|
RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis) 11.8.2010 14:30:38
|
|
|
|
iv@ncica
|
noa- drzimo fige da i ne bude nista..dosta je brate i ove vakcine .. apotekarka- ne brini..samo ne daj turi da raste...nema tu pravila kad ce prve nuspojave..i nama su za nekoliko dana odmah se javile...ne brini, skidaj turu i nama je tako bila dva dana ..pa puno nervoze i ne spavanja..kasalj i to dobar, nosic, konjuktivitis, osip...nesanica...vodenastije stolice....proci ce za par dana, samo je nama nesanica duze potraaaajala....znas i sama sto trebas i sve lijekove znas, znam da je tesko , ali sto ces...odmah sređuj nosic, kuhaj cajeve, vlazi i inhaliraj prostor, nisitu za nosic..da u stratu neke stvari rijesis...temperaturu skidaj....ako nece jesti ne sili ga...nek pije..a ostalo nek gricka sto hoce..a za konjuktivitis...ja sam svaki put mjenjala podlogu na kojoj spava..pa sam na kraju prostirala pelene, jer nisam mogla naprati posteljine, jer se konjuk. siri i prenosi dodirom, rukice mu cesto peri. Rekli su mi ne vani i na vjetar slucajno i ne ispirati oci nicim , jer time se kao siri infekcija..tobrex kapi i mast---su nam pomogle u roku 24 h. , za osip nista pametno jer ce proci sam od sebe...uglavnom ja sam cim sam primjetila kasljucanje ..znala da ce preci u kasalj i da ce nosic prije ili kasnije procuriti, pa sam odmah reagirala ...dok ga tusiras zbog temp. usput dobro napari wc.. da mu otvara disne puteve, mozes staviti i kamilice da ti isparava u kuci...i mast dr. taysa na prsa...uglavnom ide to sve jedno za drugim pa tako i rjesavaj, ja sam prevencijom malo ublazila sve sto ga snaslo, ali ne mozes protiv toga, ..sretno ti i drzimo ti fige..... p.s. meni rekli da ga ne dovodim zbog temp. jer moze biti jedino ta reakcija, dok ja nisam pokazala spisak mogucih reakcija i koje sve smo mi imali..ali jas am ga ipak vodila kad je konjuktivitis nastupio....tj. morala ga odvesti da mi propisu kapi ... procitaj gore link o ovoj vakcini koje su moguce reakcije koje ti u DZ i ne kazu...pa sam ja naoruzana znanjem na sve bila spremna, ali ipak grozna vidis po postovima i nasekirana,....sretno mace i javi sta bi ;)
< Poruku je uredio iv@ncica -- 11.8.2010 14:35:17 >
|