RE: Porodilište Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

dzenyA -> RE: Porodilište Tuzla (25.7.2012 23:08:26)

muz ne bude cijelo vrijeme ,mislim ono dok trudovi traju,kasnije ga uvedu,ima posebna sala,i ako je slobodna nije nikakav problem[sm=smiley1.gif]

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (29.7.2012 19:24:10)

da li je nekoga porodila dr serak indira? kakva su vam iskustva sa njom?

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (29.7.2012 19:40:07)

IZVORNA PORUKA: bambika

Da mene, prvi put 2008me - carski rez, i drugi put prije 3 sedmice - opet carski rez. Odlicno iskustvo, divna doktorica i super odradjen posao!

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (29.7.2012 20:21:23)

hvala lulu. nadam se da je takva i pri pregledima. i cestitam [sm=smiley1.gif]

Alma_27 -> RE: Porodilište Tuzla (29.7.2012 20:33:04)

dr. serak je jako fina i njezna i bas dobro dodje jer zna pricom opustiti. mene je prvi put poradjala i dobro sam prosla.
drugi put je bila dr. mara (ne znam prezime) i isto tako imam sve pohvale za nju [sm=bravo.gif]

Inela_007 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 12:55:51)

Da li si Lulu dogovarala carski rez po tvojoj zelji sa dr . Serak il si morala carski raditi,i jel ima neka mama koja jeste, ja planiram se s njom dogovoriti pa me zanima kakva su iskustva?

pahuljica_25 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:11:57)

Jeste mene prije 9 mjeseci,sa njom je bila i dr. Mara i imam samo rječi pohvale za obje. Divne žene i još bolje doktorice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lulu_08 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:12:52)

Sto se tice mog CR - ja sam imala indikaciju za CR i prvi i drugi put ali je uz dogovor islo sa doktoricom Serak. Za sve ostalo ti ne bih znala reci ali obzirom da je ona jako prijatna preporucila bih ti da se dogovoris sa njom [sm=bravo.gif].

Inela_007 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:17:35)

pa cula sam da se s njom moze sve dogovoriti naravno uz odredjeni doprinos :) pa tako da ja planiram carski,23.08 ulazim u deveti mjesec pa ne znam kad je najbolje vrijeme da odem kod nje na pregled,inace na kontrole idem kod dr.Devlete Balic ne znam ni da li ona upucuje u 9 mj na gradinu il ona vodi do kraja trudnoce [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:27:19)

inela ja ulazim 19.08. u deveti mjesec, ali planiram vec sljedece sedmice otici do dr serak. da vidim kako je to gore sve. i usput se raspitam za one pripreme prije poroda kod sestre dane. a zamolila bi da mi neko u pp posalje broj dr serak. hvala [sm=smiley1.gif]

Inela_007 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:36:12)

bambika jel ti stigla pp

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:39:22)

nije :(

Inela_007 -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:45:45)

ne znam u cemu je prblem,nesto ne mogu da ti posaljem br.hajd posle cu pokusati ako ne uspijem

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (30.7.2012 13:47:21)

IZVORNA PORUKA: Inela_007

ne znam u cemu je prblem,nesto ne mogu da ti posaljem br.hajd posle cu pokusati ako ne uspijem

hvala puno [sm=bravo.gif]

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (31.7.2012 13:33:59)

dr serak je u turskoj i tamo je njen muz imao mozdani :(. do daljnjeg se naravno ne vraca na posao.
moja dr mi rekla da trazim maru fejzic ili fatimu klempic ili mirelu kapidzic dok je ona na godisnjem. koga sad da trazim gore? koja je po vama bolja.

lost -> RE: Porodilište Tuzla (31.7.2012 15:12:32)

dr serak je u turskoj i tamo je njen muz imao mozdani :(. do daljnjeg se naravno ne vraca na posao.
moja dr mi rekla da trazim maru fejzic ili fatimu klempic ili mirelu kapidzic dok je ona na godisnjem. koga sad da trazim gore? koja je po vama bolja.

Kontaktiraj Dr.Kapidžić, jako dobra i prijatna osoba a pri tome i stručnjak...

Alma_27 -> RE: Porodilište Tuzla (31.7.2012 15:37:42)

mara je divna samo tako. bas se posveti svakoj porodilji. i meni i drugim zenama koje su bile taj dan

Alannah -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 10:04:39)

Moze li neka koja se skoro poradjala na Gradini napisati sta je dozvoljeno ponijeti u bolnicu?

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 12:56:24)

i mene to zanima. ja sam za sada spakovala:

malo pakovanje babylove pelena br 1 1X
vir ulosci 2X
vlazne maramice 1X
corny cokoladice 2X
sok 1X
mini pakovanja licne higijene
mrezaste gacice 3X
obicne papirne maramice 1X
mobitel! :)

sta od ovoga je zabranjeno tj sta treba da skrijem a sta ne i dopunite-oduzmite sto jos treba.

Hannan -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 14:47:42)

Ja bih vam preporucila dosta sokica ali onih malih na slamku, malo je nezgodno sa onim od 1l. jer vam treba casa, pa onda svako malo ustajati, a sa ovim sve lezeci mozete, ja sam imala 6-7 tih sokica i sve sam popila za otprilike 18h boravka u bolnici poslije poroda.
Bambika ovo je sve dozvoljeno, nemoj zaboraviti punjac, i ja bih s obzirom na iskustvo stavila stapice ili tako nesto za pregristi, jer ako se porodis u nezgodno vrijeme kao ja u 18h. dobijes tek dorucak oko 7-8 ujutro.
Sretno

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 15:34:51)

hvala Hannan zamijenit cu ovaj sok za male, i mislim da cu staviti jos i peskir. super je sto je sve ovo dozvoljeno ja sam mislila da sok i cokolade ne daju.
ako neka novopecena mama ima jos nesto dodati...

Hannan -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 16:27:50)

Sok daju 100% a cokolade mozes malo zakamuflirati, mozda je najbolje uzeti sokove koj ise preporucuju za malokrvne osobe, pa cak i flasicu vode, nek se nadje :)

Alannah -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 18:51:33)

Bambika gdje si kupila mrezaste gacice,to su jednokratne jelde. Super cure hvala vam, meni je termin 3.10 ,ali planiram spremiti stvari u slucaju da beba pozuri napolje. Jedno sto znam da sigurno ne daju su papuce i spavacice.

Hannan -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 22:01:12)

Papuce, spavacice, carape ne daju.Vasu odjecu i obucu na prijemu vrate muzu, i on vama i bebi donosi odjecu kad izlazite iz bolnice. Vecinom budu ljute ako bebi doneset_e novu odjecu koja nije oprana, mada ja sma sigurna da to skoro sve majke znaju. Ja bih vam preporucila da za izlazak pripremite nesto lagano, mozda najbolje haljina jer je najlakse obuci ako imate epiziotomiju...hlace je prilicno tesko navuci jer se tesko saginjati :)
I naravno na prijemu sve treba biti u kesi, i one na kesu napisu vase ime :) mene su cak pitale kakve je boje kesa da je lakse pronadju :) mobitel vam daju cim vas izvuku iz sale.
Ja vam zelim lagan porod, zive, zdrave i lijepe bebice i da uzivate u odgoju svojih zvjezdica.

bambika -> RE: Porodilište Tuzla (20.8.2012 22:13:32)

Alannah mrezaste gacice imas u svakoj apoteci u velicini M i L. u pakovanju dodje 5 komada i kosta oko 5 KM. a cula sam da ima i u DM-u.

A znaci kesa bude kod njih i dobijem je tek poslije poroda? A sta ako sam 12 sati u trudovima. znaci tih 12 sati nista svoje ne mogu uzeti. a ja se nadala da cu moc telefonirati da mi bude lakse.
i da li se moze traziti lokalna anestezija dok te siju?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>