Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Juhu, curke, evo meni danas termin aBd, imam pregled u pola 5 poslijepodne. Danas me stomak bolio kao menstrualna bol, ali ništa konkretno. Sinoć imala dvije jake "kontrakcije", preksinoć također :) Poradila po kući šta trebam, sad se odoh još okupati pa na kontrolu. Ako ostanem gore dovite mi za hairli porod, a ja ovim mamicama što očekuju bebe svaki čas želim lagan porod i zdrave bebe :)
pozdrav djevojke ! zanima me da li je moguće da se prvi simptomi (učestalo mokrenje) javi odmah par dana nakon spolnog odnosa .. točnije 3 dana nakon ? ..Ili je za prve simptome ipak potrebno više vremena da se pojave ?
Juhu, curke, evo meni danas termin aBd, imam pregled u pola 5 poslijepodne. Danas me stomak bolio kao menstrualna bol, ali ništa konkretno. Sinoć imala dvije jake "kontrakcije", preksinoć također :) Poradila po kući šta trebam, sad se odoh još okupati pa na kontrolu. Ako ostanem gore dovite mi za hairli porod, a ja ovim mamicama što očekuju bebe svaki čas želim lagan porod i zdrave bebe :)
draga moja ,sve najbolje i drzim ti fige!!!!
i javi nam se ubrzo!!!!!!!!
INNA SRETNO!!!Ja sam imala cudnu mucninu i nizak pritisak mucnina je trajala par sati i onda je pukao vodenjak posle toga dolazile u kontrakcije sve cesce i bolnije ali otvaranje je bilo sporo tek nakon 32 sata otvorila sam se 8 cm i pocela sa napinjanjem posto je beba bila krupna 4 i 100 morali su vakum koristiti i rezat me,ali sve bi bilo mnogo bolje da su me na vrijeme poslali u bolnicu jer u holandiji dolazi doktorica koja ti vodu trudnocu svako par sati i gleda koliko si otvorena kada dodje do 5 cm onda te salju u bolnicu ali posto mene nisu od bolova sam dobila temperaturu 42 i groznicu koja je na bebu prolsa i on se rodio sa temperaturom,ZATO drage trunice KOJE IMATE CESTE KONTRAKCIJE nedozvolite da vas samo doktori savjetuju sta cete i kako vec se i vi borite za svoja prava da nebi prolse kao ja i ostale u bolnici lezat 8 dana vi na jenom ppratu a bebab na drugom bolesni iznemogli a sve zbog krivice doktora,nekazem da je to i Bozije ali sve ima svoje.pusa
DRAGE MOJE TRUDNICE LIJEP POZDRAV SVIMA.INACE JA SAM SE UCLANILA U RR.PRIJE PAR DANA I DANAS SE PRVI PUT JAVLJAM.MOJ TERMIN JE 1.7.OVO CE BITI MAMINA DRUGA DJEVOJCICA A PRVA JE RODJENA 29.09.2002.SA TRUDNOCOM JE SVE OK KAO I SA PRVOM DJEVOJCICOM ALI PRVI POROD JE OSTAO U LOSEM SJECANJU PA ME JE MALO STRAH KAKO CE SE OVAJ ZAVRSITI.PRVI SIMPTON JE BIO PUCANJE VODENJAKA ODNOSNO POSLIJE SE ISPOSTAVILO DA JE SAMO NAPUKAO.BOLOVI SU POCELI BLAGO KAO MENISTRUALNI I JA SAM SAT VREMENA POSLIJE OTISLA U BOLNICU.TO JE BILO OKO 7.30 UVECE.U BOLNICI SU USTANOVILI DA SAM OTVORENA SAMO 1CM AL POSTO JE VODENJAK NAPUKAO REKLI SU MI DA OSTANEM I DA CU SE PORODITI TOKOM NOCI.CITAVU NOC SAM IMALA BOLOVE ALI SE NISAM OTVARALA.UJUTRO OKO 9 SU PROBILI VODENJAK I DALI MI INDUKCIJU.TAD SU POCELI NESNOSLJIVI BOLOVI.TRAZILA SAM DA MI DAJU MALO VODE JER NISTA NISAM PILA OD 7 NAVECE MEDUTIM REKLI SU MI DA NEMOGU DOBITI NISTA JER MOGU POCETI POVRACATI.OKO 11.30 SAM BILA NA STOLU AL BILA SAM TOLIKO ISCRPLJENA DA NISAM IMALA SNAGE TISKATI BEBU VAN.DOKTORICA JE REKLA AKO NE MOGU DA CE UPOTRIJEBITI VAKUM.SKUPILA SAM POSLJEDNJE ATOME SNAGE I SVOJU BEBICU IZGURALA VANI U 12.10.POSLIJE SAM BRZO SVE ZABORAVILA KAD SAM VIDJELA DA JE MOJA DJEVOJCICA ZIVA I ZDRAVA ALI SAD KAKO SE PRIBLIZAVA DRUGI PORODJAJ NIJE MI BAS SVEJEDNO.NADAM SSVIMA E DA CE DRUGI PUT BITI BRZE.VELIKI POZDRAV SVIMA I ZELIM VAM PUNO SRECE NA PORODJAJU A I DA VAM BEBICE BUDU ZDRAVE IPAK JE TO ZABORAVI.
Meni je prvi simptom poroda bio bol ko menstrualni i česte kontrakcije,a mojoj drugarici je izašao sluzni čep...čini mi se da su simptomi trudnice poprilično različiti .
Meni je prvi simptom poroda bio bol ko menstrualni i česte kontrakcije,a mojoj drugarici je izašao sluzni čep...čini mi se da su simptomi trudnice poprilično različiti .
...čini mi se da su kod svake druge trudnice poprilično različiti.
Curkeee, inna se porodila :) 12.5. odem ja u bolnicu, ništa me ne boli.. smjeste me na ginekologiju - nije bilo mjesta na rodilištu. 13. ništa. 14. došao moj dr. uključio drip (na termin), ležala 4 sahata - NIŠTA, samo izgladnila. prebace me na rodilište, i sve tako do 17. kada mi je ispao ogroman sluzni čep! 18. me pukla nervoza, počela sam histerisati prvo zbog bolničkih uvjeta, drugo zbog tolikog čekanja ikakvih bolova. istog dana navečer oko 7h počnu blagi bolovi u trbuhu i krstima i tako sve do jutra, jače i jače i jače.. između bolova sam spavala :D ne sjećam se ali sam valjda i jaukala.. u 5 do 7 kažu hajde u salu..pregled - otvorena jače od malog dlana, probili mi vodenjak i onda je počeo showtime, haha. napon za naponom, po pola minute odmora, drip ukljuce, apaurin u guzu..svašta nešto..i ja u 10:55 rodim Iman, tešku 4080 g i dugu 52 cm. jedva dijete izašlo iz mene, nije ni zaplakala odmah... znači rodila sam je 19.maja beba je dobro..plače, piški, kaki, pajki, jede (dojim je)..i tako drage moje.. kako došlo tako prošlo. rezana jesam, to me bolilo dan nakon poroda..nema se insan gdje ni oprati u bolnici, uslovi su da vam ne pričam..to mi je trauma veća od ičeg. malo se prskala bivacinom..dobar je..par dana bez stolice i onda ona prva, najgora..ali i to prošlo. to bi bilo to, kratko i jasno nadam se ostajte mi lijepe, trudne i debele ..
Čestitam na prinovi...blago tebi....:) Ja jedva čekam da se riješim stomačića i da imam bebaču u naručju...
IZVORNA PORUKA: inna
Curkeee, inna se porodila :) 12.5. odem ja u bolnicu, ništa me ne boli.. smjeste me na ginekologiju - nije bilo mjesta na rodilištu. 13. ništa. 14. došao moj dr. uključio drip (na termin), ležala 4 sahata - NIŠTA, samo izgladnila. prebace me na rodilište, i sve tako do 17. kada mi je ispao ogroman sluzni čep! 18. me pukla nervoza, počela sam histerisati prvo zbog bolničkih uvjeta, drugo zbog tolikog čekanja ikakvih bolova. istog dana navečer oko 7h počnu blagi bolovi u trbuhu i krstima i tako sve do jutra, jače i jače i jače.. između bolova sam spavala :D ne sjećam se ali sam valjda i jaukala.. u 5 do 7 kažu hajde u salu..pregled - otvorena jače od malog dlana, probili mi vodenjak i onda je počeo showtime, haha. napon za naponom, po pola minute odmora, drip ukljuce, apaurin u guzu..svašta nešto..i ja u 10:55 rodim Iman, tešku 4080 g i dugu 52 cm. jedva dijete izašlo iz mene, nije ni zaplakala odmah... znači rodila sam je 19.maja beba je dobro..plače, piški, kaki, pajki, jede (dojim je)..i tako drage moje.. kako došlo tako prošlo. rezana jesam, to me bolilo dan nakon poroda..nema se insan gdje ni oprati u bolnici, uslovi su da vam ne pričam..to mi je trauma veća od ičeg. malo se prskala bivacinom..dobar je..par dana bez stolice i onda ona prva, najgora..ali i to prošlo. to bi bilo to, kratko i jasno nadam se ostajte mi lijepe, trudne i debele ..
Drage moje, voljela bih da podijelite svoja iskustva sa nama i kazete koje ste to simptome imale pred porod, tj kako ste znale da se blizi porod. Meni je sutra termin i nemam pojma sta se desava. Nema sluznog cepa, beba se vrti ko luda....ne mogu ni po cemu zakljuciti da se blizi. Voljela bih znati vasa iskustva, unaprijed vam hvala svima.
moje licno iskustvo je takvo da sam navecer izasla malo vani. nekoliko metara od kuce pocelo mi je dole curkati kao da piskim ali ne mogu zaustaviti.vratila sam se kuci i stavila 2-3 uloska. bili su puni za pola sata,.tako sam radila nekoliko puta.uskoro je stalo.da napomenem da nisam tada osjecala kontrakcije. zaspala sam kao top a ujutro nazvala svoju doktoricu,koja mi je rekla da moze biti visoko naprsnuce vodenjaka i da idem u bolnicu. lagano sam se istusirala i otisla oko 12 h na kliniku za ginekologiju i akuserstvo/kosevo. gore su me odmah primili 3-4 prsta otvorena...klistirali... oko 15 h sam se otvorila jos jedan prst..tada su mi pukli vodenjak..jer se zaista radilo o visokom naprsnucu... oko 19 h sam usla u salu otvorena devet prstiju.i porodila se jako brzo. e sad bol...hmmm boli..nema sta da se lazemo....mene su bolile kontrakicije prije samog izbacivanja bebe...ta potiskivanja ubise...ali zato samo izbacivanje nije bilo toliko bolno..uo9stalom kada vidis svoju bebu jako brzo zaboravis sta se desavalo prije pola sata. moj ti je savjet da samo odmaras i da cuvas snagu.neke posebne tehnike disanja nema...svi disemo kako treba kada zagusti samo slusaj doc. i babicu kada trebas prestati potiskivati a kada ubrzati sa disanjem. meni je ovo prva beba i ja sam kao mnoge prelistala sve forume ne bi li sta nasla...a red je da podjelim i ja swvoje iskustvo.. sto se tice sluznog cepa..mislim da sam ga imala otprilike sedmicu i pol prije poroda..kao malo tamniji iscjedak...ako nosis ulozak nemozes fuliti..a mozda i nije to to..nisam se previse opterecavala sa tim.kad krene porod ne mozes fuliti.. meni je trudnoca presla preko sedmice tako da se ne moras sekirati...to sto je termin danas..sutra nista ne znaci...sve je to orjentaciono.. eto..nadam se da sam nekome pomogla...i da sada neka nova trudnica cita ovo tjeseci da se da je sve uredu i da ce biti sve uredu. MA NAJBITNIJE JE KAKO SE POSTAVITE...VAS STAV...MISLITE POZITIVNO I BITI CE POZITVNO!
ETO JOS MALO VOLJE I ZELJE ZA SNAGOM I HRABROSCU I VAS BEBAC JE TU!
i meni je danas prvi ocekivani termin...a nista jos.....
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
Ja sam imala blage trudove noć ranije, tj. nekad u noći ih dobila, sutra čitav dan preradila, tj. spremila kuću od do, neznam šta mi je bilo, čak sam se i na radnu površinu kuhinje penjala da obrišem elemente odozgo! Budala! Cijeli taj dan sam imala nešto jače kontrakcije, kad sjednem stezalo me u križima, ali doslovno stezalo. Navečer oko 9 sati pošli trudovi, na tri minute odmah. U bolnici jedva prst otvorena, sluzni čep mi ispao oko 2 u noći i to krenuo od pregleda. Na dan termina sam imala smeđkast iscjedak isto od pregleda, a rodila sam 5 dana iza termina. Samo se ti odmaraj i ponovit ću već sto puta izrećeni savjet - NEMOJ SE USPANIČIT! Želim ti lak i brz porod!
Cure, evo meni 8 dana do termina. Jučer sam bila na pregledu uopće nisam otvorena, nema naznaka da će porod brzo. Da li po vašem iskustvu svejedno mogu roditi prije termina ili ću vjerojatno prenjeti. Da li o tome ovisi kad ću roditi! Hvala!
Nista ti to neznaci pogtovo 8 dana prije nego se otvori prst dva 15 dana prije neko dodje i na porod nista ...
meni je pukao vodenjak nista nisam bila otvorena tek sam se poslije 20h bolova 2 prsta otvorila i ni centa dalje do dripa a porod mi je krenuo na 6 prstiju ...
tako da ti je to individualno mozes se sutra porodit, mozes na termin, a mozes i prenjeti ... ali otvaranje ti i niej neko mjerilo
najvise zena se pred porod sve smiri mene je 3 dana pred porod sve prestalo i lazice i pritisak dole i bolovi u ledzima ko da se nikad necu porodit a ujutro mi samo pukao vodenjak i to je sve