|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
27.4.2009 16:42:38   
sanjarka
gel sluzi za provociranje trudova, da se brze otvarasuser posted image

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 301
27.4.2009 20:46:59   
veeseelaa
ja ne kuzim cemu taj gel uopće i zasto forsiraju trudnice da ga kupe i dodju se porodit ako je sve ok s bebom? meni su isto to govorili jer sam prešla termin poroda par dana, Boga mi ja nisam pristala i lijepo sam se porodila bez ikakvih intervencija.

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 302
27.4.2009 21:11:19   
mnn
veeseelaa ma ne kužim ni ja .....mene danas htjeli ostaviti jer je beba u kanaliču skroz nisko..kaže da  je glavicu osjetila...ali je doktor jedan stariji rekoa kako sam prvorotkinja da pričekamo da krene prirodno...e sad čekamo do srijede pa čemo vidjeti..trebali bi me zadržati...ako ne krene..da če mi gel...a ja sam isto za prirodno sve ako je sa bebom sve uredu.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 303
27.4.2009 21:15:55   
veeseelaa
ma goni ih, ne bi ja pristala na bilo šta slično ako je s bebom sve ok...

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 304
27.4.2009 21:19:36   
mnn
dobra si veeseelaa.user posted image  ako je sve uredu nisam ni ja za inducirani porod...samo mije sada sve teže i teže...sve me več boli...baš jedva čekam da maleni izadje...jer baš nemam snage...voljela bi da krene prirodno bez tih pomagala ali ako neče onda ču morati to uzeti...joj malo me strah tog gela...dripa..ali kažu mi žene danas da nije to ništa strašno...e to me tješi...

Neposredna veza do poruke: 305
27.4.2009 21:25:05   
pipun
Ja evo sad s kontrole..termin bi trebao biti za sedmicu, pa ne znam ni ja. Vec je na 2-3 prsta otvoreno, mada nemam nikakvih bolova, a i beba je pravo aktivna i skroooz nisko spustena, pa je bas neugodno kad se vrti :(
Evo me sad isprovocirao pregledom da sam prokrvarila ali hajd' to je za ocekivati.

Ne znam, ni ja nisam tip koji voli bilo kakva ubrzanja, pa cekam da sve samo krene od sebe. Prekosutra opet na CTG pa cemo vidjeti situaciju. Nekako sa ovim drugim djetetom se stvari drugacije razvijaju..ide neko postepeno otvaranje, dok je s prvim sve islo u jednom danu, pa ne znam sta ocekivati sada :)
Sad gledam dok sam cekala pregled, par majki vec se uredno ''prijavilo'' u bolnicu na par dana prije poroda,kao cekaju tamo da se porode ?! Meni to iskreno bas bezveze..ketiti u bolnici u nekoj psihozi umjesto fino kod svoje kuce u miru.
Kontam problematicne trudnoce i ocuvanja, mirovanje i stalne kontrole u posebnim slucajevima, ali ovakve stvari jok. Ali eto, valjda ima zena koje su suvise uplasene samim porodom pa im je valjda tako lakse.

Neposredna veza do poruke: 306
27.4.2009 23:17:33   
mnn
meni je ispao sluzni čep i ja sva sretna sad čekam da krenu trudovi...pitam prijateljicu koja je rodila što to znači a kad mi je rekla da to može biti i za dva dana ja sam baš tužna...ponadala se da če krenuti odmah ne ni za par sati...ja bi to sve odmah...ali ne ide to tako...

znate li možda koliko vremena treba proči da krenu trudovi?

(odgovor članu pipun)
Neposredna veza do poruke: 307
27.4.2009 23:25:03   
Anoniman
Ne znam ti odgovoriti ali sretno user posted image user posted image user posted image  vejrovatno će brzo.....
user posted image user posted image

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 308
27.4.2009 23:29:24   
mnn
enisa_sara sad sam malo čitala o tome..nekoj ženi krene nakon par sati a nekoj nakon par dana...to znači da je počelo otvaranje...ali sad nemam više nikakav isjedak...tko če znati što je maleni naumio....a ja krenula se veseliti...

Hvala ti puno. drži mi se, idem sad spavati da se barem odmorim ako krene ovaj maleni miš.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 309
30.4.2009 13:55:51   
inna
Pozdrav svim trudnicama i mamicama :)
U utorak sam imala kontrolu, sve je ok, nisam se počela otvarati, termin mi je 12. maja po RR kalendaru. Nosim jednu nemirnu curicu u trbuhu. O bolovima raznih vrsta bih pričala danima, jer zadnja dva mjeseca se raspadam, možda i zbog kilaže moje jer sam se udebljala pravo puno pa mi leđa to baš i ne podnose. Imam razne žigove u kukovima, preponama, stomaku, nekad i repnjači. Kaže Dr. da je to sve normalno zbog pritiska. Danas išla na UZV, beba krupna, ima je skoro 4 kg (+-500gr). Polako me hvata užasna panika, nije strah od bola nego od cijelokupnog događaja jer mi je prvi porod pa ono jadna ne bila ne znam šta me čeka. Inače sam užasno pokretna, stan mi je na 3. spratu i dnevno bar 3 puta uziđem i siđem, hodam, čistim po kući, sastavljam ormar s mužem za bebicu, unosili skupa krevetac, brišem prozore i podove user posted image , kuham, ... Uglavnom sve to podnosim. Ali od jutros sam malko zbunjena. Već za dva mokrenja sam primjetila žućkasti sluzavi iscjedak, nije kao bijelo pranje, nego onako slinav (grozno zvuči). Beba mi po običaju sve organe unutra lomi i nije je briga za mamom user posted image . 5. maja (utorak) imam ponovo kontrolu. Zanima me samo ova žuta izlučevina, ima li ikakve veze s porodom i hoće li moja malecka ubrzo user posted image

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 310
30.4.2009 14:44:28   
sanjarka
IZVORNA PORUKA: inna

Pozdrav svim trudnicama i mamicama :)
U utorak sam imala kontrolu, sve je ok, nisam se počela otvarati, termin mi je 12. maja po RR kalendaru. Nosim jednu nemirnu curicu u trbuhu. O bolovima raznih vrsta bih pričala danima, jer zadnja dva mjeseca se raspadam, možda i zbog kilaže moje jer sam se udebljala pravo puno pa mi leđa to baš i ne podnose. Imam razne žigove u kukovima, preponama, stomaku, nekad i repnjači. Kaže Dr. da je to sve normalno zbog pritiska. Danas išla na UZV, beba krupna, ima je skoro 4 kg (+-500gr). Polako me hvata užasna panika, nije strah od bola nego od cijelokupnog događaja jer mi je prvi porod pa ono jadna ne bila ne znam šta me čeka. Inače sam užasno pokretna, stan mi je na 3. spratu i dnevno bar 3 puta uziđem i siđem, hodam, čistim po kući, sastavljam ormar s mužem za bebicu, unosili skupa krevetac, brišem prozore i podove user posted image , kuham, ... Uglavnom sve to podnosim. Ali od jutros sam malko zbunjena. Već za dva mokrenja sam primjetila žućkasti sluzavi iscjedak, nije kao bijelo pranje, nego onako slinav (grozno zvuči). Beba mi po običaju sve organe unutra lomi i nije je briga za mamom user posted image . 5. maja (utorak) imam ponovo kontrolu. Zanima me samo ova žuta izlučevina, ima li ikakve veze s porodom i hoće li moja malecka ubrzo user posted image

Pozdrav Inna,
Svasta ti nama napisauser posted image , salim se, vidim da si i ti kao i sve mi vise opterecena signalima, sto je normalno. Ja te slinave komade imam cijelu trudnocu, doduse nisu zuckaste neko ili bijele ili prozirne. Bas jutros sam davala urin i upalo mi u onu bocicu. Tako me je bilo stiduser posted image , ali valjda je sve to normalno jer su mi citavu trudnocu nalazi uredni. Ja se ne bih zabrinjavala, a i pred sami si kraj. Uzivaj jos malo, jer dernek tek slijediuser posted image , mislim da bebu i nocna budjenja

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 311
30.4.2009 15:07:46   
inna
Hvala sanjarka za info. Ma nisam neki pisac na forumu pa sve u kratkim crtama da opišem. Imam i ja cijelu trudnoću razne izlučevine, ali ova mi bila neobična i nova user posted image .
Na hajr aBd, znaće se kad tad, jer je porod u svakom slučaju blizu.
Pozz

< Poruku je uredio inna -- 30.4.2009 15:09:03 >

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 312
30.4.2009 15:23:10   
sanjarka
zelim ti lagan porod kao i svim trudnicamauser posted image

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 313
30.4.2009 15:32:28   
cicana
Pozdrav drage moje. I meni se blizi termin poroda (8. maja ), a nemam nikakvih bolova. Interesuje me koliko ste puta radile ctg u trecem tromjesecu, ja sam radila samo jednom, pa mi to nesto nije jasno. Ustvari mislim da je malo, cak nisam jos uvijek nijednom pregledana ginekoloski. Sta vi mislite, jeli to uredu ili je moj dok bas smotanuser posted image ?

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 314
30.4.2009 15:34:08   
sanjarka
Mislim da je krajnje vrijeme i za ginekoloski pregled i za puno cesci ctg. Tvoj doktor je malo polijenuser posted image

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 315
30.4.2009 15:37:48   
HannaS
Citam ovo sto je inna napisala i sve mi to lici na ovo mojeuser posted image osim tog iscjedka,to nemam.A mi trudnice ionako sve licimo jedna na druguuser posted image user posted image user posted image Eh problem je sto sam i ja blizu s terminom,15 maj,i naravno da me je strah,pogotovu sto ne znam kako pocinje porod..kako cu znat da je vrijeme da idem u bolnicuuser posted image user posted image Sad me stalno nesto boli,a svi kazu "ma znat ces kad te zaboli,ne mozes fulat" user posted image user posted image Ja se opet bojim svega toga...

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 316
30.4.2009 15:37:58   
cicana
haha, i ja tko mislim  jer vidjala sam user posted image koje pred kraj idu skoro svaki drugi dan na ctg. zna li neka od vas dali je muzevima dozvoljeno da prisustvuju porodu na KC Kosevo??

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 317
30.4.2009 15:39:39   
sanjarka
daju, samo sto mislim da ne moze biti citavo vrijeme, sto mi je glupo, nego kad krene beba onda ga zovnuuser posted image

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 318
30.4.2009 15:43:21   
cicana
Jeli  potrebno najaviti prije ili te pitaju po pijemu?  Pa i meni je to bas glupo kada imas te bolove valjda ti onda najvise trebauser posted image

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 319
30.4.2009 15:43:43   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: cicana

haha, i ja tko mislim  jer vidjala sam user posted image koje pred kraj idu skoro svaki drugi dan na ctg. zna li neka od vas dali je muzevima dozvoljeno da prisustvuju porodu na KC Kosevo??

da dozvoljeno je, samo prije na 20 dana dogovori sa svojim doktorom, ja kad sam se dosla poroditi pitali su mog supruga zeli li prisustvovati porodu et a ništa nismo najavljivali, bolje što nije prisustvovao jer bilo je svegauser posted image

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 320
30.4.2009 15:44:52   
veeseelaa
bolovi se draga intenziviraju pred sam izlazak bebice tako da je suprug tu kad najviše boli

Neposredna veza do poruke: 321
30.4.2009 15:47:01   
cicana
Pa neznam, moj mm ima zelju da prisustvuje, ali ja bas nisa neso za to, ustvari neznam koliko ce  mi pomoci ili odmoci njegovo prisustvo.

Neposredna veza do poruke: 322
30.4.2009 15:50:04   
veeseelaa
ma neznam, ja nisam bila za to, voljela bi da sam se sama porodila bez bolničkog osoblja da je bilo moguće, svi su mi išli na živce... a mislim da bi mi suprug napravio veću pometnju... mislim da bi počeo da se dere na osoblje da mi kako pomognu pa ko zna obzirom na njegovu narav možda bi došlo do fizičkog obračuna user posted image

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 323
30.4.2009 15:58:39   
cicana
user posted image user posted image user posted image user posted image opasan tip , pa nemam pojma kako bi se moj ponasao ali imam osjecaj, sto ti rece, da bi me samo nervirao jer malo se pravi pametan kada je to u pitanju, on misli da beba izlijece ko podmazana a moji bolovi i sve ostalo, nema predstavu kako je to. Dobro pa nemam ni ja bas neku, ali znam da mora boliti, samo da mi se vise poroditi odavno ne razmisljam kako ce to da bude. Jedva cekam da svoju maju pjincezu duzim u svom narucju.user posted image

Neposredna veza do poruke: 324
1.5.2009 22:52:42   
Minchica
Pozrav veliki svima..... meni je termin poroda 13. maj, mada sam sinoc bila na kontroli pa mi je dr rekao da ocekujem trudove svaki dan iako me samo pregleao na UZV.user posted image user posted image ...

malo sam citala vase komentare i uglavnom sve kazete da trudovi pocinju bas kao bol pred menstruaciju... tu sam malo zbunjena, jer nisam imala bolne mensruacije, osim sto me dan prije i prvi dan mens. boli noga iznad koljena...

iste takve bolove osjecam vec nekoliko dana, par puta dnevno.... no od danas su mi pocela cesta jaka probadanja u dnu stomaka, koja traju par sekundi,  i bolovi u krstima... ne znam da li bi to mogli biti trudoviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a jos se plasim da mozda i ne prepoznam trudove jer mi je prag tolerancije boli vrlo visok....

i sad sam uzasno zbunjena i volila bi da mi neko kaze sta i kako....

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *