|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
8.9.2011 22:21:42   
madam x
Pustite ženi malo zadovoljstva da ga zeza, neće otezati godinu, ali malo ,što da neuser posted image
A kako to ide, nisam pametna.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 851
8.9.2011 22:26:03   
D_K
IZVORNA PORUKA: zinanina

Pustite ženi malo zadovoljstva da ga zeza, neće otezati godinu, ali malo ,što da neuser posted image
A kako to ide, nisam pametna.

kad sam procitala njenu pricu i ja je shvatam..
nakon toliko ponizenja mozes im se malo i osvetiti, nije zabranjeno user posted image ..
a ONDA visoko podignute glave u bolju buducnost user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 852
8.9.2011 22:32:37   
madam x
Joj i ja sam osvetoljubiva, kad mi je baš bitno, hladna i nemilosrdna...a inače sam jako dragauser posted image .

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 853
8.9.2011 22:46:15   
D_K

Joj i ja sam osvetoljubiva, kad mi je baš bitno, hladna i nemilosrdna...a inače sam jako dragauser posted image .

ufff, sve kontam kako bih ja dostojanstveno otisla ali kad procitam ovakvu pricu probudi se onaj mali zloća u meni user posted image user posted image .. nije zabranjeno da im malčice zapapri user posted image user posted image ..
samo ne pretjerivati, ako to postane opsesija onda veliko NO, NO..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 854
8.9.2011 22:49:00   
madam x
IZVORNA PORUKA: D_K

ufff, sve kontam kako bih ja dostojanstveno otisla ali kad procitam ovakvu pricu probudi se onaj mali zloća u meni user posted image user posted image .. nije zabranjeno da im malčice zapapri user posted image user posted image ..

Tačno, nisam ni ja za pretjerivanje, pa da čovjeka ,kasnije, kad se ohladi, bude stid.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 855
9.9.2011 7:24:45   
Anoniman
Cure moje,hvala vam na ovome sto ste napisale,jer sve sto ste napisale je ok.Medjutim moje pitanje nije bilo takvo da sam trazila neki savjet tipa-kako preboljeti rastavu,kako nastaviti dalje i slicno.Sve smo razlicite i svaka zena bi u nekoj situaciji postupila drugacije,zar ne.Onako kako bi ja postupila vec sam napisala,i to je samo moja odluka gdje misljenje ne mjenjam.Dali je ta odluka ispravna ili nije,to cu sama jednog dana shvatiti,uostalom na vlastitim greskama se i uci.
Dakle,bez ljutnje, ja vas nisam pitala kao sto sam vec  napisala ,za neki savjet vec sam konkretno napisala sto me zanima i pitala dali neka zna iz vlastitog iskustva ili je pravnica pa mi moze dati konkretan odgovor.Jos jednom ako ima neka da mi odgovori na moje pitanje bila bih jako zahvalna,ako niti jedna nezna  u svakom slucaju-hvala.

(odgovor članu madam x)
  Neposredna veza do poruke: 856
9.9.2011 10:38:41   
veeseelaa

Tačno, nisam ni ja za pretjerivanje, pa da čovjeka ,kasnije, kad se ohladi, bude stid.

najgore je kad druga strana duma što li neprijatelj ćuti i ništa ne poduzima user posted image

anonimna posjeti advokata i vidi s njim kako možeš razvući rastavu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 857
9.9.2011 10:51:32   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Cure moje,hvala vam na ovome sto ste napisale,jer sve sto ste napisale je ok.Medjutim moje pitanje nije bilo takvo da sam trazila neki savjet tipa-kako preboljeti rastavu,kako nastaviti dalje i slicno.Sve smo razlicite i svaka zena bi u nekoj situaciji postupila drugacije,zar ne.Onako kako bi ja postupila vec sam napisala,i to je samo moja odluka gdje misljenje ne mjenjam.Dali je ta odluka ispravna ili nije,to cu sama jednog dana shvatiti,uostalom na vlastitim greskama se i uci.
Dakle,bez ljutnje, ja vas nisam pitala kao sto sam vec  napisala ,za neki savjet vec sam konkretno napisala sto me zanima i pitala dali neka zna iz vlastitog iskustva ili je pravnica pa mi moze dati konkretan odgovor.Jos jednom ako ima neka da mi odgovori na moje pitanje bila bih jako zahvalna,ako niti jedna nezna  u svakom slucaju-hvala.

moj savjet ti je da bi trebala da se malo zapistas "zasto je zbog svega toga doslo?".

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 858
9.9.2011 11:05:30   
Nedi
Ima cijeli život da se preispituje što i kako a šta fali da ga sad malo zeza. A zaista ne znam je to pravno regulisano

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 859
9.9.2011 12:20:41   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

najgore je kad druga strana duma što li neprijatelj ćuti i ništa ne poduzima user posted image

anonimna posjeti advokata i vidi s njim kako možeš razvući rastavu

advokat je skup ženo, ona je htjela da prođe ovdje sa eventualnim savjetom jeftino ili ti ga džabno user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 860
9.9.2011 12:24:15   
veeseelaa
e pa ne može osveta bez ulaganja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 861
9.9.2011 13:11:32   
Anoniman

Znas kako kazu ko drugom jamu kopa sam u nju upada....Covjek nasao zenu s kojom ce sretan biti sto ocito s tobom nije mogao, ti iz svoje zavisti i pakosti pravis budalastinje , pa ko je ovdje grozan ti ili on....Strasnokako ljudi nisko lete a pametni se uce na tudjim greskama a ne na svojim

< Poruku je uredio MarinaDK -- 9.9.2011 13:12:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 862
9.9.2011 16:16:09   
ladyblue RR

evo ja ću ti odgovoriti. obzirom da nemate zajedničke djece, mlađe od 3 godine on može podnijeti tužbu i tražiti razvod. nakon što se ti ne pojaviš na 3 ročišta, sudija će po automatizmu razvesti brak.
eh, jedino kako možeš odugovlačiti cijelu stvar je da izbjegavaš da primiš tužbu, jer čim je primiš teku rokovi. iako ti rokovi ne znače mnogo jer su kod nas sudovi sporiji od puža. 
jedino moraš računati da će on to vjerovatno raditi preko advokata koji će pisati urgencije da se ročišta zakazuju što ranije. eto, nadam se da sam ti pomogla.
sretno

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 863
22.9.2011 1:38:45   
Ummi
Mozda ste procitali moju pricu na rubu razvoda sam samo jos da kazem STOP i sve je gotovo
Sada me obuzima strah za dijete sta ako mi ga uzme pa ja cu crknuti.Molim vas pisite mi vasa iskustva ili saznanja dali otac moze oduzeti dijete majci koja nije BiH drzavljanin,koja nije u radni odnos.Dali otac MORA placati alimentaciju mozeli on nesto uraditi da se otkaze svega li da mi oduzme sve,mislim na dijete jer od imanja nista nije na njegvo ime jos uvjek je na svekra i ne nadam se nicemu.Puno sa zabrinuta mislim da polako ludim sta cu daljeuser posted image user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 864
22.9.2011 1:51:15   
Ummi
Boze moj mene jos vise hvata strah za svoje dijete, a i moj muz oduzeo bi svoje dijte samo da meni napakosti jer zna da sam luda za svojim sinom

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 865
22.9.2011 8:30:11   
ladyblue RR
Ummi, za ovo ćeš morti otići kod advokata i raspitati se dobro.

(odgovor članu Ummi)
Neposredna veza do poruke: 866
27.10.2011 19:04:25   
sarajkaa
Pozdrav drage moje,

Da li moze neko reci koliko traje razvod?
U pitanju je sporazuni razvod (znaci prijateljsko razilazenje) od socijalnog radnika je dogovoreno da kcerkica ostaje kod majke - sve je proslo sporazumno!
Mene zanima koliko vremena prodje da bi se slucaj predao na sud tj. koliko treba socijalnom radniku da iznese svoje misljenje i stavi potpis na papir?

Hvala

Neposredna veza do poruke: 867
29.10.2011 0:05:09   
Funky
Sve zavisi...ja znam neke slučajeve koji su se otezali i po godinu dana, a neke koji su rješeni za jedan mjesec...

Funky Fun Club

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 868
30.10.2011 21:25:15   
ladyblue RR
sporazumi razvodi se obično rješavaju brzo. dugo traju razvodi kada je tužba u pitanju. kada se predaje za razvod na sudu se odmah dobije ime sudije kod kojeg ce biti predmet. pretpostavljam da će razvod raditi jedan advokat tako da i on/ona to mogu ubrzati. sud će po službenoj dužnosti pozvati Centar za socijalni rad i kada oni daju mišljenje, samo se otkuca presuda.

