|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
23.8.2011 17:54:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Marina mislim ni u jednoj EU zemlji se ne moze ozeniti ako je zakonski ozenjen to je on sam tako doveo novu zrtvu

Logicno ali eto  navela sam  drzavu u kojoj zivim jer sam sigurna 100% sad kakve su kazne  dole ne znam ipak ju je zlostavljao , ne vidja dijete , ne placa djeciji dohodak , vjerujem da je to veliki plus za nju kad i ako bi se odlucila na razvod ....

< Poruku je uredio MarinaDK -- 23.8.2011 17:55:33 >

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 801
23.8.2011 18:49:55   
ermmina
drage moje naravno da zelim razvod jer po ni koju cijenu mu se ne bi vratila,ali ja ne zelim da ga potegnem jer neradim za stalno tu i tamo zaradim nekim prevodom,stoga sav novac stedimo i trosimo na mog bebija,da bi mu priustila da ima sve kao i ostala djeca,jer naravno njegov otac se nebrine nizasto.Taj moj nadam se uskoro bivsi muz jeste se ozenio ali ne vjerujem da je se "legalno" jer ne vjerujem da je toliki kreten.A znate sta je meni cudno ta sadasnja njegova draga kako je se pristala udati a zna da nije razveden,ja znam da bi ja trazila prvo daj prvo se razvedi pa onda da stupamo u brak a ne ovako na "divlje".Bas nas ima svakakvih

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 802
23.8.2011 18:54:29   
Galicia
A sto se vi niste razveli u te 3 godine, vec sad trazis razvod braka, ne kontam.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ermmina)
Neposredna veza do poruke: 803
23.8.2011 19:51:26   
ermmina
zato sto on nije mogao do 3 godine navrsene naseg sina,a ja zbog financijskih razloga

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 804
23.8.2011 19:56:24   
Anoniman
I ja sam se pitala sta si cekala do sad nakon takvog tretmana??Ne znam koliko si citala ovu temu ali djeca uvijek pripadaju majci otac je duzan placati alimentacijju , uz to da je majka  psihicki normalna , nije narkomanka, alkoholicarka itd

(odgovor članu Galicia)
  Neposredna veza do poruke: 805
23.8.2011 19:57:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ermmina

zato sto on nije mogao do 3 godine navrsene naseg sina,a ja zbog financijskih razloga

Nije mogao da se razvede a moze da ne placa alimentaciju, nisam jos cula za taj zakon

(odgovor članu ermmina)
  Neposredna veza do poruke: 806
23.8.2011 20:00:56   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Nije mogao da se razvede a moze da ne placa alimentaciju, nisam jos cula za taj zakon

kod nas je takav zakon da muz ne moze traziti razvod dok dijete ne navrsi 3 godine, samo zena moze podnijeti zahtjev ako hoce

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 807
23.8.2011 20:04:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

kod nas je takav zakon da muz ne moze traziti razvod dok dijete ne navrsi 3 godine, samo zena moze podnijeti zahtjev ako hoce

Ok nisam znala

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 808
23.8.2011 20:38:14   
Galicia
Nisam ni ja znala. Hvala na informaciji.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 809
23.8.2011 20:41:05   
teacher75
to valjda da se zastite zene, npr, ako nemaju posao ili stan da ih ne moze tek tako izbaciti trudne ili se malim djetetom

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 810
23.8.2011 23:39:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

to valjda da se zastite zene, npr, ako nemaju posao ili stan da ih ne moze tek tako izbaciti trudne ili se malim djetetom

Prije bi bilo  da drzava zastiti sebe , da se ne bi zbrinjavali kao sto to i ne rade oko takvih slucajeva

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 811
24.8.2011 1:28:26   
ermmina
bas tako nismo se razveli,zato sto po zakonu on mora cekati da dijete napuni 3 godine,sto moj sin vec jeste,odavno a razvod jos nije podnio, a ja nemogu jer jos uvijek nemam neki stalan posao,i sto zaradim ulazem u svoje dijete,a oca nemam da bi mi pomogao a mama zivi od penzije,tako da nemam na koga da se financijski oslonim,da bi taj razvod pokrenula iako mi je to najvece zelja da i taj dio svog zivota zatvorim,i da sa svojim sinom pocnem normalno da zivim,koliko je to moguce poslije svega sto smo prosli.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 812
24.8.2011 1:30:24   
Hanady RR

bas tako nismo se razveli,zato sto po zakonu on mora cekati da dijete napuni 3 godine,sto moj sin vec jeste,odavno a razvod jos nije podnio, a ja nemogu jer jos uvijek nemam neki stalan posao,i sto zaradim ulazem u svoje dijete,a oca nemam da bi mi pomogao a mama zivi od penzije,tako da nemam na koga da se financijski oslonim,da bi taj razvod pokrenula iako mi je to najvece zelja da i taj dio svog zivota zatvorim,i da sa svojim sinom pocnem normalno da zivim,koliko je to moguce poslije svega sto smo prosli.user posted image

otiđi u socijalnu službu svoje optine objansi istuaciju da ste razdvojeni 3 godine...nađi nekoga ko će njega pozvati i pitati da sposarzumno s erazvedete s tim da s edogovorite o alimnetaciji ili d ao istoj sud odlučuje.
to što ti nemša posao ne znači d a s en možeš razvesti.

on s enije mogao ponovno vjenčati jer je već u braku s atobom...
kod posrazumnog razvoda nema tužbe

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ermmina)
Neposredna veza do poruke: 813
24.8.2011 9:26:51   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zaista je vrlo upitno kako je dijete maloljetno uopšte završilo kod oca.
To šta je izjavio na sudu, na koji je način izjavio, dali pod prisilom, kod koga je prije izjave bio...sve to sud lijepo ispita.

Zaista okolnosti su čudne u najmanju ruku.user posted image

Šta ko o kome priča uopšte bitno nije, ako su pričali djetetu nisu sudu. Ta priča potkupili ne pije vode jer maloljetno dijete uvijek završava kod majke osim u izdnimnim situacijama koju nama mersiha nije prezentirala.

Ovo nije istina. Ja sam odrasla sa tatom i bila sam maloljetna kad su se moji razvodili a mama nije bila niti alkoholičarka, niti narkomanka, niti ne znam sta ste sve nabrojale. Zaposlena u prestižnoj firmi sa riješenim stambenim pitanjem. Mogla sam ici kad sam htjela u posjetu, prespavati ili vani ili bilo gdje jer mom tati to nije smetalo ali sudski sam kod tate.

Neka se žene ne zanose da sud uvijek dodijeli dijete majci. Nikakvog psihiloga niti socijalnog radnika nisam niti cula niti vidjela.

Ovo je primjer iz mog života.

Primjer star 2-3 godine: Zena domaćica, u braku skoro 20 godina, nikad nije radila. Muz ima ljubavnicu, nikad nije kuci i izmlatio je vise puta te zadnje 2-3godine za sto ima ozljedni list iz ambulante. Sve zarađene pare na sebe trosio njima da 100-200KM. Sva imovina na njegovo ime i napustio je zajednicno domacinstvo. Jedno od djece je maloljetno i zena nije smjela predati za razvod dok se nije zaposlila jer bi joj uzeo to dijete i to ne sto ga voli nego da njoj naskodi. I ovaj savjet je dobila od jednog poztnatog sudije.

Eto tako sud dodijeli djecu ocu a ne majci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 814
24.8.2011 10:08:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

otiđi u socijalnu službu svoje optine objansi istuaciju da ste razdvojeni 3 godine...nađi nekoga ko će njega pozvati i pitati da sposarzumno s erazvedete s tim da s edogovorite o alimnetaciji ili d ao istoj sud odlučuje.

Mene zanima jedna stvar, kad  je sporazumno mislim to znaci da se oboje slazu da zele razvod , ali znaci li to da djeca onda idu na duplo starateljstvo ili samo jedno od roditelja ga ima ?

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 815
24.8.2011 10:10:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mene zanima jedna stvar, kad  je sporazumno mislim to znaci da se oboje slazu da zele razvod , ali znaci li to da djeca onda idu na duplo starateljstvo ili samo jedno od roditelja ga ima ?

sporazumno se dogiovore o staranju o djeci...
ako s ene dogovore sporazumno ide se na sud al to više nije sporazumni razvod..

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 816
24.8.2011 11:49:30   
Mamarica
IZVORNA PORUKA: Nedi

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zaista je vrlo upitno kako je dijete maloljetno uopšte završilo kod oca.
To šta je izjavio na sudu, na koji je način izjavio, dali pod prisilom, kod koga je prije izjave bio...sve to sud lijepo ispita.

Zaista okolnosti su čudne u najmanju ruku.user posted image

Šta ko o kome priča uopšte bitno nije, ako su pričali djetetu nisu sudu. Ta priča potkupili ne pije vode jer maloljetno dijete uvijek završava kod majke osim u izdnimnim situacijama koju nama mersiha nije prezentirala.

Ovo nije istina. Ja sam odrasla sa tatom i bila sam maloljetna kad su se moji razvodili a mama nije bila niti alkoholičarka, niti narkomanka, niti ne znam sta ste sve nabrojale. Zaposlena u prestižnoj firmi sa riješenim stambenim pitanjem. Mogla sam ici kad sam htjela u posjetu, prespavati ili vani ili bilo gdje jer mom tati to nije smetalo ali sudski sam kod tate.

Neka se žene ne zanose da sud uvijek dodijeli dijete majci. Nikakvog psihiloga niti socijalnog radnika nisam niti cula niti vidjela.

Ovo je primjer iz mog života.

Primjer star 2-3 godine: Zena domaćica, u braku skoro 20 godina, nikad nije radila. Muz ima ljubavnicu, nikad nije kuci i izmlatio je vise puta te zadnje 2-3godine za sto ima ozljedni list iz ambulante. Sve zarađene pare na sebe trosio njima da 100-200KM. Sva imovina na njegovo ime i napustio je zajednicno domacinstvo. Jedno od djece je maloljetno i zena nije smjela predati za razvod dok se nije zaposlila jer bi joj uzeo to dijete i to ne sto ga voli nego da njoj naskodi. I ovaj savjet je dobila od jednog poztnatog sudije.

Eto tako sud dodijeli djecu ocu a ne majci.

Sa ovim se slazem, i sama sam bila ubijedjena u suprotno, ali me nedavni slucaj u mojoj blizoj okolini uvjerio u suprotno. Sud je dodijelio dijete ocu, iako ne radi, zivi sa svojim roditeljima, majka radi, normalna, zdrava, ali on nazalost imao jake veze i dobrog advokata. Doduse i ona je napravila gresku sto nije na sudu rekla da je udario i istjerao iz stana, a on pametan nasao par kona i potplatio ih da svjedoce za njega, ma fujjjj, da nisam upucena u problematiku rekla bih da njoj nesto sigurno fali, ali ovako je stvarno uzas zivi.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 817
25.8.2011 13:20:45   
ladyblue RR
Hanady, bračni drugovi se mogu dogovortiti šta hoće, sud će donijeti odluku prema onome što kaže centar za socijalni rad.
ovo pišem i ličnog iskustva. mm ima dvoje djece iz prvog braka. razvod je bio sporazuman i tako su se i oko djece dogovorili. međutim, sud po preporuci Centra za socijalni rad, dodijeli djecu majci. i nikakav problem. on se brimuo o djeci, vodio ih na more (ona nikada), kupovao knjige za školi, garderobu....i ona nađe "lika" i odluči da malo odmori od djece. ostavi ih kod njega godinu i po dana. odjednom se pojavljuje, hoće djecu. on šta će, vrati joj djecu. mm je muzičar i nema stalni radni odnos. ovo pišem da ti bude jasnije ovo što ću poslije napisati. ona ne radi ili radi povremeno i pokušava da živi život na visokoj nozi. u međuvremenu, ona rodi još jedno dijete (nije udata) sada tom liku. i prije 2,5 godine (mm i ja tek počeli živjeti zajedno) ona pošalje oboje djece nama kao na mjesec ili dva. malom je sada 14 a kćerka je napunila 18 godine. i prošle godine nama stiže Rješenje o izvršenju. pazi sada ovo, tuži ona njega za alimentacije koje je prestao plaćati kada mu je poslal djecu. u međuvremenu, njen život se raspadne na hiljadu komada (ko visoko leti, nisko pada) i zafalilo joj love pa kao da uzme na brzinu. e tu me baš huja uhvati i ja prikupim sve potvre da su djeca ovdje kod nas išla u školu (mali je tada još išao u osnovnu), potvrde da sam ja u stalnom radnom odnosu (da imamo stalni izvor primanja), uključim Centar za socijalni rad i tredam tužbu za izmjenu presude u dijelu koji se odnosi na izdržavanje djeteta. ovo se odnosi samo na sina jer je kćerka punoljetna. jedva je nju Centar za soc. rad našao kao i sud i sada bi trebalo u septembru da imamo ročište. centar za soc. rad je rekao da je situacija jasna kao dan i da će njihova preporuka biti da dijete ostane sa nama. ona je išla kod nekoliko advokata i svi su joj rekli da su joj male šanse da dobije ovu parnicu. i ništa se ovo ne bi desilo da ja nisam čvrsto odlučila da zaštitim to dijete od priče i lažnih obećanja koja mu majka daje godinama. on je jedno jako dobro dijete i žao mi je da sluša te gluposti i priče o tome kako će ona njega uzeti sebi i kako će kupiti kuću itd. a dvije godine mu nije bila u stanju ni poklon za rođendan kupiti a da ne pričam o stavrima i svim potepštinama djeteta koje je sada završilo osnovnu školu. mali se izjasnio da bi ostao ovdje sa nama jer ima sve uslove koji mu trebaju. kupila sam mu psa, nabavila svu opremu za snowboard, ide na ljetovanja, zimovanja i postaje svjetan da je sve što mu majka priča, najobičnija šarena laža. na žalost. ja bih voljela da on živi sa majkom jer je to prirodno stanje ali ako se majka tako ponaša, mislim da je bolje živjeti sa ocem i maćehom i postati dobar čovjek. svim silama ću se boriti da to dijete izvedem na pravi put. imam svoju bebu od 10 mjeseci ali i njega volim kao da sam ga ja rodila. na žalost, sa kćerkom je bilo kasno jer je majka uspjela da joj ubaci svoje razmišljanja u glavu ali ni od nje ne odustajem, i s njom mnogo razgovaram i trudim se da joj bar malo izbijem "furke" o lagodnom životu i dokažem da se mora raditi, učiti da bi se moglo normalno živjeti.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 818
25.8.2011 13:26:22   
M kao Mama
Ladyblue svaka ti čast, zaista, ti njima nisi mačeha, ti si njima pomajka, ako ne i majka, jer nije majka samo što rodi, majka je i ona koja odgoji dijete.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 819
25.8.2011 13:29:34   
*pcelica*
Ladyblue rasplaka me zeno user posted image . Svaka ti cas_t Ti njih nisi rodila ali ti si njima majka i oni ce to jednog dana shvatiti i ti ces dobiti nagradu za sav svoj trud jer nije roditelj onaj ko te samo donese na ovaj svijet nego i onak ko te uputi na pravi put da postanes covjek Ti nisi okrenula ledja toj djeci i to pokazuje koliki si ti covjek

< Poruku je uredio *pcelica* -- 25.8.2011 13:31:04 >

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 820
25.8.2011 13:30:24   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ladyblue svaka ti čast, zaista, ti njima nisi mačeha, ti si njima pomajka, ako ne i majka, jer nije majka samo što rodi, majka je i ona koja odgoji dijete.

ja malom stalno govorim da majka nije žena koja te rodi nego ona koja se brine za njega. naravno, ja mu nikada ne govorim ništa protiv majke. samo sam mu rekla da njena obećanja počne da uzima sa rezervom i da se ne nada mnogo pa ako ne nekada nešto i ispuni-to će biti super. ovako, svaki put ostaje razočaran a meni je to jaaaako krivo ali nemam nikakvog načina da to ispravim.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 821
25.8.2011 13:31:21   
mersiha 77
lady ti si jedna rijetko divna zena,majka i svaka ti cast!
ja svom sinu nikada nisam obecala sto nemogu ispuniti,ja bi njemu rado poslala poklone ali mu otac nedozvoljava,cak ga jos i pri tome maltretira a odustala od mog sina "NIKADA,NIKADA NISAM" i necu boricu se ja za njega samo dok malo stanem na svoje noge a bivsem sam rekla dobio si samo jednu bitku "ne i rat"
preko djete se nebih nikad svetila to ne,nikako
niti bi nedaj boze trazila da mi nesto da njegov otac netreba mi.HOCU SAMO SVOJE DIJETE
bice i to akobogda
Lady ta majka ja nemam rijeci,nesmijem nista reci jer me uvijek neko pogresno razumije

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 822
   [Obrisana poruka]
25.8.2011 14:16:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mersiha 77)
  Neposredna veza do poruke: 823
25.8.2011 14:44:00   
Lulu_08
Lady svaka čast ženo!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 824
25.8.2011 14:44:17   
InLove
Lady svaka ti cast , e bas me rasplaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Malo je takvih,nazalost!user posted image user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vanjske roletne
Admin

Molim da napiset_e svoja iskustva po pitanju vanjskih roletni...planiramo ovih dana uraditi..i konacno skinuti zaluzine koje su odron..nista odvratnije i gluplje nisam imala i koju firmu ste angazovali za iste: Saplast Ettect neka treca

odgovor (97%)

odgovor (3%)

Broj svih glasova: 107

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *