san4 -> RE: Endometrioza (13.10.2012 21:54:49)
|
Diyanna, hvala ti sto si odlucila svoju zivotnu pricu podijeliti sa nama,ona u pocetku nije bila lijepa,zao mi je sto si se i ti susrela sa endometriozom,operacijom i onom dusevnom boli,kad znas da si upala u zacarani krug. Drago mi je sto si uspjela ostvariti trudnocu,jer endometrioza pored toga sto nam remeti zivot,ona je i faktor neplodnosti,a to je ona najveca bol. Morala si donijeti teze zivotne odluke,ali hvala Bogu,isplatilo se. Samo,opet si imala srecu,ako mogu to da kazem,jer ti se endometrioza vracala. Sta god da sam uradila,promijenila zivotne navike,ispravno se hranila,bavila se fizickom aktivnoscu,jacala duh....endometrioza bi nakon operacija brzo bila sa mnom.Ja imam progresivni tip endometrioze i to je dokaz da endometrioza nije jos ispitana bolest.Neko nakon operacije i odredene terapije nece vise nikada imati problema se endometriozom,a neko ce se u kratkom roku ponovo susresti sa njom. I ja sam za to da se ne trena predavati,vec se boriti,jacati svoje tijelo,zdravo zivjeti...a ostalo ,vrijeme ce pokazati!
|
|
|
|