|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
4.1.2011 22:41:50   
puma
dusa moja, znala sam da ces ti odmah odgovoriti... ma nadam se i ja da nece biti nikakvih reakcija... Sabina nije imala cak ni temperaturu, al eto bojim se uvijek... 

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 626
4.1.2011 22:42:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: puma

zene drage,
da ne citam sve ove stranice, moze li mi koja od vas reci kakve su reakcije kod vasih beba bile nakon primljene vakcine? mi smo primili prije 7 dana i vec mi se zeludac okrece da li ce biti kakvih reakcija... maloprije sam osjetila blago povisenu temperaturu, odmah sam mu dala paracetamol... sad mi djeluje normalna temperatura... zaspao je iako nije htio flasicu popiti... ali... sta me strasi... odnosno sta me interesuje da li je normalno, a to je disanje... sad spava ali dise kao da ga nesto pritisce u plucima, ono kao da blago jeca, stenje... ne znam kako da vam priblizim... lagano dise ali na momente kao da ga nesto boli pa ono lagano stenje... user posted image da li je to normalno user posted image
molim vas da mi odgovorite kako su vasa djeca reagovala ili cu poludjeti nocas... valja zoru docekati... user posted image

udahni...izdahniuser posted image

mi nismo imali apsolutno nikakve nus pojave...ti sad previse osluskujes pa primjecujes sve zivo...i onog cega nema i onog cega ima...isti sindrom ko kad si sam kuci pa ti sve nesto pucketauser posted image ...opusti se draga sumska zivotinjiceuser posted image

mali moje rodice je nedavno primio...e sad da li je vec bio malo nahladjen ili je od vakcine al je dobio malo temp. i kasalj...opet nista strasno

udahni...izdahniuser posted image

(odgovor članu puma)
  Neposredna veza do poruke: 627
4.1.2011 22:47:37   
puma
udahla... izdahla... udahla... nista... nista... izdahla...
evo i mm se slaze su tobom dadada... kaze dobro ti zena veli, stvaras paniku tamo gdje ne treba... al sta cu kad sam plasljiva ko lane malo, strecam na svaki zvuk... user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 628
4.1.2011 22:48:04   
N_N
puma, u pravu je dadada, ti sad osluškuješ sve. Razumijem te i sama sam strepila. Meni dr. rekla da se reakcija javlja između 14 - 21 dana user posted image
Znam da sam dosadna ali evo da ponovim. Čitala sam baš na ovoj temi o glini odnosno kupki u glini nakon prijema ove vakcine. Ja sam je primjenjivala. B nije imao nikakve reakcije hB. Da li je do kupke ili tek tako ne znam, ali nije ti zgoreg kupati ga u njoj.
Ja vam čuvam fige da sve prođe superiška kao kod nas user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 629
4.1.2011 22:51:57   
dinaa
Eh blago vama pa vam doktori sve fino kazu i objasne,meni niko nista nije rekao tako da sam ja dva-tri dana nakon sto mi je dijete primilo ovu vakcinu otisla na moreuser posted image sreca pa nije bilo nikakve reakcije inace ko zna bil ja skontala sta je u pitanju.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 630
4.1.2011 22:55:15   
Anoniman

evo i mm se slaze su tobom dadada... kaze dobro ti zena veli, stvaras paniku tamo gdje ne treba... al sta cu kad sam plasljiva ko lane malo, strecam na svaki zvuk... user posted image user posted image

de ti popiji
jednu
user posted image user posted image

(odgovor članu puma)
  Neposredna veza do poruke: 631
4.1.2011 23:02:20   
Hanady RR
puma samo polako....
normalno je da osluškuješ...
iskreno moja starija nikada nije imal nikakve reakcije a ni ova mlađa mada sa njom sam stalno u nekom strahu nakon vakcinacije...kokad čovjek svašta i čita pa sma sebi šuhvu sveže...

biće to sve Ok...pa nane je big boy hrabrica i jakuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 632
4.1.2011 23:02:49   
puma
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e jesi me nasla... a vjeruj mi da cijelu noc smekam onu litru vina sto mi stoji od Nove godine, pa sve kontam hocu, ma necu... ma hocu... ma necu... ma sve su prilike da hocu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

N_N, ma sve bih ja radila al odakle mi sad glina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

evo ga probudio se, popio flasicu i sad plese user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 633
4.1.2011 23:03:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada

de ti popiji
jednu

e gdje izvadi ovaj čokančićuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja nedavno u Merkatoru naletim na njih i kupim 6 komada...user posted image user posted image user posted image
imama jednu kolegicu u Beču ona kad god dođe mora da ''mahne'' domaću sa mojim mužem...i sve me ruži što nemam čokančiće ko kod Bibana...eto sam joj ih kupila da joj lakše ide niz grlouser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 634
4.1.2011 23:05:01   
N_N

N_N, ma sve bih ja radila al odakle mi sad glina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa kupiš u apoteci.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 635
4.1.2011 23:05:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

de ti popiji
jednu

e gdje izvadi ovaj čokančićuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja nedavno u Merkatoru naletim na njih i kupim 6 komada...user posted image user posted image user posted image
imama jednu kolegicu u Beču ona kad god dođe mora da ''mahne'' domaću sa mojim mužem...i sve me ruži što nemam čokančiće ko kod Bibana...eto sam joj ih kupila da joj lakše ide niz grlouser posted image user posted image user posted image user posted image

doces ti meni na savnike...pa da vidis sta ih imauser posted image ...i limenih pepeljarauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 636
4.1.2011 23:08:39   
Majčica
Mi smo imali temperaturu 5 dana, oko 37.5. I potpuni gubitak apetita. To je krenulo 6. dan. Inace je bio super. Igrao se, skakao, kao da nista nije. 

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 637
4.1.2011 23:11:32   
sporty mamaa
Mi smo isto negdje 6 dan imali temp. trajala je dva dana, preko 40... Ali ja je skinem lupocetom i vrati se tek naredni dan, opet je skinem i vise se nije vracala... Ali je osip trajao vise od dva tjedna. Ne brinite bit ce to s bebicama okuser posted image user posted image

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 638
4.1.2011 23:15:50   
puma
hvala svima na odgovorima... malo ste me smirile... ma sta bih ja bez vas... user posted image
sad za sad nema temperaturu, samo uzriguje i veseo je... odoh ga uspavati...nadam se da cemo imati mirnu noc...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 639
5.1.2011 12:49:37   
ena23
Pumice bambice potpuno te razumijem. nama danas osmi dan od vakcine, do sada apsolutno nikakvih znakova, oboljenja, simptoma, ma nista nema, ali ja svakako zovem tetu 5 puta dnevno da vidim kako je i drhtim nad njim... ma mi matere smo lude, treba nas na kakvo lijecenje... 

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 640
5.1.2011 12:56:56   
Anoniman
puma nebrini osluskuja ga i paziuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo trebali primiti ovu sa 18mjes.al razboli se ....i nista od toga.
Pitala sam ju koliko smijem kasniti kaze do kraja samo ovog mjesecauser posted image Iskreno nevodi mi,se ga bojim se ture uvejk vakc.odbolujemo tesko.....
Kad smo neki hafifni bozeuser posted image ,isti mama nista ga nemoze zaobici bez neki posljedica.

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 641
5.1.2011 14:45:32   
iv@ncica
felix-  ta  se  treba  primiti  do  2  god.  ni  mi  je  jos  nismo  primili,  jer  so stalno  bolesni,  a nama  je  20 m.....a  i  povukli  su  ih  opet  iz upotrebe ,  a  bili  su  javbili  na  radiju   da  je  vakcinisanje  pocelo i rekli  da  ce  vjerojatno  malo  pomjeriti  to  cijepljenje  inace..meni tako rekose  u  DZ  neki  dan..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 642
5.1.2011 15:05:43   
leona81
mi nismo primili jos MMR

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 643
5.1.2011 16:20:35   
nerkica
mi smo isli neki dan da primimo MMR vakcinu
al sam ja bila prehladena,dr je rekao generalno pravilo
da svi ukucani moraju biti zdravi
da bi dijete primilo tu vakcinu...
nebi sad maltretirala dijete do proljeca a i bojim se...

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 644
5.1.2011 16:29:58   
puma
hvala Bogu evo danas nema nikakvih reakcija... jedino sto primjecujem jeste malo nervoze i malo nejela jer mu izgleda izbija trojka gornja... evo upravo "jede" prste... ako ovako nastavi izglodjat ce ih do veceri... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image koliko gurne u usta dodje mu da povraca...
nadam se da ce se sve na ovome zavrsiti...
nerkice, ljubi nam drugaricu user posted image
a ti user posted image moja najljepsa... ljubi mi Mikija i mazi tibu...

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 645
5.1.2011 21:27:36   
ena23
mazim mazim, svako malo... user posted image
maksuz sam dosla da vidim jel se pojavila kakva bljakica kod naneta, pa sad, posto vidim da nije, mogu mirne duse lec i pajkit.
ni kod mikijnista osim pospanosti i malo kenjkavosti... nadamse  da ce se na ovome zavrsiti kod obojice

pussssssaaaa

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 646
5.1.2011 22:48:40   
Honey3
mi smo primili prije 13 dana ovu vakcinu,beba je 11-ti dan imala turu 37,5 popila paracetamol i nije vise imala ture,bila je nervozna od kako je primila i evo kako je imala temperaturu i nervoza prestaje.Nama je dr.rekla da je reakcija od 7-15 dana i ja se nadam da je sve proslouser posted image ljubimo Mikija i Nanetauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 647
6.1.2011 9:10:50   
ena23
mi se jutros probudili uz turu user posted image ... smrc smrc... dala sam mu paracetamol sirup i nadam se da ce mu pomoci... bem ti poso, sad bi bila kod kuce i mazila ga... 

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 648
6.1.2011 9:15:42   
Lady26
Jutrooooooo....
Ljubimo Naneta i Mikija punooooooo!!!
Mi smo trebali 20.12. na bocu medjutim Lana se malo prehladila pa nismo otisli, evo sad je opet uhvatila upala grla, cak je pocela da kaslje jutros user posted image i to pravo...a nije nikad otkako se rodila, pa se i sama prepala dusa moja...
Ja sve odgadjam tu vakcinu a vecina kaze da nisu im djeca imala reakcija...mislim da cu sacekati da ovi minusi prodju.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 649
6.1.2011 21:02:07   
puma
zaha, ljepoto moja... nadam se da je zavrseno sa turom isto kao i kod Naneta...
hvala Bogu nema vise ni ture ni neraspolozenja... sve je pod kontrolom i sve su prilike da nece biti nikakvih reakcija... samo mlati ustima kao da bi jeo... poguzija mamin... user posted image
Lady, ljubimo drugaricu i nadamo se da ce brzo ozdraviti i primiti cinu i proci bez reakcija... user posted image
user posted image moja lijepa... cmoka za Mikija a za tibu jedno mazenje... user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *