Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bravo za Majdu. Keno jos nije primio, bio bolestan, pa onda bila bolesna moja sestra, pa mama (mama ga cuva), pa muz...ma nikako da svi budu zdravi. A dr mi rece da ovu vakcinu moze primiti do 14 godine da se ne zurim.
Kakvo je stanje sad sa ovim vakcinama mi trebamo primiti ali cujem svakakve price bas me hvata strah a evo ovdje citam da i nije toliko strasno ne znam sta da radim da li da jos odlazem ili da i to obavimo sad je malenom 14 mj.A to nisam znala da moze do 14 godine primiti.
A dr mi rece da ovu vakcinu moze primiti do 14 godineuser posted image user posted image user posted image da se ne zurim.
ja ovo prvi put cujem. Nama je rekla da moze kasniti recimo ako nije primila/primio onu sa 12mjes. da moze cekat do samo 2. godine... Ja kasnim sa ovom od 18mjes. razlog-nema ju povukli pitanje dal ce dolaziti. Al rece nam da bi mogle doc u martu...I mogu kaze kasnit s tom vakc.sve do drugog rodjendana dalje ne!!! I da nema vise kod nas hb boci posle ove 18mjes. ima jos kad bude tek imao 5. godina
ova od 18 mjeseci što ide je revakcinacija i zato se mora primiti do 2 godine inače neće biti koristi od nje ,a ova od godinu se može primiti uvijek al opet je bolje to uraditi prije jer nikad neznaš kad te koja bolest može zakačiti,mi isto još nismo primili ovu s godinu a neznam i kad ćemo ja stalno odgađam zbog straha
marinci ma nemas se cega bojati, ja bi ga odvela da sam na tvom mjestu da rijesis vise i nemislis....inace bi se pojela ziva razmisljajuci i plus bi nas dobro naruzili.... Nisam nikad kasnila sve smo na vrijeme obavljali jedna ova sa 18mje kasnim zbog njih ....
marinci ma nemas se cega bojati, ja bi ga odvela da sam na tvom mjestu da rijesis vise i nemislis....inace bi se pojela ziva razmisljajuci i plus bi nas dobro naruzili.... Nisam nikad kasnila sve smo na vrijeme obavljali jedna ova sa 18mje kasnim zbog njih ....
Slazem se sa Felix mi smo je primili i sve je bilo ok,cak nije ni plako puno.Reakcija nije imao sve proslo u najboljem redu.Cak me dr ohrabrila rekavsi da nemam potrebe paniciti,kaze mozda bude reakcija a u vecini slucajeva ne.Zato draga moja odvedi i skini teret! sretno
Nama je rekla da moze kasniti recimo ako nije primila/primio onu sa 12mjes. da moze cekat do samo 2. godine...
da tako je i kod nas u hrv.... Maji je poslje te vakcine uzasno imunitet pao a i mi smo kasnili sa cjepljenjem pa je tu sto ide sa godinu dana primila sa godinu i po,stim da je prije toga na mjesec i po morala da primi jos neku jer je bila velika razlika izmedju vakcina ...
Danas je deseti dan od primanja ove vakcine, Majda je dobro podnosi. Nije izgubila apetit, nije nervozna i kenjkava, jedino se malo prehladila sto mi je bilo i za ocekivati jer kazu da dobro opadne imunitet nakon primanja vakcine. Lijecila je Hanadynim receptima i za 3 dana je i to pustilo. Nisam joj ni kapi kupila u apoteci. Inace kazu da je 12-ti dan najgori
ni mi nismo primili ovu sa 18 mjeseci....prvo su obustavili vakcinisanje zbgo slucaja u Tuzli, a onda dosla ova H1N1, pa nisam htjela da je bezze vodim po Domu zdravlja...( to je ova OPV+Hib revakcinacija) Prvi pt cujem da se MORA do 2-ge godine primiti ta vakcina Je li to fakat? I mi nemamo vise poslije te, do 5-te godine
< Poruku je uredio shejla -- 13.2.2011 23:07:10 >
nama je dr rekla da do dve nedelje mogu da se javi temperatura i da joj oteknu limfni cvorovi na vratu ili iza usiju i da se ne uplasimo ako se to desi ali nije imala nista od toga osim sto je dobila veliku upalu usiju i temp 40 ,ali to je zato sto joj je opao imunitet pa je bila sklona upalama
Ahmed je do sada sve vakcine redovno primio,samo ta sa 18 mj kasni...jednom išli al on bio bolestan pa nije dobio pa nas rekoše zvati ponovo...al eto vidim da felix piše da ih nema do marta ...
ove sedmice smo odlucili da ga vodimo a ja umirem od straha....uzas!
do kada se ova smije prolongirati? nama je 09.02. bilo punih 15 mjeseci...znaci kasnimo vec puna 3 mjeseca....
Mislim da to nije problem,citala sa ovdje da neke mame namjerno nece da vode djecu na tu vakcinu na vrijeme,cekaju da bebi bude veci jer misle da ce bolje podnijeti.
možeš s ovom čekati nije problem da se kasni evo nama je 19mjeseci a nismo je primili i da budem iskreno neznam oćemo li uopće,još uvijek razmišljam..kad se maleni od jetrve mi cijepio dasli mu oni onu kutijicu od vakcine da ga zabave i on ju donio kući,tada sam pročitala koje sve nuspojave može imati između ostalog i konvulzije,a mi smo ih jednom imali od temp,tako da se ja baš bojim i pričat ću s pedijatricom da tu vakcinu preskočimo ako ikako bude moguće
anidla, mislim da izmedju MMR i naredne vakcine (OPV i HIB) treba proci makar 4-5 mjeseci, a ova potonja se prima do 2. rodjendana, pa eto, imas fore do nekih 18-19 mjeseci djetetova zivota...a najlakse je nazvati dz i raspitati se za tacan info
mi smo mmr primili sa 16-17 mjeseci a ovu sto se prima sa 18 mjesec dana poslije nikakvih reakcija nije bilo samo kad smo dosli da primimo mmr rekose da su nas mislili zvati bas taj tjedan eto da znate mostarke ako prebacite puno oni ce vas zvati
mi smo mmr primili sa 16-17 mjeseci a ovu sto se prima sa 18 mjesec dana poslije nikakvih reakcija nije bilo samo kad smo dosli da primimo mmr rekose da su nas mislili zvati bas taj tjedan eto da znate mostarke ako prebacite puno oni ce vas zvati
nas niko ne zove a kasnimo punooo
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
ove sedmice smo odlucili da ga vodimo a ja umirem od straha....uzas!
do kada se ova smije prolongirati? nama je 09.02. bilo punih 15 mjeseci...znaci kasnimo vec puna 3 mjeseca....
anidla, mislim da izmedju MMR i naredne vakcine (OPV i HIB) treba proci makar 4-5 mjeseci, a ova potonja se prima do 2. rodjendana, pa eto, imas fore do nekih 18-19 mjeseci djetetova zivota...a najlakse je nazvati dz i raspitati se za tacan info
ti me najvise utjesi .....stvarno....
sinoc smo bili na jednom rodjendanu, u slijedecu nedjelju opet imamo rodjendan, i sve kontam da negdje ne pokupi neki virus....uh....ja i dalje prolongiram....nisam pametna.....samo se nadam da necemo zakasniti, a vec uveliko smo usli u 16 mjesec...
Boze hvala ti na ovom najljepsem daru... EI 16.11.2009.
počela sam čitati ovu temu i odustala, previše stranica + OT čitala sam da treba dobiti nakon 1 g, da prije toga treba probati bjelance, koje po kalendaru ide isto poslije 1-g,a nas su naručili prije 1 rođendana za vakcinu ok, daću joj bjelance ranije da proba, ali jeli to rano prije 1 g da primi tu vakcinu? a možda su nas ranije zbog sezone godišnjih odmora (u slučaju nekih neželjenih reakcija, koje se javljaju i do 15 dana nakon vakcine)? i koje su sve reakcije na tu vakcinu moguće?
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.