Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mislim da smo izludili najprije 3 dana temparature po danu neznacajna nocu 38-39.to je bilo 5,6 i 7 dan,jucer je najbolji bio sve ok bez temp veseo ,nocas je puno plakao,danas su ove nuspojave osim sitni po tijelu,nistta nece da jede,samo pije tekucinu,nerovoza,razdrazljivost,histericno plakanje,nesanica a evo u 8 zaspao i par put se u placu probudio valjdsa nece biti opete derneka.ljudi je li moguce da je reakcija na vakcinu iloi sta dugo,basd me strah,temp,jucer spala a poslije eto to drugo se pojavilo,cak se ponekad malo i nakaslje...upomoccccccccccc zaboravih i vodenaste stolice
< Poruku je uredio Apotekarka -- 13.8.2010 22:03:40 >
draga tako je i kod nas bilo...sad ce se polako smirivati,,,jos malo nervoze..sređuj mu nosic...moguce je da ce kasljati...jos malo buđenja i proci ce..samo nek tura spane..ne brini se...pisala sam ti sve na stranici prije pa d a ne ponavljam..drzi se...ne ganjaj s hranom, neka pije..smirit ce se..polako..malo ce potrajati da se organizam stabilizira..polako i sretno
jest draga, to nam je naj duze i trajalo, to buđenje non-stop i nesanica...to ti je jedna od nus pojava isto procitaj na upustvu..ne brini..sad ce za koji dan ici na bolje..samo se i ti smiri...prezivjet ces i ovo..polako ;)
Ja sam vam pravo zabrinuta po pitanju ove vakcine... 5,6 i 7 dan vec sam poisala imali smo temp,8 dan smo bolje bili doduse razdrazljivi,nerivozni i bez apetita ali bez temparature,da bi 9 dan ja dosla s posla on se poceo izasipati uz rijetku stolicu,i nista nije jeo samo pio tekucini i eto osip je prisutan vec 3 dana,Antonio i dalje nerovozan,histerican,slabo jede... Sta da radim,da li da ga sutra odim pedijatru ili
Sumnje će ti najbolje ukloniti doktor. MOžda to nema veze sa vakcinom, ali to ne možeš znati dok ga doktor ne pregleda. Ja sam svoju Kanitu vodila čim joj se temperatura počela približavati 39 i kada se pojavio osip. Doktorica mi je rekla da je opet dovedem sljedeći dan ako se situacija ne popravi. Ranije sam pisala da nam se temperatura javila tačno sedam dana nakon vakcine.
odvedi ga za svako slucaj, da ga pregledaju i da se posavjetujes, mozda se nesto jos uz vakcinu nakacilo...imali smo i mi osip, i vodewnaste stolice..ali zato sto je puno pio, a slabo jeo...
joj zene ja u srijedu vodim curicu na ovu vakcinu pravo me strah, ali kupat cu je u ovoj kupki od gline ,kad je vec mora primit barem neka nesto tih otrova izadje iz nje evo ako nekog zanima tekst neka procita
-Ako je netko prisiljen na cjepljenje postoji metoda kako da se otklone štetni sastojci iz organizma. Osoba nakon cjepljenja neka se što prije uroni u kupku od gline. Na jednu kadu staviti 2-4 šalice gline. Vrijeme boravka u kupki iznosi 20-30min u što toplijoj vodi. Glinene kupke služe za čišćenje organizma od svih vrsta toksina i teških metala, iz našeg organizma. U kombinaciji sa oralnim uzimanjem gline pojačavamo djelovanje kupki, tako što i naš probavni sustav ostaje pri tom čist, a i naša jetra postaje snažnija.
Glina koja u dodiru sa vodom postaje aktivna izvlaći kroz pore na našoj koži navedene tvari iz našega tijela. Iz toga razloga bilo bi dobro da je temperatura vode što veća, koliko god mi to možemo podnijeti, da bi se pore na koži što više otvorile i olakšale izlazak nepoćudnih tvari.
Bitno je napomenuti da se pri glinenim kupkama ne smije stavljati u kadu niti jedan preparat koji nije prirodan i blagotvoran za nas. To je važno stoga da ne bi kroz našu kožu apsorbirali tvari koje nam mogu naštetiti. Često se pri glinenim kupkama miješa prirodna morska sol, jer ona pojačava djelovanje gline, a i sama blagotvorno utjeće na nas.
Za kupke se može koristiti bilo koja vrsta gline, glavno da je odobrena za ljudsku uporabu. U te svrhe nije potrebno koristiti ventiliranu glinu, nego grublju.
Količina gline koja je potrebna za kupku varira. Ali, što više gline stavimo djelovanje je snažnije i kupka je kvalitetnija. Neki minimum količine bi bila 1-2 šalice gline, ako smo zdravi. U slučaju da osijetimo simptome trovanja teškim metalima ili nećim drugim, ili patimo od nekih kožnih oboljenja, onda je potrebno barem 4 šalice gline.
Učestalost izvođenja glinenih kupki je generalno dva puta tjedno kroz 21 dan, zatim napravimo pauzu od tjedan dana. Nakon toga ciklusa možemo nastaviti s kupkama iz početka.
Dok smo u kupki budimo što više uronjeni u nju, neka nam samo glava viri iz vode. Povremeno rukama malo razmašimo glinu sa dna, tako da bude povezana sa vodom što više dok smo u njoj.
Standardno vrijeme boravka u kupki je od 20-30min. U nekim slučajevima kupka može trajati i 2 sata, ali to mogu oni koji već duže vrijeme imaju iskustva sa kupkama.
Postupak rađenja kupke:
Razmutimo količinu gline koja nam je potrebna u nekoj posudi. U kadu pustimo vodu da teće i zatim već razmućenu glinu nasipamo u kadu. Lijepo sve sa rukama promiješamo i pričekamo da se kada napuni.
Glinene kupke osim što nam služe kao idealan i ugodan način za detoksikaciju, ili alat za izliječenje od kožnih bolesti i poremečaja, također su i izvor hranjivih sastojaka za našu kožu. Dakle i zdrave osobe je mogu koristiti, u svrhu obnove kože i njenog očuvanja. Ali, i radi prevencije, da se ne nakupi u tijelu prevelika količina toksina i teških metala.
mislim da smo izludili najprije 3 dana temparature po danu neznacajna nocu 38-39.to je bilo 5,6 i 7 dan,jucer je najbolji bio sve ok bez temp veseo ,nocas je puno plakao,danas su ove nuspojave osim sitni po tijelu,nistta nece da jede,samo pije tekucinu,nerovoza,razdrazljivost,histericno plakanje,nesanica a evo u 8 zaspao i par put se u placu probudio valjdsa nece biti opete derneka.ljudi je li moguce da je reakcija na vakcinu iloi sta dugo,basd me strah,temp,jucer spala a poslije eto to drugo se pojavilo,cak se ponekad malo i nakaslje...upomoccccccccccc zaboravih i vodenaste stolice
Kod nas je osip trajao oko 3 tjedna, cak smo isli dermatologu i dobili afloderm... Kao nije to od vakcine, ali ja sam 100% uvjerena de je bilo, jer se pojavio nekih 6 dana poslije vakcine... ma nisu ni oni znali od cega je, samo nagadaju... da napomenem da se osip nije povukao potpuno ni nakon afloderma, prosao je uglavnom sam od sebe.....
nama je pedijatrica i rekla da je jedna od mogućih rekacija na vakcinu i osip, druga dvije moguće reakcije su kako ona kaže temperatura i oticanje dijela iza ušiju. hvala bogu dosad niti jednu od ovih reakcija nismo imali a evo prošlo je 15 dana od vakcine
Nismo isli pedijatru...Osip se smanjio malkice jos ali kako je dobio tu vakcinu toliko je histerican i nerovozan da samn zabrinuta,malo boilje jede ali su mu stolice zelene valjda puno pije tekucine a malo jede... Bas me panika hvata,jos mi je veceras pao i dobro se udario
pricala sam sa sestrom sto radi s pedijatrom kao glavno je da nema temp.ostalo je normalno,ali meni nista s njim nije normalno kako je dobio vakcinu ai da ga odvedem sta mu mogu izvadit nalaze,pregledati da nema kakvu upalu naplatiti posalat nas kucxu kao i svaki put...
ne mora lezati, ne treba ni biti puno topla voda kad su djeca u pitanju, vec napraviti da je djetetu ugodno... nek se brcka u toj vodi. kazu da u americi masovno tako kupaju djecu koja su obolila od autizma poslije vakcinacije. ja cu pokusati,nadam se da cemo tako izbjeci ove grozne reakcije
ma ok je to sve, ali kako malo dijete natjerati da ležu u kupki 20-30 minuta
ne mora lezati, ne treba ni biti puno topla voda kad su djeca u pitanju, vec napraviti da je djetetu ugodno... nek se brcka u toj vodi. kazu da u americi masovno tako kupaju djecu koja su obolila od autizma poslije vakcinacije. ja cu pokusati,nadam se da cemo tako izbjeci ove grozne reakcije
nama je vjerovatno kasno za ovu glinu al ja da sam znala kad smo primili vakcinu ja bih joj stavila u bazencic mene ubi iscekivanje hoce li biti nuspojava ili ne ludimmmmmmmm
noa- kad nije do sad...nece zar ni biti..ne sekiraj se vise..rekoh li ti da smo mi gore od bebaca....pa ne mora ih svak ni imati..ja se nadam da cu cuti i za one koji su prosli bez problema..ipak ste vi isli malo stariji..i cura ojacala...drzimo fige..i vidjet ces da ce sve biti ok.
noa- kad nije do sad...nece zar ni biti..ne sekiraj se vise..rekoh li ti da smo mi gore od bebaca....pa ne mora ih svak ni imati..ja se nadam da cu cuti i za one koji su prosli bez problema..ipak ste vi isli malo stariji..i cura ojacala...drzimo fige..i vidjet ces da ce sve biti ok.
ma suti ja govorim rodici na tel. hB nema Noa nuspojava al ja sam napola LUDA a MM se ubaci u razgovor i govori pa zeno i to su nuspojave bezobraznik
ne smijem se hvaliti ali mislim da se popravljamo 15 ti danb od vakcine manje smo nerovozni pomalo jos histericni jedino me brine sto nam je apetit upola oslabio valjda se popravi
hvala bogu kad postoji i ovaj forum...sad mi je lakše...imamo identične posljedice(nesanica i totalni gubitak apetita, uzasna nervoza, razdrazljivost, plač ni zbog čega u sred noći itd) uh...lakše mi je htjela sam u hitnu...dijete skapava i od gladi i od žeđi...i od nespavanja ko i obično kontam zubi.ali ipak je to -to, nesretna vakcina a doktorica-valjda joj mrsko pričati-, onako usput reče možda bude osipa malkice nista strasno...i to 15-ti dan!!! dijete 8.dan dobilo temp i ovi ostali simptomi...osip još očekujem... hvala bogu pa ima ovako nesto da covjek zna sta je sa drugom djecom i da se cuju druga iskustva, jer po doktorima ne bi niko nista znao, nego bi strahovao...sve moras znati prije nego sto krenes pedijatru... odoh sad na miru spavati kad znam sta mi je s djetetom ljubim vas zene drage:)
Nije nas mimoislo, naravno... Jucer temperatura, nocas zaspi i u plac (a tek to prestalo), u tri se malo smirila... Uzasno trlja oci, posebno desno, ali nema ni crvenila, ni iscetka...nadam se da nije konjuktivitis... osipa nema...
I nama reakcija 8. dan... mama i nora, znaci zajedno prolazimo kroz to... Kako je Nora jutros? Koliko je njoj mjeseci?