Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ni luda vise ne bih dozvolila da mi daju bilo sta za brze otvaranje. to je cisto maltretiranje i iscrpljivanje porodilje. brze je jedino za ordinirajuceg ljekara.
meni su prvi put dali infuziju oko 23h, pa onda opet oko 3h ujutro. bebica se porodila u 5.45h. na zapadu nikad ne bi pustili porodilju da ima uzasno jake kontrakcije svake 2 minute neprestano 7 sati. ako je ctg u redu, pitam se zasto to raditi.
porod je sasvim normalna stvar i svaka zena je rodjena s instinktom koji se javlja i za vrijeme radjanja djeteta. tijelo samo zna kada i kako treba bebu roditi, ako mu se dozvoli. treba ga pratiti, disati, odmarati se uz to. nema odmora uz drip. sve sto je prirodno moglo da se rijesi kod mene i cemu sam se, uz sav strah, nekako radovala, unisten je tim dripom i od mene je stvorio pravog mucenika tu noc, nazalost.
zao mi je sto ja ne mogu reci kako su ti bolovi tako lagani i bezvezni, a voljela bih. nadam se da ce nekome pomoci i ovo moje vidjenje ovog problema, jer jeste problem.
podvlacim, nikad vise ne bih dozvolila da mi se bilo ko petlja u porod na taj nacin. radije cu se poroditi kod kuce drugi put, pa neka me kaznjava ko treba...
drage moje buduce porodilje, citajte sto vise o porodu i strah ce nestati, i uvijet trazite obrazlozenje za postupke medicinskog osoblja. puno vam srece zelim!
cao mile moje.. ja sam nova, pa me milion stvari ineresuje.. trudna sam vec 34 nedjelje, al se nesto pravo cudno osjecam.. interesuje me jeli ijednu od vas karlica bolila da niste mogle hodati.. meni je ovo prva beba, al me toliko strah, samo yelim da sve bude ok..
Da li je menstrualna , recimo, podnosljiva bol na dnu stomaka prava kontrkacija iako ne ide iz krsta ili je to pak laznjak ?Evo to mi se desava od nocas al kako bas ne boli ja niti brojim koliko je cesto niti to ozbiljno shvacam.
Draga Nikita, meni su prva 24h, bili menstrualni bolovi, tek pred sam porod je krenuo bol iz ledja! Mene stomak nikada nije ni bolio, Generalno kada dobijem menzes boli me sa ledja, tako sam i radjala,,,,
Mislim da je to, kod tebe pocetak!!!!! Sretno mila!!!!
Hvala skvo Ma ja sam imala jako bolne menge, bas bas bolne tako da je ovaj bol meni šaša sto se kaze, od cetvrtka sam otvorena skoro 3 prsta a idem sutra na pregled pa cemo da vidimo...necu valjda uci u 10 mj trudnice
Da li je menstrualna , recimo, podnosljiva bol na dnu stomaka prava kontrkacija iako ne ide iz krsta ili je to pak laznjak ?Evo to mi se desava od nocas al kako bas ne boli ja niti brojim koliko je cesto niti to ozbiljno shvacam.
ja sam imala jake bolove i krvarila sam to je trajalo 3h i ja sam se porodila mozdo bi trajalo vise da sam se prirodno porodila
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
hvala vam drage moje al ovo je meni bas neozbiljno, jos uvijek svako malo osjetim bol al bas bezvezni , aj valjda ce vise zabolit kad dođe do kraja jer ovako nikad necu otici u bolnicu..
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
cao mile moje.. ja sam nova, pa me milion stvari ineresuje.. trudna sam vec 34 nedjelje, al se nesto pravo cudno osjecam.. interesuje me jeli ijednu od vas karlica bolila da niste mogle hodati.. meni je ovo prva beba, al me toliko strah, samo yelim da sve bude ok..
Mene jeste od 26-27 nedjelje. imala sam osjecaj da se kosti vec tad rastavljaju. Doduse, ja sam se porodila u 35 nedjelji, ali to nije pokazatelj.
nikita i meni su na početku bili blagi bolovi i u nepravilnim razmacima..al nakon 7 sati su se pojačali i postali sve bliže...kod mene je dugo trajalo i bilo baš prebolno..nadam se da će kod tebe biti lakše
Nikita sretno, misli samo na svoju bebicu i susret sa njom...sve će to biti u redu. Prati sat, ne žuri u bolnicu, ne ide to tako lako, nemoj biti budala ko ja, pa da te muče...Sretno i jedva čekamo Emanuela Ivana
hvala drage moje, jos sam tu, sve nesto ko bolucka al nista konkretno ni ozbiljno...u svakom slucaju znam da cu brzo jer tijelo mi je cudno i sva sam nekakva cudna, a sjest ne mogu koliko mi je nisko stomak i pritiska me...ako se nista nocas ne dogoditi svakako idem ujutru u dr-a pa cemo vidjet u koja sam doba...
prvo sam prokrvarila...i otisla sam doktoru...kada su me pregledali vaginalno(nista me nije bolilo)rekli su mi da sam se otvorila 4 prsta...zadrzali su me u bolnici...i tako cekala da pocnu bolovi 3 dana no nista...opet su me pregledali 4 prsta otvorena...a nista me ne boli...onda su mi pukli vodenjak u 12 u podne...dali infuziju da ubrzaju bolove...bolovi poceli za jedno 10 minuta i bebica dosla u dvadeset do 1...sve ukupno tajalo 40 minuta...zaista sam imala lagan porod...mozda jer sam mlada 17 godina...divno iskustvo za mene
...mene bolilo 6 dana, krvarila 8...nista strasno...doduse, kad god se bolovi pojacaju i ucestaju, ja u bolnicu...svaki dan govorili haj ti kuci, rodices do veceras...i tako danima...meni su ti simptomi pocetni dugo trajali...ali, sve me po malo zigalo...hahahhahaha...ali, najvise sam sojecala menstrualne bolove, koji su svakim danom bili jaci sto je pokazivao i ctg...ali, eto rodila ja svog princa 29.8.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!