|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
25.11.2010 13:29:13   
Anoniman
Pa gdje se moze to uraditi, a to znaci da moram nabaviti vakcine izvana, je li?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 601
25.11.2010 13:35:16   
Anoniman
kolio ja znam da dr. Mira Ademovic vakcinise...ne znam da li ti kupujes ili ona ima...treba je nazvati i pitati

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 602
25.11.2010 13:36:38   
Anoniman
OK, hvala, skontat cu valjda sta da radimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 603
25.11.2010 15:25:06   
leona81
mi nismo otisli jer smo bolesni a zakazani smo za 23.11 sto je 6 dana nakon rodjendana...sumnjam da cu je voditi igdje do 18 mj a ako neko sazna bilo sta o trenutnom stanju, da li se zaista daju GSK vakcine i kako se mogu dati privatno i koliko kostaju nek nam javi...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 604
25.11.2010 16:25:11   
Anoniman
nase reakcije su bile visoka temperatura  ,proljev i na kraju smo imali i osip. na zadnjoj kontroli doktorica je rekla da je sve to bilo od vakcine..

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 605
1.12.2010 0:07:55   
frenkoza
mi treba sutra da primimo ovu mrp vakcinu... zna li iko sta se desava trenutno.... ima li nekih obustava, opasnosti i slicno u KS

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 606
1.12.2010 0:11:16   
Niina
ooojjjj mili boze..i mi cemo uskoro na ovu vakcinu...a tako bih je voljela da preskocim pogotovo  nakon svih ovih desavanja a od kako se N rodila meni je na umi ova vakcina...tako me je strahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 607
1.12.2010 0:23:49   
myb@by

IZVORNA PORUKA: frenkoza

mi treba sutra da primimo ovu mrp vakcinu... zna li iko sta se desava trenutno.... ima li nekih obustava, opasnosti i slicno u KS

Frenki, je li vi pripadate Ilidzi? Ako pripadate, znam 100 posto da ovu vakcinu trenutno daju bebama, jer sam prošle sedmice vodila A dr i sve sam se raspitala. Ja cu ovu vakcinu maksimalno odgađati. Baš me nešto strah user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 608
1.12.2010 0:28:01   
frenkoza
nismo draga.... mi smo ovdje u hadzicima... nisam uopste u toku s tim desavanjima oko vakcine jer sam na nju skroz zaboravila.... maloprije sam vidjela da je treba sutra primiti.... pa reko da se malo raspitam...

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 609
1.12.2010 0:33:10   
myb@by
Znam da za ovu vakcinu beba i ukucani moraju biti 100 Posto zdravi, i da je ona navodno po reakcijama najgora. Beba mora prije ove vakcine probati jaje. A nuspojave se ocekuju nakon 7-15 dana.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 610
1.12.2010 0:41:30   
frenkoza
pa svi smo zdravi hvala Bogu.... a jaje jede uveliko.... jedina reakcija je velika radost kad cuje da se muti user posted image i kad vidi svoj jogurtic

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 611
1.12.2010 6:38:29   
anidla
IZVORNA PORUKA: myb@by

Znam da za ovu vakcinu beba i ukucani moraju biti 100 Posto zdravi, i da je ona navodno po reakcijama najgora. Beba mora prije ove vakcine probati jaje. A nuspojave se ocekuju nakon 7-15 dana.

nisam znala da se tek tad ocekuju reakcije od bjelanca??? Boze, a ja mislila da je to neki rok 24 h user posted image sad nemam ni pojma kad sam mu dala bjelance user posted image moram ici raziti svoj postuser posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 612
1.12.2010 8:26:50   
snijeg
Mi smo i s ovom vakcinom prošli super (hvala Bogu)....ništa, ama baš nikakve reakcije...Svim bebicama i mamama držim fige i navijam da prođete kao i mi
user posted image

P.S. Drage mame, nastojte ne brinuti prije vremena, ja nisam normalno funkcionisala danima prije vakcine, niti danima poslije - nepotrebno, ali jače od mene user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 613
1.12.2010 8:42:09   
bucka73
Ova vakcina se ne moze primiti ako djete ima alergiju na jaje. Zato se obicno djetetu da da pojede cijelo jaje sa 11 mjeseci da se vidi da li ima nekih nezeljenih reakcija. Moj bebac nije imao nikakvih reakcija na jaje i vakcinu je super podnjeo.
Nadam se da ce i kod drugih bebica biti isto.
I da u Domovima zdravlja bilo je neko vrijeme obustavljeno davanje vakcina pa treba provjeriti kakva je sad situacija.

< Poruku je uredio bucka73 -- 1.12.2010 8:46:55 >

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 614
1.12.2010 11:03:20   
leona81
@anidla nuspojave od vakcine su od 7 do 15 dana a bjelance odmah:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bucka73)
Neposredna veza do poruke: 615
1.12.2010 16:11:52   
anidla
IZVORNA PORUKA: leona81

@anidla nuspojave od vakcine su od 7 do 15 dana a bjelance odmah:)

a-ha user posted image hvala tiiii, opet mi je lakse user posted image pusa

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 616
7.12.2010 12:05:21   
aida80
Zna li iko ista novo o vakcinama za bebe? Mi trebamo da primimo ovu vakcinu sto se daje bebama od 3 do 4 mjeseca. Zovem skoro svaki dan dom zdravlja da vidim jesu li im stigle vakcine, a oni kazu nema jos nista. pozzzz

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 617
15.12.2010 11:12:42   
colito
mi smo ponove isli jutro da primimo vakcinu pola doze sto nam je ostalo iz pordilista,i nismo opet primili (mama bolesna grlo me boli angine na krajnicima sta smijem popiti)kad mama ozdravi onda ce bebi primti,ali je masal dobio 1 kg za mjesec /tezi smo 2.5kg od rodzenja)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 618
21.12.2010 9:43:49   
esmina i bebina mam
Mi treebamo da primimo sada onu koja ide na mjesec dana starosti da li neko zna ima li reakcija na nju i koja je to vakcina jer ne mogu da se sjetim sta je E primala u toj dobi anigdje onog kalendara vakcinacije.
Hvala i puno pozzzzzzzzzzzz

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu colito)
Neposredna veza do poruke: 619
21.12.2010 9:51:42   
zagy
Mi treebamo da primimo sada onu koja ide na mjesec dana starosti da li neko zna ima li reakcija na nju i koja je to vakcina jer ne mogu da se sjetim sta je E primala u toj dobi anigdje onog kalendara vakcinacije.
Hvala i puno pozzzzzzzzzzzz

Sa mjesec se prima vakcina za Hepatitis B, moja user posted image  je bila usporena 24 sata i punooo spavala, ali neke posebne reakcije mislim da nema.

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 620
21.12.2010 9:52:16   
Skvo RR
Uma nije imala nikakvu reakciju.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 621
24.12.2010 17:17:57   
bubuli
ja toliko strahujem od ove vakcine uhhh zato sto 3 djece znam da su imali konvulzije...
vodila sam djevojcicu prije 5 dana privatno na detaljan pregled kontam da mogu rahat na vakcinu al anemicna je dobila je sirup i pije puno cvekle....
pupak se crveni,uzet je bris i nadjena je E.koli pa sad deveramo sa tim...
jaje je probala ranije i sve je bilo ok
doktorica mi rece da vakcina nemoze prije godine al ima fore da je primi do drugog rodjendana tako da nezirim i necu

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 622
4.1.2011 22:20:54   
puma
zene drage,
da ne citam sve ove stranice, moze li mi koja od vas reci kakve su reakcije kod vasih beba bile nakon primljene vakcine? mi smo primili prije 7 dana i vec mi se zeludac okrece da li ce biti kakvih reakcija... maloprije sam osjetila blago povisenu temperaturu, odmah sam mu dala paracetamol... sad mi djeluje normalna temperatura... zaspao je iako nije htio flasicu popiti... ali... sta me strasi... odnosno sta me interesuje da li je normalno, a to je disanje... sad spava ali dise kao da ga nesto pritisce u plucima, ono kao da blago jeca, stenje... ne znam kako da vam priblizim... lagano dise ali na momente kao da ga nesto boli pa ono lagano stenje... user posted image da li je to normalno user posted image
molim vas da mi odgovorite kako su vasa djeca reagovala ili cu poludjeti nocas... valja zoru docekati... user posted image

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 623
4.1.2011 22:29:00   
puma
evo nadjoh na googlu fin clanak, ako vec neko ranije nije postavio, dobro je da procitate svi koji tek trebaju da prime vakcinu user posted image
CLANAK

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 624
4.1.2011 22:39:20   
dinaa
Puma draga ja ti zaista nemam nista pametno reci odnosno nemam ti nikakav savjet jer moja djeca nisu imala nikakve reakcije od ove vakcine,ti prati bebaru,sta drugo da ti kazem i pokusaj se ne sekirati,nadam se da ce sve biti ok i da nece osim te blage temp. biti vise nikakve reakcijeuser posted image .

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu puma)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

papir za razvod braka
sweet baby2008

znate li mozda gdje se uzimaju papiri za razvod braka i koja je procedura oko toga.

0 (95%)

0 (5%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *