Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sad samo opusteno, spokojno slusaj savjete lekara i sve ce biti kako treba da bude, sve ce se kockice narediti kad im dodje vreme, samo ti budi stpljiva. pusa.
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Hay...evo mene i sa rezultatima, znači nakon mjesec dana 3x1/2 bromergona prolaktin sa 1300 spao na 120. ima li ko savjet šta dalje???
Meni je doktor bez obzira sto je na donjoj granici rekao da ga i dalje uzimam jer kaze bolje da je ispod granice nego iznad....i tako mi je rekao da ga pijem sve do trudnoce
Ena30, i ja sam čula da prolaktin može ponovo skočiti ukoliko dođe do naglog prestanka uzimanja lijekova, već treba postepeno smanjivati. U svakom slučaju, konsultuj se s doktorom. A dobro bi bilo da piješ čaj od vrkute.
e drage moje hvala vam svima na podršci... otići ću svakako doktoru da vidim šta i kako dalje, u svakom slučaju pred nama su ovi lijepi mubarek dani, nadam se da će Svevišnji uslišiti naše molitve i sve nas obradovati onim čim najviše želimo
ena30, i kod mene je bilo slično, ja sam pila 2x1 i pao mi je ispod grsnice, sad mi je samo smkanjena doza 2x1/2 i u normali je ( doduše ja ga pijem cijelog naveče prije spavanja, lakše podnosim.
e drage moje hvala vam svima na podršci... otići ću svakako doktoru da vidim šta i kako dalje, u svakom slučaju pred nama su ovi lijepi mubarek dani, nadam se da će Svevišnji uslišiti naše molitve i sve nas obradovati onim čim najviše želimo
Danas mi je stigla , 4 dana ranije. Ujutro aBd počinjem sa dostinexom. Doktor mi je rekao da pijem jedan mjesec, pa onda na kontrolu. Zanima me za koliko se otprilike prolaktin dovede u normalu (ovaj za koji se ne zna uzrok)? Je li ga moguće za mjesec srediti? Koliko dugo ste liječile PRL prije trudnoće? Hvala vam!!!
Imam još jedno pitanje: doktor mi je rekao da nakon terapije ponovo testiram PRL i to tri puta u razmacima od po pola sata, i to da uradim na DIPu. Znate li koliko se čekaju rezultati na DIPu?
Nur meni se ne zna razlog povišenog prl pa mi je za mjesec dana 3x1/2 došao u normalu ali ja sam pila bromergon. Za divno čudo jako sam ga dobro podnosila, i dalje ga moram piti samo malo manje 2x1/2 sve do trudnoće.
Inače mi je sad doktor propisao i utrogestan 2x1 vaginalno jer mi je radio uzv i vidio da je folikul već prsnuo i kao nastupili su plodni dani i situacija je idealna pa ako se desi T da malo pripomogne. Još mi je rekao da ćemo pratiti plodnost naredna mjeseca pa ako se ništa ne desi radiće mi prohodnost stuba materice, jer mi je zabačena materica pa postoji mogućnost nekakvih priraslica,jel neko možda to radio , šta je to kako se radi???
Draga ljutka da ti nisi nama trudna jer ovi simptomi koje navodiš nisu od povišenog prl od njega te može boliti samo glava (tako je meni rečeno kad sam pitala gin.)
Mila moja, Nažalost nisam. Promijenila sam doktora, bila sam kod dr Balić u Tuzli, rekla mi je da moj prl nije toliko iznad granice da bi ometao začeće ali ona sumnja na endometrijski polip. To me sad brine. Uz to mi je rekla da uradim prolaktinski profil.
Ljutka mila moja baš mi je žao što si se uzrujala. Ali možda nalazi budu ok a ti se džaba sikiraš unaprijed, zato budi strpljiva dok ne uradiš nalaze,sretno
< Poruku je uredio plava72 -- 24.8.2009 15:43:23 >
Mila moja,ni ja dugo nisam znala šta je uzrok visokog Prl ( ustanovili smo to ljeto 2007 kad smo počeli ganjati ).MR hipofize je bio uredan,menstruacije redovne.Super sam podnosila bromergon i Prl brzo sredila.ali nigdje.Nakon hodanja i hodanja konačno dođem do dr Balić,uočimo da se u međuvremenu i Fsh " uneredio",Prl je bio ok.Da ne dužim ona mi predloži ponovo MR i uoče mi mikroadenom oko 3 mm ( u međuvremenu sam prešla na Dostinex jer je bolji) i zamisli ja se obradovala,jer konačno znam šta je uzrok.sad trenutno radimo na sređivanju Fsh jer taj mikroadenom više mi utjeće na Fsh nego na Prl i zeza me.
Nur, bila sam na bromergonu samo mjesec dana 3x1/2 i sa 1300 prl je došao na 118, ostali hormoni su mi ok. Doduše malo sam se i ja promijenila i ne dozvoljavam da me neke gluposti izbacaju iz takta kao što je to bio slučaj prije, te problemi na poslu,gdje sam u kontaktu sa ljudima a znaš šta to znači, trči kući gdje sve mora biti cakum - pakum, sad sam malo poravnila vjeruj mi stres je uzročnik dosta toga.
E draga ena30, teško je danas ne biti pod stresom. Znači, ti si nastavila sa manjom dozom bromergona?! Čitam da dosta forumašica ima pozitivno iskustvo sa castus agnus. Na jednom drugom forumu pronađem da su kapi dosta bolje od kapsula i da super drže prl pod kontrolom. Možda da probaš s njima umjesto bromergona, sada kada ti je prl u normali. Naravno, uz konsultaciju ljekara. Želim ti iskreno uskoro , već idući mjesec!!!
hm znam sve znam... ne trebam ni počinjati na temu stresa, kad mi neko kaže da se ne sekiram najradije bi mu oči iskopala ali.....ipak sam odbacila par stvari koje su me najviše iritirale... da nastavila sam sa manjom dozom bromergona, za divno čudo nemam nikakvih problema sa njim super ga podnosim, ne usudim se prekinuti i probati nešto drugo... hvala ti na iskrenim željama, i ja tebi i svima koji pokušavaju T želim da je ostvare što je moguće prije.....molim Boga da nam usliša molitve....
AMIN ena30. Drage moje, evo mene opet s pitanjem. U ponedjeljak sam popila prvu polovicu dostinexa, od sinoc me glava boli, kao neko stezanje u glavi i pojasan mi je iscjedak iz dojki. Je li ovo od dostinexa? Snowrose, jesi li ti imala ikakve nuspojave od dostinexa?
AMIN ena30. Drage moje, evo mene opet s pitanjem. U ponedjeljak sam popila prvu polovicu dostinexa, od sinoc me glava boli, kao neko stezanje u glavi i pojasan mi je iscjedak iz dojki.
NUR, iscjedak iz dojki je tipican kod visokog prolaktina (a dostinex se koristi da snizi prolaktin), tako da bi moj bi tip bio da ti treba drugacija doza prije nego da je rijec o nuspojavi. tipicna pojava za dostinex bi prije bile neuroloske smetnje, mucnina, problemi sa spavanjem etc. najbolje je da se posavjetujes sa svojim doktorom. good luck
Mila,izvini nisam zbog obaveza bila na forumu,pa tek sad čitam poruke.Ja ti hvala Bogu nisam imala nikakvih nuspojava ni sa bromergonom,a ni sa dostinexom.Također ja hB nikad ni prije niti poslije nisam imala iscjedak iz dojki,tako da smo slučajno uočili povišen Prl. Mislim da ćeš aBd uspjeti riješiti problem sa dostinexom,ali ne preko noći.Samo polako i NEMOJ da bi sama sebi uključivala ili isključivala doze prema svom nahođenju !!! Ja sam sebi tačno podijelila sedmičnu dozu ( 2 x sedmično po 1/2 tablete) na tri i pol dana i super funkcioniše. Sad pijem 2 x sedmično po 1/4 tablete isto na tri i pol dana. Draga,samo polako i uspjećeš,možeš se posavjetovati sa svojim dr oko glavobolje i iscjedka,ja lično mislim da je to još rano da bi imala ikakve ili pozitivne ili negativne posljedice- tek kako sam shvatila prva 1/2?Mada ti prati jer možda ti dostinex ne odgovara,čuj se sa dr. Sretno!!!
evo da vas i ja nesto pita. sigurna sam da cete vi koji ste to vec prosli najbolje znati. vadila sam ovaj mjesec hormone. uredni su, sv ina 8 DC i radila sam progesteron i PRL na 21 dc. e sad prolaktin je na 8 DC dobar iznosi 349 za ref 64 - 590. medjutim, na 21 dc iznosi 619 , za iste ref vrijednosti. e sad, ima li neko da mi kaze sta? doktoru idem u ponedjeljak.