na korak -> RE: Endometrioza (25.4.2011 15:30:41)
|
Vesna85, ja sam prije tri godine operisala endomertiozu. Moja cista je bila 6x8cm (nisam imala vremena redovno ici ginekologu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], od posla naravno). Uglavnom sok kada su mi rekli "imate tumor", se ne moze opisati, a zatim recenica "najvjrovatnije cemo morati vaditi jajnik". Naravno da sam otisla na drugo (i ne samo drugo, nego i deseto) misljenje i svi su rekli isto, mora se operisati, sto sam ja ui uradila. Laporaskopija meni nije tesko pala, i nisam imala nikakvih posljedica. Bolili su me malo misici stomacni i to je to. Vesna85, ne znam odakle ti podatak da poslije laparoskopije moze biti gore. Laporaskopija ti samo moze pomoci, jer te "cokoladne ciste" nisu bas bezopasne, nisamlo, ako se ne otklone. ovo sto je pisala babina beba je moguce, i moja drugarica je saznala da ima endomertiozu i ubrzo ostala trudna, ali to se moze samo ako je cista izuzetno mala (manja od 2cm) i u zavisnoti na kojem se mjestu nalazi. Zato Vesna85, naravno, otidi i po durgo misljenje, ali to sto prije rjesavaj. Ja ti zelim puno srece i da sve dobro se azvrsi. Ako te nesto jos interesuje pitaj slobodno.
|
|
|
|