madame noire -> RE: Endometrioza (23.10.2016 23:17:49)
|
IZVORNA PORUKA: Endometrica mejbi Pozdrav drage djevojke i zene.. Prije 10 dana sam bila na UZ i otkrivena mi je mesna ciste, 4 cm, imam 28 godina i tek smo stupili u brak, dakle nemam poroda iza sebe.. Ginekologinja me je odmah uputila da to skidam operativno, nakom sto sam potrazila drugo misljenje dobiLa sam isti odgovor, uz objasnjenje a sta ce vam ta cista u zivotu, dakle tek nakon iscrpnog guglanja dijagnoze shvatila sam da je naziv za moj problem endometrioza. Sam ginekolog mi je rekao da je bolje da trazim pomoc na nekoj privatnoj poliklinici, jer nasi doktori u bolnici su mesari(zivim u Tuzli). Dakle, shvatila sam da se tacna dijagnoza utvrdjuje tek nakon laparoskopije, medjutim po privatnim klinikama zahvat je oko 3000 KM, a brine me da ako to npr uradim u Banjaluci gdje je jedan od najvecih strucnjaka, sta ako budem kasnije komplikacije, jer se samo jedna noc nakon zahvata provodi u klinici, pa vas molim da me neko uputi u sigurne ruke, ako cu vec dati toliki novac, da bar znam gdje ide.. Hvala vam mnogo i nadam se odgovoru, jer sam jako preplasena i nemam pojma sta dalje.. Pozdrav, Zao mi je zbog dijagnoze... Vezano za operaciju ja bih preporucila dr. Murtezica, GAK Sarajevo. Ranije je operacije jajnika vrlo uspjesno radio dr. Godinjak nazalost penzionisao se prije par godina. Naslijedio ga je dr. Senad Murtezic i mislim da je jako dobar. Ne znam da li si u prilici da se lijecis u Klinickom Centru u Sarajevu s obzirom da si iz Tuzle. Operacija endometrioze se inicijalno pokusa laparoskopski, međutim ponekad to nije moguce te se radi laparotomija. Tako da lezanje u bolnici jednu noc moze da se pretvori u nekih 5-7 dana. Inace kod operacije endometrioze uzasno je bitna strucnost hirurg stoga ti zelim svu srecu ovog svijeta.
|
|
|
|