|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
23.8.2010 0:38:49   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: bananica

mmr ide u 13 mjesecu i revakcinacija u 6.god....sta je tu toliko nejasno

bananice pa to ja upravo pokusavam reci... ovdje svi kazu da mo pa ru ide sa 13. a revakcinacija do druge godine zivota... meni to nikako ne stima, a ovdje svi tako kazu???????

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 426
23.8.2010 0:40:36   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

a hanady i po skorpijinom kalendaru pise da mo pa ru ili mpr ide sa 13 mj a onda ponovo u sestoj godini zivota??? Ne pise da ide ponovo za dva mjeseca, a sad mi nist nije jasno, ja znam da je meni dva mjeseca poslije mo pa ru isao polio i H ib evo sad provjerih knjizicu jo jednom! mo pa ru ide ponovo tek kasnije....

baš ne razumijem...
kod nas je osštaman kalendar u knjižici koju su djelili djecu kada su se rodili u 2006 godini...ja je imama od starije...ništa se nije promejnilo ni sa mlađom.

baš sad gledam sve kao što nam je škorpija napisla...
Ono što piše u našoj knjižici je da je tako na prostoru federacije BiH...
moguće da se kantonalni zakoni o zdravstvu razlikuju ali vakcinacija spada u okvire zakona u suzbijanju zaraznih bolesti koji je usvojen na novu federacije koliko se sjećam.
Sad ne mogu se kladiti da svima mora biti isto...ali moguće da kantonalni zakon u HNK drugačije kaže odnosno preuzima kalendar vakcinacije iz Hrvatke što isto smatram da nije pogreška jer tako tamo vakcinišu djecu.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 427
23.8.2010 0:41:21   
bananica
neki je to nesporazum bio, mmr se preporucuje primiti od 12.mjeseca pa najkasnije do 2.god.zivota, sto ne znaci da ne moze i kasnije, a revakcinacija je u 6.god.

Neposredna veza do poruke: 428
23.8.2010 0:43:30   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bananica

neki je to nesporazum bio, mmr se preporucuje primiti od 12.mjeseca pa najkasnije do 2.god.zivota, sto ne znaci da ne moze i kasnije, a revakcinacija je u 6.god.

tačnije do 13 mjeseca nakon prvog rođendna a najkasnije do 18 mjeseca kada već red na narednu cinu....sve ovo kao preporuka ali kašnjenja su dozvoljenauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 429
23.8.2010 0:50:13   
Visnja RR
a zasto se ova od 18 mjeseci zove revakcinacija???

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 430
23.8.2010 0:51:26   
bananica
kod nas je sve super proslo nakon ove vakcine, nikakve reakcije...nit je bilo crvenila, nit temp....ovo da napisem za one mame cije bebe jos nisu vakcinisane

Neposredna veza do poruke: 431
23.8.2010 0:52:31   
bananica
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

revakcinacija polio i hib

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 432
23.8.2010 0:56:49   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Pa je revakcinacija ali ne mo pa ru vakcine vec cini mi se HiB vakcineuser posted image user posted image neda mi se sad opet uzimat knjizicuuser posted image user posted image user posted image Sve u svemu doslo je do nesporazuma, noa u tvojoj knjizici pise sigurno da malenu moras dovesti za dva mj.na vakcinu, ali no sikiriki to je HiB vakcina, ne mmr... A od te nema ni ture ni nistauser posted image bar kazu tako, a kod nas tu vakcinu ni osjetila nije, nikakve reakcije hBuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 433
23.8.2010 0:59:51   
Visnja RR
nesporazum rjesen user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 434
23.8.2010 1:02:35   
bananica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 435
23.8.2010 1:10:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

Po rođenju:
BCG - Interdermalno;
Hepatitis B - Intramuskularno

Sa navršenim 1 mjesecom:
Hepatitis B- Intramuskularno

Sa navršena 2 mjeseca:
Di-Te-Per - Intramuskularno;
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno

U 4 mjesecu:
Di-Te-Per - Intramuskularno;
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno;

Sa navršenih 6 mjeseci:
Di-Te-Per - Intramuskularno
Polio - Oralno
Hepatitis B - Intramuskularno

U 13 mjesecu:
MRP - Intramuskularno

U 18 mjesecu:
Polio - Oralno
HiB - Intramuskularno

U 5 godini života:
Di-Te-Per - Intramuskularno
Polio - Oralno

U 6 godini života:
MRP - Intramuskularno

U 7 godini života:
Za (0,1,6) Hepatitis B - Intramuskularno

U 14 godini života:
Di-Te - Intramuskularno
Polio - Oralno
Rubeola - Intramuskularno

U 18 godini života:
Ana-Te- Intramuskularno

user posted image user posted image user posted image  Jao se dole vakcina mora primiti....Kod nas je ova pri rodjenju zabranjena...Sad i ja moram ustati da pregledam spisak

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 436
23.8.2010 1:12:28   
Hanady RR
da marina kod nas beba ne može dobiti otpusno pismo bez ovih vakcina pri rođenju...niko nas i ne pita u skladu sa zakonom dijete je primiuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 437
23.8.2010 1:18:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

da marina kod nas beba ne može dobiti otpusno pismo bez ovih vakcina pri rođenju...niko nas i ne pita u skladu sa zakonom dijete je primiuser posted image

Ja se nedavno zabrinula bila jer moj nije dobio te prve vakcine, haj reko sta znam i sad na ovoj drugoj pitam reko posto je  bio dugo na antibioticima pa nisu htjeli...Kaze doktorica da se i ovdje nekada dobivala ta pri rodjenju al su je davno zabranili, jer nije se pokazala najboljom kao mnoga djeca su imala nekih posljedica....user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 438
23.8.2010 1:31:23   
sporty mamaa
ni malena od moje rodice u becu nije dobila bcg, kazu da se to kod njih ne daje... isto tako mala nije ni upola primila vakcina ko moja, a starija je. kod njih ima neka protiv dijareje, cini mi se medu prvima, bas je veliko odsupanje, ja ne znam sto ovi nasi ne poduzmu nesto???

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 23.8.2010 1:32:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 439
23.8.2010 8:38:12   
Anoniman
noc smo hB pregurali nekako,jutros opet 38,5 uffffffffffff cepic izgleda pomaze jer je nocas pajkila i nije bila vruca..ona je super nije uopce slomljena od temp.nego je zivahna kao i inace samo sto ne jede skoro pa nistauser posted image
sporty ti si u pravu za vakcinu al oni u DZ kazu revakcinacija i onda vecinom kontas da je mmr... uglavnom bavim se mislju da je popodne odvedem u DZ strah me da nema kakvu upalu jer mm i ja imamo puno problema s krajnicimauser posted image sta vi misliteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 440
23.8.2010 9:09:11   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: noa

noc smo hB pregurali nekako,jutros opet 38,5 uffffffffffff cepic izgleda pomaze jer je nocas pajkila i nije bila vruca..ona je super nije uopce slomljena od temp.nego je zivahna kao i inace samo sto ne jede skoro pa nistauser posted image
sporty ti si u pravu za vakcinu al oni u DZ kazu revakcinacija i onda vecinom kontas da je mmr... uglavnom bavim se mislju da je popodne odvedem u DZ strah me da nema kakvu upalu jer mm i ja imamo puno problema s krajnicimauser posted image sta vi misliteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja bi je odvela...Mozda tura nije od vakcine...samo se tako potrefilo....user posted image
Odvedi je...neka joj pogledaju grlo...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 441
23.8.2010 9:53:16   
Hanady RR

ja sam ti već napisla ranije...
ja bih je odvela....
jesu simptomi slični kao i kod ostalih koji su se javljali na temu...ali ja bih je odvela...
dobijanje jela najčešće može biti uzrok i upale grla....
pa sad...
ja bih je odvela...može biti i trodnevna groznica, može biti i grlo...temepratura je visoka...
sve su to odlike i reakcije na valcinu ali ja nebih rizikovala...jer ako je grlo u pitanju mislim da bi antibiotik kojem se nikada ne radujem trebao pomoći.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 442
23.8.2010 9:58:41   
Majčica
Mi smo nakon ove vakcine imali temperaturu, doduse ne visoku (do 38), ali takodje i apsolutni gubitak apetita koji je trajao 5 dana.
Da budes mirna, i ja bih dijete odvela doktoru - i mi smo to uradili.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 443
23.8.2010 11:47:18   
sporty mamaa
Noa jeste li bili kod doktora, kako je malena???

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 444
23.8.2010 11:53:09   
Anoniman
neznam sta da radim jutros u 8 sam joj stavila cepic onda je zaspala i preznojila se sad nema temperaturu,popila je bebimil,caj i pojela je par zalogaja jogurta i kruhauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zbunjena sam skroz

Neposredna veza do poruke: 445
23.8.2010 12:07:13   
Hanady RR

neznam sta da radim jutros u 8 sam joj stavila cepic onda je zaspala i preznojila se sad nema temperaturu,popila je bebimil,caj i pojela je par zalogaja jogurta i kruhauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zbunjena sam skroz

sačekaj do popodne...
ako temperatura ponovno bude u porastu otiđi ali samo da sebe smirš..
nema mjesta panici sigurna sam..
već je i jela...
da je grlo teško da bi htjela bebimil i hljeba...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 446
23.8.2010 16:06:43   
iv@ncica
nora,  tajra,  noa-  a  misa  mu  pa  i  vas  uhvatilo.....user posted image  
noa-ne  brini se  i  ne  sekiraj  se...  radi  svog  mira  je  mozes  odvesti  na  pregled...

nisam  bila  tu  pa  nisma  ni  vidjela  sve...u  pravu  ste  kad  kazete  da  nam  ljekari  ne  govore  za  nuspojave i  sve  moguce  posljedice,  da  ne  bi  bilo  panike  i  ovoga  sto  mi  prozivljavamo....
kod  nas  su  priorix  u  dz ,   ja  sam  trazila  da  vidim  kutiju  iz  koje  su  vadili  ampulu...i  sutili  su  o  reakcijama,  kazu  moguca  mala  tura  i  mozda  osip,  ali ove  su  kao  dobre  pa  skoro da  rijetko  imaju  reakcije...sad  mi  ko  budale,  ko  da  nema  nacina  da dođes  do  famoznih  podataka..zato  sam  vam stavila  onaj  link  o  nuspojavama priorixa  koji  sam  isprintala  i  pokazala  i  m,  skinute  sa  starnica proizvođaca, jer  nisam  luda,  pa  znam svoje  djete,  bili  su mi rekli da  vise  umisljam reakcije...a  onda  su  usutili  i  vidili  da  sam  dobro  upucena  i  da  me  ne   mogu  lentrat  ko  ostale  koji  samo  ko  na  traci  slijepo prate  njihova  uvjeravanja  i  upute..  bez  da  se  imalo  upute  u  ono  sto  ceka  njih  i  njihovo  djete...

dakle  reakcije  se  mogu  javiti  i  do i nakon   21 dana
mi  smo  je  primili    u 4-tom  mjesecu  i  naruceni  smo  za  10-ti.  mjesec  ove godine

naravno  nije  svaka  vakcina  dobitnauser posted image user posted image -  neke  ce  i  peskociti    sve  ovo  sto  je nas  pogodilo..eh  da  ovako  na  lotu  dobijamuser posted image user posted image
nama  je  sve  to  trajalo  15-tak  dana...ma  uzas..uzas..pogotovo  nesanica  pored  naseg  loseg  spavanja ...uglavnom  temp.  u  roku  3  dana  prođe..apetit,  kasalj,  osip, nesannica, ,  nervoza traje  dulje,  a  nesanica  zadnja  prestala...i  zadnji  se  pojavio  konjuktivitis

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 447
23.8.2010 17:15:19   
Anoniman
mi isli u DZ i dijagnoza je slijedeca virus a mozda su i zubici a moze biti i od vakcineuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 448
23.8.2010 17:21:25   
Hannica

mi isli u DZ i dijagnoza je slijedeca virus a mozda su i zubici a moze biti i od vakcineuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Za to nije bio potreban doktor,to smo i mi znale.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 449
23.8.2010 17:30:00   
jasmin

Po tome i sama mogu biti lijecnica.Da nije zalosno,ovim bi me danas obradovala draga noa.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Uskrsna jaja
sporty mamaa

Kojim bojama bojite jaja...

Bojama u prahu (73%)

Gel bojama za jaja (5%)

Lukovcinom (18%)

Nekim drugim bojama(navedi kojim) (5%)

Broj svih glasova: 66

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *