|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
22.4.2009 22:06:29   
Anoniman
selma, samo hrabro i opusteno, nece beba tek tako izletjeti, ali ocekujem novosti vec sutra user posted image , sretno user posted image

(odgovor članu Mala Selma)
  Neposredna veza do poruke: 276
23.4.2009 8:09:30   
Mala Selma
Dobro jutro drage moje...

kod mene jos nistauser posted image . Sinoc su me bolovi "uhvatili" oko 3.30h i pomislih evo...kad nista, kako doslo tako i proslo user posted image . Sada me nista ne-boli, pa eto nepreostajemi nista drugo nego da cekam bolove i moju user posted image . Doktorica me je svakako narucila sutra ujutro, pa vidjecemo sta ce biti...mozda drip, ko zna!!!

Cuvajte mi se , a ja cu vas obavjestavati o svom stanju user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 277
23.4.2009 9:39:49   
sanjarka
mala selma, svi smo uz tebe i tvog bebaca. pozz

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

Neposredna veza do poruke: 278
23.4.2009 9:40:42   
sanjarka
jeste li primjetili, nema skorpijeuser posted image mozda je vec sa bebom

< Poruku je uredio sanjarka -- 23.4.2009 9:41:04 >

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 279
25.4.2009 13:23:18   
škorpija
Drage moje evo da se javim, jeste, ja sam već sa svojom bebom od 22.4., rodio se mali Ajdin težak 3350 grama i dug 53 cm. Porod nije bio loš, sa dripom, bolan ali kratak. Moram pohvaliti dr. Mašića, bila sam skeptik ali na porodu je bio ekstra.
Želim puno sreće svima koje još čekaju "prve simptome poroda".
Pusa i hvala na podršci

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 280
25.4.2009 13:30:44   
HannaS
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa vidimo mi tebe nema!
Cestitke od mene i puno srece malom Ajdinu!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ocekujemo porodjajnu pricu!

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 281
25.4.2009 16:32:33   
taze_mlada
samo da vas pozdravim! nadam se da fino provodite ovu lijepu subotu:)) danas sam bas nesto iz neznanog razloga neraspolozena, ustavi nisam ni raspolozena ni neraspolozena... dok smo hodali jutros, stomak me je kako ja to kazem malo handrio, pa dosli kuci pa ja skontam da se javljaju grcevi i taman kontam pocecu pratiti na sat kad ono niTa .... 

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 282
25.4.2009 16:42:47   
mnn
taze_mlada ja sam mislila da ču se nakon pregleda poroditi od bolova...a ništa...ma ne boli mene maternica nego dole kosti u preponama...baš to me zaboli da bi se mogla srušiti...kaže ginekolog da se to širi za porod...uh i ja brojim kontrakcije ali nema ih...na ctg ih ima a ja ništa ne osjetim...pa sad mogu čekati i vjerovati doktoru da če to biti uskoro....

sad če i kod tebe bebica doči.user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 283
25.4.2009 21:05:14   
pepeljuga
evo da se i ja javim.ipak sam rodila prije termina par dana tacnije 21. svog malenog.sretno svima

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 284
25.4.2009 21:12:14   
mamy Sabina
Pepeljugo nasa daj nam malo detalja
Hajde otvori temu na ,,rodili smo"
Da ti čestitamouser posted image user posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 285
25.4.2009 21:15:07   
veeseelaa
ja nisam imala nikakvih simptoma pred porod, kad sam otisla na redovnu kontrolu bila sam otvorena 4-5 prstiju, otišla sam kuci, pila kafu, jela i sl i onda opet otišla u bolnicu i bila otvorena 7-8 prstiju a bolova nigdje... tek kad su mi prokunuli vodenjak počelo je da boli, nakon sat i pol sam se porodila

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 286
25.4.2009 21:37:07   
mnn
veeseelaa daj meni takav porod...ja sam nakon pregleda od grčeva skoro pala u nesvjest...ali ne od maternice nego od prepone...

jedva čekam da krene...

pepeljugo čestitam!user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 287
25.4.2009 22:02:21   
gvendolina
drage nove mamice cestitam od srca,ljubim vas i vase bebareuser posted image user posted image user posted image
Bas sam mislila na vas i pitala se sta se desilouser posted image
drago mi je cuti da ste tako fino prosli na porodu,nadam se da cemo i mi ostale imati lagan porod aBd.
mnn sta mi ti radis,kako se osjecas?
Meni su se na pocetku 9-og javljali bolovi u stidnoj kosti i pritisak i tada mi je nakon pregleda rekla da sam otvorena 1 prst,mozda je i kod tebe pocelo otvaranje?
Kao sto mozes iz potpisa vidjeti mi je termin,ali ja cisto sumnjam da cu se i poroditi.Super se osjecam,nema neki ozbiljnih bolova.Pomalo bolucka,ali ako se namjestim prodje me.Bebica zivahna ko da ima prostorauser posted image Ali najgori su mi pozivi i i pitanja "ima li sta?",ljudi ti pocnu stvarati pritisak.Ja sam spremna i ne bi previse da se zamaram time kad ce to biti,jer nas samo par dana dijeli od dolaska bebare.Kad sam mogla devet mjeseci mogu cekati i ovih par danauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 288
25.4.2009 22:09:32   
mnn
gvendolina...vjerovatno je to otvaranje pomalo...kaže mi da bi trebala roditi uskoro...a ja više ništa ne znam jer moja je rpijateljica otvorena 5cm pa ništa još...

mislim da če me zadržati u ponedeljak jer je mliječna voda pa če mi potaknuti porod...ma neka samo da krene maleni miš jer mama više nema snage...sve me boli a i jedva hodam od nogu....sad su i one krenule zezati...user posted image

trebamo samo isključiti telefone da nikoga ne vidimo i ne čujemo...jer i mene i mm stalno zovu i pitaju kad če više porod...tako da ču za oszbiljno sve isključiti...

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 289
25.4.2009 22:21:54   
gvendolina
Moramo biti hrabre i izdrzati jos samo malo,sad ce nasi misiciuser posted image
mene je dr takodje narucila na kontrolu u ponedjeljak ,pa cu vidjeti sto ce reci.
sad sam citala kako je bilo na pregledu,jesi od vaginalnog pregleda imala tako jake bolove ili imas kontrakcije?vidim da su ti pogrijesili termin.Znamo i same da je to tesko odrediti,ali kad iscekujes bebaru nekako se drzis tog datuma.ALi je jos gore kruzenje,stvara mi pritisak. mm kaze iskljuci telefon,a to cu i da uradim i da uzivam.
Kod tebe su to izgleda neki ozbiljniji bolovi nego kod mene,mislim da ti neces jos dugo cekati.Ti se sreco jos sutra strpi i eto tvoje bebare aBd.Ja sutra odoh u setnju iskljucim tel i uzivam,a ako nista ne bude od setnje safatacu mm da malo ubrzamouser posted image
Cuvaj mi se i sretno,pomazi tibu,drzim ti fige user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 25.4.2009 22:23:20 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 290
25.4.2009 22:37:31   
mnn
nadam se da neču još dugo...ma jesu ozbiljni bili ali su prestali...malo krenu pa stanu..ma nakon pregleda me to ulovilo..nisam prije to imala samo bi imala lagane menstrualne bolove i to je sve...ali to bi prestalo... kaže ginekolog da če beba sama krenuti...

a termin su mi fulali evo i ovja je ginekolog to rekao...pa sad ti misli kad je meni pravi termin....jer ja nisam imala redovite cikluse pa je teško utvditi kada sam ostala trudna...

maleni lupa jako kao i prije...pa čemo vidjeti....

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 291
26.4.2009 8:12:39   
Mala Selma
Dobro jutro drage moje.....

kod mene jos nista novo user posted image . U petak, subotu a i danas su na ctg, koji je bio ok, plodna voda isto, ali user posted image nece jos da izadje.....Ja se dobro osjecam, juce sam bila na izletu citav dan, znaci jos mogu da hodam i uzivam i ljepoti sunca, ali isreno da vam kazem volila bih da sto prije vidimsvoje zlato, kao sto mnn rece, ne-mogu vise!!!!

Cestitam skorpiji i pepeljugi...uzivajte sa svojim bebicama i blago vama user posted image user posted image user posted image

Svakako vam javim kada kod mene dodje do tog cina, ako Bog da....ljubim vas i cuvajte se

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 292
26.4.2009 14:41:36   
mnn
danas me svi ispituju kad češ...a ja luda od svega...pričala sam sa svojim susjedom ginekologom kaže on meni reci ti njima da ti odmah možeš roditi ako ti damo drip ali nema smisla ako je sve uredu...kaže mi da me mogu zadržati ali kad je sve uredu čekaju još malo ...ja sam ušla u 41 tjedan..pa mogu kaže još 7 dana prenjeti...ali čemo vidjeti da li če me zadržati sutra ili ne....

javim vam novosti kad budu....

Mala Selma drži se, ja sam danas šetala pa ništa..pojavljuje mi se smeđi iscjedak...kaže susjed da je to dobar znak da se otvaram...e sad čemo vidjeti...

držite mi se, još malo i tu su bebice naše...jedva čekamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 293
26.4.2009 20:07:01   
taze_mlada
mnn: sad ce to jos malo, drzim fige sutra na kontroli!
mala selma: evo i ja hodam, uzivam dok se moze... jutros sam malo vise po kuci nesto raduckala i taman posli u setnju kad skontah svijetlocrvenkasti iscjedak, poslije preslo u svijetlosmedjaksti...malo grceva imam ali nista spec..tako mi je bilo i prosli vikend pa isjcedak prestao...elem, jedina mi je nada da mozda nece jos dugo ta sto je meni vec u 36. sedmici cerviks bio oko 26mm.... kontrola mi je za 2 dana pa cemo vidjeti sta ce reci dr....
u svakom slucaju nek nam je sretno!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 294
26.4.2009 20:10:09   
MirelaK
Evo citam vase postove i prisjecam se svog iščekivanja,...nista se ne brinite sve bude puno lakse nego sto mislite. Kod mene je pocelo sa bolovima u krstima i sve se pojacavalo,a onda sam pocela i lagano krvariti,...ali ni kod koga nije isto. Drzim vam fige! 

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 295
26.4.2009 21:39:20   
sanjarka
skorpija, pepeljuga user posted image user posted image user posted image user posted image cestitam!!!!!!!!

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 296
27.4.2009 13:12:06   
Mala Selma
Drage moje...

jutros sam bila na komisiji u porodilistu Kosevo.Otvorena sam tri prsta, ctg ok, aminoskopija ok, plodova vod amljecna.Sutra ako Bog da u 9,00 sati da dodjem sa stvarima i gelom, koji ce mi aplicirati i ubrzati otvaranje.Eto....nadam se iskreno da ce sve biti ok, ako Bog da i da cu svoju user posted image uskoro ljubiti, grliti i maziti user posted image .

Da li neko ima iskustva sa ovim gelom???Ako ima bila bih mu zahvalna na iskustvu,,,,

Ljubim vas

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 297
27.4.2009 13:17:25   
sheri
Mala Selma sretnoooooooooo!

Neposredna veza do poruke: 298
27.4.2009 13:23:39   
sanjarka
Mala selma, ja sam u prvoj trudnoci isto kupila gel, nekad je potrebno i dva uzeti. Nista, legnes na sto kao za gin. pregled, on ti iz tube aplicira gel i sve ukupno traje jedno 10-tak minuta. Nista strasno. Sretno i zelim ti brz i lagan poroduser posted image

adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 299
27.4.2009 15:42:10   
HannaS
Ja prvi put cujem za taj geluser posted image   Sta je to u stvari,cemu sluzi?

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *