|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
28.8.2009 21:10:22   
babygirl
hm, moguce. zaista sam bila pod stresom u iscekivanju rezultata papa testa nakon sto su mi na kolposkopiji reklii da ima ranica na grlicu. srecom, sve je ok, hvala Bogu, blaga upala, pokazao papa, a brisevi ureaplasmu. sad cu to da rjesavam. hvala ena

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 726
30.8.2009 22:19:26   
mamma mumi
Imam problem! Porodila sam se prije godinu dana, odmah nakon 40 dana po porodu dobila sam ciklus i bio mi je redovan ( na 21 dan)do u nazad 1 mj. Evo ovaj mjesec nemam ciklusa, nisam trudna radila ,sam test i otisla na UZ , dr kaze da je sve ok, nema cista,i materica ok., i da nebrinem da svaka treca zena ima amenoreju. Radit cu hormone pa cu vidjeti. Za par dana trebam poceti raditi, pomisljam cak da mi nije od stresa, jer samo mislim kako cu ostaviti Tarika, kako cu dezurati, i sl. Interesuje me da li je neko imao slican problem? jako sam se zabrinula.user posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 727
1.9.2009 11:23:47   
Dancy
Ej cure,zna li koja koliko tacno mora proci od operacije hipofize pa da se smije kosa oprati?Meni su rekli od operacije jos 10-15 dana.Unaprijed hvala ako koja napise,pozdrav svima.

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 728
1.9.2009 15:11:46   
Lilipop
Dancy, welcome back, bas sam te prije neki dan mislila, drago mi je da si dobro. Pusa user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 729
2.9.2009 9:14:22   
snowrose
Dancy mila kako si?
Nadam se da je operacija prošla ok i da nije bilo strašno-ma koja operacija nije strašna,ali...
I mi smo konačno skontali šta je meni- mikroadenom od 3 mm je više na strani koja luči Fsh ,pa tato smo uspjevali svo ovo vrijeme normalizirati Prl,ali ne i varirajući Fsh.
Sad sam konačno na pravom putu nadam se aBd,u petak radim ponovo nalaz Fsh i Prl i NADAM se da će aBd biti ok- 3 dc je mašala bilo ok.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 730
2.9.2009 10:54:51   
anchy986
Danchy, konacno si nam se prikljucila!user posted image user posted image user posted image
Kako je prosla operacija? Ja hocu da operisem isto... Pisi nam o operaciji... Nadam se da si dobro...
Pusek svima!

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 731
3.9.2009 11:55:50   
Dancy
Drage cure,Lilipop,Snowrose,Anchy986,hvala sto ste se javile i mislile na mene.....U biti sam dobro ali naidje mi dan kad sam jako lose,ipak je to hipofiza i ona upravlja cijelim nasim organizmom.Sto se tice operacije kazu sto se mora nije ni tesko.Sve se izdrzi i prezivi s nadom u bolje sutra i bolji zivot.Za neka direktna pitanja ako ko hoce ili planira operaciju neka mi se javi na pp.Samo cu reci da ako koja mora na operaciju da su joj npr.doktori predlozili ili kojoj je vec ugrozen vid,meni hvala Bogu nije bio,bolje joj je da ide odmah.Nema sta cekati.Veliki pozdrav vama i pusicu vam saljem.

(odgovor članu anchy986)
Neposredna veza do poruke: 732
3.9.2009 15:36:41   
Latinka
Dancy, zelim ti brz oporavak i sve najbolje

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 733
4.9.2009 21:04:47   
Dancy
Hvala draga,i ja tebi zelim sve najbolje,pozdrav!

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 734
14.9.2009 23:11:24   
magnolijaa
Dancy i ostale evo nakon duzeg vremena da sejavim... Necu reci da doktore u Bosni smatram nesposobnima ali dok dr.Gnjidic ne kaze svoje misljenje nikome ne vjerujem. Mislim svaka cast svakome ali Gnjidic je Gnjidic :) Sestra je da se ne urekne super. Isla je  na kontrolu kod kod njega nakon 6 mj. od operacije... Bojala sam se je li sve u redu, jer nekad se desi da tumor nije operiran kako treba (ili da ga ostane) . Ali slusajuci sve price o dr. Gnjidicu niti jednom nisam sumnjala da je sister  u losim rukama. Iskreno, vise bih se sekirala da je operaciju radila u Bosni jer Gnjidic ima sigurno  2 operacije tumora dnevno  i nije bas da nema prakse a koliko ih se obavi u Bosni? 
Vratimo se kontroli... Zezao je da ne treba gledati nalaze, da vidi po njoj i njenom dijabetesu kako je. Sve u svemu masnoce joj se smanjile, hormoni u normali,  dobila je menstruaciju (zahvaljujuci tabletama jer ipak nema hipofizu), smrsavila je, gusteraca joj isto radi, nadbubrezne su isto odlicno, vesela je i puna zivota, uopce ne misli na svoju bolest ili hipofizu koju je odstranila radi tumora kojeg je imala 8 god. (a nije bio vidljiv na magnet.rezonanci...). Dijabetes joj skroz normalan, daje si minimalnekolicine inzulina, tek toliko... Sve u svemu zahvaljujemo Bogu i Gnjidicu  sto je sve proslo u najboljem redu.

Dancy vecina ljudi je uplasena radi operacije ali sve skupa traje 5 dana. Nakon operacije ljudima padne teret sa srca, ne radi tumora nego radi cijele price oko toga. Kad sve prodje  shvate da se oko te operacije i ne treba toliko sekirati. Znam, sad je lako meni pricati kad je sve proslo ali ne brini. Stisni zube i sredi to dok ne daj boze ne bude kasno. Moja sister nema hipofizu i tesko da ce ostati trudna tek tako ali zahvaljujuci dobrom ginekologu, terapiji i tabletama - moguce je.

p.s. oprosti nisam samo skuzila kad ides na operaciju i gdje?

< Poruku je uredio magnolijaa -- 14.9.2009 23:13:01 >

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 735
16.9.2009 9:08:59   
henna ze
hej cure, ja samo nova ovdje...istrazujem vec dugo sve o prolaktinu...u februaru su mi dijagnosticirali adenom hipofize 5mm..ma nije veliki ali mi stvara velike probleme..a i htjela bih jednog malog bebača...bila sam u tuzli, ležala na neurohirurgiji u sarajevu...pila bromergon par mjeseci..sad su mi ga ukinuli..i opet problemi..izostanak mjesečnice..glavobolje, razdražljivost..meni prolaktin nikad nije bio jako povišen..i da niasm ja insistirala na mri..ne bi nikad ni otkrili adenom...
eh imam zakazan pregled u sarajevu i mri tek 20.11..u zenici mi preporučuju da ipak probam sa zagrebom..jer ovako male tumore ne rade u sarajevu...naravno dobila sam preporuku za dr. gnjidica..
pa imam pitanje za magnoliju..ako  bi mogla ona da mi kaže put..kako da dodjem do njega..gdje radi..neki kontakt ..da zakažem pregled. i tako...molim te...evo može na pp....ako nije prikladno ovako...
sad idem da čitam dalje sve što ste pisale...hvala unaprijed svima..

(odgovor članu magnolijaa)
Neposredna veza do poruke: 736
16.9.2009 13:46:25   
Dancy
Magnolijaa,kako mi je drago da si se javila.Uvijek mislim na tebe i seku tvoju.Odmah zelim da ti se zahvalim za broj tel i objasnjenje kako doci do dr.Gnjidica.Sad sam vec njegov pacijent i jos dugo cu biti.Operirana sam vec i sve lose je iza mene.Sad sam u fazi oporavka.U Zagrebu sam operirana.Nisam pristala na operaciju u Sarajevu.Takodjer nemam nista ni protiv koga ali u pravu si za dr.Gnjidica,covjek iza sebe ima hiljade operacija hipofize.A iznad svega je prvenstveno human.Sve rijeci pohvale za njega u svakom smislu.
Moja prva kontrola kod njega je krajem novembra,otprilike oko tri mjeseca od operacije.Ne plasim se niceg jer sto bi on rekao ja i on smo vise toliko se ispricali o hipofizi tako da sam tu temu,kaze on apsolvirala.Otisla sam na operaciju,mirna,spokojna jednostavno vjerujuci da sam u dobrim rukama.Beskrajno povjerenje imam u njega.Prvenstveno sto mi nista nije lagao,vec sve rekao onako kako jeste,iskreno.
Jako puno mi je svojim savjetima pomogao prije operacije i poslije.Ali sto bih ja tebi sve o tome pisala kad si bila uz sestru i sve znas i sama.
Jos jednom hvala ti sto si mi poslala smjernice i pomogla kako da dodjem do njega.I hvala ti sto si pisala javno o doktoru i operaciji tvoje sestre jer to mi je dalo veliku snagu i opredjeljenje da dr.Gnjidica izaberem jer,budimo realni,ipak je hipfiza u pitanju a s njom se nije igrati.
Cak sam i na odjelu dok sam lezala pitala dali se neko sjeca tvoje sestre.I iako ni ja ni med.sestre nismo znale ime tvoje sestre.one su se nje sjetile.Kazu mi da je prava ljepotica.Ja sam pitala jel znaju kako je ona poslije operacije,rekle su mi da ne.Kazu svako samo ceka da izidje s odjela i nikad se ne vrati.Hm....pa tako je i u mom slucaju.
Bas ti hvala sto si se javila i podijelila s nama a prvenstveno samnom,operiranom,na istoj klinici i kod istog doktora,kako ti je sad sestra.
Veliki pozdrav za tebe i seku.

(odgovor članu magnolijaa)
Neposredna veza do poruke: 737
17.9.2009 9:06:51   
henna ze
hi Dancy..evo pročitah da si ti već sve to prošla sa tumorom hipofize, vidim da si išla kod dr. gnjidića...ja evo pokušavam da nadjem neki kontakt ili put..pa evo molim i tebe ako možeš da mi pomogneš da mi daš neke informacije...
ista situacija..dakle nije da ne vjerujem ljekarima u bih...dr. hasanagic je divan...super je prema meni..ali ja ipak mislim da bi bolje bilo da to riješi ili barem pregleda neki tako veliki stručnjak...moj adenom je jako mali i baš zbog toga ne bih se usudila da to radim ovdje...a jako velike probleme mi stvara...ja ciklus nemam i nekih 7 mjeseci..pa onda imama pa opet nemam...išla sam i u tuzlu i u sarajevo...i više ne znam koga da slušam...zato molim te help..
jako mi je drago što je kod tebe sve prošlo kako treba...nadam se da ćeš se odazvati na moj poziv za pomoć i čujemo se na pp..hvala unaprijed...

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 738
26.9.2009 21:03:08   
londres
super vam je ova diskusija! ja takodje imam problem sa prolaktinom. u maju su mi otkrili da je povisen. maksimalna normalna vrednost je bila oko 500, a meni je bio 1300. magnetna rezonanca je pokazala da imam mikroadenom na hipofizi, oko 3 mm. prepisali su mi lek dostinex i moram priznati da mi je mnogo pomogao. uzimala sam dve tablete nedeljno i vec posle mesec dana su vrednosti dosle ne samo u normalu, nego skoro na minimum. posto sam tog puta analize radila u drugoj zemlji, vrednosti su bile oko 4 (tri vadjenja krvi u toku jutra), pri cemu je normalno izmedju 2,8 i 29. posle mi je doktor rekao da predjem na 1 i po tabletu nedeljno i druga analiza pre neki dan je pokazala da mi je vrednost sada oko 3. nisam imala nikakvih problema sa dostinexom i preporucila bih ga svima. nastavljam da ga pijem, pa opet analize i pregledi za mesec dana. da li bi neko ko je uzimao dostinex mogao da mi kaze koliko dugo je uzimao i koliku dozu i da li je posle prekida bilo pogorsanja? pozdrav i srecno svima!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 739
26.9.2009 21:07:26   
londres
inace, pre nego sto su mi utvrdili probleme sa prolaktinom menstruacija mi je izostala tokom tri meseca (prethodno mi je vec godinama kasnila i do deset dana), ali se vec posle prvog meseca uzimanja dostinexa vratila i vec tri meseca normalno dolazi na izmedju 25 i 31 dan.

(odgovor članu londres)
Neposredna veza do poruke: 740
26.9.2009 22:30:12   
snowrose
Da,dostinex je super.I ja imam mikroadenom oko 3 mm,a to su mi otkrili tek nakon drugog MR ( prvi bio 2007.,a drugi 2009.).Pila sam najprije 2x po 1/2 tablete sedmično mislim oko 2,5 mjeseca,a sad pijem 2 x 1/4 sedmično i Prl mi je mašala ok.Nisam više radila MR ,ali mislim da nema pogoršanja.Inače kod mene su menstruacije uvijek bile redovne.Povišen Prl smo otkrili kada sam krenula u borbu sa problemom izostanka user posted image .

(odgovor članu londres)
Neposredna veza do poruke: 741
27.9.2009 3:36:20   
londres
hvala tu puno, snowrose! zelim ti sve najlepse i da uskoro dodje user posted image
ja nisam jos u toj fazi, ali bih zelela za jedno dve godine user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 742
28.9.2009 14:21:27   
Bekica
Cao!!!Ja sam nova ovde!Prolaktin mi je 482 da li neko zna da mi kaze kolika je normalna vrednost?Hvala unapred!

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 743
28.9.2009 14:38:02   
snowrose
Londres,hvala na lijepim željama.
Bekice,mislim da ti je Prl povišen,ali opet ovisi o mjernim jedinicama-zato pogledaj kraj tog 482 referentne vrijednosti i odmah ćeš znati npr. kod mene u ovoj labaratoriji je max. 395,a u drugoj je mx. 530.
Zato pogledaj te referentne vrijednosti na svom nalazu.

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 744
29.9.2009 3:02:28   
Bekica
Hvala showrose na odgovoru!Pise kod mene 527!Nije mi jasno nista!Ovulaciju imam,dobijam na 29-30 dan,radjena mi je laporoskopija i nemam desni jajovod!Sada mi je doktor rekao da mi nije dobar balans hormona i pijem BROMOKRIPTIN i GLUCOPHAGE!Lagano se spremamo za vantelesnu!FSH-7.6,LH 9.0!Radjeno treceg dana ciklusa!!!

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 745
29.9.2009 13:16:55   
henna ze
evo da se zahvalim svima koji su pomogli...da dodjem do kontakta sa dr.gnjidićem...i do broja...prvenstveno Dancy...hvala draga...
dakle ja sam uspjela da obavim pregled kod dr.gnjidića...on kaže da je po njemu moj adenom veći nego što kažu ovi naši u bosni..da je 10 mm..a ne 5..i da je po njemu to za operaciju...ali vidi belaja..kod mene hormonalni status ok...skroz na skroz...e sad zbunjivanje..otkud to..kad ja nisam dobila menzić, kad mlijeko i dalje curi..kad postoji adenom...predložio mi je da izvadim hormonalni status u zg...i to je dogovoreno 16.10....u odnosu na bih je malo skupo..ali šta bi sad....i nakon 15 dana kad budu nalazi gotovi opet do njega da pogleda i zakaže valjda termin za operaciju....
sve to košta..ali snaći ću se valjda....
bekice..kod tebe je izgleda ok prolactin..a želim ti svu sreću svijeta..da uspiješ dobitiuser posted image ...i ja bih voljela jako jednu maju bebačicu...ja već imam kćer od 7 godina...a zeljela bih jako jako jednu malu sada..čuvam ti fige..od sveg srca....
ma želim sreću eto svima namauser posted image .....

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 746
29.9.2009 21:37:56   
NUR
Drage moje. Ja sam mjesec dana pila dostinex i sada mi je PRL dobar. Doktor mi kaže da bih mogla nastaviti piti još jedan mjesec i onda prestati. Šta vi mislilte o tome? Može li se šta desiti ako ja više ne pijem?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 747
29.9.2009 22:00:31   
Lilipop
meni je receno da ga pijem po pola tableticu nedeljno dok ne ostanem user posted image . pijem ga vec 1 godinu i 3 mjeseca, a kako jos nisam trudna, pitala sam pre dve nedelje doktoricu dali da prekinem jer vise dugo vrijeme pijem, ona mi je rekla nikako jer mi se moze naglo pokaciti PRL nakon terapije. Moj savjet, najbolje da pitas doktora i da ne radis nisto na svoju ruku kad su hormoni u pitanju nema zafrkancije. Pusa!

3 x IUI -0

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 748
30.9.2009 0:50:57   
Bekica
henna ze hvala na lepim zeljama i ja tebi zelim jednu bebu sto pre!!!Da li je neko pio Glucophage i kakvo iskustvo ima sa tim lekom?

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 749
30.9.2009 7:25:56   
Zoe
Bekice, Glucophage je isto što i Siofor (koliko sam ja upućenauser posted image ), ja sam ga pila mjesec dana i pomogao mi je da user posted image user posted image user posted image  Sada sam 10-a sedmica i još uvijek ga pijem ali po 250mg dnevno, za par dana imam kontrolu i dr. mi je kazala da će ga isključiti. 

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *