ivannna -> RE: Endometrioza (15.9.2011 8:19:43)
|
Vesna draga, nemoj toliko očajavati, nego skupi hrabrosti i pozitivnosti za borbu, i za endometriozu kao i svaku drugu bolest jako je vazan pozitivan stav, pobijedit ćeš to. Ja sam imala, ili vjerovatno imam i sad jer to nije bas izlječivo, moze biti samo stisano, endometriozu, pocelo sa cistom od 1cm, dostiglo 3,5 cm, bebe nije bilo vise od godinu dana, pa onda jenda trudnoća koja je završila kao missed ab. nakon čega se odlucim za dr.Godinjaka, prođem dva stimulisana ciklusa (klomifenom), bez uspjeha, predloži mi laparoskopiju da uklonimo cistu i provjerimo cjelokupno stanje "unutra", odmah pristanem (da se razumijemo bilo me strah-al sam ga pobijedila). Operacija (u decembru prošle godine) prođe super, čak mi je sve to ostalo kao jedno simpatično iskustvo (budem primljena na operaciju na Jezero samo 5 dana nakon otvaranja). I eto ga danas sam trudna, upravo presla u 5-ti mjesec, nadam se jednoj maloj slatkoj zdravoj bebici u februaru [sm=bravo.gif]. Zato Vesna glavu gore, mi smo tu, pitaj sta ti treba, luditi nemoj jer nemas potrebe, shvati to kao jednu borbu da stignes do svog cilja. Sretno
|
|
|
|