Dinkica -> RE: Recepti,recepti (26.11.2010 9:46:21)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum IZVORNA PORUKA: mama alma RR Treba mi pomoć, brzo, brzo, pomagajte nekada davno sam pravila jedan slani rolat od zelja, i ne mogu da nađem recept, ovako otprilike ide kora pola kg zelja, 5 jaja, 5 kašika brašna, so i 1 prašak za pecivo, ne mogu da se sjetim ide li 5 kašika mlijeka i 5 kašika ulja, šta Vi mislite, treba mi pomoć prijatelja pod hitno, Kora: 0,5 kg špinata 5 jaja 5 kašika bršna so Umutiti bjelanca i dodavati jedno po jedno žumanjce, stalno muteći. Zatim dodavati jednu po jednu kašiku brašn i malo soli. Dodati špinat i sve umutiti drvenom kašikom.Masu izliti u pleh i peći 15 min na 180-200 stepeni! Izvaditi na vlažnu salvetu i urolati! U0,5 kg mladog sira dodati malo soli i malo kima i umutiti,filovati rolat...Ovaj recept imm i po njemu pravim! e super za ovaj rolat, baš sam jednom ovdje tražila recpt trebao mi hitno a da je provjeren, jer imaju neke varijante na netu sa pavlakom unutra i sl. a strah me da ne ispadne kora žilava ili tvrda. Može umjesto špinata i ajvar , baš super za hladna predjela kad ima puno raje, šareno a i ukusno.
|
|
|
|