Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dusa moja, znala sam da ces ti odmah odgovoriti... ma nadam se i ja da nece biti nikakvih reakcija... Sabina nije imala cak ni temperaturu, al eto bojim se uvijek...
zene drage, da ne citam sve ove stranice, moze li mi koja od vas reci kakve su reakcije kod vasih beba bile nakon primljene vakcine? mi smo primili prije 7 dana i vec mi se zeludac okrece da li ce biti kakvih reakcija... maloprije sam osjetila blago povisenu temperaturu, odmah sam mu dala paracetamol... sad mi djeluje normalna temperatura... zaspao je iako nije htio flasicu popiti... ali... sta me strasi... odnosno sta me interesuje da li je normalno, a to je disanje... sad spava ali dise kao da ga nesto pritisce u plucima, ono kao da blago jeca, stenje... ne znam kako da vam priblizim... lagano dise ali na momente kao da ga nesto boli pa ono lagano stenje... da li je to normalno molim vas da mi odgovorite kako su vasa djeca reagovala ili cu poludjeti nocas... valja zoru docekati...
udahni...izdahni
mi nismo imali apsolutno nikakve nus pojave...ti sad previse osluskujes pa primjecujes sve zivo...i onog cega nema i onog cega ima...isti sindrom ko kad si sam kuci pa ti sve nesto pucketa ...opusti se draga sumska zivotinjice
mali moje rodice je nedavno primio...e sad da li je vec bio malo nahladjen ili je od vakcine al je dobio malo temp. i kasalj...opet nista strasno
udahla... izdahla... udahla... nista... nista... izdahla... evo i mm se slaze su tobom dadada... kaze dobro ti zena veli, stvaras paniku tamo gdje ne treba... al sta cu kad sam plasljiva ko lane malo, strecam na svaki zvuk...
puma, u pravu je dadada, ti sad osluškuješ sve. Razumijem te i sama sam strepila. Meni dr. rekla da se reakcija javlja između 14 - 21 dana Znam da sam dosadna ali evo da ponovim. Čitala sam baš na ovoj temi o glini odnosno kupki u glini nakon prijema ove vakcine. Ja sam je primjenjivala. B nije imao nikakve reakcije hB. Da li je do kupke ili tek tako ne znam, ali nije ti zgoreg kupati ga u njoj. Ja vam čuvam fige da sve prođe superiška kao kod nas
Eh blago vama pa vam doktori sve fino kazu i objasne,meni niko nista nije rekao tako da sam ja dva-tri dana nakon sto mi je dijete primilo ovu vakcinu otisla na more sreca pa nije bilo nikakve reakcije inace ko zna bil ja skontala sta je u pitanju.
udahla... izdahla... udahla... nista... nista... izdahla... evo i mm se slaze su tobom dadada... kaze dobro ti zena veli, stvaras paniku tamo gdje ne treba... al sta cu kad sam plasljiva ko lane malo, strecam na svaki zvuk...
puma samo polako.... normalno je da osluškuješ... iskreno moja starija nikada nije imal nikakve reakcije a ni ova mlađa mada sa njom sam stalno u nekom strahu nakon vakcinacije...kokad čovjek svašta i čita pa sma sebi šuhvu sveže...
biće to sve Ok...pa nane je big boy hrabrica i jak
de ti popiji jednu
e gdje izvadi ovaj čokančić
ja nedavno u Merkatoru naletim na njih i kupim 6 komada... imama jednu kolegicu u Beču ona kad god dođe mora da ''mahne'' domaću sa mojim mužem...i sve me ruži što nemam čokančiće ko kod Bibana...eto sam joj ih kupila da joj lakše ide niz grlo
de ti popiji jednu
e gdje izvadi ovaj čokančić
ja nedavno u Merkatoru naletim na njih i kupim 6 komada... imama jednu kolegicu u Beču ona kad god dođe mora da ''mahne'' domaću sa mojim mužem...i sve me ruži što nemam čokančiće ko kod Bibana...eto sam joj ih kupila da joj lakše ide niz grlo
doces ti meni na savnike...pa da vidis sta ih ima ...i limenih pepeljara
Mi smo isto negdje 6 dan imali temp. trajala je dva dana, preko 40... Ali ja je skinem lupocetom i vrati se tek naredni dan, opet je skinem i vise se nije vracala... Ali je osip trajao vise od dva tjedna. Ne brinite bit ce to s bebicama ok
hvala svima na odgovorima... malo ste me smirile... ma sta bih ja bez vas... sad za sad nema temperaturu, samo uzriguje i veseo je... odoh ga uspavati...nadam se da cemo imati mirnu noc...
Pumice bambice potpuno te razumijem. nama danas osmi dan od vakcine, do sada apsolutno nikakvih znakova, oboljenja, simptoma, ma nista nema, ali ja svakako zovem tetu 5 puta dnevno da vidim kako je i drhtim nad njim... ma mi matere smo lude, treba nas na kakvo lijecenje...
puma nebrini osluskuja ga i pazi Mi smo trebali primiti ovu sa 18mjes.al razboli se ....i nista od toga. Pitala sam ju koliko smijem kasniti kaze do kraja samo ovog mjeseca Iskreno nevodi mi,se ga bojim se ture uvejk vakc.odbolujemo tesko..... Kad smo neki hafifni boze ,isti mama nista ga nemoze zaobici bez neki posljedica.
felix- ta se treba primiti do 2 god. ni mi je jos nismo primili, jer so stalno bolesni, a nama je 20 m.....a i povukli su ih opet iz upotrebe , a bili su javbili na radiju da je vakcinisanje pocelo i rekli da ce vjerojatno malo pomjeriti to cijepljenje inace..meni tako rekose u DZ neki dan..
mi smo isli neki dan da primimo MMR vakcinu al sam ja bila prehladena,dr je rekao generalno pravilo da svi ukucani moraju biti zdravi da bi dijete primilo tu vakcinu... nebi sad maltretirala dijete do proljeca a i bojim se...
hvala Bogu evo danas nema nikakvih reakcija... jedino sto primjecujem jeste malo nervoze i malo nejela jer mu izgleda izbija trojka gornja... evo upravo "jede" prste... ako ovako nastavi izglodjat ce ih do veceri... koliko gurne u usta dodje mu da povraca... nadam se da ce se sve na ovome zavrsiti... nerkice, ljubi nam drugaricu a ti moja najljepsa... ljubi mi Mikija i mazi tibu...
mazim mazim, svako malo... maksuz sam dosla da vidim jel se pojavila kakva bljakica kod naneta, pa sad, posto vidim da nije, mogu mirne duse lec i pajkit. ni kod mikijnista osim pospanosti i malo kenjkavosti... nadamse da ce se na ovome zavrsiti kod obojice
pussssssaaaa
mi smo primili prije 13 dana ovu vakcinu,beba je 11-ti dan imala turu 37,5 popila paracetamol i nije vise imala ture,bila je nervozna od kako je primila i evo kako je imala temperaturu i nervoza prestaje.Nama je dr.rekla da je reakcija od 7-15 dana i ja se nadam da je sve proslo ljubimo Mikija i Naneta
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
Jutrooooooo.... Ljubimo Naneta i Mikija punooooooo!!! Mi smo trebali 20.12. na bocu medjutim Lana se malo prehladila pa nismo otisli, evo sad je opet uhvatila upala grla, cak je pocela da kaslje jutros i to pravo...a nije nikad otkako se rodila, pa se i sama prepala dusa moja... Ja sve odgadjam tu vakcinu a vecina kaze da nisu im djeca imala reakcija...mislim da cu sacekati da ovi minusi prodju.
zaha, ljepoto moja... nadam se da je zavrseno sa turom isto kao i kod Naneta... hvala Bogu nema vise ni ture ni neraspolozenja... sve je pod kontrolom i sve su prilike da nece biti nikakvih reakcija... samo mlati ustima kao da bi jeo... poguzija mamin... Lady, ljubimo drugaricu i nadamo se da ce brzo ozdraviti i primiti cinu i proci bez reakcija... moja lijepa... cmoka za Mikija a za tibu jedno mazenje...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.