|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
22.8.2010 16:05:53   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: noa

ma ja bih je zabranila,skratila mi je 5 godina zivotauser posted image odo sad opet mjerit temp. hvala jos jednom

da znas da sam i ja ovo prvo pomislila...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 401
22.8.2010 16:19:47   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ma ja bih je zabranila,skratila mi je 5 godina zivotauser posted image odo sad opet mjerit temp. hvala jos jednom

da znas da sam i ja ovo prvo pomislila...

Ja kad sam procitala knjigu The Vaccination Crisis by Vence Ferrell koja je prevedena na nas jezik,odmah sam pomislila da bih je zabranila.Zato smo svojevoljno,kao i dosta roditelja sirom svijeta odlucili da ju necemo primiti.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 402
22.8.2010 16:37:53   
Anoniman
blago tebi jasminuser posted image evo temp.38.3 al ona trci i igra se kao da nema tempuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cak jede jogurt

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 403
22.8.2010 16:49:09   
jasmin
Uh samo da vas prodje skroz.Mi smo nakon primljene DTP imali oko 10 mjeseci kvrzicu na nozi gdje je mjesto uboda.Plasila sam se najgoreg,ne daj Boze.Sta ja znam sta iz te kvrzice moze izrasti.Srecom,proslo je.I onda sam citala sve do cega sam dosla,raspitivala se i odlucila.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 404
22.8.2010 16:52:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

Uh samo da vas prodje skroz.Mi smo nakon primljene DTP imali oko 10 mjeseci kvrzicu na nozi gdje je mjesto uboda.Plasila sam se najgoreg,ne daj Boze.Sta ja znam sta iz te kvrzice moze izrasti.Srecom,proslo je.I onda sam citala sve do cega sam dosla,raspitivala se i odlucila.

eh sad mi je kasno al voljela bih da sam bila u mogucnosti odbiti vakcinuuser posted image user posted image user posted image user posted image u nasoj drzavi po zakonu moras

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 405
22.8.2010 17:04:14   
Visnja RR
noa proci ce to brzo... samo se malo strpi...ali kao sto rekoh ja i dalje mislim da to nije od vakcine... da li je to bila acelularna? ja vec pocinjem da zabravljam detalje o vakcinama... to je ona do 13 mjeseca jel da? ili je revakcinacija?

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 406
22.8.2010 17:07:37   
Anoniman

noa proci ce to brzo... samo se malo strpi...ali kao sto rekoh ja i dalje mislim da to nije od vakcine... da li je to bila acelularna? ja vec pocinjem da zabravljam detalje o vakcinama... to je ona do 13 mjeseca jel da? ili je revakcinacija?

visnja to je ova mmr mi smo kasnili ihhhii revakcinacija nam je za 2 mjeseca..nemam pojma kakva je bila al ivancica rece da je kod nas priorix a meni nitko nista nije rekaouser posted image dat cu joj opet sirup a cepice cu cuvati za noc

Neposredna veza do poruke: 407
22.8.2010 17:18:38   
Visnja RR

visnja to je ova mmr mi smo kasnili ihhhii revakcinacija nam je za 2 mjeseca..nemam pojma kakva je bila al ivancica rece da je kod nas priorix a meni nitko nista nije rekaouser posted image dat cu joj opet sirup a cepice cu cuvati za noc

tako je najbolje...nadam se da ce brzo proci user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 408
22.8.2010 17:22:16   
Anoniman
opet da kazem hvala vam na brizi i savjetimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 409
22.8.2010 17:25:31   
sporty mamaa
moja je samo povracala sirup svaki put tako da sam ja i po danu i po noci samo cepice stavljala... a noa sad ne kontam, jesi li privatno kupila vakcinu i odnjela je njima ili??? Jer buni me to sto kazes revakcinacija za 2 mjeseca??? Mis mo prvu MO PA RU primili sa 14 mj i pise nam da je sljdeca tek 2013 god??? Kako sad to???? Iza  MO PA RU smo nakon dva mjeseca primili H i B i vise nema nikakve revakcinacije do tada???

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 22.8.2010 17:26:18 >

Neposredna veza do poruke: 410
22.8.2010 17:44:52   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

moja je samo povracala sirup svaki put tako da sam ja i po danu i po noci samo cepice stavljala... a noa sad ne kontam, jesi li privatno kupila vakcinu i odnjela je njima ili??? Jer buni me to sto kazes revakcinacija za 2 mjeseca??? Mis mo prvu MO PA RU primili sa 14 mj i pise nam da je sljdeca tek 2013 god??? Kako sad to???? Iza  MO PA RU smo nakon dva mjeseca primili H i B i vise nema nikakve revakcinacije do tada???

sporty mama ...ja sad ne kontamuser posted image ...kad se primi ta vakcia oko 13 mjeseca obicno ide revakcinacija za nekoliko mjeseci a najskasnije do 2 rodjendana...

03.04.`08

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 411
22.8.2010 17:52:08   
Visnja RR
evo sta sve ide :

TUBERKULOZA 12-24 sata po rodjenju

HEPATITIS B 12-24 sata po rodjenju, 1 i 6 mjesec

HEMOFILUS UNFLUENCE (Hib) 2,3-4, 18 mjeseci

DIFTERIJA,TETANUS, PERTUSIS, DJECJA PARALIZA (3 doze) 2,3-4,6 mjeseci

MORBILI, RUBEOLA,PAROTIT (1 doza) 12 mjeseci

DIFTERIJA,TETANUS, PERTUSIS, DJECJA PARALIZA (1 doza) - revakcinacija sa 18 mjeseci

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 412
22.8.2010 17:55:00   
škorpija
Po rođenju:
BCG - Interdermalno;
Hepatitis B - Intramuskularno

Sa navršenim 1 mjesecom:
Hepatitis B- Intramuskularno

Sa navršena 2 mjeseca:
Di-Te-Per - Intramuskularno;
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno

U 4 mjesecu:
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno;

Sa navršenih 6 mjeseci:
Di-Te-Per - Intramuskularno
Polio - Oralno

U 13 mjesecu:
MRP - Intramuskularno

U 18 mjesecu:
Polio - Oralno
HiB - Intramuskularno

U 5 godini života:
Polio - Oralno

U 6 godini života:
MRP - Intramuskularno

U 7 godini života:
Za (0,1,6) Hepatitis B - Intramuskularno

U 14 godini života:
Di-Te - Intramuskularno
Polio - Oralno
Rubeola - Intramuskularno

U 18 godini života:
Ana-Te- Intramuskularno

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 413
22.8.2010 18:34:55   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

sporty mama ...ja sad ne kontamuser posted image ...kad se primi ta vakcia oko 13 mjeseca obicno ide revakcinacija za nekoliko mjeseci a najskasnije do 2 rodjendana...

e ovako kako visnja kaze mmr sa 13 a revakcinacija sa 18 a nisam je ja kupovala primili je u dz kao i svi drugiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 414
22.8.2010 21:24:50   
Anoniman
noa zaspala temp 37.8 nista nije jela ni bebimil nije popila,user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 415
22.8.2010 21:28:56   
Visnja RR
37.8 je nista to je ko sto znas 0,5 manje dakle 37,2... prati je svakih malo...jer ide noc kad temepratura raste... nema veze sto nije pila mlijeko... vjerovatno je umorna ...sutra ce ona ujutro da papa...
dakl budi oprezna ovu noc... i provjeravaj da li je topla...dovoljno je da je dodirom provjeravas

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 416
22.8.2010 21:35:19   
Anoniman

37.8 je nista to je ko sto znas 0,5 manje dakle 37,2... prati je svakih malo...jer ide noc kad temepratura raste... nema veze sto nije pila mlijeko... vjerovatno je umorna ...sutra ce ona ujutro da papa...
dakl budi oprezna ovu noc... i provjeravaj da li je topla...dovoljno je da je dodirom provjeravas

visnja temperaturu joj mjerim ispod pazuha a nisam nesto upucena u odstupanja guza,pazuh,uho i hvala ti sto mi receuser posted image user posted image user posted image user posted image stalno je jadnu pipkam nije vruca samo je celo mlakasto

Neposredna veza do poruke: 417
22.8.2010 21:43:54   
Visnja RR
pod pazuhom nema odstupanja
za bebicu je normalno da ima temperaturicu do 37.5

< Poruku je uredio Visnja RR -- 22.8.2010 21:45:13 >

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 418
22.8.2010 23:48:23   
Anoniman
temperatura 38.8 stavila sam joj cepic a usput je slomila zivin toplomjer sreca pa imamo jos 1 user posted image

Neposredna veza do poruke: 419
23.8.2010 0:17:11   
bananica
bas iz ovog razloga ja ne volim imati zivin toplomjer u kuci.....prije par mjeseci tata mi ga kupio, i moja curica ga razbije, ja lijepo usisam sve, prije par dana citam kako je opasno ako ne pokupis sve, trebas zivu ganjati sa foliom i odnijeti u apoteku

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 420
23.8.2010 0:19:02   
sporty mamaa

evo sta sve ide :

TUBERKULOZA 12-24 sata po rodjenju

HEPATITIS B 12-24 sata po rodjenju, 1 i 6 mjesec

HEMOFILUS UNFLUENCE (Hib) 2,3-4, 18 mjeseci

DIFTERIJA,TETANUS, PERTUSIS, DJECJA PARALIZA (3 doze) 2,3-4,6 mjeseci

MORBILI, RUBEOLA,PAROTIT (1 doza)12 mjeseci

DIFTERIJA,TETANUS, PERTUSIS, DJECJA PARALIZA (1 doza) - revakcinacija sa 18 mjeseci

A ima li kad je revakcinacija??? Evo sad gledam u bebinu knjizicu i pise da je MO PA RU primila 18 marta 2010, znaci mi smo jako puno kasnili i pise mi na knjizici doci ponovo u 3.mj. 2013??? Sad ni meni nista nije jasno, noa sta pise u tvojoj knjizici,imaju ona dva polja za MO PA RU KOD MENE je ispunjeno samo jedno??? Kako je malena, jel pomogao cepic???

Neposredna veza do poruke: 421
23.8.2010 0:24:51   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

Po rođenju:
BCG - Interdermalno;

Sa navršenim 1 mjesecom:
Hepatitis B- Intramuskularno

Sa navršena 2 mjeseca:
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno

U 4 mjesecu:
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno;

Sa navršenih 6 mjeseci:
Polio - Oralno

U 13 mjesecu:
MRP - Intramuskularno

U 18 mjesecu:
Polio - Oralno
HiB - Intramuskularno

U 5 godini života:
Polio - Oralno

U 6 godini života:
MRP - Intramuskularno

U 7 godini života:
Za (0,1,6) Hepatitis B - Intramuskularno

U 14 godini života:
Di-Te - Intramuskularno
Polio - Oralno
Rubeola - Intramuskularno

U 18 godini života:
Ana-Te- Intramuskularno

ovo je kompletan kalendar sporty....user posted image
pa pogledaj...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 422
23.8.2010 0:30:11   
sporty mamaa
ma vidim al majkemi kod nas je drugacije... evo sad listah po netu i nadoh ovo

2. godina života:
- po navršenih 12 mjeseci života OSPICE-ZAUŠNJACI-RUBEOLA (MPR)
- Kombinirano cjepivo DTaP-IPV-Hib

4. godina života: DTaP

I. razred osnovne škole :
OSPICE-ZAUŠNJACI-RUBEOLA (MPR) (ili prilikom upisa)
DI-TE pro adultis + POLIO (IPV)

nisam ono prije 12 mj. pisala, ovo je inace kalendar vakcinacije u Hrvatskoj izasao 2009 god i fakat isto ovako pise i kod mene... Po tome moja malena je znaci primila ovaj mo pa ru i onda za tocno dva mjeseca ne ponovo mo pa ru nego ovaj kombinirani (noa aj molim te ili neko iz mostara da pogleda u knjizicu)

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 23.8.2010 0:31:29 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 423
23.8.2010 0:35:27   
sporty mamaa
a hanady i po skorpijinom kalendaru pise da mo pa ru ili mpr ide sa 13 mj a onda ponovo u sestoj godini zivota??? Ne pise da ide ponovo za dva mjeseca, a sad mi nist nije jasno, ja znam da je meni dva mjeseca poslije mo pa ru isao polio i H ib evo sad provjerih knjizicu jo jednom! mo pa ru ide ponovo tek kasnije....

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 23.8.2010 0:36:16 >

Neposredna veza do poruke: 424
23.8.2010 0:36:38   
bananica
mmr ide u 13 mjesecu i revakcinacija u 6.god....sta je tu toliko nejasno

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Hrana na moru
Zanana

Šta nosite od hrane kada idete na more u privatni smještaj (apartman)?

samo suhe nareske (49%)

već skuhanu hranu koju ćete samo podgrijati (npr. filovane paprike) (5%)

meso i povrće koje ćete pripremati na moru (18%)

hraniće te se u restoranima (9%)

ništa od navedenog (18%)

Broj svih glasova: 95

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *