Suncica* -> RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis) (13.1.2008 15:13:34)
|
Evo reci cu ja. Mi smo dobili tu vakcinu sa trinaest meseci(morala sam da pogledam u Loreninu radosnicu da se setim) i super je podnela. Inace imali smo veliki problem(zdravstvo), jer se ispostavilo da se vakcine uvoze iz Kine. Onda je moj Dragan isao u Beograd da kupi taj koktel i kostao je 9.800 dinara, a to ti je prevedeno u KM-ove oko 210KM. Ja ne znam kakav je slucaj u Bosni, ali ovde deca prilikom vakcinacije dobivaju cetiri vakcine odjednom. Po jednu u obe nogice, jednu u rukicu i jednu popiju. To nudi ambulanta. Mada moze da se kupi isto koktel koji sadrzi sve komponente sve cetiri vakcine i mi smo to praktikovali. Nisam mogla da je gledam kako urlice dok je bodu, jer i ja bi verovatno plakala kada bi me neko ubo tri puta i onda me jos naterao da popijem nesto sto je extra gorko.. Draga Selma, najbolje da proveris ko izvozi te vakcine, beba ce je svakako morati da primi. Ako su sumnjivi proizvodjaci, neka se Lazo raspita gde moze da se nabavi ta vakcina. Posle je samo odneses u savetovaliste i setre daju malenom.. Ljubim te..
|
|
|
|