Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
enisa draga, ja kad ghod se molim ja govorim: "... i dragi Boze ucini da mi porod bude kao kod enisa_sare" (pri tome naravno mislim na drugi a ne na prvi porod)
Ma ne treba žuriti.Kod mene je isto voda počela curkati izjutra i tako pomalo sve do navečer.I ja sam se to jutro fino istuširala,depilirala,ručala,torbu spremila,u bolnicu došla oko 6 naveče a mogla sam i kasnije.Nije me ništa bolilo,tek kad sam došla u bolnicu pa nakon 2 sata.
Sweet Baby, imam osjećaj kao da su kod tebe prvi znaci krenuli, a kod mene ništa, još mi je dr. rekla i da ćemo preć. Hajde držim ti fige da sve brzo krene i prođe, pa se nadam da ni ja neću kasniti puno za tobom.
ja sam 38 sedmica...i vec od 32ge sedmice me nesto kao probode povremeno, ali zadnjih dana sve jace i jace...sad me bas uhvatilo..bebac aktivan, kazu u bolnici kao dok se ne smiri svi ti bolovi nista ne znace...koliko me cesto boli u zadnje vrijeme, strah me da necu znati prepoznati one prave bolove...
to sto ti je beba aktivna nista ne mora da znaci tj ne mora da znaci da porod nije krenuo...cak naprotiv, moja beba se toliko bila uznemirila posljednih dana pa i pred sam porod kao nikada u toku trudnoce...tako da to sto je beba kativna ne mora da znaci da porod nije krenuo...najbolje je da odes u bolnicu da te pregledaju to ti je najsigurnije...sretno....
Slazem se da to nema veze...Moj je skakao i plesao brake- dance cijelo vrijeme dok sam imala trudove. Vjeruj mi- prepoznat ces ih a to sto osjetis nije to- garant! Ja svima predlazem da sto duze ostanu kod kuce- jer vjeruj da ti je tu bolje...a u bolnicu tek kada bolovi budu na svakih 5 minuta. Znaci...ako mislis da si dobila trudove- uzmi sat i stopaj....koliki je razmak izmedju bolova. Samo opusteno .
u bolnici kazu dok se beba ne smiri nece poceti, ja u to bas ne vjerujem, beba se kao smiri nema mjesta vise a i skuplja i ona snagu pred porod, po tome moja nece jos par mjeseci, ja sitna, beba krupna, a ovih dana se vrti vise nego u cijeloj trudnoci
Sweet Baby, imam osjećaj kao da su kod tebe prvi znaci krenuli, a kod mene ništa, još mi je dr. rekla i da ćemo preć. Hajde držim ti fige da sve brzo krene i prođe, pa se nadam da ni ja neću kasniti puno za tobom.
Ma scarlett moja bebica je pravo lijena hehehe Nema nikakvih znakova da ce uskoro van alinek je ziva i zdrava. Izaci ce uskoro aBd.
pimice nam se svima, meni se pritisak i urin pravo pokvario pa sam 2 dana provela po klinikama radeci sve duple testove, krv, urin, pritisak svaki sat i na kraju vaginalni pregled otvorena 2 cm Za mene je to napredak jer sam u prvoj trudnoci presla preko termina, pa isla na inducirani i tek na kraju prve infuzije bila otvorena prst i pol pa nesto kontam ovaj put ce biti brze. Kaze doktorica sa ovim nalazom se moze izdrzati do t4ermina a mogu se poroditi za dva dana, tako da ja ubrzano perem i spremam stvari i ocekujem ali nista osim nekih laganih menstrualnih bolovo i to predvecer jos nema Strah me i klinike ono Kosevo izgleda isto kao veterina ali eto samo se bude 24 sata pa izdrzat je i to Pusa
Aki Sa,zelim ti sve najbolje,samo polako Ja sam bila na zadnjem pregledu 2 prsta otvorena(ujutro oko 12h),a porodila sam se navece u 19:10h,SRETNOOOOOO
ja isto kao da sam prvorotka nista ne prepoznajem jer sam prvi put bila potpuno zatvorena i dripovana. Sad stalno osjecam neko strujanje u stomaku, pred menstrualne bolove, u wc sam vise nego i u jednoj drugoj prostoriji
Sutra mi je zakazan i vaginalni i ultrazvucni pregled pa vam javnem u kakvom sam stanju
cao svima tema vam je super jako puno sam saznala meni je termin 15 11 i nadam se da ce sve abd biti uredu samo me zanima sta je to drip o cemu pisete nije mi jasno nikako hvala unaprijed na objasnjenju
drip ti se draga daje da ti se ubrza porod i trudovi ja kad sam bila 5 prstiju otvorena ukljucili su mi ga i gotov 2 h ali nije strasno koliko su pricali kao s dripom puno boli i bla,bla meni je ok bilo...a prvi znaci poroda su mi bili sto sam tu vecer piskiti isla 100 put i sukrvavi iscjedak mada je bio prisutan i 10-ak dana i bolovi na 3 min poceli u noci u 12 a ja otisla u Sar.tek u 8 ujutro na stol otisla u 12:40 a rodila u 14:25