RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:31:47)

Kod nas je jutros za sehur, za mm bila piletina sa vrhnjem, i zasladio eurokremom. Kod mene su bile žitarice sa jogurtom i voćem. Tu sam kombinaciju prosle godine otkrila i toga se drzim sa sehure. S obzirom da imam problema sa zelucem, uvijek do podne skoro imam mucninu i zgaravicu kada jedem nesto konkretno, a ovo mi tako prija, a i poprilicno me drzi sitom.
Iftar prvi tradicionalno kod svekrve [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:38:23)

Iftar prvi tradicionalno kod svekrve user posted image

[sm=smiley20.gif]

drage zene, razmisljam sta cu za iftar navratih da pokupim kakvu ideju [sm=smiley1.gif]
volim kad ima onako , razlicitih jela iako smo samo nas dvoje, ne bacimo ako ostane , po nesto ide za sehur a kad se nakupi po tanjir imamo iftar -od iftara [sm=smiley36.gif]
al nejse

nego imal neko recept , za neku tortu brzinsku, moze i od keksa , nesto lagano , vocno
ako ima neka pise , linkuje

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:42:13)

triputmama...
jesi ikada radila tortu za lijenu ženu[sm=smiley36.gif]
mislim naziv je ružan..al brza je i fakat ukusna...[sm=smiley1.gif]

Medi_87 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:49:44)

kod nas veceras za iftar kao i svake godine ide prvo obavezno supa ne znam zasto ali sam ovisnik o supi[sm=smiley36.gif] kompot sigurno a ostatak jos moram smisliti[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:50:24)

jah...i topa...
kako je zaboravih[sm=smiley36.gif]
mislim bez tope niko ne broji da je Iftario[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:51:46)

nisma za tu tortu nikad ni cula al mogla bih je probati [sm=smiley36.gif] , da trazim po netu recpet ili ???? [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:53:08)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

triputmama...
jesi ikada radila tortu za lijenu ženu[sm=smiley36.gif]
mislim naziv je ružan..al brza je i fakat ukusna...[sm=smiley1.gif]

Svaka čast na ideji, ovo ću ja večeras napraviti!

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:58:42)

IZVORNA PORUKA: triputmama

nisma za tu tortu nikad ni cula al mogla bih je probati [sm=smiley36.gif] , da trazim po netu recpet ili ???? [sm=smiley1.gif]

torta za lijenu ženu

trebaju tii 6 dl kisele vode
250 gr mljevene plazme
200 grama čookoldae za kuhanje
6 šlag krema od čokoldae...
200 gr putera

izumutiti 3 šlag kreme kreme sa 3 dl kisle mikserom, 100 gr putera i u to dodati plazmu i staviti u torten pleh...

izmuiti ostale 3 plag kreme sa 3 dl kisele vode, 100 gr putera i u to dodati naribanu čokoladu ( 1 red naribane ostavi za dekoraciju )
stavit¡ preko prvog dijela u torten pleg...preko stav¡ti naribanučokoladu i neka se ostisne jedno 20 minuta u frižideru..
ukusna za nepovjerivati

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:00:13)

http://www.coolinarika.com/recept/torta-8220lenja-zena8221/

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:00:56)

triput mama...možeš između ova dvije smjese narezati bananu recimo pa je smao polimuni da ne pocrni...
il brusnice suhe potopiš u toplu vodu pa staviš...
il dvježe voće između narežeš koje hoćeš ovo mekše sada il ako je jabuka , kruška...izreži malo na vodi pordinstaj sa šećerom...

ja sma stavljala svašta između...
svaki put druga torta zua lijenu ženu[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:01:30)

torta za lijenu ženu

trebaju tii 6 dl kisele vode
250 gr mljevene plazme
200 grama čookoldae za kuhanje
6 šlag krema od čokoldae...
200 gr putera

izumutiti 3 šlag kreme kreme sa 3 dl kisle mikserom, 100 gr putera i u to dodati plazmu i staviti u torten pleh...

izmuiti ostale 3 plag kreme sa 3 dl kisele vode, 100 gr putera i u to dodati naribanu čokoladu ( 1 red naribane ostavi za dekoraciju )
stavit¡ preko prvog dijela u torten pleg...preko stav¡ti naribanučokoladu i neka se ostisne jedno 20 minuta u frižideru..
ukusna za nepovjerivati

kasnije a.B.d pokusam pa cu javiti posle iftara [sm=smiley36.gif]
hvala ti hanady [sm=smiley1.gif]

