|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
2.8.2010 21:10:49   
dafri
Una je ovu vakcinu primila par dana poslije rođendana,ja nisam mogla odlagati jer bih čitavo ljeto mislila o tome ,čitala i onda bih tek bila u belaju
sedmi dan je dobila temp. ne previsoku,tri dana je trajala

škorpija nadam se da kod vas neće biti bilo kakve  reakcije
Hannice držimo figeuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 326
2.8.2010 22:19:39   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: škorpija

hanica mi smo čekali dok ajdin nije napunio 15 mjesec, nisam smjela ranije da ga vodim, a ni dr. nije ništa pitala zašto kasnimo

mamica87 pedijatar uvijek pita je li dijete jelo bjelance prije nego što dobije ovu vakcinu, a sad ne znam šta bude, vjerovatno neka vrsta alergije se pokaže, jer je ova vakcina valjda uzgojena na pilećim embrionima ili tako neštouser posted image

Znaci i imenjak tek primio ovu vakcinu,kako je proslo?Ni mi nismo jos isli,a mm stalno gnjavi da ne zakasnimo,a meni se niako ne ideuser posted image malo me strah kako ce reagovati  Sad su vec veliki i svjesniji su sta se dogadja.Koliko je samo plakao dok se sisao mogu misliti kako ce biti sa bocomuser posted image

Ljubimo imenjaka user posted image nadam se da nece biti reakcije

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 327
2.8.2010 22:25:37   
Anoniman
mi odlucili sutra na vakcinuuser posted image za par dana nam je 17 mjeseci,user posted image zene drage tako me strah da ne vjerujem da cu zaspati nocasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 328
4.8.2010 13:22:25   
miracle
Moj  sin ima 13 mjeseci,još nismo primli ovu vakcinu koja nsa sleduje sa godinom dana starosti.
Jaje je probao sve ok...e sad mi bi trebali za 10 dana na more, a vakcinu smo htjeli riješiti prije mora.
Sad kad čitam sve me više strah ne daj Bože kakve reakcije a mi nismo kući.

Još jedno pitanje ako mi ko može pomoći:ja bi ovu vakcinu odložila ali sinčić će u septembru u jaslice ,da li ću imati problema ako ne primi tu vakcinu,hoće li mi oni to tražiti,mogu li dobir ljekarsko bez toga?

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 329
4.8.2010 13:24:38   
Hannica
Sad (kad sam vidjela ovu temu) se sjetih da sam danas trebala hanu vodit na vakcinu.Zaboravila skroz.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 330
4.8.2010 15:54:20   
iv@ncica
noa-  sto  bi  s  vakcinom  *?

miracle-  moj  ti  je  savjet da  je  cijepis  poslije  mora,  zbog  mogucih  nus  pojava, a  moguce  je  da ne  bude   nikakvih,  ali  radi  preventive.  Mislim da  ti  vrtic  ne  bi  trebao  praviti  probleme,  jer  ima  beba  kojim  je  cijepljenje  odlozeno  do  ko  zna  kad  zbog  raznih  razloga,  pa  sta  bi  trebale  te  mame. U ostalom  idite  na  vakcinu  kad  se  vratite s  mora,  ali  pazi  da  ti  bude  bas  zdrava i  da  od  vas  niko  nema  nikakvih  virusa, da   ne  bi  bilo kmod  nje  u  fazi  inkubacije,  a izgleda  zdravo..tako  bi  ti  teze  podnijela  vakcinu.  Ipak  je  ova  malo teza,  stalno  govore  da  ove  sad  nemaju  nus pojava,  ali  evo  vecina  ima  neke  simptome. Nije  to  strasno,  ali  ipak  bolje  nakon  mora  da  se  ne  brines  i  ne  kvaris  odmor

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 331
4.8.2010 16:25:55   
miracle
Tako sam nekako i razmišljala nakon svega pročitanog.
Barem da na odmor akb odemo bez frke i razmišljanja.

Hvalauser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 332
4.8.2010 23:00:44   
Anoniman
nismo isli na vakcinu u petak cemo aBduser posted image

(odgovor članu miracle)
  Neposredna veza do poruke: 333
5.8.2010 23:08:33   
Apotekarka
Mi smo danas isli na vakcinu uh bas sam napeta ko puska oblogu smo odmah stavili nista nije oteklo ali se reakcije bojim zzzzzzzzzzz

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 334
6.8.2010 16:32:16   
Anoniman
primili i mi vakcinuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nije hrabrica suze pustila,tata je drzao a mami bila muka pa pobjegla vani tresla sam se kao prutuser posted image
Doktor nam je rekao mozda ce biti reakcija od 7-14 dana

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 335
7.8.2010 14:42:28   
iv@ncica
noa user posted image user posted image -sve  ce  biti  ok,  gore  smo  mi  nego  bebe...ma  cura  je  super,  ostalo s am  pisala  na  bebe 1-2,  nije  me  bilo  jucer, pa s am  tek  sad  vidjela user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
8.8.2010 13:48:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

noa user posted image user posted image -sve  ce  biti  ok,  gore  smo  mi  nego  bebe...ma  cura  je  super,  ostalo s am  pisala  na  bebe 1-2,  nije  me  bilo  jucer, pa s am  tek  sad  vidjela user posted image

hvala draga user posted image vec sam mirnija pa sta Bog dauser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 337
9.8.2010 23:39:25   
Apotekarka
Upomoć...Mi i cetvrtak prmili ovu vakcinu s 13 mj,kad teta danas kaze Antonio nista jeo nije,5 kasika pojeo,kemka i pije puno tecnosdti,odmah mi je palo na um da ima temp.izmjeri mu ona 37.8,ja kad sam kuci s posla oko pola 7,on kemkav,ali nije bio vruc oko 8 je odjednom postao nerovozan i uzasno vreo ja izmjerim 39,1 dam mu parac,istusiram ga 2 put,sirce obloge na noge i zadnji put je bila 38,9 slabo spalo,posto sam mu u 20 i 30 dala sirup sad cu ga u pola 1 probudit iizmjeriti temp i staviti voltaren cepiuc ako bude visoka,evo sad plakao meskolji se grci ao da ga i pupo muci,a u subotu imao 2 vodenne stolice,i kad pije veceras nesto kasljuca pomalo...jeli moguce da je to sve malo ranija reakcija na vakcinu,doduse i ja sam prehlasdjena,s afftanma i upaljenim rajnicima...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 338
9.8.2010 23:42:24   
Skvo RR
Odvedi ga ujutro doktoru....
Mozda je jednostavno dobio prehladu od tebe...desava se i to...nego eto nesretna okolnost sto je skoro primio vakcinu..Ti prati turu i nemoj joj dati da puno raste.
Ljubi djecaka.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 339
9.8.2010 23:45:08   
Apotekarka
problem je sto slabo spada...sad cu mu oko pola 1 izmjeriti pa cemo vidjeti,istu ovakvu reakciju je imala mala od kumova,to je 5 dana trajalo i doktorica potvrdila...misa mu vise sva se isprepada

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 340
9.8.2010 23:48:18   
Skvo RR
Probaj sa cepicem..user posted image
Mi nismo tu vakcinu primili, ali mene tako strah....radi onog pu pu osipa tek cemo je primiti sa dvije godine...user posted image

Neposredna veza do poruke: 341
9.8.2010 23:50:51   
Apotekarka
Probaj sa cepicem..user posted image
Mi nismo tu vakcinu primili, ali mene tako strah....radi onog pu pu osipa tek cemo je primiti sa dvije godine
Jedino mi to preostaje,a bome kad ima toliko nuspojava sigurno i ne valja...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 342
9.8.2010 23:56:25   
Anoniman
joj Apotekarka mi smo primili vakcinu u petak za sada nema reakcije al ja strepim nad njomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 343
10.8.2010 0:00:25   
Apotekarka
joj Apotekarka mi smo primili vakcinu u petak za sada nema reakcije al ja strepim nad njomuser posted image
eto pravo sam nasikirana bas me strah...na pregledu u cetrvrtak je bio zdrav,pa,me ovo podsjeca da je to to,ja sam i prije bila bolezljiva nkad mu nije preslo...malo mu i okica krmelji,skroz malo....
ivancice pomagaj evo citam tvoje nuspojave...user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 344
10.8.2010 0:28:12   
Apotekarka
Trenutna temp je 38,2 ipak sam m dala pola cepica nece i se malo odmoriti,jer sebas meskolji,drhti,noge mu vruce valja bude mirna noc bar njemu(ja zabrinuta) da se odmori..

Neposredna veza do poruke: 345
10.8.2010 0:28:56   
Skvo RR
Dobro je...
Samo prati...i otjeraj turu..

Neposredna veza do poruke: 346
10.8.2010 0:37:36   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: noa

mi odlucili sutra na vakcinuuser posted image za par dana nam je 17 mjeseci,user posted image zene drage tako me strah da ne vjerujem da cu zaspati nocasuser posted image user posted image user posted image

Ma sta se imas bojati, nije to tako strasno... Moja je imala malo osipa i temperaturu dva dana, ali poslije je sve bilo super... Drzimo figeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 347
10.8.2010 0:57:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: noa

Ma sta se imas bojati, nije to tako strasno... Moja je imala malo osipa i temperaturu dva dana, ali poslije je sve bilo super... Drzimo figeuser posted image

primili smo je u petak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ya sada sve ok..

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 348
11.8.2010 14:30:38   
iv@ncica
noa-  drzimo  fige  da i ne  bude  nista..dosta  je  brate  i  ove vakcine ..
apotekarka-  ne  brini..samo  ne  daj turi  da  raste...nema  tu  pravila  kad  ce  prve  nuspojave..i  nama su  za  nekoliko dana  odmah  se  javile...ne  brini,  skidaj  turu i  nama  je  tako  bila dva dana  ..pa  puno  nervoze  i  ne spavanja..kasalj i  to  dobar,  nosic,  konjuktivitis,  osip...nesanica...vodenastije  stolice....proci  ce  za  par  dana,  samo  je  nama  nesanica  duze potraaaajala....znas  i  sama  sto  trebas  i  sve  lijekove  znas,  znam da  je  tesko  ,  ali  sto  ces...odmah  sređuj  nosic,  kuhaj  cajeve, vlazi i  inhaliraj  prostor,  nisitu  za  nosic..da  u  stratu  neke  stvari  rijesis...temperaturu  skidaj....ako  nece  jesti  ne  sili ga...nek  pije..a  ostalo  nek  gricka  sto  hoce..a   za  konjuktivitis...ja  sam  svaki  put  mjenjala  podlogu  na  kojoj  spava..pa  sam  na  kraju  prostirala  pelene,  jer  nisam  mogla  naprati  posteljine,  jer  se  konjuk.  siri  i  prenosi  dodirom,  rukice  mu  cesto  peri. Rekli  su  mi  ne  vani  i  na  vjetar  slucajno i  ne  ispirati  oci  nicim ,  jer  time  se  kao  siri  infekcija..tobrex  kapi  i  mast---su  nam  pomogle  u  roku 24 h. , za  osip  nista  pametno  jer  ce  proci  sam  od  sebe...uglavnom  ja  sam  cim  sam  primjetila  kasljucanje ..znala  da  ce  preci  u  kasalj  i  da  ce  nosic  prije  ili  kasnije  procuriti,  pa  sam  odmah  reagirala ...dok  ga  tusiras  zbog  temp.  usput  dobro  napari  wc.. da  mu  otvara  disne  puteve,  mozes staviti i  kamilice  da ti  isparava  u  kuci...i  mast   dr. taysa  na  prsa...uglavnom  ide  to  sve  jedno za  drugim pa  tako i rjesavaj,  ja  sam  prevencijom  malo  ublazila  sve  sto  ga  snaslo,  ali  ne  mozes  protiv  toga, ..sretno  ti  i  drzimo  ti  fige.....

p.s.  meni  rekli  da  ga  ne  dovodim  zbog  temp.  jer  moze  biti  jedino  ta  reakcija, dok  ja  nisam  pokazala  spisak  mogucih  reakcija  i  koje  sve  smo  mi  imali..ali jas am ga  ipak vodila   kad  je  konjuktivitis  nastupio....tj.  morala  ga  odvesti  da  mi  propisu  kapi  ...
procitaj gore  link o  ovoj  vakcini   koje  su  moguce  reakcije  koje  ti  u  DZ  i  ne kazu...pa  sam  ja  naoruzana  znanjem  na sve  bila  spremna,  ali  ipak  grozna  vidis  po  postovima  i  nasekirana,....sretno  mace  i  javi  sta  bi ;)

< Poruku je uredio iv@ncica -- 11.8.2010 14:35:17 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 349
11.8.2010 19:19:17   
škorpija
nama je evo deseti dan od vakcine i zasad hvala bogu nemamo nikakve reakcije, nadam se  da će tako i ostati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Spirala???
almai

Dali mislite da je spirala sigurna zastita od nezeljene trudnoce?

Da (52%)

Ne (25%)

Znam nekog ko je zatrudnio i preko spirale (23%)

Broj svih glasova: 84

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *