Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jest boga mi idite spavt sve pogotovo ove sto ce brzo ... to je sve sto cete se naspavati sljedeci bog zna koliko ... ja nesmijem ni reci al sam imala srece sa mjesec dana je spavo cjelu noc samo se budio jesti ... al ima beba boze sacuvaj pogotov ko doji ja sam prvi mjesec po 15h na dan dojila
ja se citav dan raspitujem koji su znaci za porod i onda naletim na temu, jesam smotana kako sam procitala kod svakog je drugacije, hajd sad znaj. to izgleda strpi se i cekaj. kod mene je malo problematicno sto bi trebala na carski al se od jucer beba vrti vise nego ikad, ako krene neznam dal cekat dok kontrakcije budu redovne svakih 5 min il u bolnicu da vide. poceli su laznjaci i prestali, danas ih nema
kada krene fakat znacete.. ovako je meni moj dr. rekao
1.) ako prvo pukne vodenjak odmah u bolnicu 2.) ako prvo krenu trudovi cekati na neki razmak od 10 min. pa onda u bolnicu (ili cak i 5 min. kako vidim da masa zena radi ali tada vec postoji sansa da i u autu rodite ) 3.) da ispadne sluzni cep i da pocne curkati voda tada isto odmah u bolnicu
Draga moja ja sam ti,vjerovatno kao i svaka druga trudnica, imala isto pitanje kad otići u bolnicu,ali s obzirom da mi je većina žena rekla nemoj do zadnjeg ja sam svom mužu rekla da mi ne da ići dok god mi bude mogao "zabraniti" kontala sam trpit bolove kod kuće do poroda. Međutim, kad sam ja sam slučajno taj dan imala posljednji pregled tako da mi je doktorica rekla da sam otvorena 5cm,tj. na pola puta do poroda. Ja nisam imala nikakve bolove šetala sam taj dan vazdan da što prije krene,ali kad mi je pukao vodenjak tad sam otišla u bolnicu(jer mi je tako dok.rekla). MM mi i dalje nije dao da idem ali objasnila sam da moram. Taman kad su me smjestili počeli su bolovi i sreća da nisam čekala jer onakva ne bih mogla doći do bolnice od bolova-to bi bila dodatna patnja. Ipak,sve je individualno.
mogu vam reci vise su mi ovi nasi doktori dojadili. svako nesto drugacije kaze. jedan mi je rekao kad pukne vodenjak a ti trci u bolnicu, dok mi je sad pred kraj trudnoce drugi rekao i kad pukne da ne zurim, polako se istusiram, sredim pa onda laganice....
ma to je individualno, moze krenut a nemora. pomogli ste mi svakako,sad znam kad krene bez panike po mogucnosti u bolnicu, vidis sta ti kazu, pa sam procijenis
mogu vam reci vise su mi ovi nasi doktori dojadili. svako nesto drugacije kaze. jedan mi je rekao kad pukne vodenjak a ti trci u bolnicu, dok mi je sad pred kraj trudnoce drugi rekao i kad pukne da ne zurim, polako se istusiram, sredim pa onda laganice....
Dobro ne moraš toliko ni žuriti-meni je poslije pola sata tek počeo prvi bol ali neizdržljiv.Ipak bez vode u pupi može biti opasno za bebu ako krene porod jer nikad ne znaš kojom brzinom će se odvijati stvari,kod mene su bolovi trajali do jutra.Opasnost je zbog pupčane vrpce koja se može bebi zamotati oko vrata ako je voda izišla-tako su mi rekli i nisu mi dali hodati kad sam stigla u bolnicu pa sad...Bog zna ali ne treba rizikovati kad dođeš do tog momenta.
E, draga, ja sam bila jedna od onih koja je digla frku kad joj je pukao vodenjak. Odmah smo odjurili u bolnicu. Vjeruj mi bespotrebno i tek sada znam da sam mogla ostati jos dobra 3 sata kod kuce. Vodenjak je pukao u 23 sata, a imala sam podnosljive trudove do neka 3 sata nakon cega su krenuli oni u malim razmacima. Mislim da sam do ta 3 sata iza ponoci komotno mogla biti kod kuce sa svojima, pa tek onda otici u bolnicu.
Meni je dr. probila vodenjak malo prije 11h,a porodila sam se u 14:10 I bolovi od probijanja vodenjaka do poroda (sa indukcijom) su bili izdrzljivi... Ja cijelo vrijeme nesto blebetala.
Joj Nunichi blago tebi... Ja sam strašljiva kad je beba u pitanju uvijek se bojim da se ne pokajem i da zbog svoje tvrdoglavosti ne pogriješim,zato bih se vjerovatno i sad odmah uputila u bolnicu čim pukne vodenjak ali najviše bih voljela kad bi mi muž bio ginekolog pa da prviri jel vrijeme
E dobra si za ovo muz-ginekolog. Mada djaba mu i da jeste i on bi se prepao sigurno.
A i ja sam ti strasljiva poprilicno,a prag boli mi je katastrofa,cak sam dan prije kad mi je dr. rekla da cemo sutra "sve zavrsiti" ja jadna od panike onesvijestila se. Al ne znam sta mi bi taj dan,na dan poroda,ko da je druga zena otisla da se porodi.
ja sam imala krvavo sluzavi iscjedak 10-ak dana,a tu noc malo jace i sve do poroda blago sukrvav...i uz to trudove koji su do samog kraja bolili ali bili izdržljivi,vodenjak su mi probusili...porod mi je bio ok da nije bilo šivanja...
dobra si čuj onesvijestila se??! Ma tako ti je to mi žene nismo ni svjesne koliko smo jake dok ne dođe taj VEEELIKI momenat.Ja sam inače slabičak i raspekmezim se kad me gripa uhvati ali tada...Postala sam Superwomen. Sva smirena(uprkos strahu) otišla sam u bolnicu a kad me žena htjela klistirati ja se tresem k'o Banja Luka. Rekoh nema ništa od mene Ali kad su bolovi krenuli-a stvarno su bili nesnosni,ja nisam rekla "A" samo sam se cijelo vrijeme molila Bogu!
dobra si čuj onesvijestila se??! Ma tako ti je to mi žene nismo ni svjesne koliko smo jake dok ne dođe taj VEEELIKI momenat.Ja sam inače slabičak i raspekmezim se kad me gripa uhvati ali tada...Postala sam Superwomen. Sva smirena(uprkos strahu) otišla sam u bolnicu a kad me žena htjela klistirati ja se tresem k'o Banja Luka. Rekoh nema ništa od mene Ali kad su bolovi krenuli-a stvarno su bili nesnosni,ja nisam rekla "A" samo sam se cijelo vrijeme molila Bogu!
Jesam,jesam... I to pravo. Dobro si to rekla,ja bas nisam vjerovala do tog momenta da ja to mogu,a sve prodje ko od sale. Da ne idemo dalje u OT,sve ce vam se samo kazati. Ja simptome nisam ni imala,samo sam bila otvorena 3 prsta,a dr je bila dezurna naredni dan,tako da smo se dogovorile da dodjem. A ja od srca nasim trudnicama zelim lagane porode i slatke,zdrave bebice!
meni je pukao vodenjak ujutro u 4 u poendeljak a porodila sam se utorak u 10,25 toliko o zurbi al nemora da znaci ...
ma i meni je pukao vodenjak u 00.00 a porodila se u 13.00h i to s dripom...ali je meni opet moj dr. napomenuo da ako pukne odmah idem...ne valjda zato sto se mogu poroditi brzo nego zato sto se vjerovatno moze nesto iskomplikovati to je valjda razlog zasto treba ako prvo vodenjak pukne odmah u bolnicu...ne kazem da se ne moze zena istusirati nisam ni ja trceci otisla...polako sam se spremila, ali nisam cekala da mi trudovi pocnu
meni je pukao vodenjak ujutro u 4 u poendeljak a porodila sam se utorak u 10,25 toliko o zurbi al nemora da znaci ...
ma i meni je pukao vodenjak u 00.00 a porodila se u 13.00h i to s dripom...ali je meni opet moj dr. napomenuo da ako pukne odmah idem...ne valjda zato sto se mogu poroditi brzo nego zato sto se vjerovatno moze nesto iskomplikovati to je valjda razlog zasto treba ako prvo vodenjak pukne odmah u bolnicu...ne kazem da se ne moze zena istusirati nisam ni ja trceci otisla...polako sam se spremila, ali nisam cekala da mi trudovi pocnu
I meni je moja dr. rekla,ako u medjuvremenu sam pukne da odmah dodjem.
pravo ohrabrujuce kad cujes kako je nekim zenama prosao porod lagano, mislim lakse naspram nekih koje su se patile danima. ja se jos uvijek nadam da necu morat na carski.... nadam se da ce i nama takav porod bit sweet baby
I ja se nadam aBd. Ja mislim da smo se ti i ja (MOZDA) srele u Vojnoj kad si ti cekala komisiju za carski rez. Jer sam i ja tada bila na kontroli. Jesi li ti bila sama?
nisam bila sama, sa muzicem. moguce je da smo se srele, ja ionako sam tih dana provodila u bolnici puno vremena oko tih nalaza te pregled,te komisija....
Meni je u 6:00 pukao vodenjak. Istuširala se, popila kafu, "promuhabetila" koju sa svekrvom i ona nas doslovno istjerala u 7:30. Na izlazu iz kuće su krenuli bolovi i to na 1 min. Da sam se ja pitala još bih sjedila u kući al bih se onda vjerovatno u autu porodila . U bolnicu stigla max. otvorena i pravac sala . Sve bilo brzo odrađeno i dok sam ja skontala šta me "snađe" moje sunce majo se rodilo . Od srca svim trudnicama želim takav brz i extra lagan porod