SailorMoon -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:01:36)

Hanady kakav je to slag krema od cokolade. Imas li sliku da vidim sta ovde mogu naci slicno ili mozda cak isto

Nunny -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:02:47)

palachinken tvoj mi se stav jako dopada...zaista je zalosno bacati u, pogotovo kad vas je dvoje...opet porodice sa vise clanova moraju imat razlicitija jela da ugode svima :)...
Za iftar uvjek pravim ono sto postaci zazele..pa ako je vise vrsta jela onda budu manje kolicine da ne ostaje..
Za danasnji iftar mm je pozelio grasak sa teletinom
pa je u planu:
hurma
domaca supa,
topa,
somuni,
grasak sa teletinom,
salata,
sutlija,
limunada..
meni se jedu lazanje...pa vidjecemo

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:04:38)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Hanady kakav je to slag krema od cokolade. Imas li sliku da vidim sta ovde mogu naci slicno ili mozda cak isto

ovo je šlag krema...dodouše od vanilije...al imaš i čokoladu i jagodu itd
http://www.podravka.hr/brandovi/proizvodi/slastice/mjesavine-i-kreme-za-kolace/slag-krema-vanilin

a ovo je ššlag pjena...
http://www.podravka.hr/brandovi/proizvodi/slastice/mjesavine-i-kreme-za-kolace/slag-pjena

koja je uvijek bijela naravno[sm=smiley36.gif]

jesam pomogla[sm=zmeden.gif]

SailorMoon -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:09:13)

Hvala. Ja mislim da je to ovo ili
http://www.oetker.de/oetker/produkte/backen_und_mehr/backzutaten/tortencremes_und_tortenhilfen/schoko-sahne_tortencreme.html

Amani12 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:27:16)

Nas vecerasnji iftar aBd...

Hurme,limunada
Topa
Teleca corbica
Zapecena teleca koljenica sa krompirima i povrcem
Salata
Cudo od Cokolade
Lubenica,dinja
Somuni,naravno [sm=smiley1.gif]

Nunny -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:33:11)

amanii [sm=smiley31.gif] ljepotice kakvo je to cudo od cokolade ?
OT: je li drugar bolje?

Amani12 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:41:06)

Cudo od cokolade je njamiiii

http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

Drugar je dobio turu,hB nije mnogo visoka,nadam se da ce brzo proci...

Ljubimo Vas najvise [sm=smiley31.gif]

Nunny -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:44:01)

dusa slatka ljubimo ga da brzo ozdravi..ako treba nesto zovi tu sam :)

lejla80 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 11:50:07)

Ramazan Šerif Mubarek Olsun svima..da ga hairli ispostite i uživate sa svojim najmilijima...

Ja još nisam skontala šta za iftar..standardno topa i supica a o glavnom jelu još uvijek razmišljam..super pa postoji ova tema...

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:05:40)

Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac.
1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata.
Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:07:38)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
dženana...
ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac...
samo ja sma dodoala u njega izmjene...
uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:09:19)

dženana...
ima 5 godina nisma napravila ovaj... a savršen je sa ledo šumskim voćem onim zamrznutim...mljac...
uzmeme vrhnje za kuhanje i šlag fix stavim umutim i umješam voće i stavim da se stisne fino[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ono obično vrhnje za kuhanje?
[img]http://85.10.48.253/sonda/Projects/Vindija////////Slike/vrhnje%20za%20kuhanje%202%20dl%20novo%20copy.jpg[/img]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:12:16)

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Triputmama ja imam jedan super jednostavan, lagan i ukusan vocni kolac.
1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata.
Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...

mmmm....moj omiljeni kolac....a i on bi se mogao nazvati kolac za lijene zene [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 12:22:46)

IZVORNA PORUKA: palachinken

dženana...

Ono obično vrhnje za kuhanje?
[img]http://85.10.48.253/sonda/Projects/Vindija////////Slike/vrhnje%20za%20kuhanje%202%20dl%20novo%20copy.jpg[/img]

ma jok ovo za kuhanje...jesam hajvan
ono za šlag..hula hula[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>