Tidzi -> RE: Endometrioza (4.9.2013 16:28:09)
|
Evo i meine, nakon dugo vremena... Ja sam u subotu navecer dobila uzasne bolove. Ne one konstantne, onaj tupi bol, nego one kao da vas rezu, kao trudovi, kao da cete svakog casa roditi. Nedjelju je bilo bolje, pa se to sve i opet nastavilo s tim sto je variralo da su bolovi blagi, pa umjereni, pa onda oni uzasni... Otisla sam danas doktoru i nakon pregleda ostala bez teksta. Rekao mi je da mi maternica trenutno tezi 250 grama sto ga sokiralo! I ustanovio da Imam endometriozu maternice, te mi je dao neke tablete da ispijem, onda hormonske neke da dodje menstruacija i preporucio odstranjenje maternice... Da razmislim o tome, jer je kontrola za 4 sedmice kada ispijem te sve tablete. Da napomenem, da sam se prije 7 mjeseci javila ginicu zbog slicnih bolova. Tad mi je napomenuo nesto u vezi endometrioze, dao da pijem pilule kako bi se to regulisalo. Maternica je zadebljala... Inace, sam zadnju pilulu popila 17.08, i perioda nije dosla. Samo se 4-ti dan pojavila malo braunkastog iscjedka. Od kad Imam ove bolove, takodjer je bilo par dana Toga sluzavog braunkastog iscjedka... Zanima me sta vi mislite o tome? Moze li se to koliko toliko zalijecivati? Izvaditi maternicu ili ne? Koje su prednosti ako se odstrani maternica, a Koje lose strane Toga?
|
|
|
|