< Poruku je uredio ladyblue -- 30.10.2011 21:26:26 >

(odgovor članu Funky)
Neposredna veza do poruke: 869
1.11.2011 23:10:10   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Hanady, bračni drugovi se mogu dogovortiti šta hoće, sud će donijeti odluku prema onome što kaže centar za socijalni rad.
ovo pišem i ličnog iskustva. mm ima dvoje djece iz prvog braka. razvod je bio sporazuman i tako su se i oko djece dogovorili. međutim, sud po preporuci Centra za socijalni rad, dodijeli djecu majci. i nikakav problem. on se brimuo o djeci, vodio ih na more (ona nikada), kupovao knjige za školi, garderobu....i ona nađe "lika" i odluči da malo odmori od djece. ostavi ih kod njega godinu i po dana. odjednom se pojavljuje, hoće djecu. on šta će, vrati joj djecu. mm je muzičar i nema stalni radni odnos. ovo pišem da ti bude jasnije ovo što ću poslije napisati. ona ne radi ili radi povremeno i pokušava da živi život na visokoj nozi. u međuvremenu, ona rodi još jedno dijete (nije udata) sada tom liku. i prije 2,5 godine (mm i ja tek počeli živjeti zajedno) ona pošalje oboje djece nama kao na mjesec ili dva. malom je sada 14 a kćerka je napunila 18 godine. i prošle godine nama stiže Rješenje o izvršenju. pazi sada ovo, tuži ona njega za alimentacije koje je prestao plaćati kada mu je poslal djecu. u međuvremenu, njen život se raspadne na hiljadu komada (ko visoko leti, nisko pada) i zafalilo joj love pa kao da uzme na brzinu. e tu me baš huja uhvati i ja prikupim sve potvre da su djeca ovdje kod nas išla u školu (mali je tada još išao u osnovnu), potvrde da sam ja u stalnom radnom odnosu (da imamo stalni izvor primanja), uključim Centar za socijalni rad i tredam tužbu za izmjenu presude u dijelu koji se odnosi na izdržavanje djeteta. ovo se odnosi samo na sina jer je kćerka punoljetna. jedva je nju Centar za soc. rad našao kao i sud i sada bi trebalo u septembru da imamo ročište. centar za soc. rad je rekao da je situacija jasna kao dan i da će njihova preporuka biti da dijete ostane sa nama. ona je išla kod nekoliko advokata i svi su joj rekli da su joj male šanse da dobije ovu parnicu. i ništa se ovo ne bi desilo da ja nisam čvrsto odlučila da zaštitim to dijete od priče i lažnih obećanja koja mu majka daje godinama. on je jedno jako dobro dijete i žao mi je da sluša te gluposti i priče o tome kako će ona njega uzeti sebi i kako će kupiti kuću itd. a dvije godine mu nije bila u stanju ni poklon za rođendan kupiti a da ne pričam o stavrima i svim potepštinama djeteta koje je sada završilo osnovnu školu. mali se izjasnio da bi ostao ovdje sa nama jer ima sve uslove koji mu trebaju. kupila sam mu psa, nabavila svu opremu za snowboard, ide na ljetovanja, zimovanja i postaje svjetan da je sve što mu majka priča, najobičnija šarena laža. na žalost. ja bih voljela da on živi sa majkom jer je to prirodno stanje ali ako se majka tako ponaša, mislim da je bolje živjeti sa ocem i maćehom i postati dobar čovjek. svim silama ću se boriti da to dijete izvedem na pravi put. imam svoju bebu od 10 mjeseci ali i njega volim kao da sam ga ja rodila. na žalost, sa kćerkom je bilo kasno jer je majka uspjela da joj ubaci svoje razmišljanja u glavu ali ni od nje ne odustajem, i s njom mnogo razgovaram i trudim se da joj bar malo izbijem "furke" o lagodnom životu i dokažem da se mora raditi, učiti da bi se moglo normalno živjeti.

ja bih samo da se pohvalim....danas smo mm i ja završili bitku za malog i sada smo mi starateljiuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 870
1.11.2011 23:14:01   
taurus
lady user posted image user posted image user posted image baš mi je drago da si to završila

Neposredna veza do poruke: 871
1.11.2011 23:22:26   
bebacha
Lady user posted image user posted image user posted image drago mi je sto se dobro zavrsilo

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 872
1.11.2011 23:26:13   
R&T@
Lady, da ga volite i uputite na pravi put, aBd...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 873
1.11.2011 23:33:06   
mama75
user posted image Lady, eto lijep rodjendanski poklon maloj seki. 

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 874
29.1.2012 22:13:20   
zeze
Hitno! Drugarica zeli da se razvede od muza. Zive u Hr. on ima Hr. drzavljanstvo a ona BiH. Zeli da zna moze li beba biti u BiH dok se vodi postupak razvoda? On joj prijeti da ce uzeti bebu, pa je to najveci problem sto je jos uvijek sa njim. 

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ishrana
smajli80

Koju vrstu namirnica vi lično volite a koju vrstu pripremate svojim ukućanima

Meso (55%)

Povrće (20%)

Voće (2%)

Tjestaninu (14%)

Morske plodove (1%)

Slatkiše (9%)

Broj svih glasova: 176

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *