Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Minchica, cao, to kako si opisala da te bole krsta i dno stomaka zvuci kao trudovi, mada je to nista dok ne pocnu u pravilnim intervalima, npr. svakih pola sata pa sve krace a sama bol bi trebala da traje bar minutu, mada nema pravila, nekome se od pocetka jevljaju svakih 5 minuta samo se intezitet pojacava, ali vjeruj neces fuliti, prepoznaces kad bude ono pravo, i sretno ti
Jucer mi gin rekao da sam otvorena dva prsta, da idem kuci i cekam. sad sam nestrpljiva, zbunjena, pomalo boli, kao kad cu dobiti,a ja sve mislim necu prepoznati trudove.
I ja jučer bila na pregledu, otvorena jedan prst, kaže dr. da dođem 12. na termin, a ako me zaboli i ranije. Jučer cijeli dan crkla od bolova u krstima i preponama, ali ništa konkretno. Molim Boga da sve bude onako po školski - vodenjak - trudovi - bolnica - porod - beba AMIN! Više imam strah od toga gdje će me zaboliti, ne daj Bože nigdje osim u kući... Sretno svim trudnicama kojima se bliži termin. Da s hajrom dočekate svoje bebice aBd. Selam
Ajme ljudi ja sam malo zbunjena danas. Prosao mi je termin i od podneva imam neke blaze bolove u nekim intervalima, pomalo ide neka sukrvica nista strasno znam da je normalno. Odem veceras u dezuru na Opstu da uradim ctg, Puzic dezurni, nije me htio primiti, kaze niste kod mene ''naruceni''..ctg mozete obaviti ujutro od 9-11, sada samo ''hitni'' slucajevi?!? hah..wtf..sto bi se reklo..ali nista nije mi se dalo prepirati niti sta, samo se okrenem i odem. Medjutim od tada nekako pa sve do sad beba ne prestaje da se vrti i to bas intenzivno sto je jako, jako neugodno, a i zabrinjava me pomalo jer je atipicno da se ovoliko pomjera u ovom intenzitetu, a pogotovo sto pred sam porod, plod se uobicajeno umiri. Je li neko imao iskustvo s ovim? Da li da se ipak vratim veceras i insistiram na ctg-u??
Ma taj dr. je totalni kreten, ako on ne zeli da te primi idi na Ko[evo. Mene je danas tako nasekirao sa svojim neeticnim ponasanjem da me cijeli dan boli glava i pravo sam tuzna i nervozna, a to sto ti je rekao da nisi hitni slucaj to je u prevodu da nisi njegova stela i da mu nisi dala kovertu. FUJ pravi idiot
E sad ste me zabrinule za Puzića..... Ja u petak imam kontrolu kod njega pa me sad brine da i mene ne "pisne" tako.... a imam tzv. trudnički išijas koji mi je on dijagnostucirao prije 15-tak dana i rekao mi da dođem na kontrolu. A noge i ruke mi otiću pa mi je baš bitno da mi uradi "pravu" kontrolu. Ja sam ga prije 15 dana probudila, došla mu u dežuru zbog tog išijasa u 1 naveče i bio je sasvim ok.... Hajde vidimo šta će biti...
Enisa ne brini, ima doktora,dobru su ti rekli trazi drugog ili idi na kosevo (ako hoces mogu ti preporuciti svog ginekologa),svakako su gore opremljeniji i ima ih vise, za nedajboze. i ja sam cula o tom puzicu samo lose, nedavno procitah na forumu da je istina za njega ono sto kazu primi zenu koja se poradja i samo se ispali....
inna, preskoci taj vodenjak , puno se lakse poroditi kad ti ga oni probiju....sretno
< Poruku je uredio idana_85 -- 7.5.2009 13:19:57 >
Ma taj dr. je totalni kreten, ako on ne zeli da te primi idi na Ko[evo. Mene je danas tako nasekirao sa svojim neeticnim ponasanjem da me cijeli dan boli glava i pravo sam tuzna i nervozna, a to sto ti je rekao da nisi hitni slucaj to je u prevodu da nisi njegova stela i da mu nisi dala kovertu. FUJ pravi idiot
Imam jednako misljenje o njemu....I prema meni je bio .... Promijenila sam srecom doktora na vrijeme....
Joj idana ja sam se već porodila na Koševu i rekla sam nikad više!! I to uz štelu Baš sam loše prošla. Šta da ti pričam, rodila u 21:50 a tek mi ujutro vadili posteljicu.....zaboravili je .
Ma hajde vidjet ću sutra, pa ako ne bude ok mijenjat ću doktora....
100 ljudi 100 cudi, mene porodio dr. puzic, dotada me vodio dr. miseljic, i mogu reci da je puzic bio sasvim ok, ili sam ja imala srece, onako bas smo brzo ostvarili neku komunikaciju i cak se salili ko da mi je on vodio trudnocu, ali sto se tice redovnih pregleda meni je opca bolnica bila, ne znam za kosevo, mislim da sam imala svega 2 ultrazvuka, te sam srecom isla uporedo i privatno pa sam bila mirna
IZVORNA PORUKA: idana_85 inna, preskoci taj vodenjak , puno se lakse poroditi kad ti ga oni probiju....sretno
Nisam znala za ovo, doduše ne znam još ništa o porodima, ali uskoro ću i to saznati. ;) Danas me na lijevoj strani, kuk pa bedro i skoro cijela noga toliko zažigalo i trajalo jedno pola minute, ukočila sam se od bolova i straha... ali evo ništa se više ne dešava osim što imam ogroman teret u zdjelici. Ovo je maskenbal pravi, haha. Beba moja, jedva čekam više da je ugledam! ABD!
Hehe, taj bol nije porod, porod su bolovi po dno stomaka i ledja,kao menustrualni.... a lakse se poroditi kad ti oni probiju vodenjak, nego kad pukne. kad pukne vodenjak porod uslijedi za par sati, znaci sve vec bude suho i teze je istisnuti bebu,a onako kada sve bude glatko...izleti. meni su ga probili ali sam ovo cula na vjezbicama i od par zena kojima je pukao. i ja sma uvijek to zamisljala pukne vodenjak,svi se isfuraju i ja odem da se porodim. al hvala Bogu pa nije
Hej zene... ja od jutros imam bolove u donjem dijelu stomaka.Kao menstrualna bol.I onda ta bol predje u ledja.Pojavi se svakih 10 min i onda prestane na sat-dva pa onda opet.Je li to znak da je krenulo...
Boga mi Hannas izgleda da jeste Jesu li jaki bolovi?Cim ti budu u razmaku na 5min,idi u bolnicu...Sa Bozijom pomoci i neka bude hairli i sa srecom,drzim ti fige
HannaS, sretno ako bude sta do veceras, ma sve je to individualno, ali kao sto rece neki ako dodje razmak od 5 minuta trci u bolnicu , ili ako pukne vodenjak, ali to vec znas, drzimo ti fige
E vala ako nista ne bude,onda cu sigurno dobit menstruaciju Ovako me boli samo kad trebam dobit.Ustvari mene je i gore bolilo kad trebam dobit,obicno bi povracala,bacala se od bolova i na kraju zavrsila na hitnoj Al zaista je bol kao kad trebam dobit Sad se stisnem kad naidju bolovi i trpim.Drzi me negdje oko minute pa pusti,i onda opet.Lakse mi je kad hodam,pa sam sad ribala kupatilo brisala prasinu,prala sudje Ko zna sta noc nosi!
a lakse se poroditi kad ti oni probiju vodenjak, nego kad pukne. kad pukne vodenjak porod uslijedi za par sati, znaci sve vec bude suho i teze je istisnuti bebu,a onako kada sve bude glatko...izleti. meni su ga probili ali sam ovo cula na vjezbicama i od par zena kojima je pukao.
nema "suhog" poroda, voda se obnavlja stalno i ako je vodenjak pukao... meni su prkinuli vodenjak i beba ne izleti nego tek za 1,5 sat
samo da ti malo pametujem nemoj se stiskati kad naidju trudovi, nego lijepo udahni duboko na nos i izdisi na usta pustajuci zrak kroz zube, ne znam jesi li isla na vjezbe za trudnice, ali trebas bebi u tom momentu dati sto vise kisika, sretno