RE: Porodilište Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

dzenyA -> RE: Porodilište Tuzla (12.4.2012 23:25:49)

IZVORNA PORUKA: malisa26

Cestitam Nova mama!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
I hvala za info, malo mi je lakse :)

Pozz

evo ti br. porođajno i trazi sestru Danu i raspitaj se....ja mislim da je ovaj 303-416
Sretno[sm=smiley1.gif]

malisa26 -> RE: Porodilište Tuzla (14.4.2012 11:58:01)

Hvala ti draga!

nova_mama -> RE: Porodilište Tuzla (15.4.2012 11:27:22)

Cestitam Nova mama!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
I hvala za info, malo mi je lakse :)

Pozz

Samo se ti njima gore javi i informiši. Koliko ja znam, na te vježbe se kreće bukvalno pred sami porod. Doktorice su mi rekle da te vježbe baš pomažu, da su žene koje ih prođu puno smirenije i da im porod uglavnom prolazi lakše, jer znaju šta ih čeka i kako da se ponašaju.

Gift -> RE: Porodilište Tuzla (15.4.2012 20:19:58)

drage moje ponesite sto vise tecnosti, vode, soka bilo sta...ja sam se tu malo bila zeznula ponjela vise sminke nego vode[sm=jezicek.gif], a jedva da sam gore zube oprala[sm=jezicek.gif]

malisa26 -> RE: Porodilište Tuzla (19.4.2012 10:00:27)

Da li je neko od vas vec prosao te vjezbe za disanje pred porod?? Sa sestrom Danom?? I na kojem je spratu to?? Koliko od prilike traje??

Hvala

kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (12.5.2012 0:59:28)

Pitanje za zenice koje su skoro bile na carskom: Sta mogu dobiti u posjetu? Mogu li mi donijeti mlijeko, caj, kafu, sok? Prije 3 godine nisu dali unijeti nista, pa me interesuje je li se sta promijenilo?

AAvalon -> RE: Porodilište Tuzla (12.5.2012 7:26:33)

kaktuscic, ja sam u krajem decembra bila na CR, i nisu dali nista, ni da uneses ni da ti ko donese... a iskreno, nema ni potrebe, najbolje je da se pridrzavas njihove dijete poslije CR jer se crijeva ulijene poslije operativnih zahvata, pa da ne rizikujes kakve komplikacije. oni ti daju hranu kako te sljeduje (nije neka, ali eto, ne bude se gladan), a i caja dobijes litre i litre dnevno, tako da ti ne treba nista dodatno.

al zato kad sam dosla kuci sam se najela i napila ono kvalitetno, ko covjek [sm=smiley1.gif]

Nunichi -> RE: Porodilište Tuzla (12.5.2012 8:34:21)

Da li je neko od vas vec prosao te vjezbe za disanje pred porod?? Sa sestrom Danom?? I na kojem je spratu to?? Koliko od prilike traje??

Hvala

Traje 2 dana, ostanes oko satic...mozda malo duze.
U mom slucaju je trajalo 1 dan, jer sam se sutradan porodila.
Vjezbe su na 4. spratu, lijevo ti je radjaona, a desno je soba u kojoj sestra Dana drzi vjezbe. Imas sestru na samom ulaz na 4. sprat, na info desku, tako da nece biti problema...ona ce te uputiti. Meni su pomogle maksimalno, vodila sam i drugaricu kasnije na njih i obje smo identican porod imale, usle u radjaonu u 10:30, a u 14h drzale bebe u rukama.
I tebi zelim takav porod. [sm=smiley1.gif]

Sretno!

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (12.5.2012 9:55:43)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

kaktuscic, ja sam u krajem decembra bila na CR, i nisu dali nista, ni da uneses ni da ti ko donese... a iskreno, nema ni potrebe, najbolje je da se pridrzavas njihove dijete poslije CR jer se crijeva ulijene poslije operativnih zahvata, pa da ne rizikujes kakve komplikacije. oni ti daju hranu kako te sljeduje (nije neka, ali eto, ne bude se gladan), a i caja dobijes litre i litre dnevno, tako da ti ne treba nista dodatno.

al zato kad sam dosla kuci sam se najela i napila ono kvalitetno, ko covjek [sm=smiley1.gif]

Da se nadovezem i ja na ovo pitanje, da li se nakon CR bar voda smije unositi sada?

Prije 4 god. nije smjelo ni to cak, a ja sam bas puno caja pila (sigurno 2L dnevno) pa mi je po izlasku iz bolnice (10ti dan tek) voda cak bila bljutava....

kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (12.5.2012 15:59:43)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

AAvalon znam ja da se treba pridrzavati njihove ishrane, ali prvi dan nakon operacije dr.mi je rekao da oko 19h mogu popiti solju caja, nas tri u sobi koje smo radjene taj dan smo caj dobile u 2h ujutro, ali smo se maltene posvadjale sa sestrama za solju caja jer nam nisu htjele donijeti. Samo zato pitam ako mi se desi takva situacija ponovo da mi mm
donese.
Lulu_80 meni su unosili vodu.

dzenyA -> RE: Porodilište Tuzla (14.5.2012 16:39:33)

i ja sam bila u januaru na CR i nisu dali nista da se donese,muz mi je vodu donosio,da bi nam sestre rekle kao nema potrebe pa i mi ovu vodu pijemo[sm=smiley29.gif]

kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (16.5.2012 0:29:19)

Eto meni nista nisu rekli za vodu... Ma sve je izgleda kako se kome potrefi, ili kakvu stelu imas, danas mi prijeteljica prica (rodila prije 15 dana) da su u njenoj sobi jednoj zeni dr. unosili termos bocu caja i mlijeko[sm=zmeden.gif]
I u koliko sati otprilike da im odem [sm=smiley36.gif] meni rekli dodji ranije, sad je li im to u 7h ili u 8h ranije? Ne znam od kad pocinju raditi, u koliko ste vi isle?

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (16.5.2012 8:20:12)

kaktuscic ma i gore je sve kako ko, kako kada i tako, sve pod nekim uslovima ide, al' et'. Ja planiram ovaj put grudnjak za dojenje u neseseru ponjeti, kao i tufere, a i vodu bar 1L dnevno, ostalo cu piti caj.

A ko ti je rekao kada da dodjes gore, jesi se cula sa DR ili su te iz DZ uputili kako vec?

kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (16.5.2012 10:08:32)

Lulu_80 cula sam se sa dr. koja ce mi raditi carski, rece mi da dodjem ujutro rano, kao dok obavimo sve pripreme pa da sto prije zavrsimo. Al ja ne pita kad je to rano... Ne znam od kada im je radno vrijeme.
A i ja cu svasta ponijeti[sm=smiley36.gif] pa vidjet cemo kako cu proci, uglavnom javim vam kad se zavrsi.

dzenyA -> RE: Porodilište Tuzla (16.5.2012 10:16:51)

ja sam gore oko 9 ujutru bila i one pripreme na prijemu, klizma [sm=smiley14.gif] itd....
oko pola 10 gore u rađaoni a u pola 6 navece me radili ....ali tebe ce sigurno odma ja pokusavala prirodno, a zena koja je sa mnom bila 2 joj CR u pola 2 urađena,znas ono dok oni tim skupe..anesteziolog i ostala ekipa

a ko ce te radit kaktuscic

kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (16.5.2012 13:11:31)

Ma ja sam i prosli put isla tako ujutro (ali se ne sjecam u koliko tacno sam bila gore) i nisu mi nista radili, samo pregled, koji isto nisu trebali jer za dva sata sam vec bila u sali, mislim svejedno je jesam li otovrena ili ne, nista klizma, nista ostalo [sm=smiley1.gif]
Indira Serak ce mi raditi, tako sam dogovorila, pa valjda bude sve ok.

AYSA.86 -> RE: Porodilište Tuzla (21.6.2012 17:15:54)

da se i ja upisem na ovo porodiliste [sm=smiley36.gif]

vidim dugo se ovdje nije pisalo, nadam se da necu i ja biti zadnja s komentarem...
evo vec ulazim u 9-ti mjesec i trudim se ne razmisljati sta me gore ceka apropo samog poroda, ne osoblja jer tu nemam nekih velikih ocekivanja mada se nadam da nece biti tako strasno kao sto sam se naslusala, mada sam ovdje procitala i dosta finih komentara... pa se nadam da cu biti jedna od tih sretnica... iako imam jako nizak prag bola pa se bojim da ne izdam samu sebe u tom kljucnom trenutku [sm=smiley13.gif]
isto tako zeljela bih jos ejdnom zahvaliti na korisnim savjetima za porodiliste, pogotovo za to sta ponijeti gore, jer sam ja cula da ne daju ama bas nista, ali ja cu ponijeti pa sta bude...
vrlo je moguce, po misljenju moje doktorice, da ce biti CR jer je beba jako krupna i spustena mi je simfiza, pa cu to saznati kad se uputim na GAK kod dr. Sherak koju mi je doc. preporucila....

eto da ne dosadjujem vise, toliko za sada :D nadam se da ce nas biti jos ovdje sa komentarima, iako je gotovo sve vec receno :)

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (21.6.2012 21:31:36)

AYSA86 - sve isto kao i kod mene haha, termin nam u dan, i kod mene spustena sinfiza a beba 2 sedmice krupnija. Tako je bilo u prvoj trudnoci pa je zavrseno putem CR isto DR. Serak, a sada cemo vidjeti...

AYSA.86 -> RE: Porodilište Tuzla (22.6.2012 8:08:05)

Lulu_08 - bas sam ja to primjetila citajuci tvoje postove, kao i potpis... rekoh da nece ko misliti da te kopiram, heheh
ma valjda bude sve ok, to je najbitnije, a kako i na koji nacin manje je bitno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
meni je prvi put pa ne znam sta me ceka, ti si vec uhodana, heheh
mozda se i sretnemo na GAK-u [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

moje_milo -> RE: Porodilište Tuzla (17.7.2012 23:32:33)

Drage mame,
nova sam na forumu pa me zanima ima li neko iskustva sa dr. Mirzetom Rizvanovic posto mi je termin za koji dan a bila sam kod nje na pregledu i mislim da ce me ona poroditi? Dosla sam do nje preko veze pa se nadam da ce biti uredu.

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (18.7.2012 11:41:13)

IZVORNA PORUKA: AYSA.86

Lulu_08 - bas sam ja to primjetila citajuci tvoje postove, kao i potpis... rekoh da nece ko misliti da te kopiram, heheh
ma valjda bude sve ok, to je najbitnije, a kako i na koji nacin manje je bitno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mozda se i sretnemo na GAK-u [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

AYSA - nisi nam se javljala poslje pa rekoh da vidim sta bi - kako prodje sve?

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (18.7.2012 11:41:52)

IZVORNA PORUKA: moje_milo

Drage mame,
nova sam na forumu pa me zanima ima li neko iskustva sa dr. Mirzetom Rizvanovic posto mi je termin za koji dan a bila sam kod nje na pregledu i mislim da ce me ona poroditi? Dosla sam do nje preko veze pa se nadam da ce biti uredu.

Ja nemam iskustva sa njom po pitanju poroda i toga ali onako licno kao osoba mi nije prijatna... Sretno u svakom slucaju!

AYSA.86 -> RE: Porodilište Tuzla (19.7.2012 18:35:36)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: AYSA.86

AYSA - nisi nam se javljala poslje pa rekoh da vidim sta bi - kako prodje sve?

pa otisla sam 6.7. dole kod doc. Sherak i ostavise me isti dan da se porodim, na carski naravno... i evo me vec kod kuce od utorka, pomalo se oporavljam...
proslo je super, beba je dobro, ja sam bila malo slaba zbog problema o kojima sam vec pisala, ali nadolazim [sm=smiley1.gif]

nije nimalo jednostavno, pogotovo ako je prvi put... sve ti je novo, od poroda do bebe s kojom se moras odmah pozabaviti, a nemas nikakvu pomoc ni od koga...
a inace stanje na GAK-u je uzas, od uvjeta do osoblja... mada nisam ja licno imala nikakvih sukoba niti slicno, ali katastrofa... kod kuce mi svanulo [sm=smiley1.gif]

ame_tare -> RE: Porodilište Tuzla (24.7.2012 20:35:52)

Cao mamice i trudnice,ja sam nova ovdje i pokusavala sam naci nesto na temu prisustva muzeva na porodu u Tuzli ali nisam nista nasla,moj dragi muzic ima veeliku zelju da prisustvuje porodjaju ali neki nam govore da to ne daju pa ako neka ima info da li dozvoljavaju muzevima da bude na porodu,kakva je procedura,kada se treba prijaviti i tako slicno da me uputi...
hvala puno svima na korisnim savijetima koje sam ovdje pronasla[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Alma_27 -> RE: Porodilište Tuzla (24.7.2012 20:43:59)

nikakva procedura. samo prijavi to sestri na prijemnom i ako bude slobodna odvojena sala, ide i on. uglavnom je slobodna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>