|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.8.2009 13:31:02   
sirnica
evo, pridružujem seuser posted image . zanimljivo to za piletinu, i ja je jedem dosta, a sve hvale:bolje jesti bijelo nego crveno mesouser posted image i ja ponekad imam taj iscjedak, a laktacija mi se uopšte nije uspostavila zbog nekih komplikacija na porodu, a možda je i prolaktin pao kad mi je najviše trebao. uglavnom, beba vukla, ja muzla, sve po 5 ml i ništa, a sad na pritisak, nakon 15 mjeseci, budu 2-3 kapljice. trebala bih ponovo kontrolisati

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 651
1.8.2009 15:34:01   
snowrose
Ja također ako meso jedem to je piletina i riba.Ko će sad to znati.Uglavnom hormone treba redovno kontrolisat neko zbog začeća,a neko jer će htjedi aBd u dogledno vrijeme ponovo ostati user posted image .

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 652
1.8.2009 20:38:23   
anchy986
evo i ja da se prikljucim razgovoru...stvarno nisam znala da piletina ima nekakve veze sa prolaktinom...mozda i ima, jer i ja najcesce jedem piletinu... user posted image mada ja stvarno mislim da je stres najgori za prl i da on uzrokuje povecane vrijednosti...
NurLejla, samo se opusti, jer ako se budes brinula oko povisenog prl bice ti samo gore...Znam da je lako to reci, ali ja sam strasno emotivna i sve me lako izbaci iz takta... Ja sam imala 8555 vrijednosti prl, a 800 je najvisa granica... Uspjela sam u toku 2 mjeseca uz dostinex spustiti ga na 800...svi su iznenadjeni bili...cak su se cudili u bolnici kako imam SAMO mikroadenom od 5 mm pored tolikog prl... 
To sve zavisi od osobe...
Samo se ti pokusaj opustiti i ne razmisljati bar 5 minuta dnevno... user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 653
1.8.2009 22:49:26   
snowrose
Slažem se.
ja se zaista trudim ne uznemiravati se suviše,ali teško.Vrlo sam emotivna i to me puno košta.

(odgovor članu anchy986)
Neposredna veza do poruke: 654
2.8.2009 17:36:19   
*Maki*
Drage moje,
molim vas za mišljenje. Da li prolaktin može da skoči zbog toga što smo napeti i nervozni pre vadjenja krvi i to 2,5 puta od normalne vrednosti?
Vadila sam samo jednom krv da proverimo polne hormone i svi drugi hormoni su bili dobri, samo prolaktin povišen 2,5 puta. Odmah mi je dala tablete bromokriptin. Kada sam popila jednu kutiju dala mi je uput da opet proverim prl ali je meni baš tada dojadilo sve, tog dana sam čekala 4 sata na pregled kod nje i to samo da radim folikumetriju (15-ak minuta) i rekla sam ''odoh ja da se odmorim mesec dva od silnih pregleda i čekanja''. Znam da ne treba prekidati terapiju, ali mi se jednostavno sve smučilo. Sad planiram da proverim prl pa da nastavim sa tom terapijom ako je vrednost velika. Po prirodni sam nervozna osoba, ali mi nije jasno kako mi samo prolaktin nije u redu a svi ostali hormoni jesu. user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 655
2.8.2009 18:21:19   
plava72
Draga Maki budi sretna što ti je samo prl povišen a svi ostali hormončići
u redu.Kad sam prvi put vadila hormone bilo mi je sve ok osim prl,
njega ćeš lahko dovesti u red sa odgovarajućom terapijom. Ako ti bromergon
smeta možeš pitati dr.da ti da dostinex on se lakše podnosi.Što se tiče
nervoze moguće je da ti prl odskoči ali ipak ne bi 2,5 puta (to je moje mišljenje) ,zato neke veće ustanove praktikuju vađenje prl 3 puta svakih 15 min.Nemoj paničiti ,prl moraš dovesti u normalu ili od bebice nema ništa.Sve koje smo na ovom pdf imamo neku terapiju ili nm,sretno

< Poruku je uredio plava72 -- 2.8.2009 18:23:53 >

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 656
2.8.2009 18:25:54   
usnija
Ja sam čula da može da skoči prolaktim i zbog straha od vađenja krvi, ali nisam to čula od ljekara nego od cura koje su imale problem sa prolaktinom, tako da se ne mogu zakleti u sve to.
Inače, ja sam godinama pokušavala da ostanem trudna, vadili mi tuce nalaza, svi OK, dok nisam nabasala na pametnog ginekologa koji me je poslao da provjerim prolaktin. Nakon 4 kutije bromergona ostanem trudna.
Kada sam pokušavala da ostvarim i drugu trudnoću, nisam se puno ni pitala u čemu je opet problem. Ponovo četiri mjeseca bromergona i eto i drugog bebaća.

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 657
3.8.2009 0:42:41   
*Maki*
Draga Plava72, izlistala sam celu temu :) Niko ne spominje porast prolaktina usled one napetosti kada se vadi krv (ja se ne plašim nego me sve to smori). Bar ovde kod nas stojiš u redu i ulaziš u neku prostoriju gde se vadi krv odjednom na 2-3 osobe zavisno od gužve, a uvek je gužva. Guraju te stari ljudi, masa nakulturnih ljudi i cela ta situacija je napeta i užasna. Meni je i doktorka rekla da je moguće da mi je skočio prl upravo zbog toga ali mi je opet prepisala terapiju. Čitam sve pijete bromergon ili dostinex, nisam pročitala da iko pije bromokriptin. Pretpostavljam da je to isto što i bromergon. Terapiju sam super podnela, prvih dana mi je bio jako nizak pritisak i mantalo mi se po glavi ali je ubrzo prošlo.
Mislim da ću sutra da kupim test da proverim prvo da nisam možda srećnica user posted image jer me nešto steže u stomaku a nije mi vreme za menzis, pa ako ništa ne bude opet ću početi sa terapijom user posted image
Ljubac veliki za tebe i hvala za odgovor :)

Usnija, jako sam sretna zbog tebe user posted image

(odgovor članu usnija)
Neposredna veza do poruke: 658
3.8.2009 8:48:16   
snowrose
Draga moja,terapiju ne smiješ početi niti prekidati naglo.Mogu ti se javiti nus pojave.
npr. da bi prestala par dana moraš smanjivati dozu,a ne odjednom prekinuti jer je to šok za organizam- ipak je to hormonalna terapija.
Svima nama dođe da dignemo ruke od svega,ali se ipak saberemo i idemo dalje.Ja se em užasavam vađenja krvi,em ne podnosim gužvu,ali šta ću moram jer kad sam išla kod privatnika troduplo me više koštalo.
Zato mila moja samo hrabro i "smireno".user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 659
3.8.2009 11:30:15   
*Maki*
Hvala draga Snowrose za reči podrške :)
Doktorka mi uopšte nije skrenula pažnju da je tako ozbiljno kada se prekine terapija, mada stvarno ništa nisam osetila.
Sačekaću da prodje i ovaj ciklus pa krećem od narednog ispočetka.
Od srca ti želim, kao i svim ostalim trudilicama, da dobiju svog andjela što preuser posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 660
3.8.2009 13:21:28   
snowrose
Hvala ti draga moja.user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 661
3.8.2009 22:13:20   
NurLejla
Dobila sam nalaz i prl mi je 1112, imam blago poviše estradiol i testosteron. Dr mi je rekla da moram uraditi MR. user posted image  Šta znači kombinacija ovih hormona, zna li iko?

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 662
3.8.2009 22:20:59   
sirnica
Draga NurLejla, ne znam ništa o toj kombinaciji, ali nemoj da se plašiš. PRL ti nije toliko visok, ja sam imala približno kao i ti, 1229 i endokrinologinja mi je rekla da to još nije ništa zabrinjavajuće, da je to hormon stresa, a kod adenoma i ne daj Bože drugoga vrijednost mu bude veća. I zaista, opustim se, bez terapije i spadne na 500. Jesi li skoro imala kakvu stresnu situaciju?

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 663
3.8.2009 22:23:43   
NurLejla
Pa jesam, imala sam više stresnih situacija u zadnjih par mjeseci, ali mene brinu ostali simptomi: glavobolje, iscjedak.... user posted image
Sutra aBd idem na MR, pa ću vidjeti. Vjerujem da mi je danas PRL preko 2000 koliko sam nasekirana user posted image ! Hajr! Prekosutra je noć sudbine, pa molite se za user posted image !

< Poruku je uredio NurLejla -- 3.8.2009 22:24:20 >

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 664
3.8.2009 22:31:00   
sirnica
Sretno sutra, nadam se da će ti odmah reći rezultate, tako da se do prekosutra opustiš, da se hormončići smire i zakači jednauser posted image

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 665
3.8.2009 22:31:31   
sirnica
A možda i user posted image user posted image

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 666
3.8.2009 23:42:58   
NurLejla
aBd. Bilo bi divno imati blizance user posted image ! I ja tebi želim user posted image  i svim ženama koje to žele!!!!

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 667
4.8.2009 14:17:08   
sirnica
hvala, ali moj user posted image je još mali za user posted image ili user posted image user posted image . naime, ja sam već jednom dobila bitku s prolaktinom. jest da se ponovo javlja, pa ga želim dokrajčiti i prije nego što razmišljam o drugoj trudnoći.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 668
5.8.2009 15:43:06   
ljutka
Lijep pozdrav drage moje

Prvi put pišem, a sa vama sam od 31.3. '09., tada sam otkrila da imam povišen prolaktin.
Naime, radila sam nalaze spolnih hormona i štitnjače, svi ostali su o.k, samo je prolaktin povišen. Referentni interval je  od 64 do 395 a kod mene je 440. Nalaz je rađen treći dan ciklusa.
Nalaz sam ponovila u julu, u drugoj laboratoriji, ista je mjerna jedinica, mlU/l ali su referentni intervali drkčiji, od 50 do 520, meni je bio 477 a radila sam nalaz 15. dan ciklusa. Zbunjena sam ,ne znma u čemu je caka, ista mjerna jedinica a različitevrijednosti. Sad više i ne znam je li povišen ili nije?!
Je li neko imao slično iskustvo? Imate li kakav savjet? Hvala vam puno!

(odgovor članu vildana26)
Neposredna veza do poruke: 669
5.8.2009 20:38:58   
indy_26
ja mislim da ti nije povisen prolaktin. ja sam isto radila prolaktin i nije mi povisen ali ja od kako sam rodila prije 7 godina imam iscjedak bistar iz grudi na pritisak a to kao vezu sa povecanim prolaktinom pa mi sad nije nista nije jasno

indy_26

(odgovor članu ljutka)
Neposredna veza do poruke: 670
6.8.2009 11:25:39   
plava72
ljutka kod mene je slična situacija ,
dr.mi je rekla da mi prl šeta kroz ciklus i da ga moram
držati pod kontrolom tabletama

(odgovor članu ljutka)
Neposredna veza do poruke: 671
8.8.2009 12:28:06   
ljutka
Drage moje,
Stvarno ne znam sta sa sobom da radim, moja dr samo suti a ja sebi, čini mi se, još više stvorim paniku. Mislim da imam povišen prl jer osjećam i neke druge simptome osim lab.nalaza. Da prostite, grudi mi rastu kao da sam u pubertetu, počela sam se debljati, a pms simptomi traju cijeli mjesec. Razmišljam promijeniti dr, imate li neku preporuku?
Hvala

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 672
8.8.2009 13:15:29   
plava72
Draga ljutka da ti nisi nama trudna user posted image
jer ovi simptomi koje navodiš nisu od povišenog prl
od njega te može boliti samo glava (tako je meni rečeno kad sam pitala
gin.)

(odgovor članu ljutka)
Neposredna veza do poruke: 673
12.8.2009 19:59:19   
dada_sa
pozdrav svima,

ja nemam više snage da prolazim sve ovo sa hormonimauser posted image ...moj PRL bio je 1470 i uspjela sam ga oboriti uz pomoć dostinexa ma 119, imala sam mikroadenom veličine 1,5mm a zadnja MR pokazuje da nemam nikako više adenom, međutim sada mi je TSH povišen na 6,2...udebljala sam se u veoma krarkom periodu par kg što mi se nikada nije desilo...interesira me da li je TSH 6,2 prepreka za ostajanje u drugom stanju...ako neko nešto zna javite mi jer ja jedva čekam  da ostanemuser posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 674
12.8.2009 20:03:41   
Lilipop
Za zacece je najbolje da TS bude oko 2, tako da tvoj je malo povisen ali nista strasno, ima leka i za to! Pusa i ne brin toliko, jer ti se hormon moze povisiti i od stresa!

3 x IUI -0

(odgovor članu dada_sa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *