Hannan -> RE: Porodilište Tuzla (4.9.2012 10:47:35)
|
IZVORNA PORUKA: Emri_ IZVORNA PORUKA: Hannan I ja koliko znam da daju lokalnu anesteziju, ali dosta zena je ne osjeti jer valjda ne sacekaju da pocne djelovati, ili sta vec, pa misle da je nisu ni dobile...a oni naravno ni ne govore da ce vam je dati, nego rade, bockaju, ubacuju u onu infuziju...tek kad se porodite daju vam bruku papira da potpiset_e da ste pristali dobrovoljno na indukciju, na epiziotomiju, na ovo na ono...ja tek kad sam dosla kuci pa rastabirila sokirala se, mogla sam rahat u tome potpisati i papir da budem zirant :) Hannan cula sam od neki zena da epiziotomija boli vise nego sam porod pa da pitam jel to tacno mada eto ako se daje lokalna anestezija cisto sumnjam a opet sva sam izgubljena jedne pricaju ovako jedne onako.I znas li sta je klistir cula sam za to neznam jel rade i to u TUZLI na Gradini cak neznam ni sta je :) Confused ako znas please help :) Ja sam u nekom postu prije spomenula da su mi radili reviziju posteljice pod totalnnom anestezijom, i tako su me i usili, ja kazem da sam prosla odlicno. E sad ako si mislila na taj cin kad recnu mene nije bolilo, sam osam osjetila "cak" ali zaista nije ni sekunde bolilo, valjda tijelo zagrijano sta li. A klistir rade na Gradini, ali nista strasno, vjestacko izazivanje stolice, radi ciscenja crijeva. Kad se napise izgleda strasno, no zaista nije, malo je neugodno i to je to, traje par min. rade dole u prijemnoj ambulanti. Nemojte se plasiti nije nista strasno.
|
|
|
|