|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.8.2009 0:06:01   
NurLejla
Samo da javim da sam bila kod ginekologa. Uključio mi je terapiju dostinex. Samo mi je napomenuo da ne smijem ostati trudna, tj. dok pijem dostinex moram se "paziti" da ne zatrudnim. Dok se sa ovim drugim bromi..... (e ne znam tačno) smije zatrudniti. Eto da znate.

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 676
13.8.2009 18:07:14   
snowrose

Svašta nigdje veze.
Ja pijem Dostinex,pokušavam user posted image ,nadam se user posted image aBd.
Moja prijateljica je uz pomoć Dostinexa user posted image i hB rodila zdrave blizance.
Dostinex je čak pila prvih nekoliko mjeseci user posted image .
Pa ne bi mi dr to propisala i dopustila u našim pokušajima user posted image .
Tebi svakako hvala na toj informaciji.Sretno !!!

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 677
13.8.2009 18:20:59   
plava72
E tebe sam čekala snowrose da se izjasniš o dostinexu.
Naime i meni je dr Balić rekla da moram piti dostinex dok ne zatrudnim,
a nije mi ni logično da se ne smije zatrudniti uz njega a namijenjen
je da drži prl pod kontrolom da bi došlo do trudnoće user posted image .Čak sam čitala
da se preporučuje u prva 3 mjeseca user posted image .

< Poruku je uredio plava72 -- 13.8.2009 18:23:07 >

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 678
13.8.2009 19:54:54   
NurLejla
Ja bila kod dr. Divanovića i on mi tako rekao. I to mi bas napomenuo da ne pocinjem terapiju dok ne dobijem M i da tada pocnem, ali da pazim da ne zatrudnim. Eto sada ni ja ne znam šta mi je činiti. Moram malo prosurfati.

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 679
13.8.2009 19:57:36   
NurLejla
"Before DOSTINEX is administered, pregnancy must be excluded and after treatment pregnancy must be prevented for at least a month. Pregnancy could occur in women treated for hyperprolactinemic hypogonadism before restoration of the menstrual cycle; it is advisable to carry out a pregnancy test at least every four weeks during the period of amenorrhea and afterwards every time the menstrual period is delayed by more than three days. The use of DOSTINEX does not appear to be linked to an increase in the number of abortions, premature delivery, multiple pregnancy or congenital abnormalities. However, since the clinical experience is still limited, as a precautionary measure women who wish to conceive are advised to stop taking DOSTINEX at least a month beforehand."

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 680
14.8.2009 10:13:11   
ena30
ćao svima, već duže vrijeme pratim ovaj forum pa se konačno odlučih da se prijavim....ako šta zabrljam unaprijed izvinjenje!
Naime i sama imam problem sa prolaktinom 1310 gornja gran. 513, radila MR uredan, doktor mi propisao bromengon 3x1/2, pijem ga već mjesec dana, inače imam uredne M, potvrđene ovulacije ali T nikako da se desi a pokušavamo već godinu dana. Inače pored prolaktina  još mi je rečeno da imam ''zabačenu matericu'' što može ali  ne mora biti problem...
Dajte mi neko pozitivno iskustvo pleaseee!

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 681
14.8.2009 13:54:35   
NurLejla
Moja prijateljica ima zavaljenu maternicu, a ima sina od 4 godine, i upravo planira drugo. To ne predstavlja problem. Vjerovatno ti je do prolaktina. Probaj da piješ čejeve koji se preporučuju za lakše začeće, tipa vrkute. Čitala sam dosta pozitivnih iskustava o tom čaju, i ja sam ga počela piti.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 682
14.8.2009 14:06:56   
ena30
 znam i ja dosta slučajeva sa zavaljenom matericom pa iz prve ali.....od čajeva sam pila macinu travu..grozna je usput rečeno ali nije mi baš pomogla...vrkutu nisam probala ali sam i za nju čula...
vjerovatno jeste do prolaktina previsok je sljedeće sedmice idem da provjerim da li je bromergon uradio svoj dio posla....

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 683
14.8.2009 16:25:33   
Lilipop
NurLejla i ja sam isto ovo procitala kad su mi prepisali Dostinex, ali moja tadasnja doc.je rekla da nikako ne prestajem da ga pijem dok ne ostanem trudna a kad primetim da mi kasni, da odmah prestanem i javim se njoj. Od tad sam promenila dva doktora i obema sam reklaa da pijem Dostinex i oni su mi isto rekli da ne prestajem da pijem , jer lek omogucuje ovulacije a ako ga prestanem piti onda moze PRL da naglo poraste i spreci ovulacije. Kad sam procitala ovo tvoje sto si napisala, opet sam se totalno zbunila i sad ne znam sta da radim. Hajd molim te budi pametan..user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 684
14.8.2009 19:42:51   
ajnur
hej cureuser posted image ja sam vam primer da se prl moze lijeciti biljem. ocajnica + vrkuta i prl 500user posted image ocajnica do 10og dc onda do kraja vrkutauser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 685
15.8.2009 9:19:06   
ena30
ja imam jedno pitanje, šta mislite o vađenju prolaktina poslijepodne? s obzirom da nema šanse da odem ujutro odmorna i čila moraću otići poslijepodne i to poslije posla. Šta mislite da li će rezultati biti odgovarajući? ili ću se samo ponovo razočarati? Da li je ijedna od vas ikad vadila prl poslijepodne?

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 686
15.8.2009 9:22:32   
Zoe
Ćao ena, ja sam ga vadila poslijepodne ( odnosno taj dan sam ga radila u 8h, 14h i 17h) po dr.preporuci, tako da nema problema, čak se može raditi i bilo koji dc.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 687
15.8.2009 9:42:53   
ena30
Hvala Zoe na odgovoru, stvarno sam se bila zabrinula, kontam ako je ujutro u 8 sati bio 1300, šta će biti s njim u 16, nakon posla koji je sam po sebi stresan uh....hvala ti još jednom

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 688
15.8.2009 9:45:25   
Zoe
user posted image  nema na čemu

Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 689
15.8.2009 13:06:21   
snowrose
Spolne hormone možeš raditi u bilo koja doba,ali od 2 - 5 dc.
Ja lično radim ujutro samo iz razloga što labaratorija u KB ne radi poslije podne user posted image .

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 690
15.8.2009 13:17:27   
Zoe
Dvije su glavne vrste ženskih spolnih hormona: estrogen i progesteron, a prolaktin je hormon hipofize ( da ne bi bilo zabuna za ubuduće user posted image )

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 691
15.8.2009 23:39:01   
NurLejla
Ajnur, a koliki ti je bio prolaktin, pa si ga uspjela oboriti čajevima? I ja sam počela piti vrkutu prije 10tak dana i popijem po 2-3 čaše dnevno. I pijem PMS FREE kapsule od Enciana, a to je isto biljka za obaranje prolaktina. To ću ovaj mjesec dok ne dođe vrijeme za dostinex. Ja više vjerujem u biljke i narodnu medicinu nego u lijekove, pa valja sve pokušati.

Lilipop, kako sam ja shvatila doktora, prvo se provede terapija dostinexom da se pokuša prolaktin dovesti u normalu (kao za stalno), jer se dostinex dobro podnosi. Ukoliko to nije moguće, i prolaktin nastavi šetati, onda se pije bromergon jer je on siguran u trudnoći i njime se "drži stanje pod kontrolom" kako bi došlo do začeća. Mada, dostinex doktori izbjegavaju preporučiti u trudnoći jer nije dokazana njegova sigurnost, ali isto tako nije dokazana ni nesigurnost. Jednostavno, nisu sigurni u njegovo djelovanje na plod. Vjerovatnije je da nema lošeg uticaja, ali svako izbjegava preuzeti odgovornost. To ti je.

Nego, drage moje, preduslov naših trudnoća jeste da se opustimo i smanjimo stres i nervozu. Meni je čak doktor Sulejmanpašić, koji mi je radio MR rekao da bi dobro bilo da naučim meditaciju. Uglavnom, zdrav i optimističan duh liječi bolesno tijelo. Psiha je čudo. Zato, nebitno šta da praktikujete: meditaciju, molitvu, namaz ili nešto četvrto, treba pokušati u tim minutama zaboraviti na sve, ramišljati pozitivno, shvatiti kako je život jednostavan. Takvo stanje duha hormone dovodi u ravnotežu a čovjeku donosi sreću. E sada, ovo je lahko reći, ali valja sprovesti. Ja sebe tjeram, zasada neuspješno, ali se nadam.... Izvinite ako je ovo previše pametovanja!

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 692
15.8.2009 23:51:01   
Latinka
IZVORNA PORUKA: NurLejla
Uglavnom, zdrav i optimističan duh liječi bolesno tijelo. Psiha je čudo. Zato, nebitno šta da praktikujete: meditaciju, molitvu, namaz ili nešto četvrto, treba pokušati u tim minutama zaboraviti na sve, ramišljati pozitivno, shvatiti kako je život jednostavan. Takvo stanje duha hormone dovodi u ravnotežu a čovjeku donosi sreću. E sada, ovo je lahko reći, ali valja sprovesti. Ja sebe tjeram, zasada neuspješno, ali se nadam....

Svaka cast! user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 693
16.8.2009 1:02:50   
tikica_69

Nego, drage moje, preduslov naših trudnoća jeste da se opustimo i smanjimo stres i nervozu. Meni je čak doktor Sulejmanpašić, koji mi je radio MR rekao da bi dobro bilo da naučim meditaciju. Uglavnom, zdrav i optimističan duh liječi bolesno tijelo. Psiha je čudo. Zato, nebitno šta da praktikujete: meditaciju, molitvu, namaz ili nešto četvrto, treba pokušati u tim minutama zaboraviti na sve, ramišljati pozitivno, shvatiti kako je život jednostavan. Takvo stanje duha hormone dovodi u ravnotežu a čovjeku donosi sreću. E sada, ovo je lahko reći, ali valja sprovesti. Ja sebe tjeram, zasada neuspješno, ali se nadam.... Izvinite ako je ovo previše pametovanja!

A jel meditacija pomaze i kod loseg spermiograma i zacepljenih jajovoda?
Ne, rekla bih. Mozda samo da se lakse nosimo sa time, ali od toga osoba koja ima fizicki problem nece lakse ostati trudna.

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 694
16.8.2009 9:58:53   
ajnur

Ajnur, a koliki ti je bio prolaktin, pa si ga uspjela oboriti čajevima? I ja sam počela piti vrkutu prije 10tak dana i popijem po 2-3 čaše dnevno. I pijem PMS FREE kapsule od Enciana, a to je isto biljka za obaranje prolaktina. To ću ovaj mjesec dok ne dođe vrijeme za dostinex. Ja više vjerujem u biljke i narodnu medicinu nego u lijekove, pa valja sve pokušati

prl mi je bio 1000. ocajnica se pije mjesec dana al ja sam 2 l dnevno pila a onda do 10og dana ocajnica posle vrkuta. Ocajnica cisti matericu,jajovode,dobra je za ciste a vrkuta potpomaze da se beba sto bolje ugnijetdi u materici cak se preporucuje i u trudnoci. Meni je uspjelo probajte ako Bog da mozda i pomogneuser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 695
16.8.2009 10:16:17   
NurLejla
Tikica_69, u pravu si. Ali sam ja mislila na visok prolaktin, koji i jeste hormon stresa, a tema je upravo on. Izvinjavam se ako je zazvučalo drugačije.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 696
16.8.2009 11:05:36   
tikica_69

Tikica_69, u pravu si. Ali sam ja mislila na visok prolaktin, koji i jeste hormon stresa, a tema je upravo on. Izvinjavam se ako je zazvučalo drugačije.
 U pravu si...oprosti user posted image

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 697
16.8.2009 16:20:46   
NUR
Jao super Ajnur. I ja pijem vrkutu i nadam se da će mi oboriti PRL, pa da neću morati niti počinjati sa Dostinexom iA. Vidim na drugoj temi da ne očekuješ da se zacrveniš 20. Od srca ti želim da u Ramazan uđeš kao user posted image . A valjda ću i ja. Ma sve miuser posted image .

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 698
17.8.2009 15:09:31   
ajnur
ako Bog da moja Nur sve ce mo mi biti user posted image a ako ne tako nam je od Allaha dz.s user posted image

A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 699
19.8.2009 9:53:36   
ena30
E cure malo sam se raspitala kod doktora za vađenje prolaktina, izgleda da se ipak ne preporučuje da se vadi u bilo koje doba dana osim ako se prati njegova promjena periodično kao što je Zoe radila u 8,14, 17h. kaže mi doktorica da je idealno vrijeme od 9-12 h, obavezno ustati sat vremena ranije, jer je njegova koncentracija ujutro po ustajanju najveća. Ja sam ga dosada vadila oko 7 i 8h, danas sam poslušala njen savjet i vadila ga oko 9 pa ćemo vidjeti rezultate.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *