu, ali s jogurtom i keksom, kao Dzenana i unutra cu ubaciti šumsko voće, kao Hanady, odozgo voćni preljev. Njam!

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:41:12)

I ovdje da zaželim Ramazan Šerif Mubarek Olsun. Lijepe ramazanske dane vam želim i da lako ispostite.

Kod nas je standardno da za sehur bude mazanje i to kajmak i nutela u vrućem somunu + čaj/bijela kafa + jogurt sa žitaricama...MM nije ljubitelj kuhanog i prženog u ta doba...Nekad znamo topu za sehur, ali ona nam je većinom rezervisana za iftar..

A danas tradicionalno prvi iftar kod svekrve [sm=smiley4.gif]
Sutra mi je dan dug, pa imam vremena za sitni ćevap...Vjerovatno ću uz njega krompir, prije toga supa, topa..standardno salata...a napraviću čokoladni mus za desert :)

I lejla80 - tražim te po forumu, nigdje te nema, kad evo te ovdje :))) Ako si za - na pp mi pošalji kontakte za FB (ako si online)

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:41:19)

Eh hvala ti puno [sm=smiley31.gif], nas je samo dvoje; tako da cu oko 6 paprika; al i ako ostane malo krompira iskoristit cu ga djecaku za veceru [sm=smiley36.gif]
Ako nije problem; molim te napisi mi koliko vremena otprilike peces u rerni, i na koliko stepeni[sm=zmeden.gif]

real mama -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:51:24)

Citam vase ideje za iftare i parike sa krompirom cu isprobati ali ne veceras :)
Imam pripremljene filovane paprike uz to cu neki prilog napraviti. Kupila bih malo puretine, medaljone npr, sa bijelim sosom i to je dosta pored supe i tope. Kolac cu napraviti sa piskotama i malinama cim dođem s posla da malo stane do iftara. Nadam se da ce taj kolac posluziti i za sutra :)

amanullah -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:58:07)

Pozdrav i selam svim domaćicama, nadam se da cu vam se moći prikljuciti i ove godine sa kojim receptom.
Tu sam i citam vas [sm=rozica.gif]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:59:50)

IZVORNA PORUKA: amanullah

Pozdrav i selam svim domaćicama, nadam se da cu vam se moći prikljuciti i ove godine sa kojim receptom.

[sm=smiley31.gif]ma gdje si ti hanuma , jedva cekam tvoje recepte i ideje za iftar[sm=bravo.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:02:41)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Eh hvala ti puno [sm=smiley31.gif], nas je samo dvoje; tako da cu oko 6 paprika; al i ako ostane malo krompira iskoristit cu ga djecaku za veceru [sm=smiley36.gif]
Ako nije problem; molim te napisi mi koliko vremena otprilike peces u rerni, i na koliko stepeni[sm=zmeden.gif]

oko 45 minuta na 200 stepeni..prijatno

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:03:12)

ziva si zeno..nema te na receptima..nedostajes..

amanullah -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:04:02)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

[sm=smiley31.gif]ma gdje si ti hanuma , jedva cekam tvoje recepte i ideje za iftar[sm=bravo.gif]

tu sam [sm=rozica.gif] djeca i obaveze [sm=smiley1.gif] pratim tvoju kuhinju i recepte pa eto da znas ako bude kakvih pitanja baska [sm=smiley1.gif]

amanullah -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:04:58)

ziva si zeno..nema te na receptima..nedostajes..

e hvala draga [sm=rozica.gif] ziva sam [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:07:50)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata.

mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene [sm=smiley1.gif]

Ovo nisam nikada probala, zvuci dobro i bas lagano, jedva cekam u ove ramazanske dane[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja sam jednom pravila ovu tortu, ali sam kasnije izgubila recept. Meni je ona super, jer nije previse slatka a onaj jogurt joj daje svjezinu. Pravi ljetni kolac [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:11:22)

E baš ću i ja sutra isprobati ovaj kolač :) Meni je bitno samo da se ne peče, ovaj je idealan :)

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:15:07)

Oficijelni kolač Ramazana 1433/2012 [sm=smiley1.gif]

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:15:53)

ja sam veceras sama na iftaru[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:16:47)

bit ce ga pravit za vecerasnji iftar..a nisam bila u planu. kontala hurmasice s pekmezom.

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:18:09)

IZVORNA PORUKA: amela2208

ja sam veceras sama na iftaru[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista

Jel ti mama blizu ili neko bliznji?
Ja ne volim sama iftarit [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:24:25)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]uf al lijepo zvuci , osvezavajuce mislim da ce sa jagodama biti
hvala dzenana

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:27:10)

IZVORNA PORUKA: amela2208

Jel ti mama blizu ili neko bliznji?
Ja ne volim sama iftarit [sm=smiley13.gif]

Nije mi mama blizu. Imam neke rodjake ali mi se ne ide na iftar kad nisam pozvana[sm=smiley1.gif]Uh ne volim ni ja kad sam sama

riba78 -> RE: Sehuri/Iftari 2012 (20.7.2012 13:30:42)

Raduje me ova tema ,i drženje s vama [sm=smiley1.gif]
uvijek pokupim ideja za iftar [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Ramazan mubarek olsun

kod nas večeras ,supica ,burek i kadaif ,naravno voće ,i sokovi [sm=smiley1.gif]

DM -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:35:04)

Ma hajde amela uživaj-ja baš nekad poželim da sam sama na iftaru(omrsim se, pa klanjam, pa onda iftarim i to sve lagano)u svakom zlu je neko dobro[sm=smiley31.gif]

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:50:13)

Jao kako je lijepo citati ovu temu [sm=smiley27.gif]
Kod nas za iftar insallah:
pileca supica
mali bataci sa povrcem na kockice zapeceno u rerni
paradajz salata
I za desert griz na mlijeku sa pekmezom..
Poslije ima lubenice... elhamdulillah, i previse!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>