RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:54:06)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ma hajde amela uživaj-ja baš nekad poželim da sam sama na iftaru(omrsim se, pa klanjam, pa onda iftarim i to sve lagano)u svakom zlu je neko dobro[sm=smiley31.gif]

Draga pa i ti si jos na RR[sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Meni je danas malo zao zato sto je to prvi dan Ramazana ali da smo zdravo.

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 13:55:19)

IZVORNA PORUKA: amela2208

IZVORNA PORUKA: damma

ja sam veceras sama na iftaru[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista

Jel ti mama blizu ili neko bliznji?
Ja ne volim sama iftarit [sm=smiley13.gif]

Nije mi mama blizu. Imam neke rodjake ali mi se ne ide na iftar kad nisam pozvana[sm=smiley1.gif]Uh ne volim ni ja kad sam sama

Desi se i to..
Sta ces, napravi sebi nesto sto volis, sve laganini, i iftar i namaz, sto kaze dbm u svakom zlu neko je dobro...

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:00:15)

hvala dama[sm=smiley1.gif]
Tako ce i biti...Nesto lagano cu spremit.
A zaboravih da kazem da je ovaj recept od Dzenane G odlican

ananas_ze -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:12:59)

evo i mene[sm=smiley1.gif][sm=smiley9.gif] na sehuru sam pila hladnu vodu,godila mi, al me oko 9h poceo zeludac boljeti tako da sam se probudila,ali sam sad hB odlicno i razmisljam o iftaru, mm zeli sirnicu, bice aBd i supica, hurme i voce i cudo od cokolade [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:25:36)

ja sam veceras sama na iftaru[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Mm dezura. tako da jos nisam odlucila sta za iftar. Ne kuha mi se nista

ko nam dosao[sm=smiley31.gif]
ma uz nas ces ti to lakse podnijeti[sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:28:04)

kod mene veceras kao sto sam i rekla tikvenica,ali ne kao glavno jelo,kad sam rekla mm sta ce biti,a on mene pita "a sta nam je glavno jelo"[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] pa ce biti neki mesni gulascic,tikvenica,naravno supa i ostalo[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:40:10)

hvala dama[sm=smiley1.gif]
Tako ce i biti...Nesto lagano cu spremit.
A zaboravih da kazem da je ovaj recept od Dzenane G odlican

Kao prvo drago mi je da vidim ovaj nik medju nama [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Nemoj biti tuzna, lijepo ces ti i sama iftariti, meleci su oko tebe a imas i svoju ruzicu [sm=smiley31.gif]

Iz casa u cas citajuci temu izmjena ima.

Nece biti pileca supa, vec medzimek supa od lece ( evo muz izrazio zelju )

Malo tope, musaka, salata i masline, krastavcici u jogurtu, vrucini somuni iz pekare. Ima puding, hurmasica i voca.

Mali ce nakon spavanja dobiri palacinke od sehura i nesto od voca, pa ce za veceru dobiti iftarski meni [sm=love.gif][sm=love.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:42:23)

I ja ko fol bila skontala sta cu al citajuci temu cini mi se da ce bit izmjena [sm=smiley1.gif]

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:51:02)

zaho pa ja dosla kod vas da nisam sama[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] iako me dugo nije bilo ovdje. Nadam se da cemo se fino druziti u ovom mubarek mjesecu.
Medic Slatki hvala [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]. Mislim da sam te ja asocirala na merdjimek corbu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Nisam vise tuzna bas kao sto rece meleci su tu[sm=smiley1.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:53:45)

medzimek supa od lece

moze recept?

chuci -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 14:59:43)

kod mene ove godine samo mm posti u kući jer ja dojim malu bebu od mjesec i po, ali mi je jako drago što nam je stigao Ramazan.
doduše Ajša će se vjerovatno isto furati da posti [sm=smiley36.gif]

jutros za sehur sirnica i tufahije (hvala mama).
za iftar će biti topa, ramstek u umaku od paradajza, prilog još kontam, možda pire ili samo kuhan mladi krompir. desert će biti muffins od borovnica i tufahija koja je ostala. eto

chuci -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:01:46)

IZVORNA PORUKA: djoisa

medzimek supa od lece

moze recept?

evo ja je upravo napravila ajši za ručak.
ja popržim luk i malo mljevenog mesa. na to dodam mrkvu i leću. zalijem vrućom vodom. dodam vegete i kuham. jednom sam kuhala u šerpi pa sam leću potopila noć prije, a sad imam pretis pa je bila gotova za pola sata sveukupno.

edit: sad skontah da ide i krompir ali sam zaboravila a već je gotova. nema veze ali eto da zna

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:05:27)

mašalllah koga to moje oči vide...
amanulah[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]
receptima i slikam tvojim radujem se...
nemoj prskočiti da pokoji tvoj zalačiš...http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/

Amela....
[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

amela2208 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:12:17)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Amela....
[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Hanady RR[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
djoisa imas PP ali malo razlicit[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:12:41)

hvala

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:26:13)

Eh smisljen i nas danasnji iftar: supica, paprike sa krompirom, domaca pogaca, zelena salata i cudo od cokolade [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:38:06)

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras [sm=smiley19.gif]Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:44:34)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras [sm=smiley19.gif]Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse [sm=smiley36.gif]

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:54:07)

IZVORNA PORUKA: djoisa

medzimek supa od lece

moze recept?

Evo mila

Potrebno:

1 casa crvene lece -probrana i dobro vodom izaprana
1 glavica crnog luka -sitno nasjeckan
1 krompir
persun
1 mrkva -sitno nasjeckana
2 kasikice carriya,supena kasika paradajz pirea,kasikica crvene paprike
so,vegeta...

Priprema:

U serpu s amalo ulja prodinstati luk,dodati krompir,mrkvu,zacine..
na kraju dodati lecu...
-Nasuti vode tri prsta iznad smjese i pusitit da se kuha pola sahata
-Kad je skuhano(nije bitno i ako je raspadnuto sve)
Ostaviti da se prohladi..
Sipati po malo u blender i izmiksati corbu
-Po zelji se moze posuti vrhnjem ili servirati s limunom..

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:56:17)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Njami (smajlikojemcurivodanizusta) [sm=smiley36.gif]
Ja tako volEm gljive, al MM haman pa nikako...Pa ih onda i ne pravim...A ovaj recept mi zvuči takooo ukusno (il' sam ja gladna [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif])

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 15:56:42)

Palachinken super ti ovaj recept [sm=smiley2.gif] Mora da se isproba..
A zabiljezila sam sebi i onaj Vocni kolac s jogurtom, hvala vam. [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 16:02:27)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Baš bude fino!

Ovo mmi je bas primamljivo, ma sve mi je [sm=smiley36.gif]

Ja cesto pravim pilteinu sa gljivama ali malo drugacije.

File na kockice dinstam na ulju, ubacim isjeckanu zelenu i crvenu papriku, dva paradjza, casu mlijeka i jdnu pavlaku, onda gljive na krupnije narezano, zacine, bude nam super.

Skvo RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 17:37:51)

Iftar:

Topa
Pileca supa
Hadzijski cevap
Riza
Zeljanica
Paradajz, kupus salata
Sladoled

[sm=smiley1.gif]

Vinetu -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 17:40:23)

Baš bude fino!

Ovo sutra pravim, inšallah!
Kod nas noćas nešto lagano: šnicle od tikvica i zapečeni krompir... možda bude i topa, ako muž bude horan, jer je on pravi izvrsno!
Evo recept za šnicle od tikvica (ako koga zanima):
2 tikvice narendati,
1 glavicu luka sitno isjeckati ili narendati
Ovo izmiješati i posoliti, te ostaviti 30 minuta da pusti vodu. Nakon 30 minuta dobro ocijediti svu vodu. Dodati 1 šolju (za bijelu kafu) brašna, 1 jaje, malo mlijeka i bibera po želji. U smjesu se može dodati i rendan krompir. Sve dobro izmiješati i vaditi kašikom na papir za pečenje (kašikom oblikovati šnicle). Peći na 220°C 15-20 minuta s jedne strane, zatim prevrnuti i peći još 10-ak minuta, da fino porumene.

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 17:54:25)

Kod mene veceras:

Supica,
ladjice od patlidzana s mljevenim mesom i sirom

cevapcici(joj mm bi samo to iftario)

somuni

desert-pijesak torta i lubenica,velika,hladna...joj ja haman dehidrirala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>