|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.7.2009 21:54:22   
anelinos
kad sam pocela tu terapiju prolaktin mije bio 2000, pa jednom 1400 i tako sam zapocela terapiju lagano prvo 1+1+1 sedam dana pa onda 1+2+2 sedam dana da bi na kraju dosla do 2+2+3 mjesec dana i kontrola itad mije prolaktin bio nakon terapije 500, pa 400, pa trece jutro 1000..... a reci mi kolko mogu biti te dvije tablete  pusa i hvala puno a tsh mi je4,0

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 626
1.7.2009 23:49:26   
snowrose
Očito je da sa bromergonom gubiš vrijeme po meni.Ja ti Dostinex pijem 2 x sedmično po 1/2 tablete 8 dakle meni budu 2 sedmice .Pusa user posted image

< Poruku je uredio snowrose -- 1.7.2009 23:52:08 >

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 627
2.7.2009 9:12:29   
delfin
Izgleda da ti bromergon možda i ne djelujeuser posted image  Kad sam ja prvi put pila bromergon ni meni nije djelovao. E onda sam se iznervirala i prekinula sve piti, probala sa čajevima, kapima, homeopatijom, mislila sam srediće se to, nije to ništa. Al kad sam vidjela da ne ide i saznala sve nuspojave neliječenje istog, onda sam krenula ponovo uzimati terapije redovno. Kod mene je prl bez terapije bio 800-900, tsh bez terapije 7,6.
Anelinos je li ti tsh bez terapije 4,0?
I ja sam od svoje endokr. tražila dostinex (jer mi ide na živce svaki dan piti tablete), ali ona kaže i ovo ti djeluje, ne vidim razloga. A nesmijem na svoju ruku.
Kažu da i čaj od peršuna snižava prolaktin.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 628
2.7.2009 13:02:01   
anelinos
ma neznam sta da radim vjeruj vidjhecu sad na kontroli.. tsh je 4,0 na dan vadnjenja ujutru redovna kontrola a ja uvijk pijem letrox sa terapijom je tolki znaci pod terapijom sam......

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 629
8.7.2009 10:22:20   
anchy986
Curke moje, samo da vam se javim da sam ziva i zdrava...user posted image
Delfin, ja sam trebala piti isto bromergon, ali posto sam dosta citala o dostinexu i posavjetovala se sa nekim doktorima zahtjevala sam od mog endokrinologa da mi prepise dostinex. Moj prl je bio 8555 i cudili su se kako samo imam mikroadenom, a ne makro, s obzirom da mi je toliki prl. Ja sam za dva mjeseca uspjela pomocu dostinexa spustiti prl na 800! A jos da dodam da mi je ciklus izostao 3 godine i to mi se popravilo za 2 mjeseca, cim se prl spustio... Dostinex jeste skuplji dosta, ali meni je puno pomogao...

Puno pozdrava od mene!user posted image user posted image

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 630
8.7.2009 13:58:46   
delfin
Baš mi je drago za tebe, da je to u normali. Ali ja jedino da promjenim endokrinologa. jer nemam argumenta, osim što ja misli i ja čula da je dostinex boljiuser posted image

(odgovor članu anchy986)
Neposredna veza do poruke: 631
15.7.2009 10:23:40   
snowrose
Drage moje,meni je PRl dosta spao uz pomoć dostinexa.U ponedjeljak sam radila 5 dc i bio mi zamislite 57-ispod normale koja je 64,ali ništa strašno.Ali ja sam user posted image user posted image user posted image  jer mi se Fsh opet digao u nebesa-vjerovatno od uzbuđenja,straha i iščekivanja jer sam na osnovu ovog nalaza koji je trebao biti ok što se tiče Fsh( jer je prethodna 3 mjeseca opadao) trebala konačno na stimulaciju O.Znači ništa od toga.user posted image user posted image
Prošli mjesec bio 96 Prl 3 dc.

< Poruku je uredio snowrose -- 15.7.2009 10:28:44 >

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 632
15.7.2009 10:32:34   
snowrose
Mila,gdje si???user posted image
Ne javljaš se,mislim na tebe.

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 633
22.7.2009 16:00:19   
anchy986
e, cure moje, vidim da se niko ne javlja... vjerovatno su svi na godisnjem odmoru sa svojim muzicima..nadam se da cete se sve vratiti sauser posted image ...user posted image
htjela bih pitati da li iko od vas zna da li ima ikakve povezanosti visok prl sa lezijama (plakovima)?
ako iko nesto zna neka slobodno pise..
ljubim...user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 634
23.7.2009 0:26:32   
delfin
misliš na mozgu? Nadam se da nema, znam da je samo povezano sa micro i macroadenomom, a da to sa plakovim može biti povezano sa MS. Zašto pitaš

(odgovor članu anchy986)
Neposredna veza do poruke: 635
24.7.2009 16:50:35   
anchy986
Da da, na mozgu... Pitam, jer su meni greskom slikali cijeli mozak i tursko selo, pa su nasli i te plakove ili lezije( i naravno multiple, sto znaci da ih je vise). Sad treba da idem na ispitivanja za MS. Opet raditi MR glave i vrata, pa onda likvor.... Citala sam skoro neka istrazivanja da visok prolaktin moze da pomogne da se obnovi mijelin...koliko je to tacno, pitanje je...Ja samo znam da sad i pored visokog prl moram paziti i na ove lezije...
Mukama nikada kraju...

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 636
24.7.2009 16:57:37   
delfin
joj anchy baš mi je žao. Nadam se da nije MS u pitanju. U principu to niko i nezna dok ne uradi MR. Moj svekar ima MS, i to je tek nedavno saznao, ali tad je već imao simptome. samo se nemoj nervirati, jer ti to ne može pomoći, samo će ti PRL skočiti. Uradi te preglede šro prije da bar znaš na čemu si.Ne dao Bog i ako bude, kažu da trudnoća zaustavlja razvoj MS-a i čak oporavlja.Javi se nakon pretraga. Sretno

(odgovor članu anchy986)
Neposredna veza do poruke: 637
31.7.2009 18:33:51   
NurLejla
Evo i mene sa visokim prolaktinom user posted image . Jucer citala o tome na netu, jutros uradila nalaz i rezultat.... 1962. Ne znam sta da radim!?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 638
1.8.2009 8:52:37   
snowrose
Jel ti ovo prvi nalaz ili koristiš već neku teraoiju?Imaš li drugih problema?
Ne očajavaj,sve se može riješiti bromergonom ili dostinexom.
Jesi li radila MR hipofize kako bi se uočilo postojanje mikroadenoma?

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 639
1.8.2009 12:18:42   
NurLejla
Snowrose, hvala ti na javljanju. Jeste prvi, čitajući probleme forumašica, odlučim da i ja uradim taj test s obzirom da nakon poroda koji je bio prije 4 godine nikada nije prestao iscjedak iz dojki (na stisak). Prvo sam mislila da je to normalno, ali pročitavši iskustva, bez uputnice odem na Ilidžu i uradim nalaz. I prolaktin ogroman. Danas sam opet na svoju ruku otišla i uradila test svih ostalih hormona. Biće gotovi u ponedjeljak aBd. Sada ne znam kojem doktoru da idem.
MR mi se ne radi jer vidim da nema razlike u terapiji sa i bez otkrivanja adenoma. Pokušala bih sa lijekovima da regulišem hormone. Da li je moguće da su mi hormoni ostali nakon poroda ovakvi i da se nikada nisu vratili u normalu!? Da li se visinom prolaktina može pretpostaviti postojanje adenoma? Ima li iko da je imao ovako visok prolaktin a da mu je MR bio uredan?
Hvala! user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 640
1.8.2009 12:24:14   
NurLejla
I da, osim iscjetka iz grudi nemam drugih problema. Menstruacija mi je uredna. Prije par mjeseci sam bila na sistematskom pregledu i doktorica mi je rekla da upravo imam ovulaciju. Imam povremene glavobolje kao reakciju na klima uređaje i promahe, i oduvijek imam seboreični dermatitis.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 641
1.8.2009 12:37:40   
snowrose
Draga moja ja ti nikad nisam imala nikakvih simptoma,niti problema.Visok Prl smo otkrili kad sam se javila dr jer nikako nisam mogla da ostanem user posted image .Tad su mi nalazi hormona pokazali visok Prl 1122- nikad nisam imala iscjedak iz dojki,redovna menstruacija i sl.
Radila sam MR hipofize u Sa i nije mi ništa pronađeno.Regulisala sam ga bromergonom,ali nije dolazilo do user posted image .Ponovo u junu uradim MR ovdje kod nas i uoče mikroadenom od oko 3 mm-vjerovatno je i tad postojao,ali ga nisu uočili jer je mali.
U međuvremenu on mi je počeo negativno djelovati i na Fsh pa mi se i on povečao i stvara mi problem za user posted image ( hipofiza luči hormone Prl,Fsh i Lh ). Pijem Dostinex,sad smanjeno jer mi je Prl dobar 2 x sedmično po 1/4 tablete.
Sretno,javi se kad dobiješ nalaze,možeš naravno i prije ako te još nešto interesuje.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 642
1.8.2009 12:40:59   
NurLejla
Hvala ti draga Snowrose. Ne znam šta da ti kažem. Pravo sam loše ne znam šta drugo osim da se uzdam i Boga. MR mi se nikako ne radi.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 643
1.8.2009 12:46:11   
snowrose
Ja sam ti klaustrofobična i uradila sam 2 puta MR,to nije ni štetno,a ni strašno ako nemaš problem sa fobijom kao ja.
Znaš,čudno,ali sam se bila obradovala kad su uočili mikroadenom jer je to bilo za očekivati,a i konačno da nakon 3 godine šetnje od dr do dr znamo odakle da krenemo.
Mila nema razloga za srah,vjeruj mi jer nije ništa što se ne rješava hb terapijom.
Ti još imaš hB dijete,a ja se još borim za prvu user posted image .saqmo hrabro.Naravno samo dragi Bog je Svevišnji i u Njega se i ja uzdam.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 644
1.8.2009 12:49:25   
NurLejla
Divna si. Evo si me rasplakala. Od srca ti želim da uskoro zatrudniš i rodiš zdravu bebicu. Ja sam grozan paničar. Kada imam problem uopće ne funkcioniram normalno, čak ni svakodnevne poslove ne mogu da obavljam. Ovako se nadam da nemam adenom. A kada bi mi ga utvrdili, samo bih mislila na to. Je li istina da se to čitav život mora liječiti i kontrolisati?

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 645
1.8.2009 12:49:49   
snowrose
Sirnice,pridruži nam se,ako želiš.user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 646
1.8.2009 12:52:37   
snowrose
Hvala draga moja i ja se nadam da ću aBd  biti uskoro user posted image .
Nemoj paničariti.Kod većine žena se odgovarajućom terapijom povuče ili prestane sa rastom.Treba naravno s vremena na vrijeme provjeriti.

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 647
1.8.2009 12:55:21   
snowrose
Obzirom da imaš hB dijete,vjerovatno nije došlo do povlačenja laktacije zato i jeste visok Prl,ali vjerujem da će ti ginekolog ili endokrinolog pomoći terapijom adekvatnom tvom slučaju.
Pusa za tvoju bebaru.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 648
1.8.2009 12:57:30   
NurLejla
A da li je moguće da mi je prolaktin ostao povišen nakon poroda i da je to samo razlog. Istina da je mnogo vremena prošlo, ali iscjedak i traje sve od poroda (samo sam mjesec dana dojila)? Nagađam, dok ne odem do dr.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 649
1.8.2009 13:16:51   
NurLejla
Vidite šta sam našla na jednom forumu.... :
"Ja sam imala visoki prolaktin i gin je rakla da nema ovulacije i ne mogu ostati trudna. Rekli su da trebam piti neke tablete koji smanjuju prolaktin. Ali mi smo hteli ipak pokusati i bez tablete , jer nije nam se zurilo, pa smo nekoliko mjeseca radili na bebu user posted image Mjesec-dva pre nego sto sam ostala trudna rekli su mi da jako puno prolaktina ima u pilece meso, ranije su ga punili testosteronom, ali testosteron daje vidlive posledice (dlakavost) pa sad su presli na prolaktin, koji nema vidlivih posledica na ljude, ali oni koji jedu malo vise piletina, imaju visoki nivo na prolaktin. Ja drugo meso, osim piletine i ne jedem, ali ipak mi je bila sumljiva ova prica, da problem moze biti piletina. U svakom slucaju, prestala sam 1-2 meseca da jedem piletina i evo sad sam 6 mjesec , u decembru cekamo user posted image "

Pa na poslu ništa drugo i ne jedem osim piletine user posted image !

(odgovor članu NurLejla)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *