|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
21.8.2010 11:54:15   
Hanady RR
drago mi je da se mama i nora malo smirila bar....
sinoć je na drugoj temi bila baš vidno zabrinutauser posted image

tajra vidim i vas isti muči...

ženice baš mi je žžao...

znam sigurno da će porći al morate biti jake i pažljive prema bebama svojim...

mi još nismo išle na tu cinu...a već odavno smo trebale...mislim da ću prestati svaraćati na ovu temu jer me ona sve više tjera da je preskočim nedo mi Bog.

evo veliki zagrljaj za mame koje brinu zbog ovako izražajne reakcija na vakcinuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 376
21.8.2010 12:06:58   
Mya_81 RR
A, joj, Tajra, i vas uhvatilo user posted image user posted image

I mene je sad pravo strah te vakcine.

Pa, ionako noću spava katastrofa mogu misliti šta će od nje uraditi još ta vakcina user posted image

Ići ćemo tek kad se dobro psihički pripremim...možda za godinu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 377
21.8.2010 12:14:14   
škorpija
ma ja mislim da ljekari namjerno neće ni da kažu za sve moguće rakcije jer onda niko ne bi htio voditi dijete na vakcinu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 378
21.8.2010 12:16:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

ma ja mislim da ljekari namjerno neće ni da kažu za sve moguće rakcije jer onda niko ne bi htio voditi dijete na vakcinu

vjeruj sa dsam ovo htjela napisatuser posted image
al kontam možda bi bila pretenciozna....

ipak su ovo rekacije koje meni niskako ne idu u glavu...
šta se desilouser posted image

moja starija je primila ovu vakcinu nismo imali nikada niti jednu reakciju ni na jednu vakcinu....

očito duge vrste su stigle....

treba biti psihički spreman na nju pravo

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 379
21.8.2010 12:17:13   
Hannica
A joj...sad sam se prepala,mi smo prije 5 dana primili vakcinu.Juce sam primjetila da ima neki osip po tijelu,valjda je odvakcine,nadam se da nece imati temperaturu jer joj je tesko skinuti.user posted image user posted image
o Boze...i te boce vise.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 380
21.8.2010 12:19:56   
škorpija
ma čini mi se da je to prava lutrija hoće li diejte imati rekacije ili neće, ja  sam zabroavila i puitati koja je vkacina jel pririx ili nekad ruga, a eli eto haval bogu zassad nema nikakvih reakcija,
al što kaže mama i nora lakše je čivjeku kad pročita d aima još puno beba sa identičnim reakcijama.
a u svakom domu zdravlja čini mi se daju različite količine infomacija, od ništa do maksimalno tri reakcije

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 381
21.8.2010 12:21:12   
škorpija

IZVORNA PORUKA: škorpija

ma čini mi se da je to prava lutrija hoće li diejte imati rekacije ili neće, ja  sam zabroavila i puitati koja je vkacina jel pririx ili nekad ruga, a eli eto haval bogu zassad nema nikakvih reakcija,
al što kaže mama i nora lakše je čivjeku kad pročita d aima još puno beba sa identičnim reakcijama.
a u svakom domu zdravlja čini mi se daju različite količine infomacija, od ništa do maksimalno tri reakcije

joooj kad pročitam šta sam napisala, ispada da pričam ko onaj britanski policajac iz  serije alo-alouser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 382
21.8.2010 12:36:51   
R&T@
Nie ni cudo, skorpija...
Dobro je dok ne "progovorimo" kao nase bebe...

I da za vakcinu...
Bolje dijete odvesti kad je malo vece, pa nek oni pricaju sta hoce...
Moja tajra je primala sve vakcine pojedinacno, znaci po jednu komponentu svakih sest sedmica, i nikad nikakve reakcije...jos stigla sve primiti...
a po njihovom rasporedu destak vakcina u prvih sest mjeseci...

Za koju godinu ce smuckati koktel virusa i ubosti dijete po rodjenju...
Kao u SF filmovima...user posted image

A sta li su nam sad uvezli, boga pitaj... fuj...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 383
21.8.2010 16:01:22   
mama i nora
nora noćas spavala malo bolje, budila se al nije imala faze ono po 2 sata ko prethodnih noći...pojela ko fol nešto (po 30 ml adaptiranog i pola banane) al hajd i to je nešto...znači utorak počela reakcija, u subotu ima malo napretka...sad spava vidjećemo hoće li šta progutati kad ustane...mi baš prolazimo kroz ovo teško,iako ranije nikad nije bilo reakcija...a da dala sam joj sirup sinoć,daću i večeras...neće odmoći
nema temp i ok je generalno al et to spavanje i hrana user posted image user posted image user posted image
sretno mame drage...nemojte se plašiti možda vaše dijete neće ovako reagovati...dobro ih nahranite svim i svačim nekoliko dana prije vakcine i hrabro naprijed
pozz

N O R A... se riješila peleneeee....nanananana...
NOVA BEBA dolazi uskoro...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 384
21.8.2010 22:51:31   
Apotekarka
mama-nora nama je 17 dan od vakcine a apetit nula od danas smo kao malo povecali hranu jesam se ja ispsovala i na vakcinu i na proizvodjaca i na onog tko je izmisli kakvo smo razdoblje samo prosli i jos ga se 100% posto nismo rjesili...cuj bovca protiv ospica a svi ih na kraju imaju,ko da su se za vrijeme rata ta cjepiva i dobivala ili taj glupi krezomask opet ih dosta ima a da ne odvedes dijete da nesto bude kontao bi da je od toga strava

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu mama i nora)
Neposredna veza do poruke: 385
22.8.2010 15:15:41   
Anoniman
eh evo nas cudo bi bilo da nas je mimoislo 18-ti dan od vakcine temp 39,panadol,tusiranje i krompir na noge spustio do 38.1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 386
22.8.2010 15:18:33   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: noa

eh evo nas cudo bi bilo da nas je mimoislo 18-ti dan od vakcine temp 39,panadol,tusiranje i krompir na noge spustio do 38.1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Noa..tako mi je zao...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
22.8.2010 15:20:08   
Hanady RR

uh miša mu....

šta da ti sugerišem a da već ne znaš i da ovdje nemaš porčitati...
vala mene ova reakcija baš počela neviratiuser posted image user posted image user posted image
smori nam djecu draguuser posted image

eto da te zagrlim i poljubim kao i mau princezuuser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 388
22.8.2010 15:20:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Noa..tako mi je zao...user posted image

katastrofa a ona jadna sad zaspala valjda smijeuser posted image slomilo je pravo

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 389
22.8.2010 15:21:24   
sporty mamaa
noa ja bi na 39 stavila cepic, nama su cepici uvijek bili efikasniji od panadola....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 390
22.8.2010 15:30:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

noa ja bi na 39 stavila cepic, nama su cepici uvijek bili efikasniji od panadola....

za koliko poslije panadola smijem staviti cepicuser posted image zbunila sam se kad sam joj izmjerila pa odmah za sirup a imam lupocet cepice.

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 391
22.8.2010 15:33:26   
sporty mamaa
lupocet smo i mi stavljali, ma za pola sata joj od njih spadne temp, nama cak i bez obloga ikakvih... Ja mislim da mozes 4 sata nakon panadola, ali nadam se da ce se naci neko ko zna 100 % sigurno, a ima pisano negdje na temi o temp.samo se nemgu sjetiti gdje.... Sad stavljaj obloge a malo poslije stavi cepic, stvarno je zakon!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 392
22.8.2010 15:35:09   
Hanady RR

za koliko poslije panadola smijem staviti cepicuser posted image zbunila sam se kad sam joj izmjerila pa odmah za sirup a imam lupocet cepice.

nakon 4 sata slobodno ako vidiš da temperatutra ne silazi ispod 38.5 od sirupa
njoj je već godina možeš i voltaren čepić staviti...
možeš kombinovati na 4 sata metru sirupa i pola voltarena uzdužno prepolovljenog

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 393
22.8.2010 15:35:24   
Hannica

Pa zar se i 18-ti dan javljaju reakcije. Koliko to traje???  Sve me vise strah i krivo mi sto sam je vodlila na vakcinu,trebala sam pricekat jos koji mjesec.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 394
22.8.2010 15:35:50   
Hanady RR

lupocet smo i mi stavljali, ma za pola sata joj od njih spadne temp, nama cak i bez obloga ikakvih... Ja mislim da mozes 4 sata nakon panadola, ali nadam se da ce se naci neko ko zna 100 % sigurno, a ima pisano negdje na temi o temp.samo se nemgu sjetiti gdje.... Sad stavljaj obloge a malo poslije stavi cepic, stvarno je zakon!

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 395
22.8.2010 15:36:37   
Anoniman

odo traziti onu temu o temperaturi stalno sam je izbjegavalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 396
22.8.2010 15:39:14   
Anoniman
hvala vam svima a evo sad me rodica uvjerava da se ona vjerovatno prehladila jer je ipak proslo 18 dana od vakcineuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 397
22.8.2010 15:41:40   
sporty mamaa
mi smo od mmr imali skoro 41 temp i ja sva u bunili samo je skinem na brzinu i stavim joj cepic... sva sam se tresla kad sam vidjela i taman zvala mm da idemo u hitnu, ali nije bilo potrebno jer je za pola sata spala na 38, a za sat je imala 36.5... posto je bila jako visoka stavljala sam joj i obloge... poslije se nije penjala iznad 38.5, ja joj recimo navecer oko 12h stavim lupocet i ona do 6 ujutro nema nikako temp... to je sve trajalo oko 3 dana, ima je, pa nema i sve tako... poslije smo muku mucili s osipom koji je trajao oko 2 tjedan, joj kako mrzim ove vakcineuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 398
22.8.2010 15:44:23   
Anoniman
ma ja bih je zabranila,skratila mi je 5 godina zivotauser posted image odo sad opet mjerit temp. hvala jos jednom

Neposredna veza do poruke: 399
22.8.2010 15:44:40   
Hanady RR

hvala vam svima a evo sad me rodica uvjerava da se ona vjerovatno prehladila jer je ipak proslo 18 dana od vakcineuser posted image

moguće je i to...
ali evi porčitaš iskustva i tačno se reakcije javljaju i kasnije....

pa sad..
u svakom od slučaja ti ćeš temperatiri tretirati isto...
ako počne kašljati ili odbija jelo ili vidiš crveno grlo onda će tu biti prostora za antibiotik...
evo najkraće lijepo napisano kako turu rješavat
Temperatura

a evo ti i tema sa iskustvima
skidanje temperature kada i čime

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezadovoljne osobe
Galicia

Sta je uzrok za ovoliko nezadovoljnih zenica na RR?

nema se sexa (52%)

nema se para (11%)

nema se posla (4%)

takav im karakter (13%)

nesto drugo...... (19%)

Broj svih glasova: 437

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *