RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

DM -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:40:40)

[sm=smiley9.gif]
Hajde-samo da uspije(meni se prije znalo desiti da ostane rijetka[sm=zmeden.gif]) a danas je bila fenomenalna-izvadila na tanjiriće pa stariji dječak podijelio po bližem komšiluku i čestitao ramazan
P.S. Ja u kadaif stavim i grožđice koje sam prethodno natopila u mlijeko(samo paziti da ne odu na dno tepsije-desi se da izgore!

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:44:55)

Ja takodjer volim kadaif, pravim ga kao i Pahuljica samo sto ne istopim maslac vec onako listice maslaca poredam po kadaifu. Osim oraha narendam tahan halvu, nekako mi da poseban miris i ukus.

U halvu stavljam meda.

Od sada dumam sta bi sutra za prvi iftar. Puna sam energije, snage i neke posebne volje. Prozimaju me tako divna osjecanja povodom ovog velikog nam mjeseca Ramazana [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:46:31)

Ide OT, al s obzirom da ovdje tema gori, nadam se da ce mi neko znati objasniti:

Na mojoj vaktiji pise: Imsek 03:58 i Fadjr 04:13 - eh do koliko sati se smije sehuriti??? Ja sam u Strasburu tako da mi je vrijeme za sehur skroz drugacije nego u BiH [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:48:37)

Ja cu najvjerovatnije za sutrasnji iftar aBd punjene paprike jer sam od mame donijela brdo domacih paprika, pa da iskoristim dok su friske. Bice topa, kadaif, kompot, sezonska salata, imamo svakakvog voca ... ma elhamdulillah.

DM -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:50:30)

Imsak je vrijeme do kada se smije jesti!
A fedžr je vrijeme sabah namaza

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 22:58:17)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ide OT, al s obzirom da ovdje tema gori, nadam se da ce mi neko znati objasniti:

Na mojoj vaktiji pise: Imsek 03:58 i Fadjr 04:13 - eh do koliko sati se smije sehuriti??? Ja sam u Strasburu tako da mi je vrijeme za sehur skroz drugacije nego u BiH [sm=smiley13.gif]

Kod nas je do O3:02, a kod tebe do 03:58 tada zapocinje post [sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:08:00)

Hvala vam puno; bas sam bila zbunjena [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:10:46)

Selam alejkum...Ramazan mubarek drage moje,molim Ga Uzvisenog da nas post ukabuli,oprosti grijehe,i ucini nas boljim insanima amin.

Ja od juce kontam sta cu za prvi iftar [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Napravila sam pijesak tortu,i malo halve cisto da zamirise,otvorila prozor nek malo i ulica mirisi.

Sto se tice sehura kod nas su svi isti,mi somune namazemo kremom i caj turski ili kahva uz to,a iftari su mi posebni,kako rece Hate volim da budu raznovrsni i  da ima vise vrsta hrane,ali kako ove godine radim neku nezahvalnu medjusmjenu,ne znam da li cu uspijevati tako.

OT- Ode li Hate na teraviju zbilja??

DM -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:14:55)

Ma oni ti se sad zadala po svim mogućim vježbama da ubrza porod[sm=smiley36.gif]

hatepsut -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:17:14)

Amam,isao moj momak,ja nisam mogla nesto sam smorena,mada jos uvijek mogu da ustajem bez problema dok klanjam ili ako sam bas smorena na krevetu samo sedzdu cinim.Djete mi raspalaka jedna komsinica,subhanAllah ,reko moj K. njenom malenom da ne moze da klanja u maici na kojoj su nacrtani neki likovi i ona ga napala i rekla mu da je glupan i seljak [sm=zmeden.gif] doso ucmiho se placuci,reko sine one su u zabludi ti znas za Boga,namaz i dzamiju i bez Ramazana,muz kasnio s posla tako da ga on odvezo jer nam je dzamija podalje,al K. klanjao samo 8 r. teravije i nazvao da dodje po njega kaze spava mi se [sm=smiley1.gif]

hatepsut -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:18:59)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ma oni ti se sad zadala po svim mogućim vježbama da ubrza porod[sm=smiley36.gif]

OT [sm=bravo.gif],pola dana sam provela na lopti za pilates,al nista jos [sm=smiley13.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:27:06)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Amam,isao moj momak,ja nisam mogla nesto sam smorena,mada jos uvijek mogu da ustajem bez problema dok klanjam ili ako sam bas smorena na krevetu samo sedzdu cinim.Djete mi raspalaka jedna komsinica,subhanAllah ,reko moj K. njenom malenom da ne moze da klanja u maici na kojoj su nacrtani neki likovi i ona ga napala i rekla mu da je glupan i seljak [sm=zmeden.gif] doso ucmiho se placuci,reko sine one su u zabludi ti znas za Boga,namaz i dzamiju i bez Ramazana,muz kasnio s posla tako da ga on odvezo jer nam je dzamija podalje,al K. klanjao samo 8 r. teravije i nazvao da dodje po njega kaze spava mi se [sm=smiley1.gif]

A dusha draga,ma reci mu da takvi insani nisu vrijedni njegovih suza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image].

Masallah,bas si aktivna a bebac se ulijenio,hoce on da dobro utvrdi da je Ramazan poceo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

mala_sa -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:31:36)

Amam samo za tee jedan virtuelni [sm=smiley31.gif], nadam se da su djecica dobro, i da se slusate??? (joj opet ja OT) [sm=sad.gif]

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:36:08)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Amam samo za tee jedan virtuelni [sm=smiley31.gif] , nadam se da su djecica dobro, i da se slusate??? (joj opet ja OT) [sm=sad.gif]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Galicia -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:37:33)

Hvala pahuljice. A svima vama zelim ugodne ramazanske dane uz nadu da cete postaviti sto vise slika ovdje.

zeze -> RE: Sehuri/Iftari (19.7.2012 23:37:41)

Ramazan mubarek olsun....

Kod mene sehur pileca jetrica, a za iftar sutra cu nesto skontat.

BAs sam jedva cekala, nekako se osjecam posebo i ispunjeno. U zadnjih 4-5 godina sve lijepe stvari mi se desavaju za vrijeme Ramazana. [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 0:36:53)

Ramazan serif mubarek olsun[sm=smiley1.gif]
da vam se i ja pridruzim na ovoj posebno mi dragoj temi...evo cekam sehur,imala sam do kasno nekih obaveza,pa nemam radi cega leci[sm=smiley1.gif]
Za sehur ce biti topa,a za iftar jos ne znam,mozda tikvenica kao glavno jelo,i jos svasta nesta za gladne oci[sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 7:58:51)

Eh, šta će danas biti za iftar? Vidim kod pahulje paprike, kod zahe možda tikvenica, a ostale? Ja još ne znam, čekam inspiraciju [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 9:03:48)

Za prvi iftar aBg :

Hurme, masline, domaca krem supa, musaka, salata i puding.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 9:54:31)

Pa da krenemo...da ideje skupljamo za mjesec nam veliki....

hurme, somuni, limunada.....

begova čorba, bamja sa telećom koljenicom, punjene paprike,
savit ću malo zvrkova sirnice....
sataraš sa pilećim filetima
mladi sir i kajmak
jogurt
salata
kompot od breskve
hurmašice....

eto ga...
pa kako ostaje tako sehur i sutrašnji iftar kombinujemo...ako ostane naravno[sm=smiley36.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:04:50)

hanady ti bogme svasta nabroja
kod mene ce biti veceras
burek od sjeckanog mesa
filovane paprike s krompirom
hurmasice
lubenica
dinja
a vidjet cu kakve ce zelje bit mm

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:07:33)

ih svašta...[sm=smiley36.gif]
kad pogledaš nema konkertno previše...

a ni zahmetli [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:16:23)

Ja stvarno nemam običaj praviti veliku količinu jela za iftar, pogotovo kad smo nas dvoje sami. Smatram Ramazan mjesecom odricanja i suzdržavanja, tako da se trudim ne pretjerivati sa trpezom.
Večeras ću aBd napraviti pileću supicu, pljeskavice u bešamel sosu, pire krompir i neki lagani voćni kolač.

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:22:19)

Mi nismo sami skoro pa nikada...
količine prilagodim jelima i potrebama...
a više različitoga volimo svi na stolu...
džaba navika takva šta li...

sjećam se da sma nekada brojala da 7 različitih jekla imam na stolu...nemam pojma od kuda mi to...
al eto nešto sma se ''držala'' toga[sm=smiley36.gif]

damma -> RE: Sehuri/Iftari (20.7.2012 10:25:35)

i ja volim kad je na stolu raznih jela iftarskih, svega pomalo.
nesto bude moja zelja nesto mm pozeli i tako se nakupi. radujemo se iftarima svi, i djeca iscekuju allahume inni leke sumtu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>